width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2013. nov. 22.

2013. november 22., péntek

Nem Orbán lopta el a nyugdíjad, hanem a szocik és a liberálisok. Magánnyugdíj! Avagy hogyan lopjunk százmilliárdokat éveken keresztül saját országunk kárára!

Nem Orbán lopta el a nyugdíjad, hanem a szocik és a liberálisok.

Ki is lopott nyugdíjat, kis "ténytár" (egy független elemzői szakértelem örvén folyamatosan Orbánozó, randán elfogult neolib blog neve is)

Magánnyugdíj! Avagy hogyan lopjunk százmilliárdokat éveken keresztül saját országunk kárára! Könnyen gyorsan MAGYAR hazaárulóknak! A trükk lényege a következő: az IMF nyomására hoztak létre olyan „nyugdíjrendszert” még kuncze gáborék - horn gyuláék, amely sehol a világon nem létezett! Úgy határoztak álljon, mondjuk, három pillérből. Az itt a piros hol a piros mintájára!

"a kockázatokat és a veszteségeket az állam és a megtakarításokkal bíró polgárok viselik, a hasznot viszont a bankok, brókerájok zsebelték be"

Hogy is volt ez a $vindli?

Első pillér: A munkáltató által levont 24 százalék

Az 1997-ben megújított nyugdíjrendszer első pillére a már korábban is működő TB rendszer volt. Ez a pillér kötelező járulékfizetésen alapult. Az első pillér részesei a nyugdíjasok és az aktív népesség azon tagjai voltak, akik nem tagjai magánnyugdíjpénztárnak, vagy akik a vegyes TB és magán nyugdíjrendszert választották.

Második pillér: A dolgozótól levont 9,5%

A magánnyugdíjpénztárak képezték a magyar nyugdíjrendszer második pillérét. Akik tagjaivá váltak a második pillérnek, azok automatikusan a vegyes nyugdíjrendszerbe kerültek: a 9,5%-os kötelező egyéni nyugdíjjárulékuk megoszlott a TB és az általuk választott magánnyugdíjpénztár között. A pályakezdők számára kötelezővé tették a magánnyugdíjpénztári belépést, ők nem választhattak a TB nyugdíjrendszere és a vegyes rendszer között! Pár száz ! elférne itt, hogy mennyire nincs választásod se a saját pénzedről, de általában se tiéd a döntés semmiben ha a "demokratikus" szoci ál liberálisokon múlik, dehát ők is csak csicskások, rajtuk kívül is erről szól az egész pocsék nyugati vad kapitalista rendszer ami nem tetszik.

Kötelezően választható, azaz választandó volt a nyugdíjjárulék elsikkasztás! Nekem ne jöjjön "jobboldali" azzal hogy hátdeizé államosítani akkor se kellett volna. De, kellett. Bismarck se volt kommunista, a társadalombiztosítás és a nyugdíj modern rendszere tőle -is- eredeztethető. Szolidaritásra épülő közös kockázatviselés, ez nem jelenti élősködők támogatását. A visszaélési lehetőségeket jól ki  kell  zárni jogtechnikailag és máshogy. Keynes szerint is így a jó ez, de még Putnam se tagadná, és így tovább. :Đ

Korrupció? Az állam rossz tulajdonos, mert csinovnyikok összejátszanak aztán lopnak meg sikkasztanak, hamisítanak és csalnak? Az emberek erkölcsileg is megmaradnak ugyanazok a magáncégek élén is, a baloldali liberális és zöld - mindegy mert ugyanaz - politikusok szépen összejátszottak pl a Siemens-el, így lettek a drága Combino villamosok és a négyes metró horribilis költségei, a síkvidéki autópálya alagutak, a kiprivatizált tankönyvkiadók drágább könyveit választó iskola-szervezetek sem ingyen választották a rosszabb ajánlatokat, teszem fel. Egy ilyen tan(könyv)közvetítésből is nyerészkedő nőről tudok is, aki fennen szidja Orbánt amiért mert rendet csinálni a tankönyvpiacon. Is. Orbánozni különben is annyira prolis üres buta duma. Bayer Zsolt: Hol a tankönyv? tankönyvellátás tankönyvfelelősök tankönyvterjesztők népszabadság

Harmadik pillér: önkéntes nyugdíj előtakarékosság, a hivatalos nyugdíj társadalombiztosítás járulékon felül, szabad akaratból gyűjtögetni valahol. Ez megvan most is.

Az önkéntes nyugdíjpénztárak tagjaik befizetéseit befektetik, s a felhalmozott tőkéjük szolgál majd kiegészítő nyugdíjuk fedezeteként. A belépést az állam adókedvezményekkel ösztönzi.

A pénzt a második pillérnél emelték ki a rendszerből!

A második pillér, vagyis a vegyes félig állami eleve rossz konstrukció tele volt ÖRDÖGI körökkel. Például az egyik : a nyugdíjkassza deficites volt, mert egyrészt hiányzott belőle a magánnyugdíjpénztárba jutó befizetés, másrészt pedig deficites volt, mert a mafgas munkanélküliség (és tán az alacsony bérek?) miatt kevesen lehettek foglalkoztatottak = kevés járulékfizető, kevés bevétel. Mivel a nyugdíjkassza folyamatosan deficitesen működött 1997 óta folyamatosan, ezért az állam magasan tartotta a járulékokat és az adókat. Mivel pedig az állam magasan tartja a járulékokat és az adókat, ezért a gazdaság verseny- és tőkevonzó képessége alacsony marad, vagyis tartósan alacsony marad a foglalkoztatás. Mivel pedig tartósan alacsony marad a foglalkoztatott ság, ezért deficites a nyugdíjkassza, amit az állam adókkal pótol, és a kör így megy tovább és tovább.

Na, ez volt bokros a nagy varázsLÓ szakértő suckértelme.

Másik ÖRDÖGI KÖR, amit a Fidesz + Jobbik felszámolt :

HA a melós a „magánnyugdíj” pénztárba fizette be a járulékát, akkor az államnak kötvényeket kellett kibocsájtania, hogy a melós idős szüleinek tudja fizetni a nyugdíját! Ez évente 6-8%-os veszteséget okozott Magyarországnak !

Szemben azzal az esettel, ha az államnak fizetett VOLNA egyenesen (ezt nem állt módjában választani, a bankárok szocionista helytartói döntöttek helyette : nesze neked liberalizmus!), így nem kellene kamatot fizetnie az államnak!

Állami, vagy nonprofit, és ez utóbbit is jól le kell szabályozni hogy tényleg az legyen?

Az egész bevétel a helyére megy, pl közműnél a működtetési + karbantartási költségekre, bérekre és különféle fejlesztésekre, meg képeuznek bizonyos tartalékot is. A manyupnak nem túl sok költsége lehet ezekhez képest, fizikailag nem volt sok tennivalójuk, az irodabérlet (valakiknek üzlet) no és a részvényesek érdekei : néhja kiveszik a hasznot, ilyen lyuk egy állami nyugdíjalapban eleve nincs, vagy ha úgy vesszük Társadalom Biztosítónak minden magyar állampolgár alanyi jogon részvényese.

Amikor a melós befizette havonta kis pénzét a „magánnyugdíj” pénztárba, ők azonnal levontak 6%-ot „kezelési” költségként! Ez évente 6%-os veszteséget jelentett a dolgozónak! Ám 6%-os nyereség a pénzügyi hazaárulóknak! Az állam által kibocsájtott kötvényeket nagyrészt a pénztárak vették meg hogy kamatoztassák a melós által a pénztárba fizetett pénzt. Ez 6-8%-os nyereség lehetett volna a dolgozónak, de ha az inflációt is hozzászámoljuk, mert a pontosság fontos : akkor a melós is a Magyar Állam is rosszul jött ki a dologból anyagilag, ám a nyugdíjbiztosítók jól jártak!

Összefoglalva csak a biztosítók jártak jól a horn gyula - bokros lajos "rikárdó" féle magánbiztosítós rendszerrel!

Én nem tudom milyen eligazítást tarthattak a move on, societas, és egyéb közösségellenes alakoknak, akik aztán a blogketreces hányásokat összehozták a nyugdíj témáról, de valami ilyesmi lebeg a szemeim előtt:

"Figyelem! A siker érdekében fontosak az alábbi pontok!"

1. A suttogó propagandában kizárólag magánnyugdíj biztosítókról szabad beszélni! Ellenben minden hivatalos iratban magánnyugdíjpénztárat kell írni! Így nem tudnak perelni később, hogy nem fizetünk nyugdíjat!

2. Fontos a hogy ha a magánnyugdíj biztosítókról beszélünk a hangsúly a magánon legyen! Ezzel elhitetve, hogy ez a pénz a csóró melósé, aki fizeti a nyugdíjjárulékot! Közben törvényekkel ki kell zárni a lehetőségét is annak, hogy ez a pénz bármikor a kezébe kerülhessen! Végül ha így teszel, akkor ezermilliárdos hasznot hozol az idegen biztosítóknak! Ennek meg is lesz a jutalma, egyrészt 30 ezüst formájában, másrészt a nemzetközi média életed végéig dicsérni fogja tetteid, még ha ki is löveted a sajátjaid szemét!

Ja és ha már magánnyugdíj lopásról van szó, akkor ne felejtsük el megemlíteni hogy a horn - bokros hazaáruló páros vállalta be a nyugdíjak 2013-tól való - Ekkortól lettek volna jelentősebb kifizetések a „magánnyugdíj rendszerben! - megadóztatását, ezt a törvényt nemrég semmisítették meg! A négyötöd, mert a Jobbik is ellenezte a nyugdíjak megadóztatását, még jó hogy micsoda marhaság lett volna ez, amit adok abból veszek el "adót", szocioniék feltalálták az örökmozgót. xD

Az mszp - szdsz volt az a két egypárt, amelyik 1996-ban olyan törvényt hozott ami 2013-tól megadóztatta volna a nyugdíjakat! Az mszp - szdsz volt az a kettőnek látszó ám valójában egyívású párt, amelyik e nyugdíjpénztárak felügyelő bizottságait telerakta a saját klientúrájának ingyenélőivel, akik asszisztáltak a Magyar emberek kifosztásához! Az mszp - szdsz lopta meg folyamatosan a nyugdíjakat!

Budaházy György ebben a műsorban Kassab Adonis szír-magyar állampolgárral, volt budapesti Jobbik alelnökkel beszélget.

Budaházy György ebben a műsorban Kassab Adonis szír-magyar állampolgárral, volt budapesti Jobbik alelnökkel beszélget.

Kielemzik a szíriai helyzetet és előzményeit, valamint egy kis történelmi áttekintés is elhangzik Szíriáról. Továbbá Kassab Adonis Jobbikból való kilépésének okaira is kitérnek. A műsorban megerősíti azt az értesülést, hogy Jézus anyanyelve az Arámi nem halt ki, még létezik élő nyelvként, Néhány szír faluban még beszélik!

Ukrajna nem lesz a judeu gyarmata.

Ukrajna nem lesz a judeu gyarmata.

Miért szegények ott is annyian? 1990 után sajnos nekik is volt mszp-jük és szdsz-ük. Az usraeli "washingtoni konszenzus" liberalizálj, deregulálj, privatizálj imf recept alkalmazása minden esetben ide vezet!

"A kormány nemzetbiztonsági megfontolásokkal indokolta a döntést. Egyúttal döntött arról is, hogy a gazdasági kapcsolatok fellendítésének érdekében felújítja az aktív párbeszédet Oroszországgal, a Moszkva irányította vámszövetség tagjaival, valamint a Független Államok Közösségével."

Nemzetstratégia!

Ukrajna: Győzött a józan ész!

Ukrajna felfüggesztette az EU-társulás előkészületeit

Ukrajna válaszúton – vagy már azon is túl 2013, november 22 - 15:09



Oroszországnak sikerült visszaterelnie Ukrajnát saját érdekszférájába – a nyugati orientáció kísérlete megbukott.

Hetek óta folytak már a találgatások, hogy a nagy európai sakkjátszmában melyik oldalra fog dőlni Ukrajna? Nyugatra vagy keletre? A tegnapi nap folyamán úgy tűnik, eldőlt a játszma: az ukrán kormány leállította az Ukrajna és az Európai Unió közötti társulási megállapodás és a hozzá kapcsolódó szabadkereskedelmi egyezmény aláírása előtti felkészülési folyamatot.

De mi is áll ennek az egész folyamatnak a hátterében? Miről fog szólni pontosan a vilniusi csúcstalálkozó? Bár az Európai Unió országainak vezetői kéthavonta találkoznak, a vilniusi csúcs mégis történelminek tűnik, bármi is lesz a kimenetele. A svéd és lengyel ajánlás alapján 2008-ban megindított Keleti partnerség projektben részt vevő hat állam is ott lesz a találkozón, három közülük pedig már előrehaladott EU integrációs tárgyalásukkal a hátuk mögött.

Vegyük sorba, miért is lehetnek érdekesek ezen országok és miért lehet hatalmas politikai jelentőségű az esemény. A hat ország közül az egyik Azerbajdzsán, aki háromévente megduplázza az ország GDP-jét, nekik nem létkérdés a társulás. A másik Örményország, amelyet két hónapja sikerült Oroszországnak rávennie, hogy ne parafálja a társulási megállapodás dokumentumait. Fehéroroszország pedig csak jelképesen, külügyminiszteri szinten lesz jelen. Az igazán érdekes és történelmi jelentőségű viszont Ukrajna, Grúzia és Moldova jelenléte a konferencián. Az utóbbi két ország még csak a megállapodás szövegét parafálja, Ukrajna viszont már magát a társulási szerződést írhatná alá.

De miért ez a hatalmas nyomás mind keletről, mind nyugatról? Ukrajna a második legnagyobb posztszovjet utódállam, jelentős iparral és kiváló termőfölddel, valamint a maga 50 milliós lakosságával jelentős piac is. Ezek mindenképpen csábítóak az Európai Unió számára, ezt nem is kell hosszan magyarázni, viszont jövőre Európai Uniós választások lesznek, ezért uniós szempontból most lenne célszerű megkötni a szerződést a keleti partnerekkel, hiszen jövőre már egy új, gyengébb uniós parlament fogja folytatni a tárgyalásokat. A másik oldalon Oroszországnak már önmagában presztízskérdés, hogy a megannyi történelmi-, emberi- és gazdasági szállal kapcsolódó Ukrajna továbbra is az érdekszférájában maradjon.

A fő konfliktus onnan ered, hogy az EU kijelentette: az Európai Uniós tagság és az Oroszország által dominált Eurázsiai Gazdasági Közösség nem kompatibilis. El is indult a harc Ukrajnáért, ami miatt mindkét irányból nyomás nehezedett az országra. Tudni kell viszont, hogy Ukrajnában elemzők szerint februárban be fog állni az államcsőd, ha nem sikerül valahogyan megfinanszírozni az ukrán költségvetést.

De lássuk, miért jelentette be tagnap az ukrán kormány, hogy leállítják a megállapodás aláírásának előkészületeit. Meg tudja vajon finanszírozni az ukrán költségvetést az Unió? Egy ötvenmilliós, csőd szélén álló országét, amikor az Unión belül is több állam a csőd szélén áll? Aligha. Viszont Oroszországnak van egy fegyvere: a gáz. A napokban nyilvánvalóvá tette, hogy ha Ukrajna nem írja alá a megállapodást, akkor mintegy két és félszeresével kevesebbért (400 dollár per ezer köbméter helyett 160-ért) fogja Ukrajnának eladni a gázt, amivel ki is tud lábalni az ország a csődhelyzetből.

Az sem elhanyagolható probléma, hogy ha az Európai Unióhoz csatlakozna az ország, az az első tíz évben súlyos veszteségekkel járna, ezt még az EU is elismeri, nem beszélve ebben az esetben az Oroszországgal beálló rossz viszony következményeire. Az utóbbi pár hónapban már negyedével esett Oroszországgal a kereskedelme, de még rengeteg egyéb módszerrel is el tudják venni az oroszok az ukránok kedvét az Uniótól. Csak egyet kiragadva: ha a kétmillió fős ukrán vendégmunkás tömeget hazaküldik az országból, az önmagában is óriási belső feszültséget generálna Ukrajnában.

Itt állunk ma, egy héttel a vilniusi találkozó előtt. Innen hová tovább? Egyvalami már biztosnak látszik: Oroszország hatalmas sikert könyvelhet el, mivel úgy tűnik, sikerül Ukrajnát visszaterelnie saját érdekszférájába, valamint a társulási szerződés megtagadásával hátraveti Moldova és Grúzia európai uniós törekvéseit is.

Ordosz műhely

XIII. kerületi MSZP-S polgármester kitiltotta az egész kerületből a hajléktalanokat, Korrektúra 11 15

XIII. kerületi MSZP-S polgármester kitiltotta az egész kerületből a hajléktalanokat, Korrektúra 11 15

Különben Tarlós István, és a Fidesz + Jobbik részéről szó se volt otthontalanok kitiltásáról sehonnét. Csak épp nem alhatnak köztéren vagy aluljáróban, és nem telepedhetnek le egész napra, kis és nagydolgukat sem végezhetik az utcán, mi nem érthető ezen. Az álságos liberális emberjogizmusról is szó esik: "Jogod van az utcán aludni és megfagyni" "Jogod van belehalni az alkoholizmusodba" Tüntetők a Fővárosi Közgyűlésen a hajléktalanok ügyben. Mégis alaptörvénybe kerülhet a rezsicsökkentés.

 

A XIII. kerületi MSZP-S polgármester ellenben valóban kitiltotta az egész kerületből a hajléktalanokat. Mélyponton az mszp népszerűsége. Bajnai Gordon megszorításokra készül?

 

Korrektúra 1. - 2. rész 2013-11-15. Vendég: Zárug Péter Farkas és Tóth Gy. László. Műsorvezető: Bayer Zsolt. Kategória(k) Belföld, Politika, Gazdaság, Korrektúra, Hajléktalanok, A város mindenkié, lmp, haha, liberálisok, együtt pm, E.on visszavásárlás, rezsicsökkentés, rezsiharc, Fővárosi Közgyűlés, Tarlós István főpolgármester, polgármesteri hivatal, közjegyző, közterület felügyelet, közterületen életvitelszerűen, Hajléktalanszállók, Emberek az utcán, Jogod van megfagyni , Krízismentők, Fertőzésveszély, Otthontalanok emberi méltósága, Elvonókúra, Emberiesség, Szociális háló, Visszailleszkedés, Csövesek, Reintegráció, Munka, Lakhatás, Lakás, Munkásszállók, Szociális bérlakások, Gazdagok, Szegények, Lakásmaffia, Orbán Viktor, bajnai gordon, gyurcsány ferenc, Aluljárók, Közbiztonság, Közrend védelme, Közveszélyes Munkakerülés, Alkoholizmus, dk, demokratikus koalíció