width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2008. szept. 4.

2008. szeptember 4., csütörtök

A grúziai rendőrterror

A grúziai rendőrterror

Illúzió azt hinni, hogy a mai demokráciának nevezett rendszer valóban demokrácia lenne. Szerintem egy burkolt "soft" diktatúra, ahol gazdasági érdekcsoportok és a pénz diktálnak. Csak nézzünk a dolgok mélyére, a szinfalak mögé. A legnagyobb gond pedig pont az vele, hogy nem választja külön a gazdasági érdekcsoportok érdekeit az államtól, és mindahányszor az állam - melyet egyébként az állampolgárok demokratikus választás során választottak, és az ő érdekeik képviseletét hivatott szolgálni - korlátozza egyes gazdasági érdekcsoportok érdekeit, akkor ezt felróják neki. Pedig ha az állam nem teszi ezt meg, akkor pont azt a feladatát nem látja el, amiért megválasztották. Igy ui. gyakorlatilag minden olyan erő megszűnik, ami ezen gazdasági lobbik nyomását ellensúlyozná. A jelenlegi demokráciák másik nagy gyengesége, hogy a 4-5 évente megválasztott politikusok rövidtávon gondolkozó OPPORTUNISTÁK. Nem hosszútávon gondolkoznak és terveznek, hanem a következő választási ciklusig, amit igyekeznek megnyerni, és a kormányzásuk alatt (tisztelet a kivételnek) elsődleges céljuk, hogy minél jobban megszedjék magukat. A multinacionális cégek és nemzetközi bankok vezetőit ugyanakkor nem választják újra 4-5 évente "demokratikus" úton. Ők maradnak és diktálnak. A gond itt van. A valódi hatalom náluk van. Igy ők tudnak hosszútávon is tervezni, saját érdekeik szerint, fittyet hányva a közérdekre, a kisemberek érdekeire, környezetvédelemre, szociális hálóra, stb. További visszássága a demokrácia jelenlegi formájának, hogy mivel mindenki egyenlő szavazati joggal bir, igy a politikusok arra kényszerülnek, hogy kampányaik során a legnagyobb létszámot reprezentáló tömegeket célozzák meg, akik egyszersmind a legiskolázatlanabb tömegek is.

Ja, és természetesen lehet csalni a választáson is. Szakadtvili kékcédulás választását a Soros-féle "nyitott társadalom" nevű zsidó szervezet szponzorálta + a diplomáciai PR-t is onnan kaptűk az ügy elsimításához.

Egy kis külpolitika: a Szaakasvili-féle grúz "demokrácia": szakadtvili a veréb XD

http://uk.youtube.com/watch?v=-WKdLea3GIE&fmt=18

http://keepvid.com
itt a videót le lehet menteni a jobb minőségű mp4-ben, és pl. fel lehet tölteni máshova is...

Először (a tavalyi hazai eseményekkel ellentétben) egy TÉNYLEG békés ellenzéki tüntetés szétverése amerikaiak / izraeliek által kiképzett grúz rohamrendőrök által, izraeli vízágyú (a grúzoknak is ilyenvan), gumilövedékek, speciális hangágyúk, ólmos botok, valamint az EU-ban tiltott különlegesen mérgező CR-típusú könnygáz segítségével. Utána ellenzéki tv-sek, üzletemberek, politikai vezetők kemény megverése,börtönbe dugása, sőt : meg orvgyilkolása. Amerika persze most hallgat, hiszen az ő általa hatalomra segített Szakaasvili csinálja a kurvanagy balhét, az USA mindössze annyit mondott (McCormack bácsi beszélt) : "hogy reméljük béke lesz". Érdekes, amikor "Putyin-rendőrei" mindössze gumibotot használva verték szét a forgalom akadályozása miatt nem engedélyezett neobolsevik+másik oroszország (Soros által pénzelt zsidó kaszparov klánja) tüntetést, akkor az USA tv csatornái vagy 20-szor visszajátszották minden híradóban, ahogy az egyik orosz rohamrendőr kézenvág 1 sorosbérencet gumibottal. És az amerikai külügyminisztérium tiltakozó jegyzéket adott ki, mely szerint Oroszország a brutális rendőri fellépéssel lábbal tiporja a demokráciát, és az emberi jogokat. Itt meg kussolnak. Holott az orosz rendőri fellépés akkor babasimogatás volt ehhez képest, se könnygáz, se vízágyú, se gumilövedék, kizárólag gumibotot használtak. Hozzá kell tegyem, hogy Putyin utána leváltatta azokat a rendőri vezetőket, akik elrendelték az ellenzéki tüntetés feloszlatását, és a legnagyobb vicc hogy a Putyint gyűlölő zsidóbérenc magyar álellenzék (fidesz, mdf, kdnp) pont Putyinra hivatkozva követelte a magyar rendőri vezetők leváltását, mondván hogy Putyin rendőrei csak agresszívan gumibotoztak, és Putyin mégis leváltatta a vezetőket, itt meg Budapesten sokkal durvább volt a rendőrség.

A grúz hadsereg 1 spec elektronikai zavaró autót küldött a tüntetések szétveréséhez amivel a tv-közvetítéseket akarták ellehetetleníteni. Utána jött az ellenzéki tv-k becsukása, újságírók, tv-sek, ellenzéki vezetők bebörtönzése, meggyilkolása.

Lovas nyílt levele:

MIHAIL SZAAKASVILI
Grúzia elnöke

Tisztelt Uram!

Ön a januári választásokat kétes körülmények között nyerte meg. Erről a nemzetközi sajtó is beszámolt, valamint több választási megfigyelő, míg – egyesek szerint amerikai nyomásra - az EBESZ azt tisztának ítélte meg.

Az ön országában az emberi jogok helyzete hasonló, sőt, bizonyos tekintetben rosszabb, mint Magyarországon. Gondolok a gyanús körülmények között meggyilkolt Girgvliani esetére és az Imedi „Remény” televízió ideiglenes bezáratására is.

Csupán az ön informálására, noha nálunk politikai gyilkosságra eddig nem került sor (feltételezve, hogy egy ellenzéki önkormányzati képviselőnő brutális meggyilkolása mögött nem politikai szándék húzódik), a kormány színfalak mögötti támogatásával működő internetes portálok a kormány által ellenségnek tartott emberek likvidálására uszítanak. A hatalom kábítószert akar belopni a kormánnyal szemben kritikus hírtelevízió munkatársainak kocsijába, hogy azokat azután súlyos börtönnel büntessék és a kormánnyal nem baráti médiát megfélemlítsék.

A központi hatalom szinte büntetlenül lövethet ki szemet, robbanthat le ujjakat, verhet véresre ellenzéki képviselőt és papot úgy, hogy az utóbbi miatt az ország legnagyobb egyházának, a katolikus egyháznak megfélemlített feje tiltakozni sem mer, és ahol ugyanez a rendőrség a közszolgálati Magyar Rádió udvarára bezárt tömeget verhet kegyetlenül véresre úgy, hogy e rádió minderről tudósítani sem mer. A sort a végtelenségig folytathatnám az emberi jogok és az emberi méltóság Európában páratlanul súlyos megsértésének példáival, de akár a szakmai ellehetetlenítés vagy korlátozás olyan eseteivel is, mint amikor Magyarország legismertebb szívsebészét elüldözik munkájából vagy a megrendelők az ország legismertebb építészét nem merik Budapesten felhúzandó épület tervezésével megbízni.

De térjünk az ön által kirobbantott nemzetközi válságra.

Ön a pekingi Olimpiai Játékok megnyitó ünnepségét használta arra, hogy lerohanja Dél-Oszétiát, amelynek lakói a magyarországi jászok édestestvérei.

Ön fővárosuk, Chinvali épületeinek nyolcvan százalékát elpusztította, kétezer ember halálát okozta. A 78 ezerre becsült lakosságból mintegy harmincezren menekültek el az orosz határon túl fekvő Észak-Oszétiába.

Most idézem a világ legnagyobb emberjogi szervezetének, a londoni Amnesty International-nek a megállapítását arra, hogy miként kezdődött a konfliktus: „Az 1992-es tűzszüneti megállapodás orosz, oszét és grúz békefenntartó zászlóaljakat foglal magába. A grúz csapatok láthatóan koordinált katonai támadást indítottak Chinvali, Dél-Oszétia fővárosa ellen, hogy ’helyreállítsák az alkotmányos rendet’”.

Vajon mit tenne egy katonailag is nagyon erős magyar kormány azon feltételezett esetben, ha román csapatok lerohannák Székelyföldet, Marosvásárhelyt megölnek kétezer magyart, lerombolnák az épületek 80 százalékát, beleértve a Közigazgatási Palotát, a Kultúrpalotát és a Vargák bástyáját? És mit tenne egy ilyen képzeletbeli budapesti kormány, ha ezután az ENSZ-hez fordulna, és attól öt napon át semmiféle választ nem kapna?

Ön azt kapta Oroszországtól, amit ön – ostobán felülve a világsajtóban eddig még névvel nem azonosított tanácsadója vagy tanácsadói bíztatására - kiprovokált.

Miután oly sok a párhuzam a grúziai és magyarországi helyzet között, talán megérti, hogy nálunk egyes esetekben a puszta idézés is súlyos politikai inkorrektségnek számít és sokan félnek tőle, ha az ilyen idézéssel a védett kasztba tartozónak számítók érdekeit sértik.

E lapban azonban még szabad szabadon idézni, úgyhogy én is ezt teszem. Idézem azt a nyilatkozatát, amelyet az izraeli Haarec című lap angol nyelvű kiadása augusztus 20-i számában jelent meg, és amely szerint az ön kormányában a döntések „a háborúról és békéről izraeli miniszterei” kezében összpontosulnak. Azt pedig, hogy az ilyen kezek mit jelentenek, jól tudjuk: legutoljára 2006 nyara óta, amikor déli szomszédja fél Libanont pusztította el, több mint ezer libanoni polgárt ölt meg és dobott le a háború befejezését követően több mint egy millió kazettás bombát, amelyek még ma is szedik áldozataikat.

Azt is tegyük hozzá, hogy azok a nyugati vezetők, akik ma krokodilkönnyeket hullatnak az ön országa területi épségének megsértése miatt, egyetlen szóval nem tiltakoztak a 33 napig tartó libanoni háború alatt. Amitől azoknak, akik nem csak saját zsebük és politikai karrierjük érdekében hangoztatnak értékeket, hanem hisznek is bennük, és vetik el a kettős mércét, a gyomruk forog.

Mindezt előre bocsátva és mindennek ellenére, én önnek köszönöm ostobaságát és országa alapvető érdekeire (területi épségére) nézve is súlyos következményekkel járó lépését. Magyar nemzeti érdek ugyanis – és ez megingathatatlan meggyőződésem – azon amerikai birodalom mihamarabbi gyengülése, amelynek köszönhetően ma Magyarországot egy olyan csoport érdekeit képviselő kormány és ideológia uralkodik a számára átjátszott gazdasági, kulturális és médiahatalomra támaszkodva, aminek végzetes következményeit önön kívül e levél olvasói a saját bőrükön tragikusan jól ismerik.

Azzal, hogy az ön támadása és etnikai tisztogató akciója kiváltotta Oroszország váratlanul kemény visszacsapását, és ez a korai jelek szerint újabb hidegháború megindulásához vezethet, ön felgyorsítja a multipoláris világ kialakulását, azaz az Egyesült Államok gyengítését. Ugyanis ezután már Oroszországtól nem várhatja el a Nyugat, hogy az Irán, a Hamasz, a Hezbollah, a terror elleni globális háború, az atomfegyverek terjedése, az európai piacok kőolajjal és földgázzal való ellátásban legalább az eddigi mértékben segítse az atlanti szövetségeseket. Sőt: Moszkva azonnal megkezdte fegyverszállítási tárgyalásait Szíriával.

A Bush-korszak végén az Egyesült Államok hadban áll Irakban és Afganisztánban. A tálibok az előbbi országban és Pakisztánban is vészesen erősödnek. Miután a Bush-kormány Teheránnak megtette azt a szívességet, hogy térségbeli ellenségeit – Szaddam Huszeint és a tálibokat – meggyengítette, Irán egyre inkább regionális hatalommá válik. A stratégiailag kulcsszerepet játszó Törökországban az Amerika-ellenesség soha nem látott méreteket ölt, akár a hatalmas arab világban, elsősorban a nyomorgó és etnikai tisztogatásnak kitett palesztinok elnyomói számára nyújtott egyoldalú amerikai segítség miatt.

Amerika és az évi tíz százalékos gazdasági fejlődést felmutató Kína viszonya mind feszültebb. És most ön volt szíves az atomfegyverekkel állig felszerelt Oroszországot is szembeállítani az őt a határain amerikai támaszpontokkal és a NATO terjeszkedésével provokáló Washingtonnal.

Köszönöm, Szaakasvili.