width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: Nem Orbán lopta el a nyugdíjad, hanem a szocik és a liberálisok. Magánnyugdíj! Avagy hogyan lopjunk százmilliárdokat éveken keresztül saját országunk kárára!

2013. november 22., péntek

Nem Orbán lopta el a nyugdíjad, hanem a szocik és a liberálisok. Magánnyugdíj! Avagy hogyan lopjunk százmilliárdokat éveken keresztül saját országunk kárára!

Nem Orbán lopta el a nyugdíjad, hanem a szocik és a liberálisok.

Ki is lopott nyugdíjat, kis "ténytár" (egy független elemzői szakértelem örvén folyamatosan Orbánozó, randán elfogult neolib blog neve is)

Magánnyugdíj! Avagy hogyan lopjunk százmilliárdokat éveken keresztül saját országunk kárára! Könnyen gyorsan MAGYAR hazaárulóknak! A trükk lényege a következő: az IMF nyomására hoztak létre olyan „nyugdíjrendszert” még kuncze gáborék - horn gyuláék, amely sehol a világon nem létezett! Úgy határoztak álljon, mondjuk, három pillérből. Az itt a piros hol a piros mintájára!

"a kockázatokat és a veszteségeket az állam és a megtakarításokkal bíró polgárok viselik, a hasznot viszont a bankok, brókerájok zsebelték be"

Hogy is volt ez a $vindli?

Első pillér: A munkáltató által levont 24 százalék

Az 1997-ben megújított nyugdíjrendszer első pillére a már korábban is működő TB rendszer volt. Ez a pillér kötelező járulékfizetésen alapult. Az első pillér részesei a nyugdíjasok és az aktív népesség azon tagjai voltak, akik nem tagjai magánnyugdíjpénztárnak, vagy akik a vegyes TB és magán nyugdíjrendszert választották.

Második pillér: A dolgozótól levont 9,5%

A magánnyugdíjpénztárak képezték a magyar nyugdíjrendszer második pillérét. Akik tagjaivá váltak a második pillérnek, azok automatikusan a vegyes nyugdíjrendszerbe kerültek: a 9,5%-os kötelező egyéni nyugdíjjárulékuk megoszlott a TB és az általuk választott magánnyugdíjpénztár között. A pályakezdők számára kötelezővé tették a magánnyugdíjpénztári belépést, ők nem választhattak a TB nyugdíjrendszere és a vegyes rendszer között! Pár száz ! elférne itt, hogy mennyire nincs választásod se a saját pénzedről, de általában se tiéd a döntés semmiben ha a "demokratikus" szoci ál liberálisokon múlik, dehát ők is csak csicskások, rajtuk kívül is erről szól az egész pocsék nyugati vad kapitalista rendszer ami nem tetszik.

Kötelezően választható, azaz választandó volt a nyugdíjjárulék elsikkasztás! Nekem ne jöjjön "jobboldali" azzal hogy hátdeizé államosítani akkor se kellett volna. De, kellett. Bismarck se volt kommunista, a társadalombiztosítás és a nyugdíj modern rendszere tőle -is- eredeztethető. Szolidaritásra épülő közös kockázatviselés, ez nem jelenti élősködők támogatását. A visszaélési lehetőségeket jól ki  kell  zárni jogtechnikailag és máshogy. Keynes szerint is így a jó ez, de még Putnam se tagadná, és így tovább. :Đ

Korrupció? Az állam rossz tulajdonos, mert csinovnyikok összejátszanak aztán lopnak meg sikkasztanak, hamisítanak és csalnak? Az emberek erkölcsileg is megmaradnak ugyanazok a magáncégek élén is, a baloldali liberális és zöld - mindegy mert ugyanaz - politikusok szépen összejátszottak pl a Siemens-el, így lettek a drága Combino villamosok és a négyes metró horribilis költségei, a síkvidéki autópálya alagutak, a kiprivatizált tankönyvkiadók drágább könyveit választó iskola-szervezetek sem ingyen választották a rosszabb ajánlatokat, teszem fel. Egy ilyen tan(könyv)közvetítésből is nyerészkedő nőről tudok is, aki fennen szidja Orbánt amiért mert rendet csinálni a tankönyvpiacon. Is. Orbánozni különben is annyira prolis üres buta duma. Bayer Zsolt: Hol a tankönyv? tankönyvellátás tankönyvfelelősök tankönyvterjesztők népszabadság

Harmadik pillér: önkéntes nyugdíj előtakarékosság, a hivatalos nyugdíj társadalombiztosítás járulékon felül, szabad akaratból gyűjtögetni valahol. Ez megvan most is.

Az önkéntes nyugdíjpénztárak tagjaik befizetéseit befektetik, s a felhalmozott tőkéjük szolgál majd kiegészítő nyugdíjuk fedezeteként. A belépést az állam adókedvezményekkel ösztönzi.

A pénzt a második pillérnél emelték ki a rendszerből!

A második pillér, vagyis a vegyes félig állami eleve rossz konstrukció tele volt ÖRDÖGI körökkel. Például az egyik : a nyugdíjkassza deficites volt, mert egyrészt hiányzott belőle a magánnyugdíjpénztárba jutó befizetés, másrészt pedig deficites volt, mert a mafgas munkanélküliség (és tán az alacsony bérek?) miatt kevesen lehettek foglalkoztatottak = kevés járulékfizető, kevés bevétel. Mivel a nyugdíjkassza folyamatosan deficitesen működött 1997 óta folyamatosan, ezért az állam magasan tartotta a járulékokat és az adókat. Mivel pedig az állam magasan tartja a járulékokat és az adókat, ezért a gazdaság verseny- és tőkevonzó képessége alacsony marad, vagyis tartósan alacsony marad a foglalkoztatás. Mivel pedig tartósan alacsony marad a foglalkoztatott ság, ezért deficites a nyugdíjkassza, amit az állam adókkal pótol, és a kör így megy tovább és tovább.

Na, ez volt bokros a nagy varázsLÓ szakértő suckértelme.

Másik ÖRDÖGI KÖR, amit a Fidesz + Jobbik felszámolt :

HA a melós a „magánnyugdíj” pénztárba fizette be a járulékát, akkor az államnak kötvényeket kellett kibocsájtania, hogy a melós idős szüleinek tudja fizetni a nyugdíját! Ez évente 6-8%-os veszteséget okozott Magyarországnak !

Szemben azzal az esettel, ha az államnak fizetett VOLNA egyenesen (ezt nem állt módjában választani, a bankárok szocionista helytartói döntöttek helyette : nesze neked liberalizmus!), így nem kellene kamatot fizetnie az államnak!

Állami, vagy nonprofit, és ez utóbbit is jól le kell szabályozni hogy tényleg az legyen?

Az egész bevétel a helyére megy, pl közműnél a működtetési + karbantartási költségekre, bérekre és különféle fejlesztésekre, meg képeuznek bizonyos tartalékot is. A manyupnak nem túl sok költsége lehet ezekhez képest, fizikailag nem volt sok tennivalójuk, az irodabérlet (valakiknek üzlet) no és a részvényesek érdekei : néhja kiveszik a hasznot, ilyen lyuk egy állami nyugdíjalapban eleve nincs, vagy ha úgy vesszük Társadalom Biztosítónak minden magyar állampolgár alanyi jogon részvényese.

Amikor a melós befizette havonta kis pénzét a „magánnyugdíj” pénztárba, ők azonnal levontak 6%-ot „kezelési” költségként! Ez évente 6%-os veszteséget jelentett a dolgozónak! Ám 6%-os nyereség a pénzügyi hazaárulóknak! Az állam által kibocsájtott kötvényeket nagyrészt a pénztárak vették meg hogy kamatoztassák a melós által a pénztárba fizetett pénzt. Ez 6-8%-os nyereség lehetett volna a dolgozónak, de ha az inflációt is hozzászámoljuk, mert a pontosság fontos : akkor a melós is a Magyar Állam is rosszul jött ki a dologból anyagilag, ám a nyugdíjbiztosítók jól jártak!

Összefoglalva csak a biztosítók jártak jól a horn gyula - bokros lajos "rikárdó" féle magánbiztosítós rendszerrel!

Én nem tudom milyen eligazítást tarthattak a move on, societas, és egyéb közösségellenes alakoknak, akik aztán a blogketreces hányásokat összehozták a nyugdíj témáról, de valami ilyesmi lebeg a szemeim előtt:

"Figyelem! A siker érdekében fontosak az alábbi pontok!"

1. A suttogó propagandában kizárólag magánnyugdíj biztosítókról szabad beszélni! Ellenben minden hivatalos iratban magánnyugdíjpénztárat kell írni! Így nem tudnak perelni később, hogy nem fizetünk nyugdíjat!

2. Fontos a hogy ha a magánnyugdíj biztosítókról beszélünk a hangsúly a magánon legyen! Ezzel elhitetve, hogy ez a pénz a csóró melósé, aki fizeti a nyugdíjjárulékot! Közben törvényekkel ki kell zárni a lehetőségét is annak, hogy ez a pénz bármikor a kezébe kerülhessen! Végül ha így teszel, akkor ezermilliárdos hasznot hozol az idegen biztosítóknak! Ennek meg is lesz a jutalma, egyrészt 30 ezüst formájában, másrészt a nemzetközi média életed végéig dicsérni fogja tetteid, még ha ki is löveted a sajátjaid szemét!

Ja és ha már magánnyugdíj lopásról van szó, akkor ne felejtsük el megemlíteni hogy a horn - bokros hazaáruló páros vállalta be a nyugdíjak 2013-tól való - Ekkortól lettek volna jelentősebb kifizetések a „magánnyugdíj rendszerben! - megadóztatását, ezt a törvényt nemrég semmisítették meg! A négyötöd, mert a Jobbik is ellenezte a nyugdíjak megadóztatását, még jó hogy micsoda marhaság lett volna ez, amit adok abból veszek el "adót", szocioniék feltalálták az örökmozgót. xD

Az mszp - szdsz volt az a két egypárt, amelyik 1996-ban olyan törvényt hozott ami 2013-tól megadóztatta volna a nyugdíjakat! Az mszp - szdsz volt az a kettőnek látszó ám valójában egyívású párt, amelyik e nyugdíjpénztárak felügyelő bizottságait telerakta a saját klientúrájának ingyenélőivel, akik asszisztáltak a Magyar emberek kifosztásához! Az mszp - szdsz lopta meg folyamatosan a nyugdíjakat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Reakció blog Reakciós blog ld50 blog emo blog antiszemita náci blog náciblog blogring nyilas blog nyilasblogja nyilas blogja konzervatív web keresztény freeblog főoldal nyilasblog jobboldali blog fasiszta blog cenzúrázott blog aszemita blog szókimondó blog radikális blog ufo blog extrém blog terrorista blogger neonáci blog neonáciblog újfasiszta blog sieg heil blog szélsőséges blog szélsőjobbos blog szélsőjobboldali blog szélsőjobboldali blogger acab alleycat blog zsidó blog antiliberális blog rendszerellenes blog neoliberális, neoliberalizmus, neoliberálisok, mainstream, ortodox, gazdaságpolitika, unortodox, orthodox, unorthodox, Matolcsy, Matolcsyzmus, kurucok, labancok, nemzetközi, nemzeti, gazdaság, pénzügyek, nemzeti érdek, bankok, balliberális, jobboldali, nemzeti radikális, imf, valutaalap, nemzeti bank, jegybank, adósságválság, nyomor, szegénység, bűnözés, hitel, hitelek, bankárok, occupy, 99%, szabad piac, piacbolsevizmus, piacbolsevik, nácizás, kommunistázás, álintellektuális, zsidó zsidók zsidókat zsidóknak náci nácik nácikat náciknak blog blogok blogokat blogoknak hungarista hungaristák hungaristákat hungaristáknak nyilas nyilasok nyilasokat nyilasoknak közgazdaság alternatív közgazdaságtan neoliberális neokonzervatív neoliberalizmus neokonzervativizmus neolib neokon antiszemita antiszemitizmus kommunista ökoszociális harmadikutas fasiszta fasizmus falangista falangizmus nemzeti szocialista nemzeti szocializmus erőforrások gazdaság gazdaságpolitika gazdaságpolitikai nemzeti érdek nemzeti érdekek Reakció Scall Fast SF blog nyilas Szálasi Ferenc nemzeti radikális érzelmű jobboldali politika hírek viccek vicc Reakció Reakciós ld50 industrial goth emo antiszemita náci blog blogring nyilas nem polkorrekt jobbikos jobbik konzervatív keresztény freeblog jobboldali fasiszta cenzúrázott buli fotók árpádsávos zászló rendszerellenes aszemita árpádsáv nemzeti radikális terrorista zsidó blogger neonáci sieg heil szélsőjobboldali szélsőközép acab alleycat magyar holokauszttagadás holokauszt tagadás káosz rend anarchia gonosz jó béke háború erőszak hírek történelem manipuláció hazugság politika pártok hírek fiúk