width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2008. szept. 24.

2008. szeptember 24., szerda

Mi értelme a tüntetéseknek?

Mi értelme a tüntetéseknek?

Nyomásgyakorlás a hatalomra, legelőször is, azáltal, hogy egyáltalán megmutatjuk magunkat. Azért hívják demonstrációnak.

A tüntetés a politikai elit társadalomra káros döntéseire adott társadalmi válasz, és nem egy "bűnös" dolog. A tüntetés nem A megoldás, de egy lépés afelé. A célja a nyomásgyakorlás, a kormény kényszerhelyzetbe állítása, a kiváltó okok megszüntetése, enyhítése. Sokszor nincs más választás, nincs más módja a tiltakozásnak. Amikor korrupt hatóságok engedélyt adnak valami disznóság megépítésére. Olyan dolgokra, amik lerontják az ott élők életminőségét, mert zajosak, büdösek, mérgezőek, amire nem lehetne a hatályos törvény betűje szerint se. Pl. nagyon szennyező gumigyár, erőmű, vagy szemétégető épül az utcába, ahol laksz, és nagyon fog szennyezni, lakott területen semmi keresnivalójuk az ilyesfajta ipari tevékenységeknek, és csakis azért épülhet meg mégis, mivel lefizették a polgármestert. Ha van is pl. jogi út ilyen esetben, nem árt mellette tüntetni, hiszen az "benne lesz a hírekben", és a helyi közbeszédben.

Ide nem tartozik, hogy a békásmegyeriek most megkapták az M0-ás körgyűrű teljes kamion forgalmát az útjaikra, mivel odáig épült most meg, Budaörsig kellene elvinni az emmnullást, de az M0 egy jó darabig nem épül tovább, az nehéz terep, és pénz sincs mert ellopták - tehát a kormány kitolt a megyeriekkel erősen.

Ezen hol talál fogást egy tüntető? Tüntethet azért, hogy tovább épüljön az M0, de a kormány ezt úgysem veszi figyelembe.

Tehát NEM mindig működik az, hogy kimegyünk tüntetni, és eredményt érünk el.

Civil társadalom által létrehozott lobbiszerű szervezet, amely kapcsolatban van a helyi médiával ÉS a helyi önkormányzati képviselőkkel, esetleg elérhet valamit. Így bukott meg a mérgező - légszennyező gumigyár felépítése Gyöngyösön.

Kétféle demonstráció van : a MI NEM és a MI IGEN. Azaz, valamiért, vagy valami ellen.

Figyelemfelkeltőnek, meghökkentőnek kell lennie egy ilye megmozdulásnak. Városoktól függően vannak kulcsfontosságú pontok az adott településeken, ahol bejelentett tüntetés keretei között lehetne szónokolni arról, hogy nem csak valami ellen, hanem valami mellett is tüntetünk.

Csak azért írtam le a példát, hogy jelezzem, nem csak gyurcsány ellen lehet tüntetni, és az ilyen, konkrét célokért vívott helyi harcok nagyon sok esetben eredményesek voltak, a hatalom meghátrálásra kényszerült.

Azért az gondolom világos mindenkinek, hogy nagyon nagypálya egy kormányt csupán utcai tüntetésekkel lemondásra kényszeríteni. Amúgy nem igaz az sem, hogy Magyarországon valami egységes világnézetű társadalmi réteg, vagy csoportok tüntetnek csak, annyi van, hogy a zsidó média két szót használ velük kapcsolatban, gondolom ezt is ismeri mindenki, az egyik a "csőcselék" a másik pedig a "szélsőjobb".

IDE ÉRDEMES BENÉZNI : http://www.rendorallam.hu/

Egymás összeláncolása - polgári engedetlenség : http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=13350

"Ahhoz, hogy idén ne véres fejjel, a valódi rendszerváltás szempontjából kézzelfogható eredmények nélkül kelljen meghátrálni a karhatalmisták elől, valamit teljesen másképp kéne csinálni, mint két éve." http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=13346

Az utcai forradalmak különben sosem azért voltak sikeresek, mert a tömeg benyomta az ajtókat, és lenyomta a rohamrendőrséget utcai harcban, hanem mert a társadalom erőszakszervezetei (rendőrség, hadsereg) a tüntetők mellé álltak. Kétségkívül megkönnyíti az átállásukat az a dilemma, hogy ha hivatalos helyről azt kapják, lőjenek a tömegbe, de ha a hivatalos szervek ennyire ingatagok, akkor abban a társadalomban szerintem utcai rendbontás nélkül is elkerülhetetlen az átalakulás, csak ki kell várni. Lásd például kelet-európai utódállamok forradalmai. 87-ben valószínűleg erőszakkal leverték volna a berlini fal lebontását, 90-ben csak tapsoltak a rendőrök. Vagy az ukrajnai narancsos forradalom, aminek bár a célja, a soros-féle neolib clélrendszer számunkra nem üdvös, de a módszer jó : milliók ki az utcára, és addig maradnak, amíg a kormány le nem mond.

Dehát ehhez milliók kellenek, akik ténylegesen hajlandóak kimenni az utcára.

Végül pedig itt egy példa a sikeres demózásra : ebben a pár évvel ezelőtt történt esetben a helyi lapok sem tehettek mást, a védhetetlent nem védhetik, odaálltak a demonstrálók mellé.

Kedves Barátaim !

Köszönöm, hogy résztvettetek a TILTAKOZÓ DEMONSTRÁCIÓNKON, mely viszonylatában én úgy vélem, azzal, hogy felvonultunk a bajai Duna-hídra, és egy-egy Knorr-féle "Bajai halászlé" tasak tartalmát a folyó vizébe szórtuk, sikerült ráirányítani a figyelmet egy olyan - az eredeti hamisítatlan bajai halászlét kedvelők jogos felháborodásából fakadó - jelenségre, mely mielőbbi változtatásához Baja város vezetői remélhetően mielőbb megteszik a szükséges lépéseket.

Ez a demontráció egy mai állítólagos demokrácia civil kezdeményezése volt, és arra tekintettel, hogy lokálpatrióta prominensek is megértő és egyetértő szimpátiával kezelték a kérdést, méltán lehetünk büszkék ! Lehet, hogy gazdaságunk üdvözítőnek tartja a legnagyobb multik jelenlétét, de hogy ebben az eufóriában gátlástalanul bitoroljanak sokminden olyant is, ami hozzánk közel áll, ami a miénk, mélységesen felháborítónak és tűrhetetlennek tartok ! Tőlem a Knorr-osok agya zakatolhat, hogy vajon melyik riválisuk kívánja ellehetetleníteni őket, szánalmas kishitűségre vall, miszerint azt elképzelhetetlennek tartják, hogy mi, a kisemberek önmagunktól is képesek vagyunk megfogalmazni vérlázító jelenségek észlelése esetén a gondolatainkat, merjük a képükbe kiáltani nemtetszésünket. Honunk mai médiáit sajnos meglehet félemlíteni, sajtópert lebegtetve a fejük felett némaságra kényszeríteni őket, de bennünk nincstelenekben ezzel nem tudnak rettegést kelteni, túlságosan kis halak vagyunk ahhoz, hogy ilyen módszerrel zsarolhatók legyünk ! Ha valakinek van oka félni, azt hiszem nem tévedek, ha úgy vélem, hogy éppen ők azok, akiknek főhet a feje, ha nincs rendben bármi is az ilyenkor szokásos engedélyeztetések terén. De, ha véletlenül az derülne ki, hogy minden rendben vagyon, még akkor is szent meggyőződéssel vallom, hogy annak a Bajai halászlénak a nevén, amit a barátaim és jómagam főzünk évtizedek óta, se a Knorr, se más ne értékesítsen ( nekünk ) moslékot !

A pénteki figyelemfelkeltő akciónkról ekként adott hírt szombati számában megyei napilapunk, a Petőfi Népe:

LEVESPOR A DUNÁBA.

Mintegy félszáz bajai polgár gyűlt össze a Türr István hídon tegnap délután, hogy a Knorr Bajai halászlé elnevezésű terméke ellen tiltakozzon. A Dunába szórták egy-egy leveseszacskó tartalmát. Főleg a "bajai" jelzőt kifogásolták. "Semmi olyant nem teszünk, ami a törvénnyel vagy a fogyasztók érdekeivel ellentétes. Egy zacskós levesről van szó, amit a vásárlók is pontosan tudnak." - reagált Matus István, a gyártó cég vezérigazgatója. A mai fieszta előkészületei azért a tüntetés idején is tartottak.

Nos, Matus úr, úgy hiszem, hogy Baja város kompetens vezetői rövidesen fényt derítenek arra, hogy törvényellens-e a jelenség, vagy sem - Széll Péter polgármesternek a demonstráció meghirdetésének időpontjában, saját állítása szerint nem volt tudomása arról, hogy a Knorr joggal használná ( így: Knorr Bajai halászlé tésztával, védett márka ) az inkriminált nevet -, de a fogyasztók érdekét, kérem szíveskedjen ebből az aspektusból ezzel a magabiztossággal nem emlegetni, lévén én - és sokan mások is - éppenséggel, mint társadalmunk egyik fogyasztója tartom sok minden egyébnek nevezhetőnek az önök zacskója tartalmát, csak éppen Bajai halászlének nem !!!

Matus úr ! Elárulok önnek, és a többi Knorr-osnak valamit. Mi még egyetlen alkalommal sem szórtunk az általunk főzött halászlébe vöröshagymaport, burgonyakeményítőt, halaromát, növényi zsíradékot, paprikaolajat - mifelénk így, egybe szokás írni, mint ahogy a csemegepaprikát sem külön :(( -, cayenneborsaromát, de bevallom, az E 621-es ízfokozónak, az E 150-es természetes színezéknek, és az E 320-as antioxidánsnak is híján vagyunk spájzunk stelázsijában ! Nem hinném, hogy tévedek ha azt állítom, a tegnap Baján egyidőben rotyogó mintegy valamivel több, mint kettőezer bogrács egyikébe sem kerültek az imént felsorolt nagyszerű alkotóelemek, mi - ha hiszi ön és a munkatársai, ha nem - beszoktunk térni Baja cirka 35-40 halkereskedése közül a megszokottan kedvesbe, és halat szoktunk vásárolni, azt téve a bográcsunkba és megfőzni saját és vendégeink örömére !

Ha gonoszak lettünk volna, akkor nem a Dunába szórjuk a tasakok tartalmát, hanem a főtéren egy hatalmas edényben az önök receptje alapján készítettük volna el, és kínáltuk volna ingyen és díjmentve az arra affinitást érző edzett gyomrú polgároknak ! A legbátrabbaknak talán még - mint ahogy a Knorr fortély diktálja: egy-egy "friss halszeletet is belefőztünk volna 4-5 percig", lesve a félnyers halhús frenetikus hatását.

Matus úr ! Én elhiszem, hogy önök nem kifejezetten örültek a mi tiltakozásunknak, de viszont azt, hogy ön hatalmi szóval és kézi irányítással hasson ennek az országnak a mozgásukban és cselekedeteikben nem korlátozott állampolgárai némelyikére, hogy azokat konspiratív módon megfigyeltesse, hogy a magánéletükbe beleavatkozzon, felsőbbrendű cinizmusnak, pökhendien arrogáns viselkedésnek vagyok kénytelen nevezni. Lehet, hogy a Bestfoods - a förmedvény Knorr licenc alapjáni gyártója - háza tájékán ez dívik, de mifelénk nem .....