width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2008. okt. 8.

2008. október 8., szerda

Bérbefagyasztás

Bérbefagyasztás
2006 július 22. mno.hu Alkotmányos próba. Alkotmánybírósághoz (AB) fordul az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, mivel Sólyom László köztársasági elnök aláírta az Új egyensúly programot. A konföderáció szerint a kormány megszorító intézkedéseivel oly mértékben beavatkozik a munkajövedelmekbe, hogy az már sérti a munkavállalók alapjogait.
Sokan örülnének ha sok adót vonhatnának a fizetésükből, mert ugye akkor nagyon jól keresnének.

A valóság az, hogy nagyon kevesen keresnek rengeteget, és ők sem munkával, a többség pedig a megélhetési költségeknél kevesebbet, emiatt eladósodik.

A neolib ideológiából eredő bérstruktúra konzerválja a jelenlegi állapotot, tehát akinek akár csak néhány százalékkal elmarad a jövedelme a megélhetési költségeitől, annak hosszú távon vagyonvesztésben lesz része.

A nyugdíjasoknak még durvább lesz, a nyugdíj eleve csak 70%-a a munkabérnek, és ezt is befagyasztják most. 1%-os emelés lesz csak novemberben. Tehát nekik sem lesz pénzük.

A sokat emlegetett svájci indexálás azt jelenti, hogy felerészben az infláció, felerészben a béremelések üteme adja a nyugdíjak százalékos emelését.

De a béreket is befagyasztják jövőre, vazze!

Lesz ingatlanadó? Akkor aztán könnyen behálózzák majd őket a bankok a leginkább hullarablásra emlékeztető életjáradék ajánlataikkal. Az idős ember halála után nem a gyerekei, hanem a bank "örökli" a családi házat. Ha valakinek a jövedelme az átlagnál csak egy picivel volt jobb, a 2006-os drasztikus adóemelés garantáltan deficitbe taszította.

A jövő évi bérbefagyasztás nemcsak az állami, közalkalmazotti szférára, tehát pl. a tanárokra, de a nagytőkés munkaadói szférára is kiterjed, mivel velük is konzultál a kormány. Azaz hát, ők is lepaktáltak gyurcsánnyal.

Amúgy a befagyasztás REÁLÉRTÉK CSÖKKENÉST jelent, nem mást.

A multi cégek nyeresége nemrég nyilvánosságra hozott adat szerint közel ötezer milliárd forint, miközben a központi költségvetés összes bevétele 7102 Mrd Ft.

A dolgozók jövedelmének alacsony szinten tartásában azok érdekeltek, akik profitot vágnak zsebre a vállalkozásokból: a tulajdonos urak és hölgyek. Minden nettó bérforint nekik hárommal kevesebb nyereségforint. A bérek alacsony szinten tartására legalkalmasabb eszköz a munkanélküliség, ami ugye van. Ilyen szabályok mellett sem most, sem jövöre, sem 2020-ban nem lesz jobb a többségnek. Minden nap, ami a jelenlegi kormány irányítása alatt telik, elvesztegetett idő. Tehát aki munkanélküli, ne is reménykedjen abban, hogy majd "lesz jó állása", mert itt, és a (világon máshol is) a munkanélkülieket azért tartják, hogy azokból cserélgessék az éppen aktuális éhbérért robotoltatott milliókat.

Magyarországon a kapitalizmus egyik legrosszabb válfaját a tőkefelhalmozás korát éljük, ahol az értékteremtő munkának (munkásnak) nincs becsülete, anyagi és erkölcsi elismerése. Értékként nem az egyik polcról a másikra rakom hasznot és a spekulációs tőzsdei pénzmozgásokat, lenyúlások politikáját, azaz a magyar gazdasági lufit értem, amit olyan "szépen" épít a tanult diplomás elit.

Kulturált országokban NEM nemesi előjogként kezelik a diplomát. Természetes, hogy egy szakmunkás jól keres. Akár jóval többet, mint a 3 diplomás főnöke.

Nomeg, melyik diplomát értékeli ez a rendszer, hát nem azt, ami a társadalom számára hasznos tevékenységre szól, nem a mérnökit, vagy az orvosit, hanem a marketingest, kommunikációst, politológust, szociológust, és pénzügyi szagembert XD. Az üzleti főiskolák nem értelmiségieket nevelnek ki, hanem globalista janicsárokat, a közgazdaság vallás modern papjait.

Persze nem kötelező mindent elhinni, amit az ilyen helyeken tanítanak, de sajnos sokan készpénznek veszik az ott elhangzó dolgokat, mert szerintük pl. Bokros "ért hozzá".

Jaja. Az egész világot megszálló, fedezet nélküli játékpénzen (a világban forgalomban levő pénzeszközök 1%-ára van bármiféle fedezet - ezért IS van válság) hatalom jó pénzen kitartott propagandistája, ért hozzá, hogy a fiataloknak bemagyarázza, miért jó az nekik, ha rossz.

Ez bizony globalista káderképzés, és itt is igaz : a politológus, szociológus TUDJA, hogy ha neolib ellenes, vagy netán judaista ellenes, és kimutatja, röpül az állásából, munkanélküli politológus meg annyi van, hogy Dunát lehetne rekeszteni velük.

Megjegyzem az emberi tényezőket, logikát, intelligenciát alapul véve, semmi jelentősége nincs az iskolai végzettségnek.

Lehet valakinek akár három diplomája is, ha szarember, mondhatjuk úgy is, hogy akkor háromdiplomás szarember.