width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2008. máj. 3.

2008. május 3., szombat

Neokon MDF

Neokon MDF

Normális ember nem szavaz egy vegytisztán neokon pártra.

Normális ember nem szavaz egy gennyes hazudozókból, korruptakból, a rendszerváltás elrontóiból, bukott megélhetési politikusokból, és ex-MSZMP-s maffiózókból összetákolt pártra.


Normális ember nem szavaz cionistákra, akik kereszténynek hazudják magukat, de lábbal taposnak minden szociális gondolatot, azért, mert maga a nagytőke szponzorálja bukott pártjukat.

Normális ember nem szavaz az MDF-re. :-)

Ibolykánk nagyszerű nyilvános bemutatót tartott arról, hogyan lehet a politikai hatalmat kétes eredetű lóvéra cserélni. Szomorú, hogy idáig jutottunk. Nyíltan kereskednek a parlamanti helyekkel.

Schmuckonzervativizmus, Magyarország, 2008. Ez van. Természetesen a Political Capital-os, Hírszerzős, korábban Népszabadságos -89 előtt KISZ-tisztviselő is volt akárcsak a gyurcsányi- Seres László is zsidó, ahogy az Dávid Ibolya, Boross Péter, Appel György, Leisztinger Tamás, és Schmuck Andor is. Ők finanszírozzák ezt a vállalkozást.

Naponta 1,2 milliárd nettó hasznot termelnek a magyar bankok. Munkanaponként 1,2 milliárd forintot megközelítő nettó nyereséget termelt tavaly a nyolc legnagyobb magyarországi bank.
Ennek egy része bizony pártfinanszírozásra megy el, az MSZP-SZDSZ-MDF részére. Nem neokon/neolib párt nem kap ilyen "szürke" forrásból támogatást.

Legyünk nagyvonalúak, és felejtsük el nekik az Antall-korszakot.

Vagy inkább ne felejtsük, hiszen utoljára akkor nyúltak hozzá ehhez az országhoz. Persze azt is olyan bénán, hogy még csak nem is ők, hanem a Gyurcsány-félék szedték meg magukat. A legnagyobb rablás, a privatizáció, beleérte a stratégiai égazatokat és az élelmiszer/feldolgozó ipart, akkor történtek.

Most itt totyorognak egy jókora piaci rés peremén, lehetnének ők a konzervatív/neokon erő, sokkal több joggal, mint a komcsi MSZP vagy a máshogy komcsi fidesz.

De egyszerűen nincs agykapacitásuk betölteni. Ráadásul "két szék közt a pad alá" módra születtek újjá: a helyüket kereső konzervatívok mind értesültek arról, hogy a pártot Schmuck Andor csempészte a parlamentbe a végbelében.

Valóban ez jellemző a Dávid Ibolya vezette MDF-re.

Közük nincs a középosztályhoz.

Az, hogy a bankokat mindenhol - főleg a konzervatív vezetésű országokban - adóztatják, (azért, mert ezen államoknak nem a pénzintézetek megerősítése a fontos (az ugyanis neoliberális program) hanem az adófizetők istápolása) sőt, több helyen már nagyon keményen korlátozzák is és nincs provident ahol 240-420 thm-re kizsigerelik az embereket. A kalap párt azaz az mdf ezerrel kampányolt a bankok megadóztatása ellen.

Szóval ideológiai zavarok is vannak - szokásosan.

Az olyan Párt - MDF -, amelynek vezetője, Dávid Ibolya kijelenti, de tudomásul veszi, hogy az állami beruházások túlszámlázásából osztozik a két kormánypárt /MSZP-SZDSZ/, alkalmatlan bármilyen tisztességes politikai szerepre.

Dávid Ibolya s Pártja, amely a „korrupció ellen /is/ harcol”, hány korrupciós ügyben is kezdeményezett bármit is? Egyben sem.

Milyen javaslataik voltak a fekete gazdaság felszámolására? Semmilyen.

Akkor miről is beszélnek?

Ilyen ember ne beszéljen Tiszta Kezekről.

Sorozatos gazdálkodási szabálytalanságokat talált a Magyar Demokrata Fórumnál az ÁSZ. Az egyik számvevőszéki jelentés szerint a párt név nélkül fogadott el 1.300.000 forintot, ami ellenkezik a párttörvénnyel, a szervezet könyvelése pedig több ponton is sérti a számviteli törvény előírásait. Az Állami Számvevőszék arra kérte a pénzügyminisztert, hogy a párt idei támogatását ugyanekkora összeggel csökkentse.

Piszkosak lettek a "tiszta kezek"? (ezzel a szlogennel kampányolt a madöf 2006-ban)
Dávid Ibolya a tiszta kezekkel kampányolt. Azt a látszatot keltette, mintha az MDF fedhetetlen, minden gyanú felett álló tiszta kezű párt lenne.

Egy tavaly kiszivárgott titkos megállapodás szerint az MSZP lecserélné szövetségesét a szadeszt az mdf-re. A mostani események is ezt igazolják szerintem (koala bomlás).

Dávid Ibolya MDF-e az SZDSZ helyére pályázik az MSZP mellett. Nincs kapcsolata a jobboldollal, ahol lehet a JÓZAN KÖZÉP szlogent használva, mindig az MSZP-nek megfelelően szavaznak. És az egyre csökkenő népszeresűségnek örvendő SZDSZ, mindent elkövet, hogy mégis ő maradjon. Szegény Ibolyka esetleg nem tudja, hogy igazából nem az SZDSZ 20 szavazata számít, hanem a hátországa. Elképzelhető, hogy az MDF-hez is megérkezett az SZDSZ hátország?

2007 Február, Budapesti 5 csillagos szálloda, MÚOSZ-os újságíróbál, tele szocikkal, Ibolyka hajnal 3 körül távozott nagyestélyiben, saját szememmel láttam, mivel a szomszéd rendezvényen voltam. Madarat tolláról......

Dávid Ibolya iránya : a korábban Népszabadságos zsidó Seres László neokon (újkonzervativista)) előadása egy MSZP-s alapítvány szervezésében. Seres annak a hirszerzo.hu-nak a "vezető szerkesztője", amely a Political Capitalhoz köthető és akik 2006-ban az MDF-et a parlamentbe segítették. Miért jár Ibolya és Almássy-Leninfiú az USA-ba? Honnét jönnek az MDF programjába a liberális gazdasági elemek? Bankadó eltörlése? Miért támogatja az MDF a vizitdíjat?
Ezenközben "hardliner" keményvonalas politika? "Nem megbékélni" "Éreztetni a dominanciát" "Nem minden kultúra egyenértékű" "Támogatom az iraki háborút" "az önzés jó dolog" stb..stb.. nem folytatom. Köze sincs a krisztusi tanításokhoz. De mindez honnét ered és hova vezet? Ez pontosan ugyanaz a politika, mint amit fletóék követnek : feltétel nélkül kiszolgálni a nemzetközi nagytőkét, és azzal együtt ugye a a cionista háttérhatalmat.

Az azért elég beszédes adat, hogy a két nagy pártból való kiábrándulást nem volt képes meglovagolni az mdf. Ez nem gyalulás, hanem egyszerű ténymegállapítás. Ibolya elszólásai óvatossá tették a választókat. Nincs olyan, hogy egyforma távolságra a két párttól. Ha egyszer jobboldali konzervatív, akkor szoclib kormányzás alatt miért a szintén jobboldali ellenzéket szapulja? Ennek akkor van ideje, ha a Fidesz kormányoz és ők nincsenek benne a kormányban. Azt sem igazán lehet kijelenteni, hogy maximálisan rendben mennek a dolgok és a jelenlegi kormányon nem lehet "fogást találni".
Dávid Ibolya pedig az egyik legkedveltebb politikusa volt Magyarországnak. Mintha ez egyre kevésbé mondható el róla, és szimpátia-mutatóit is mintha nem a jobboldali szavazók tartanák fenn, hanem a baloldaliak! Érdekes összefüggés egy olyan politikus esetében, aki jobboldalinak vallja magát! A normális Magyarország ennyire abnormális volna, mikor megítéli a politikus asszonyt és pártját? :)

ILYEN PÁRTRA UGYANIS NORMÁLIS EMBER NEM SZAVAZ.

2010-es MDF listán Schmucké minden 3-ik hely
Heti Válasz - 2008.03.27

A kibontakozó kormányválság ellenére nem valószínű, hogy az MDF koalícióra lépne a szocialistákkal. A párt 2010 utáni sorsa azonban mostanában dőlhet el: Dávid Ibolyáék olyan szövetséget készülnek kötni a Tisztelet Társaságával, amely utóbbinak jóval nagyobb súlyt biztosítana a parlamentben, mint a 2006-ra kötött megállapodás.

Nem várt politikai feszültségekhez vezetett a március 9-i népszavazás. A nép ellenében nem tanácsos kormányozni. Hiába fogadkoztak korábban a kormánypártok, hogy politikai következménye nem lesz a referendumnak, az ötven százalék fölötti részvétel, az igenek elsöprő győzelme miatt a szocialisták kénytelen-kelletlen visszább vettek a reformlendületből. Múlt héten már a baloldal örök csodafegyverét, a nyugdíjemelést is bevetették, s hogy elejét vegyék az újabb népszavazási bukásnak, fölvetették azt is: módosítani kellene a februárban másodszorra elfogadott egészségbiztosítási törvényt, kiiktatva belőle a magántőke térfoglalását. Ez már sok volt Kóka Jánosnak: a SZDSZ elnöke a koalíció felbontásával fenyegette meg a szocialistákat.

Önbizalmi tőke

Azt pontosan nem tudni, hogy mi adott önbizalmat a liberálisok jelenlegi elnökének a zsaroláshoz, hiszen a nyilvánosságban az ő helyzete cseppet sem látszik megnyugtatónak. A tavalyi elnökválasztáson résztvevők egész soráról derült már ki, hogy nem csak nem volt jogosult a szavazásra, de nem is tagja az SZDSZ-nek. Leleplezett kókisták és fodoristák egyaránt szánták már bűneiket, minek hatására Fodor Gábor és Kóka János egymást vádolva élesen szembefordultak egymással. Az elnök embereinek minden igyekezete a tisztújítás megismétlésének elkerülésére irányul, még ha tudhatják is, hogy sikerükkel együtt a tisztátalanság bélyegét örökre pártjukra nyomják.

Kóka mindenesetre magabiztost játszik. Gyurcsány Ferenc nemkülönben. A miniszterelnök helyzete azonban kétségtelenül stabilizálódik: az MSZP elnökségének legutóbbi informális ülésén - a kiszivárgott hírek szerint - még az utóbbi időben pártütőként mutatkozó Szili Katalin is önkritikát gyakorolt. Ezért aztán valószínűsíthető, hogy a hét végén tartandó pártértekezleten bizalmi szavazást sem tartanak az elnök személyéről.

Se hús, se hal politika

Az SZDSZ-béli viszályt látva különösen érthető, ha a szocialisták közül mind többen cserélnék le partnerüket. Az elvben kínálkozó egyetlen lehetőséget pedig úgy hívják: MDF. Nem először vetődik föl szocialista fórumon a kisebbik ellenzéki párttal való megegyezés gondolata: a 2006-os önkormányzati választás után Szekeres Imre volt, aki a szorosabb kapcsolatot szorgalmazta az MSZP választmánya előtt. A nemzetért való, pártok közötti összefogás gondolata ráadásul nem idegen az MDF-től. Az alakulat évek óta a két nagy erő küzdelmében látja az ország bajainak okát, s a múlt hét elején Dávid Ibolya pártelnök ki is mondta a Klub Rádióban: "Egy-két évre nagykoalíciót kellene létrehozni."

A pártelnök egy másik, szintén múlt heti nyilatkozata még ennél is érdekesebb. A politikus ugyanis egy héttel a népszavazás után közölte: bebizonyosodott, hogy Gyurcsány Ferenc nem élvezi már a választók bizalmát, ezért le kellene mondania.

Csakhogy a népszavazás éjszakáján Dávid még úgy értékelt: döntetlenre áll a Gyurcsány-Orbán meccs, s szokásához híven mind a két nagy pártot kárhoztatta. Hogy miért tartott ilyen sokáig az MDF-elnök megvilágosodása, arra a pártból nem kaptunk egyértelmű magyarázatot, s mivel más sem, szocialista és MDF-es körökben is felütötte fejét a pletyka, mely szerint üzleti körök üzentek Dávid Ibolyán keresztül Gyurcsánynak: elfogyott a türelmük. Egy másik értelmezés szerint az egyhetes gondolkodási idő oka a megváltozott helyzet. A Fidesz, amely korábban arról beszélt, hogy a népszavazásnak elsöprő hatása lesz, türelmes hangot választott, s az így keletkezett politikai űrt igyekezett betölteni az MDF elnöke - a párt "mezei" tagságának nem kis megelégedésére egy pillanatra felhagyva a se hús, se hal politikával.

Konzervatív Tisztelet

Több másodvonalbeli MDF-es politikus is arról beszél lapunknak: a nyilatkozat nem felajánlkozás egy jövőbeli Gyurcsánymentes MSZP-nek, az ilyen összeborulást ugyanis szerintük nem bírna el a tagság gyomra. A kérdést más szempontból vizsgálva azonban az látszik, hogy a fórumban korántsem mindig finnyásak, ha érdekszövetségekről van szó.

A Heti Válasz értesülései szerint a párt országos választmányának legutóbbi ülésén a jelenlévők nyolcvan százaléka mondott igent arra a határozatra, amely felhatalmazza az elnökséget: állapodjon meg a Schmuck Andor-féle Tisztelet Társaságával a 2010-re esedékes összefogásról. Úgy tudjuk, a párt országos listáján minden harmadik helyet a társaság kapná meg úgy, hogy ma még nem lehet tudni, kik lennének a jelöltjei. "Semmit nem tudunk erről a társaságról azonkívül, hogy biztosan nem jobboldaliak, és biztosan nem konzervatívok" - mondja érdeklődésünkre a megállapodás egyik ellenzője. Többek szerint már csak azért is hazárdjáték a terv, mert semmi nem szavatolja, hogy ha a 2010-es választás után az MDF lenne a mérleg nyelve, a társaság képviselői ne a baloldal irányába billentsék a pártot. Az ellenzők szerint a tervezet nem szolgál mást, mint hogy a Schmuck Andoréktól érkező "támogatás" biztosítsa Dávid Ibolya helyzetét a párt élén.

Az elnök ráadásul ennyivel nem is elégszik meg: noha érvényes döntés van arról, hogy a következő tisztújítás a 2009-es EP-választás után esedékes, a most szombati választmányi ülésen várhatóan sikerül megszavaztatni, hogy a megmérettetést idén őszre hozzák előre. Így az elnök biztosítaná, hogy 2010-ben is az ő vezetése alatt álljon az MDF.

A Tisztelet Társasága bebiztosította magának a 2010-es MDF-frakció jelentős részét.
Az MDF két évvel a következő országgyűlési választások hivatalos időpontja előtt túladott saját listás helyeinek harmadán. A kedvezményezett újra a Tisztelet Társasága, amelynek 2006 óta már van egy parlamenti képviselője, jóllehet a ciklus eddig eltelt felében csupán egy számítógépes nagyikurzus szervezésével lépett a nyilvánosság elé. Az MDF szerint nem önfeladásról van szó, csupán arról, hogy mindkét félben felmerült a folytatás igénye.

Az MDF vezetésében 2006-ban komoly feszültséget okozott, hogy az országos lista négy, jónak számító helyét átpasszolták az addig csak táncdalos nyugdíjasbulik szervezéséről ismert Tisztelet Társaságának, 2008-ban azonban a párt már simán lenyelt egy sokkal nagyobb békát.
Rögtön Dávid és Herényi után

A megyei elnökök gyűlése után az MDF országos választmánya is jóváhagyta, hogy a párt a következő országgyűlési választáson ismét a Tisztelet Társaságával (TT) közösen szerepeljen. Az együttműködés lényege, hogy a Fórum átadja az országos lista minden harmadik helyét, valamint a 19 megyei és a fővárosi listák közül nyolcban a listavezetői pozíciót az egykori MSZP-s politikus, Schmuck Andor által menedzselt szervezet embereinek. Ez azt jelenti, hogy az országos listán a két legfontosabb MDF-es - 2006-ban Dávid Ibolya és Herényi Károly volt - után rögtön egy, a párt által még nem is ismert Tisztelet Társaságá-s következik majd.
Felmerült az igény

Hock Zoltán, az MDF elnökhelyettese szerint a megállapodás nem jelenti a párt önfeladását, hiszen ezentúl is egyetértési joga lesz a TT-jelöltek személyével kapcsolatban, ráadásul nekik is vállalniuk kell, hogy a fórumos frakció majdani tagjaiként elfogadják a párt politikai döntéseit.

Az elnökhelyettes azzal magyarázta az újabb szerződést Schmuckékkal, hogy a 2006-os történések alapján mindkét fél hasznosnak ítélte az együttműködést, ezért felmerült a folytatás igénye. Hock elmondta, hogy a TT javaslatát az MDF-frakcióban ülő Vas János közvetítette. Vas az a TT-s jelölt, aki végül 2006-ban bejutott a parlamentbe.

Hock elmondta, hogy az érdemi megbeszéléseket Schmuck Andorral folytatták, a társaság finanszírozójaként emlegetett Leisztinger Tamással nem tárgyaltak. Schmuckot hiába kerestük meg, elzárkózott attól, hogy a társaság terveiről nyilatkozzon.

Tőke tőkésektől

A 2006-os együttműködés ellenzői közül az egyik magas rangú MDF-es távozott is a pártból. A szakítás előtti napokban, 2006 májusában Gémesi György - akkor elnökségi tag - egy sajtótájékoztatón [1] azt állította, hogy az MDF kampányához szükséges pénzek jelentős része Leisztinger Tamás érdekcsoportjától érkezett, Schmuck Andoron keresztül, a párthoz.

Gémesi szerint a TT jelöltjeinek felkerülése az MDF listájára óriási feszültséget keltett a párt országos választmányi ülésén, ő is úgy vélekedett, hogy "ilyen szintű kiárusítása az MDF-nek" a korábbi években nem volt jellemző. Egy másik kilépő, Szőke László, a párt volt alelnöke egy tavalyi interjúban azt mondta, hogy a TT-ből "anyagi és más dolgokban is támogatták a pártot, és ennek az volt az ára, hogy az embereiket feltettük az MDF listájára bejutó közeli helyekre. Hogy kik álltak a TT mögött? Több nagytőkés, akiket egyrészt nem tudok, másrészt nem akarok megnevezni."

Megkerestük Gémesit és Szőkét is, de egyikük sem kívánta kommentálni az újabb megállapodást.

Az MDF zászlaja

Az MDF Csongrád megyei elnöke viszont kétségét fejezte ki a TT-ügyben. Az alapító tagnak számító Grezsa István szerint lehet, hogy ezzel megint magasra emelik az MDF zászlaját, de hogy mi lesz a zászló alatt, azt nem tudni. Grezsa szerint minden párt igyekszik gazdasági támogatást szerezni, az MDF-nél erre a szerepre a Tisztelet Társaságát találták meg, amelyet egy általa nem ismert pénzügyi kör finanszíroz. Az is figyelemreméltó, hogy a TT-nek nincsenek városi, megyei szervezetei, bár állítólag 160 ezer tagja van, viszont leginkább "régi táncdalfesztiválok mai retró változatairól" ismert.

AKI AKKOR 1989-1994 KÖRÜL OTT VOLT ÉS LÁTTA, JÓZAN ÉSSZEL MÉRLEGELVE SOHA NEM TÁMOGATNÁ AZ MDF-ES PAKTUMPOLITIKÁT. Popovits János sem...

Az Antall-kormány súlyos, végzetes mulasztásai:
2007, november 23 - 10:40 - Popovits János

1. A magyar parlament jogfolytonosságát minden nyilvános megvitatás nélkül elfogadta !

2. A rendőrség testületét nem váltotta fel a kormány ( a nem párttagok körében toborzandó) nemzetőrséggel. A rendőrség állományát szakmai tanácsadásra kellett volna redukálni és, ahogyan 45-ben, igazolási eljárással létszámát csökkenteni.

3. A külföldi hitelek törlesztését be kellett volna szüntetni, hiszen azok a diktatúra fenntartására, az emberi jogok elnyomására szolgáltak. S ezt a hitelezők is tudták !

4. Az ügynök lista nyilvánosságra hozatala elmaradt ! (Aczél György szerint Antall a "mi emberünk volt ! Legalább is annak tartottuk". FAZ)

5. 1956 sajátos, egyedülálló társadalmi újításának, az önigazgatás kialakításának, (forradalmi bizottságok, bizottmányok, munkástanácsok) semmibe vevése, lesöprése, diffamálása azzal, hogy Antall József azt "harmadik útnak" nevezte s bevezetését, szorgalmazását nem tartotta többé a kormány feladatának. Érthetetlen! Hiszen a győztes párt, az MDF, politikai programjában szerepelt, s a lakitelki mozgalom legjelentősebb legmodernebb, legmesszebbre ható célkitűzése , mondhatni, alapvető célkitűzése volt. A magam részéről ezért léptem be tagjai közé 1988-ban. Külföldről! /Tagsági könyvem száma 3344./

6. Abból, hogy az önigazgatást nem vezették be, adódott az is , hogy a sajtószabadságot sem lehetett megteremteni Magyarországon. Arra kell csak gondolni, hogy a média, így a sajtó is, a pénz, a tőke kezében volt, s azzal a volt rezsim tagjai, képviselői rendelkeztek. A szabadon választott kormánynak nem volt publikálási lehetősége! Emlékezzünk ! A magyar televízió megválasztása napján nem engedte szóhoz jutni az újonnan megválasztott miniszterelnököt ! Kikapcsolta az adást.

Barátaimmal akkor azonnal felhívtuk a televíziót s bejelentettük tiltakozásunkat.
(Dr. Gorove László lakásáról, barátunk, Bárányos Károlynak az 1945-ös koalíciós kormány közellátási majd földművelésügyi miniszter fiának bíztatására, unszolására.

Az első szabadon választott kormánynak egyszerűen nem - volt fóruma.
Az ellenzéki médiumoktól függött, hogy mit közölhetnek a lakossággal és mit nem.
A kormány nagy nehezen tudott hitelekhez jutni és az Új Magyarország című lapot megjelentetni, mely aztán így a kormány szócsöve lett.
Megvásárolták maguknak a sajtót.
Történelmi jelentőségű beszélgetésnek nevezhetem azt a beszélgetést, mely Dr. Georg Paul Hefty az FAZ újságírója és Dr. Czakó Gábor Csaba, Antal József jogi és kulturális kormánytanácsadója között hangzott el 1990 pünkösdjén. Németországban, Kastlban, a lakásomon (Hochholz Str. 7).

Arról beszéltek barátaim, akiket akkor ismertettem össze, hogy most már véget kellene vetni annak, hogy a kormány munkájáról rádióban, tv-ben és a sajtóban csak negatív, posztkommunista, rosszindulatú és hamis tájékoztatás legyen.

Hefty:
- Tényleg tűrhetetlen, hogy nincs Magyarországon tárgyilagos információ. Ez rövidesen a kormány bukásához vezethet !

Czakó:
- Antalnak sikerült bankoktól olyan összeget kapnia, hogy az Új Magyarország című napilapot megindíthatjuk. S ez már objektív módon fog tájékoztatni. Ezt garantálhatom, mert én leszek a lap főszerkesztője.

Hefty:
- Tehát kormánylap lesz !

Czakó:
- Nem. Nem kormánylap lesz, hanem szabad, független napilap !

Sajnos, itt a beszélgetésnek ezen a pontján elromlott a hangulat, s a beszélgetésből nem született barátság, ahogy azt reméltem. Ma is sajnálom. Mindkettőjüket nagyra becsültem s ráadásul mindkettőjüknek igaza volt.

Heftynek abban, hogy egy a kormány által megvásárolt lap kormánylap! Czakónak pedig abban, hogy az független napilap lesz, mert ő, mint mélyen vallásos keresztény, sohasem fog hazudni. Őt a Kádár rezsim nem tudta megvásárolni, sőt, életét is kockáztatta harminc éven keresztül azzal, hogy meg nem alkuvó módon írta az igazat. Tehát azt, amit lelkiismerete szerint igaznak tartott. Aczél György be is hivatta. Azt hiszem, a Mozgó Világ felszámolása után: -Czakó elvtárs gondoljon arra, hogy mindenkit érhet baleset. Aztán hozzátette: persze, közlekedési balesetre gondolok.- Eme atyai tanács után nem volt már több mondanivalója, kegyesen elbocsátotta.

Pedig, milyen egyszerű lett volna ! Az önigazgatás létrehozásának eljárása szerint azzal, hogy az újságírók választják meg a főszerkesztőt, nemcsak a jobboldali lapok lettek volna tárgyilagos, független napilapok, ahol emberek meggyőződésük, lelkiismeretük szerint szabadon írnak, hanem a baloldali lapok is. Meg a rádió is ilyen lett volna, meg a televízió is. Mindenki tudta a Kádár rezsim (Mindszenty József szakkifejezése) alatt, hogy azok, akik diktatúrában élnek, azt kell írniuk, mondaniuk, amit elvárnak tőlük.

Egy kis epizód a Kossuth rádió életéből a legjobb bizonyíték erre. 1966-ban Molnár Tibor szerkesztő szobájában ültünk, mi a 'Hétvége' című műsor szabadúszó írói, újságírói. Vagy tízen, tizenketten. Legtöbbjük nagy kommunista és párttag. Neves írók, újságírók. Engem az idegenforgalom delegált, mint szakembert, írástudó szakembert. Mint tanítástól eltiltott irodalomtanárt érdekeltek az irodalmi műfajok, s mivel Tibi még nem jött be, beszélgettünk. Én egy kérdéssel kezdtem: - Olvastátok a Népszabadság vezércikkét?

A reakció leírhatatlan volt: ordítottak, üvöltöttek a nevetéstől! Nem tudták abbahagyni.

7. Nem nevezhetem magam közgazdasági szakértőnek, de az Antall-kormány végzetes lépése a privatizáció felelőtlen elindításával a hozzá nem értőket is felháborította.
A posztkommunisták kezébe került az ország tőkéjének 80-85 százaléka.

Kik kaptak a még meglévő bankoktól kölcsönöket, hogy a felkínált állami vállalatokat, tulajdonokat felvásárolják ?

S ki tudott ezekről a lehetőségekről ?

Nyilván az állami vállalatok kommunista vezetői !

Az állami birtokokat ki tudta bagóért megvásárolni ? Akinek azért volt némi készpénze.

Kik értesítették a provízió reményében a külföldi cégeket az előnyös vásárlási lehetőségekről.

S kik bonyolították azokat le ?

Megüt a guta !

Tudomásom szerint az "insider" üzletkötés bűncselekmény lehet.

Azt hiszem a vásárlás dátumából meg lehetne állapítani, ki jutott így vagyonokhoz.

S ki felel ma mindezekért ?

Ma a könyörtelen tények uralkodnak !

A hazaárulók, júdások, a kommunisták nem bánják meg cselekedetüket. Képtelenek rá. Úgy, ahogy Júdás ! De kihalnak. Utódaik, ahogy Németországban is, nem felelősek az elődökért. S ez reménnyel tölt el. Hiszen új nemzedék lép porondra.

8. "Én 15 millió magyar miniszterelnöke leszek!" - mondá Antall József. De 200.000 -250.000 magyar politikai menekültnek ma sincs szava abban, hogy hazájának milyen politikai rendszere legyen. Igaz, ha van az emigránsnak elég pénze és házat, öröklakást vesz ott, hazájában, aminek felszabadításán évtizedekig dolgozott, akkor kegyesen megengedik neki.

Miért hibáztatom, kritizálom saját táboromat, az én képviselőimet, és azokat a vezetőket, akiket, ha lehetett megválasztottam volna ?

Mert azt szeretném, ha már sikerült a diktatúrát megszüntetni, azok lennének az ország vezetői, akik e felszabadítási küzdelmekben érdemekre tettek szert. S nem az a Párt, mely leverte a forradalmat, undorító puha diktatúrát vezetett be és tönkretette az országot.

Így hát folytatom.
Orbán Viktor.... ugyancsak elmulasztotta, meg sem kísérelte, hogy a rá szavazni kívánók külföldön élő része is visszakapja szavazati jogát, már csak politikai üldöztetésének és a menekülés tortúráinak jelképes jóvátétele gyanánt .

Svájcban, ahol ezt írom, nagy gondot fordítanak arra, hogy a külföldön élő svájciak ne idegenedjenek el hazájuktól vagy akár "volt hazájuktól". Rendezvényekkel, ünnepségekkel emlékeztetik őket arra, hogy továbbra is a magukénak vallják őket. Természetesnek tartják, hogy távolról, levélben is részt vehetnek az országos politikai választásokon, pedig azok nem hivatkozhatnak különösebb hazafiúi érdemekre, hiszen csupán gazdasági érdekekből hagyták el hazájukat.

Orbánnak tudnia kell, hogy 'nyugaton', ott ahol részben egyetemi tanulmányait folytatta, természetesnek tartják, hogy egy politikus tudja, hogy mit neveznek politikai felelősségnek.

Az un. Politische Verantwortung kötelezte F. J. Strauss-t vagy előtte Raimond Barzel-t, vagy Kissingert, folytathatnám, hogy adjon helyett most már másoknak is.

Csak különösen hataloméhesek, mint Mitterand, Chirac, vagy Helmuth Kohl próbálták meg a nekifutást még egyszer. De ők sem harmadszor!

"Bármennyire hihetetlennek tűnik is, én láttam a szabadságot - személyesen, a magam szemével - , a maga tökéletes, hibátlan szépségében....." Orbán Viktor október 23-i beszédében 2005-ben, de 2006-ban is is idézte könyvem 13. oldalán ezzel mondattal kezdődő bekezdést. De elmulasztotta nevemet említeni, s elfeledkezett engem erről értesíteni. Pedig beszédéből kiderült, hogy tudta ki vagyok. / R. J.: A Befejezetlen Forradalom, Bp., 1999.
(Popovits Jánosnak korábban levélben köszönte meg a könyv megküldését!)

Javaslatomat viszont elutasította, amellyel, megnyerte volna mindkét választást. Amit viszont elveszített. A javaslatot elutasította úgy, hogy nem is olvasta el gondosan. Ez nyilvánvalóan kiderül a müncheni főkonzullal folytatott levélváltásból. Mindkét választás előtt eljuttattam hozzá azt, hogy vegye programjába, hogy a külképviseletek útján az európai országokat tájékoztatni kell, hogy forradalmunk 50. évfordulójának megünneplésekor gondoljanak arra, hogy Magyarország a mai napig fizeti azokat a külföldi kölcsönöket, melyeket a forradalom leverése után vettek fel, s részben a lázadó nép féken tartására. S az ünnepelt azt mai napig fizeti! Személyes kapcsolataim révén állami intézményeknél tettem is lépéseket, s tudom, az ügyet felkarolták volna.

Én koromnál fogva nem jöhetek számításba abban, hogy vezető szerepet játsszak a a magyar politikai életben, de annál ingerültebben kérdezem:

Azt gondolja Orbán Viktor, hogy Magyarországon egyedül neki van esélye arra, hogy sikerrel folytasson választási küzdelmet Gyurcsány Ferenccel szemben, és győzzön ?

Ebben aztán méltó utóda Antall Józsefnek, aki ugyancsak nagy gondot fordított arra, hogy ne legyen utódja.

Popovits János, München

Politikai prostitúció MDF módra
2008.04.18. 10:33 polkorrekt

Mára az egykor szebb napokat is megélt, a ”rendszerváltásnak” nevezett folyamatban vitathatatlanul kulcsszerepet játszó MDF egy alig 5%-os párttá süllyedt, amely a parlamentbe való bekerülésért küzd. Persze ez nem egy új keletű, hiszen a népszerűségük az 1994-es választások, és az 1990-1994 közötti kormányzati teljesítményük óta fokozatosan zuhan. A Dávid Ibolya vezette csapat egyfajta új jobboldalt és ellenzékiséget, próbál megjeleníteni. Mind a Fidesznek mind az MSZP-SZDSZ-nek odamondogatnak ezzel jelezve azt, hogy ők a két nagy oldal között állnak és a ”normális” nem a gyűlöletre épülő politikát képviselik. Azt próbálják folyamatosan kommunikálni arculatukkal, megszólalásaikkal, hogy a jelenlegi magyar parlamentben ők képviselik az erkölcsöt, a becsületet és a nagyokkal ellentétben a korrupciótól mentesek. Jobb tisztázni azt, hogy ez az MDF olyan messze van a ”rendszerváltásban” fontos tényezőként jelenlévő MDF-től, mint Makó Jeruzsálemtől nemcsak a támogatottságukban, hanem politikájukban is. A korai Magyar Demokrata Fórum megpróbált leszámolni a kommunista múlttal és egy ténylegesen valós rendszerváltást véghezvinni bár ezt nem sikerült nekik. Ugyanez a párt ma jól elevickél ebben a politikai mocsokban, és esze ágában sincs támogatni vagy elősegíteni azokat a mozgalmakat, folyamatokat, amelyek közelebb vinnék az országot az igazi rendszerváltáshoz. Nem véletlen, hogy a régi nagyok közül már szinte mindenki elhagyta az MDF-et, mivel nem bírtak azonosulni azzal a politikával, amit az egy jó ideje Dávid Ibolyával az élen képvisel. Amit ma az MDF folytat az nem más, mint politikai prostitúció. Azzal ”fekszenek össze” aki több pénzt ad. Normális esetben annak a lehetősége sem merülhetett volna fel, hogy az MDF támogassa az MSZP-s kormányt. Ugyan Ibolykáék ezt makacsul tagadják, de közben azért egyeztetéseket folytatnak a posztkomcsikkal ahol megpróbálnak megállapodni az összegről amennyibe ez a numera kerül az MSZP-nek. Szintén jól mutatja az MDF morális állapotát az, hogy az egyébként MSZP-s kötődésű Leinsztinger Tamás által pénzelt és többek közt a Schmuck Andor nevével fémjelzett Tisztelet Társasága ismét ”együttműködést” kötött a Fórummal. Ennek értelmében, ha a párt bejut a parlamentbe a következő választáson, akkor parlamenti helyeinek egyharmadát átadja a Tisztelet Társaságának. Jó prostiként az MDF ezt nem szerelemből, hanem pénzért teszi, ugyanis Leisztingerék finanszírozzák az MDF kampányait, gondolom nem kis összeggel. Ennek hallatán már azon néhányak is kiléptek a pártból, akik eddig kitartottak mellette. Megértem őket, hiszen ettől mélyebbre már nem nagyon süllyedhetett ez az amúgy történelmileg jelentős párt- Előbb utóbb el fognak tűnni a történelem süllyesztőjében az Ibolyka vezette csapattal együtt. Nem túl szép sors nemde?

Címkék: mdf rendszerváltás prosti mszp politika ibolyka dögrovás parlament

Prostitúció?
Inkább godosan fazonírozott globalista "váltópárt" ,amely az SzDSz helyére léphet, ha a szükség úgy hozza. TGM szerint globalistább az SzDSz-nél, ami azért túlzás,mert az SzDSz maga a jelenlévő globalitás. Valahogy úgy, mint 1958 előtt a szovjet "szakértők" jelenléte a Birodalom ellenőreiként. Ma már jól láthatóan "történelmi fukciója" a globális tőkestruktúrák totális képviselete a "megszállt bennszülött társadalommal" szemben. Ha ők eltűnnek végre a magyarországi közéletből, véget érhet a redszeváltás "sztálinista korszaka". Az mdf MÉG nem elég profi és megbízható a "rendszergazdák" számára, hogy az SzSDz-t eredeti funkciójában helyettesitse.Bár ha ló nincs, akkor jó a szamár is ... .

Téma: MSZP: Hajtóvadászat három emberre
terra
2008. április 25. 10:17 | Sorszám: 40
Az első verziót tartom valószínűnek, különösen a mai új hírek alapján. A MN olyan részletességű anyaggal állt elő (szerződések, számlák, közjegyzői okirat, sőt a mai Célpontban hangfelvételeket is hallhatunk), amit csak a magánnyomozó cég környékén szerezhetett meg valaki.
Nem kizárt, hogy "többkulacsos", jellemtelen Gubuznai áll a dolog mögött, aki ellen jelenleg is nyomozás folyik Csányi megzsarolása miatt.

A mostani fejlemények Gyurcsány belső ellenzékének sem állnak érdekében. Nem tartom valószínűnek, hogy ez az ún. ellenzék - ami korán sem egy egységes, szervezett erő -, szervezett akcióval meg akarná kaparintani az MSZDP-t.

Ezzel szemben az egész baloldal hosszú távú túlélési esélyeit csökkentheti, ha az MSZDP Kapolyi személyén keresztül még azelőtt lejáratódik azelőtt, mielőtt ténylegesen beindulna a politikai tevékenysége.

Az MSZDP-nek ugyanis kulcsszerepe lehet mindkét baloldali párt hosszú távú túlélésében. Az SZDSZ ha későn is, de rájött arra, hogy csak akkor marad halvány esélyük a parlamentbe maradásra, ha leszakad a jelenlegi "vegyes", a különböző csoportok nyomására hol neoliberális irányba menő, hol szociáldemokrata irányba visszatáncoló MSZP-ről és markánsabban (neo)liberális politikát folytatva kívülről támogatja az MSZP Gyurcsány-szárnyát, ugyanakkor az MSZP ellenzékeként viselkedik olyan kérdésekben, amikor inkább a hagyományos baloldali értékekkel összhangban levő döntés kerül napirendre.

Az MSZP az 1994-es kiugróan magas választási győzelmet kivéve korábban sem volt ténylegesen kormányképes szövetséges nélkül. Az MSZP a jelenlegi helyzetből már nem lenne képes azt a támogatottsági szintet elérni, hogy akár elméleti esélye legyen egyedül a választás megnyerésére és ezt szerintem a józanabb szocialisták is belátják. Az előrehozott választás "rémétől" is hajtva sürgősen tenniük kell valamit a megfelelő szövetségi viszonyok létrehozására. Ennek lényege az lehet, hogy az MSZDP-t Gyurcsány nem nyílt, de valóságban annál szigorú kontrollja mellett felfejlesztik az MSZDP-t, ide "internálják" az MSZP "balos" szárnyának egy részét - persze nem erőszakkal, hanem pozíciók, listás helyek felajánlásával. Ezzel sikerül megosztani és csökkenteni Gyurcsány belső ellenzékét az MSZP-n belül, másrészt a látszólag "kiszorított" illetve "lázadó" MSZP-s politikusok növelhetik az MSZDP vonzerejét a baloldali választók előtt.
Így - a Scmuck-Leisztinger által irányított MDF-et is figyelembe véve - elég komoly szövetségesi erő jöhet létre, ami ha a következő választás megnyerésére nem is elegendő, hosszú távon biztosíthatja mind a négy párt parlamenti részvételét a leendő jobboldali kormány ellenzékeként, a későbbi választásokon pedig nyerésre is alkalmas szövetségként léphet fel. Az MSZP így szélesebb mozgásteret is kap a politikai irányvonal kialakításában, hiszen hol az egyik, hol a másik irányba mozoghat az éppen megfelelő szövetséges támogatásával. (Feltételezem, hogy Gyurcsány reményei szerint ez a szövetség még a következő választás előtt működhetne és a kisebbségi kormányzást támasztaná meg, de véleményem szerint ez irreális elképzelés).

Ennek az elképzelt rendszernek kulcsfigurája Kapolyi, aki az Apró-klán támogatásával rengeteg pénzre, vagyonra és befolyásra tett (és tesz) szert és ezzel kézben tartaná az MSZDP-t is, hogy abban nehogy "nem kívánt" irány vagy vezetés alakuljon ki. Ha Kapolyit "kilövik", mindez veszélybe kerül és ellenőrizhetetlen viszonyok alakulhatnak ki.

Középosztály hány pontja?
2007, február 4 - 18:07 - Rudolf János

Mennyire komoly az a program, ahol még a programpontok száma is vitatható?

Történt, hogy ismerős szólt, mert egy korábbi blogbejegyzésemben 10 pontról írok, amikor az MDF 13-at szorgalmaz – javítsam ki.

Hát kérem megnéztem az mdf.hu-n, hogy akkor most hogyan is van -> és meglepő, hogy ott is hol 10 pontról, hol 13 pontról írnak.
Pl. fenn az oldal tetején a 10-es szám szerepel, annyit is sorolnak fel, lent meg, „emlékeztető a középosztály 13 pontjáról folytatott megbeszélésekről” szöveges link található.

Szóval nagyon komoly programpontok lehetnek amik csak úgy jönnek mennek, feltűnnek meg eltűnnek.

Az ÁSZ feketeseggű lett az MDF-nél
2007, március 3 - 10:16 - Rudolf János

Megvan a középosztály hiányzó 3 pontja!
Nincs egy hónapja, hogy megírtam, hogy az MDF ugyan 13 pontról beszél, de a főoldalon csak 10 pontot szerepeltet. (képek a bejegyzésem alatt)

No most szól ismerős megint, hogy nézzek rá az mdf.hu-ra mert most javították. (csekély egy hónap alatt)

Nézzük szépen sorban, melyik 3 pont új:
Opp – de meglepetés van.
Már az első pont sem stimmel. Át van fogalmazva.
Korábban még az volt, hogy „egyszerű és átlátható adórendszert kell életre hívni” mára viszont az első pontban ezt a 2010-re el is halasztja azzal a szöveggel, hogy „Egyszerű és átlátható adórendszert kell életre hívni, amelyek alapfeltétele az egykulcsos adó 2010-es bevezetése”
Jó értem, akkor ez a program most nem is aktuális, ezt jegelni kell, mert most csak megmondjuk, de 2010-ig várja ki mindenki a sorát, addig meg mondjuk támogassa ezeket a megszorító sokkulcsos csomagokat.

2-es pont stimmel
3-as is
4-es pont azonban már át van fogalmazva. Eredetiben még „kisebb” államot akartak, most már csak „karcsúbbat”.
Nofene.
Olyan ütembe jön már a slepp, hogy már most látszik, hogy nem lesz annyi beosztás mint seggnyaló? Ezért a kisebb helyett már a karcsúbb is elegendő?
De nézzük legalább pozitívan: ezzel a változtatással a hazugság is kisebb.

5-ös pontban viszont megint árulás van – ÁRULÁS!
Eredeti 5-ös pontban még az szerepelt, hogy „fel kell állítani a Tiszta Kezek hivatalát, meg kell erősíteni az Állami Számvevőszéket, a Gazdasági Versenyhivatalt és a Fogyasztóvédelmet”
Ebből mi lett?
„Fel kell állítani a Tiszta Kezek Testületét és Hivatalát”
Hát hová lett az ÁSZ?
Ja vagy az ÁSZ most a napokba adott ki egy anyagot, hogy törvénytelen az MDF, mert hiába szólnak szépen csöndben akkor sem csinálnak rendes könyvelést, akkor sincs rendes vagyonleltár és akkor sincs a szervezetek ötödének még kamu kimutatása se?
Ejha!
És ezért mert ezt az ÁSZ MTI hírben ki merte adni, már az ÁSZ a bűnös és már nem is fogja az MDF mostantól szorgalmazni, hogy erősödjék?
Hát hogy a fenében van ez már megint?

Vagy ugyan ennél a pontnál mit jelent az, hogy Tiszta Kezek testülete és hivatala. Kik lesznek a testület? Baján meg a többi párszédelgő mocsok?
Kecskére káposztát?
Erről a testületesdiről eddig nem is volt szó – csak hivatalról

De haladjunk:
6-os pont – stimmel
7-es pont – stimmel
8-as pont – stimmel

9-es pont.

Na ez eleve értelmetlen pont volt már anno is, de látszik erre menet közben ők is rájöttek és átvariálták.
Eredetiben még így volt:
„garanciát kell vállalni arra, hogy az állam 10 éven belül a GDP 50 százalékáról 35 százalékra mérsékli központosító és újraelosztó kapacitását”
Miért is volt ez már eleve hülyeség?
Mert az állam nem 50%-ot von el, hanem ehhez ugye megint érteni kéne (pl. egy hivatalos OECD anyag szerint 69,5%-ot) és ugye kellene legalább egy ember abba a bugyuta csapatba aki szólt volna, hogy ez az 50%-os szöveg már eleve nevetséges.
A másik ami viszont még cikisebb, hogy Ibolya jogász, és mégis úgy fogalmazták meg, hogy a kapacitást kell csökkenteni.
Kérem milyen kapacitást?
Esetleg nem az adók mértékére tetszettek gondolni?

Apró érdekesség még, hogy a 4-es pontban már volt szó a kisebb vagy újabb verzióban karcsúbb államról, akkor ebben a 9-es kisebb államot szorgalmazó pontban – amellett, hogy hülyeségeket és hülyén fogalmazva tartalmazott – mi is volt a nóvum?

Nade hogyan hangzik most a 9-es?

„Garanciát kell vállalni arra, hogy az állam 10 éven belül mérsékli központosító és újraelosztó kapacitását”
Hááát – ez most második nekifutásra sem jött össze.
Az állam lebontása ugyanis liberális program, a kapacitás csökkentés pedig megint értelmetlen kifejezés.
Kell ebből a 13 pontból még egy 3-ik verzió is.

10-es pont.

Eredetiben még úgy volt, hogy „a piacgazdaság biztonságos működésének és a korrupció-visszaszorításának érdekében módosítani kell a csőd és a felszámolási törvényt”
Mostanra viszont csak ennyi lett: „Módosítani kell a csőd és a felszámolási törvényt”

Igen, ez a változtatás érthető, mert menet közben Ők is rájöttek, hogy az első kijelentésnél pl. korrupciót keverni a csődtörvénybe megint ritka nagy butaság volt.

A mostani verzió viszont értelmetlen.
No okés módosítani, de mit? És miért?
Ja vagy ez nem fontos.

Nem lehetne ezt a pontot egyszer világosan és értelmesen is megfogalmazni?
Nincs ott egy írástudó ember se?

11-es pont – ez a régiben még nem volt – így nincs mivel hasonlítani, nóvum.

Az újban az van, hogy „Meg kell változtatni a jelenlegi kampány és pártfinanszírozási törvényt”

Értem én, hogy nagyon törvényeket akartok hozni, de mégis feltehetem azt az egyszerű kérdést, hogy miért? Miért is kell változtatni a kampánytörvényen? Van kampány trv?
Jó, én spec tudom, hogy mire gondoltok, hogy milliárdokat költöttek el a pártok és törvénytelen, de muszáj ezt nekem tudni?
Nem lehetne valakit találni ott, aki ezt a pontot is világosan és bárki számára érthetően fogalmazza meg?

12-es pont – a régibe ez se volt, ez is nóvum

„A kormány törölje el a bankadót!”

Van valami fogalmatok valami halovány elképzelésetek erről?
Tudjátok is ti, hogy mi az a bankadó, meg hogy manapság milyen gazdasági folyamatok vannak?

Ugyanis szerintem ti a másra gondoltok, de ez még hagyján, a probléma ott van, hogy ma a bankoknál van irdatlan uzsora haszon, és pontosan, hogy az államnak ebből viszont le kell nyesni.
Hisz akkor amikor a Provident 240-420% THM-re ad ki pénzt, akkor amikor az OTP 15 év alatt józan ésszel fel sem fogható mértékben erősödött és akkor amikor minden város belvárosában bezárnak az üzletek és lassan minden város sétáló utcájában csak pénzt fognak árulni mert csak a hitelirodák nyitna egymás hegyére hátára – na akkor nem a bankadót kell eltörölni – ti agyamentek.
És jelzem, ha kicsit értenétek is mi az a konzervatív gazdaságpolitika (pl. nyugaton), akkor ez eleve az eszetekbe se jutna.

13-as pont – El kell törölni az örökösödési illetéket, a haláladót

Na látszik ezt a mondatot még a Political Capital adta a szátokba, és ezt még jól begyakoroltátok.
Hiba nélkül tudtátok még most is, fél év múlva is levésni. A (ex-UFI de inkább LUFI) Reakciónak is ki volt adva feladatba, hogy írjon erről egy postot. Hiába, "anyánk az Index"... :-)

http://www.demokrataforum.hu/