width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2008. febr. 1.

2008. február 1., péntek

Vasutassztrájk

Vasutassztrájk

Hajrá, vasutasok! Addig ne hagyjátok abba amíg eredmény nincs!

Most felejtsd a vasutat!

2008. február 01. 07:56
HunHír.Hu

Hajnali 3 órától a reggeli műszakváltásig a vasutasok körülbelül háromnegyede vett részt a sztrájkban - mondta el az InfoRádiónak Gaskó István, a munkabeszüntetést meghirdető Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke.

Az érdekképviseleti vezető közölte: a reggeli szolgálatváltás közben összesítik a hajnali sztrájk adatait, 3-tól a vasutasok mintegy 75 százaléka vett részt a sztrájkban, nagy részük VDSZSZ-tag, de mások is csatlakoztak.

Gaskó István szerint eddig sikeres a sztrájk, kevés kivétellel az egész országban megbénult a vasúti közlekedés.

A VDSZSZ elnöke úgy fogalmazott: a sztrájk végéig az utasoknak nem érdemes építeniük a vasúti közlekedésre.

Az érdekképviseleti vezető közölte: a sztrájk addig tart, amíg megállapodnak a munkaadóval, vagy egyéb körülmény merül fel.

Gaskó István szólt arról is, hogy követeléseik nem irracionálisak, hiszen azok összhangban vannak korábbi egyezségekkel. A VDSZSZ elnöke szerint a követeléseik fedezetét jelentő 15

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete a 2008-ra ajánlott bérfejlesztésen felül 10 százalékos, visszamenőleges emelést vár 2007 júliusától, a MÁV Cargo privatizációs bevételéből pedig dolgozónként 250 ezer forint egyszeri kifizetést követel.