width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2007. okt. 23.

2007. október 23., kedd

Hídlezárás

Hídlezárás

Egy utat akár egyedül is le lehet zárni hosszú lánccal és a két végét odalakatolni a villanyoszlophoz.

Ha mindenki visz egy erős láncot és két nagy lakatot, akkor valami elkezdődhet.
Az ombudsmant, vagy a köztársasági elnököt kellene megkérdeni, mert ha olyan utat zártak le teljesen, ami kisebb-nagyobb módon kikerülhető, úgy gondolom, hogy az nem a szabad mozgás korlátozása.
Amúgy is vannak építés miatt elkerülő utak, akkor ezen az alapon az is alkotmányellenes és a szabad mozgás korlátozása.

Egyszer spontán lezárták Svájc legnagyobb alagútját, megbénítva fél Európát. A svájci kormány perelt, és vesztett, ahogyan kell, mert a gyülekezési jog, felsőbbrendű, mint az egyén mozgásának a joga.

Valaki mondta hogy akik választást nyernek szinte mindent megtehetnek ebben az országban, ez sajnos igaz is. De, hogy nyertek?

A nyomasztó médiatúlsúly hozzájárult a sikerhez, de önmagában kevés lett volna, hiszen 1990-ben meg 1998-ban sem a jobboldali sajtó volt fölényben, mégis ellenkező előjelű eredmény született.
Nemcsak a vereségeknek nincs elfogadható magyarázatuk, a győzelemnek sincs érthető oka, s addig, amíg a demokrácia szabályai és eszközei között keressük a választ, nem is juthatunk semmire. A koalíció oly instrumentumot vetett be, amelyik nem egyszerűen méltatlan a demokráciához, hanem lábbal tiporja annak szabályait, úgy használja ki, hogy közben megtagadja, érvényteleníti azt. Az átverést, az emberek tudatos félrevezetését alkalmazták a régi agitpropos módszerek jól bevált, haladó hagyományai szerint. A modern, demokratikus kampánytechnikák megengedik a választók manipulálását, de abból indulnak ki, hogy a választók a döntéshez nélkülözhetetlen, alapvető információk birtokában vannak. A 2006-os tavaszi országgyűlési választások előtt nem ez volt a helyzet.

Különben ugyanúgy kikapott volna a ballib tábor, mint a 2006-os őszi önkormányzati választásokon. :-)

A kormány nem szimplán ígérgetett bele a vakvilágba minden szépet és jót, nem pusztán az ellenfeléről mondogatott minden csúnyát és rosszat, hanem elhallgatta és letagadta a teljesítményét megvilágító tényeket, mi több, gátlástalanul hazudozott a szándékairól is. Itt jutott döntő szerephez az egyoldalú, el- és lekötelezett sajtó, amelynek becsületét az sem állítja helyre, ha tömegkommunikációnak nevezzük. Az elemi információk megtagadásával a választópolgárt már megint szavazóvá silányították, hiszen megfosztották őt a szabad, önálló, öntudatos döntés esélyétől, és egy ilyen eljárásnak még egy posztkommunista országban sincs semmi köze a demokráciához.
Az alulinformált, az ismeretektől elzárt néppel már mindent meg lehet tenni, akár a megszorítócsomag nyomorúságát is beadagolhatják neki jóléti rendszerváltozásként, boldogító reformként. A jobboldaliak pedig elemezgethetnek kedvükre, amíg ebben az országban törvényre, jogra, írott és íratlan szabályokra, közmegegyezésre és bevett szokásokra fittyet hányva csinálják a demokráciát , amíg a demokratikusan megválasztott hatalom antidemokratikus eszközöket használhat, addig a jobboldal minden választást garantáltan elveszít. Hiszen BUNDA.

HAMISKÁRTYÁSOK ELLEN NEM LEHET TISZTESSÉGESEN NYERNI !!!!

Olvasó: Nem szeretem a Kurucot, de ott leszek 26-án 2007-10-11. 13:23:50

Nem szeretem a kuruc.info-t. Nem tudok azonosulni mindennel, amit megír. De most valami igazán jót találtak ki. Nem hagymázas, a valóságtól elrugaszkodott követeléseket, csak azt, amire már tavaly szeptember óta szorítkozni kellett volna a Kossuth téri bohóckodás helyett: a Parlament feloszlatását, új választások kiíráasát. Slussz-passz. Se több, se kevesebb most nem is kell.

Tudom, mindenki unja már a "mostvagysoha" dumát, de ha csak azt a keveset tesszük is oda, amennyi egyenként kitelik tőlünk, már győzelmet arathatunk. Persze senki ne áltassa magát, hogy a győzelem majd fanfárok és dicsfény közepette ott ér minket a híd lábánál. Mégis ott kell lenni. Nem magunkért, nem a kuruc.info-ért. A gyerekeinkért.

Nem tudom pontosan idézni, de már egy éve a Mel Gibson által megformált skót szabadságharcos, William Wallace szavai járnak az eszemben: "Ha harcolsz, meghalhatsz, ha elfutsz, életben maradsz. De sok év után, öregen, ha visszanézel, és unokáid a régi időkről kérdeznek, lopott életed minden percét odaadnád azért az egy lehetőségért, hogy itt lehess ma, ezen a csatamezőn!" Ti mit meséltek majd unokáitoknak a mai időkről? Mit mondtok nekik, hol tölöttétek azt a bizonyos napot?

K. K.

Olvasó a hídblokádról: Mindent egy napra teszünk fel!
2007-10-10. 13:43:11

Kedves Kurucok! Örülök, hogy a sok szófosás után végre valakik tesznek is a kormányváltásért. S nem egy n+1-edik komolytalanságról, hanem az első, a maga nemében egyedülálló, mégis egyszerű forgatókönyvet adtatok az ellenállásra.

Most nem kell elemezni az esélyeket. Eleve ilyen blokádot még meg se próbáltunk. Bár Budaházy meghirdette tavaly, hogy zárjuk le Budapestet, ez volt eddig a legkomolyabb, emiatt indítottak eljárást ellene kormány elleni lázadás előkészülete jogcímén. De még ez a felhívása is céltalan volt, hiszen konkrét időpont nélkül, egyszerre vagy két tucat városszéli helyet nevezett meg, ami irreális. Most viszont itt egy konkrét, életszerű terv. Nem mozdulni a helyszínről. Ami nem a Kossuth tér, ahol nem sok vizet zavartunk, hanem a főváros közlekedésének gócpontja. Tökéletes! Remélem jön Budaházy is, és a vidékieknek is itt a helyük akkor, valóban!

Szeretném meg is köszönni ezt a lehetőséget, ugyanis nekem régóta viszket a tenyerem valami ilyesmire (tán nem a legjobb kifejezés, mert nem verekedni akarok, hanem békésen, passzívan ellenállni), de nem volt rá értelmes lehetőség. Tudom, mit vállalok, s mindenki tudhatja. Igen: megverhetnek, lecsukhatnak. De vállalom. A célért. Ami elérhető: október 26-án (esetleg még utána pár napig elhúzódhat, mint a taxisblokád) - vagy soha.

Írjunk történelmet!

Szebb jövőt kíván:
B. L.

Olvasó: Fideszesek, 26-án irány a híd!
2007-10-20. 11:55:02

Elsősorban azokhoz szólnék, akik nemzeti identitásuk ellenére is a félrevezetettek hatalmas táborához tartoznak. A hazaszeretet, a nemzeti azonosságtudat természetes velejárója (legtöbbször) a saját népemhez tartozóval – vagy magát annak hazudóval – szembeni jóhiszeműség, odaadás, nemritkán naivitás. Az igazán nemzeti érzelmű emberek ösztönösen őszinték (nem csak a magyarok, nemzetközi kutatások is igazolják), jóhiszeműek.

Becsapni, félrevezetni csak az őszinte embert lehet. Ezért nem érzik magukat becsapva a szocialista, liberális, kozmopolita érzelműek és szavazók. De ők szóra sem érdemesek. Foglalkozzunk inkább a félrevezetettekkel, nevén nevezve: a „feltétel nélküli Fidesz-hívekkel”! Hangsúly a feltétel nélkülin van! Meggyőződésem, hogy ennek a pártnak a szavazói nemzeti érzelmű, értelmes (ezt nem hisszük – a szerk.), sőt érzelmes magyar emberek. Ezt a politika csinálói többé-kevésbé ki is használják! Megpróbálják irányítani, manipulálni médiumaikon és „megmondó embereiken” keresztül a kétségtelenül hatalmas nemzeti tábort. Itt van például Csintalan Sándor (talán az ország leghiteltelenebb embere), aki próbálja lebeszélni a Hír TV nézőit, hogy az Erzsébet hídra menjenek a taxisblokád évfordulóján.

Valamit tisztáznunk kell! A Fidesz szavazótáborának egy jelentős része és a nemzeti radikálisok közt lelkületben nincs nagy különbség (habár a párt elhatárolódik tőlünk); múltunkat tisztelő, jövőnkért aggódó magyar emberek vagyunk! Sajnos a Fidesz általában nem e vonalak mentén politizál. Mi, jobboldali érzelmű emberek akarjuk a rendszerváltást! „Nem elég a jóra vágyni… de tenni, tenni kell!” Miért akar titeket lebeszélni a Fidesz (hiteltelen szócsövein keresztül) az ennek az érdekében való megmozdulásról? Nem volna elég, ha „csak” elhatárolódna? Nem, mert attól fél, hogy a változással ő is kiesik a hatalomból. Az álellenzéki státus is hatalom.

Tragikus csalódás volt, mikor a csőcselék, a proletárszellemiségű, vadkapitalista hazaárulók, közismert csalássorozataik eredményeként átvették a „kormányzást”! Továbbá: december 5-e, a 2006-os népszavazás egy újabb kudarc. Tavaly szeptemberben gyúlt egy halvány remény, utána mindannyian vártuk október 23-át, majd 2007. március15-ét, és mégsem tudtuk elzavarni őket. Miért? Mert titeket a Fidesz lebeszélt és hazaküldött, mert cserbenhagytátok magyar testvéreiteket! Egymás segítségére van szükségünk, miénk a bátorság, tiétek a tömeg, együtt sikerül!

Lehet a Fideszre szavazni, aláírásokat gyűjtögetni, a másik oldalon állókat tényekkel, észérvekkel győzködni (szinte lehetetlen), de mint a példák bizonyítják, ez mind kevés. Ne menjetek el a lehetőség mellett, hogy sorsunkon fordíthassunk: 26-án a hídon legyetek!

Szeretett hazánk koporsójába a balliberális kormányzat és politika minden egyes perce egy-egy szöget jelent. NINCS TÖBB IDŐ, NEM ÉRÜNK RÁ 2010-IG! Magyarország felvásárlása, lezüllesztése nem jövőidő, sajnos ebben a pillanatban is gőzerővel folyik. Nem könyörgünk, nem alázkodunk meg, mi ott leszünk. Döntsetek!

Tisztelettel:
S. L.
(Budapest)

Amúgy meg az uniótól kaptunk egy hivatalosan életbe lépő jogerőre emelekedett rendeletet az október 17.étöl érvénybe lépő strasbourgi ítéletet, békésen tüntető be nem jelentett spontán gyülekező tömeget nem oszlathat fel a rendőrség!

Vegyük a koreai módszert, 1000 ember(márpedig annyi tutti lesz)leül és összecsimpaszkodik, szart se fognak tudni kezdeni a rendőrök velük!

Baj-e hogy előre be van jelentve a dolog?
Nos, ez meg azért pontatlan szerintem, mert tök mindegy, hogy meghírdeted vagy sem, a szarkupac ávh akkor is tud róla. Ez inkább, egy kétségbeesett próbálkozás.
Sok lesz a rendőr, az biztos. De ameddig csak ugyanaz a pár ezer ember lesz ott,
addig nagy lesz a pofája az ávh-nak. Valójában még sosem kerültek szembe kb
egymillió emberrel. Mert abban biztos vagyok, hogy úgy menekülnének, mint
Ulászló. Ez megint annak a példája, vagy "próbálkozása",hogy "hátha most". Mert ma
nem "szerveződik" az értelmiség, nincs tehát Petőfi kör, meg hasonló. Valakinek
viszont fel kell vállalnia ezt is. Nincsenek munkástanácsok sem, mármint
társadalmi értelemben. Nincs itt semmi, csak panaszkodás, kétségbeesett
próbálkozás, meg gúnyolódás.


http://portal.jobbik.net/index.php?q=node/5185/

A linken : A tüntetés, ha békés, feloszlathatatlan.... - €U ítélet

Forradalom 2006 ősz

Forradalom 2006 ősz

A zsidó cenzor által megszüntetett http://enmagam.freeblog.hu/ -ról

5. évfolyam @283

Énmagam minap
Egy diktatúraimádú (sic!) véleményvezér blogja?
>>>>>>>>>>>>>>
2007. február 25., vasárnap

» 12.04 #2172690 :: LINK :: Blogadmin Komment (2) Forradalom 2006

Begyűjtik az embereket március tizenötödike előtt, legalábbis erre enged következtetni, hogy a barátnőm családját szépen behívják ezért-azért előzetesbe dugni. Például most kitalálták, hogy a székházba betörő emberek akadályozták a köztévé műsorát, ezért pedig kettőtől nyolc évig be lehet varrni őket (és zokog az állam, hogy eladták a tulajdonjogokat, mert állami tulajdon esetében öttől tizenöt évig terjedne a büntetési határ). Hogy miért csak néhány embert fenyegetnek ezzel, arra egyszerű okot találni: a dilettáns rendőrség találomra próbálkozik ezzel-azzal, ahelyett, hogy tényleg biztosítanák a biztonságot márciusra. Mert abban biztos vagyok, hogy erre nem képesek: az emberek veszélyben lesznek, és csak a tömeg dönti el, hogy megvédi-e az egyéneket.


2006. november 5., vasárnap

» 9.32 #1930410 :: LINK :: Blogadmin Komment (15) Forradalom 2006

Sajnos egy itt meg nem nevezett nemzetséghez tartozó úriember miatt tegnap a közvetítést nem tudtam folytatni, bár később kiderült, hogy nem is lett volna miért. Tomcat még lelkesen hívott fél hét után, hogy több száz ember menetel a Nagykörúton, rendőr pedig sehol.
Tizenegy után már egy SMS-ben értesített, hogy nem történt semmi említésre méltó, de blogjában majd beszámol az eseménytelenségről, illetve a röhejes jelenségekről, mert olyanokkal sikerült találkoznia.
Most akkor az üvöltözők kijelenthetik, hogy méltó nap volt az ötven évvel azelőttiekre emlékezni. Igaz, pont eme hőbörgők sosem emlékeznek, azt se tudják, mire kellene.


2006. november 4., szombat

» 16.27 #1929283 :: LINK :: Blogadmin Komment (14) Forradalom 2006

Tomcat jelenleg a Szabadság téren van, értelmetlen és unalmas beszédeket hallgat. Ellenben tesz is valamit, a provokátorokat és a tüntetést meghiúsítani próbálokat elkergetik. Talán négyszázan lehetnek, a rendőrök még békések.
Hamarosan a Fidesz tüntetést is megnézik (ők most indultak el a fáklyás felvonulással, néhány ezren lehetnek), ott már talán várható balhé, legalábbis a politikusokat ismerve. Kitartás barátaim!
» 15.19 #1929150 :: LINK :: Blogadmin Komment (1) Forradalom 2006

Úgy tűnik, hogy a mára bejelentett harmincegy tüntetés (melyből a Nemzetbiztonsági Hivatal tizenkettőt talált veszélyesnek) éppenséggel nem a rendőrök, hanem a tüntetők erejét morzsolta föl. Bár még sok idő van estig, egyelőre a vonulók alig százan lehetnek.
» 14.50 #1929093 :: LINK :: Blogadmin Komment (0) Forradalom 2006

A Hír TV tudósítása szerint délben még csupán tartózkodott a Szabadság téren, egy Csőcselék feliratú láthatósági mellényben. Azóta nagyobb a tömeg. Azt az információt kaptam, hogy a rendőrség jelenleg majdnem két tucat rohamkocsival vonult keresztül a fél városon a tüntetések-megemlékezések felé tartva.

A tömeg a Bajcsy felé vonul, gondosan kikerülve a Fidesz tüntetését.

» 13.03 #1928859 :: LINK :: Blogadmin Komment (17) Forradalom 2006

Itt a nap.


2006. november 3., péntek

» 7.47 #1926281 :: LINK :: Blogadmin Komment (13) Forradalom 2006

Ma reggel a Mokkában az FKF Zrt. egyik vezetője jól megmondta, hogy mi a baj az egész tüntetéssorozattal, úgyhogy tessék gyorsan befejezni! Ugyanis belehaltak a Kossuth téri cserjék, igen! Sőt, a talajcsere minden magyarországi állampolgárnak fejenként 2,5 forintba fog kerülni! Igen, ez tarthatatlan! (Az úriember nem volt ilyen fölindult, csak engem háborít föl az arcátlanság. Ő egyszerűen tőmondatokban beszélt.)
Én csak halkan merem megjegyezni: a gazdák ingyen megcsinálják az egészet, csak ahhoz nem beléjük kéne rúgni, hanem beengedni őket a fővárosba...

Amúgy meg két héttel az események után hirtelen előkerült hét hangfelvétel, ebből kettő nem titkos. Jó, valójában nem hallgathatjuk meg őket, de egy papírra leírták, az is hiteles. Igen, nevek és dátum nélkül is hiteles, mert azt mondták. Úgyhogy a tüntetők mentek az Astoriára, nem a rendőrök tolták, tehát az ügy le van zárva, lehet oszolni. OSZOLNI, AZT MONDTAM!
(Az akkor már nem is kérdés, hogy miért kellett összeverni nőket, gyermekeket? Azt csak úgy. Nem vizsgáljuk, nincs benne politikai érdek. Merthogy az államérdek itthon egyenlő a politikai érdekkel.)




2006. november 1., szerda

» 19.43 #1923290 :: LINK :: Blogadmin Komment (4) Forradalom 2006

Az iskolában megtanítják a gyermekeknek, hogy a Himnusz alatt vigyázzba kell állni. Ez az oktatás-nevelés természetes és elengedhetetlen része: azért van rá szükség, mert nélküle a fiatal nem tudná, hogy ez a dallam valamiért nagyon különleges egy nemzet szívének.
Sajnos azonban sok embernek pusztán ez a tanítás marad meg, ők vagdalkoznak azzal immáron felnőtt fejjel is, hogy bezzeg ők állnak a Himnusz alatt. Hitem, hogy valaki ülve, a mélyeket dobbantó szívére tett kézzel tisztábban érzi himnuszunk valamennyi apró csendülését, mint más katonás vigyázzban. Természetesen meg lehet és kell tisztelni ezzel a magyarságot, ez nem kétséges, csak az szomorú, amikor valaki pusztán ezt szükséges vagy kielégítő feltételnek látja.
Itt jön a képbe a huszonharmadikai megemlékezés. Sokan fölháborodtak azon, hogy az állami megemlékezés alatt a motorosok kifütyülték Gyurcsányt. Hogy pontosan mi történt, azt én nem láttam, sem a helyszínen, sem a televízióban. Ha így volt, megértem én a fölháborodottságot is, de elég demagóg hozzáállás: igen, szerintem bele lehet fütyülni a Himnuszba, ha nem a Himnuszra fütyülünk! Ha azért fejezzük ki jogos vagy jogtalan rosszallásunkat, mert olyanok játszatják le az emelkedett muzsikát az emlékezés magasztos tiszteletére, akik húsz évvel ezelőtt még ellenforradalomnak és Magyarország szégyenteljes szeplőjének nevezték az említett napokat.
Ez a probléma, erre pedig sosem érkezik válasz. Nem érkezik, mert nincs: felvételek bizonyítják, hogy a mostani vezetőségi éra pálfordulása mennyire visszataszító és érdekteljes. Félve, de kijelenthetem azt is, hogy még abban a III/II-esben is van gerinc és tartás, aki ma büszke ügynökmúltjára: mert legalább vállalja, hogy neki ez a hitvallása. Ez volt és ez lesz, attól függetlenül, hogy ez mennyire sikeres az adott kor szellemében.
Veszélyesebb az, aki mindig az arcodba nevet, hogy jó legyen. Mert hiszel neki.


2006. október 30., hétfő

» 19.22 #1919067 :: LINK :: Blogadmin Komment (3) Forradalom 2006

Nem szeretném, ha azt gondolnák egyesek, hogy ez a blog már csak arról tud szólni, de most ez az ügy jött szembe, holnap majd megpróbálok másról is írni. Ha életben leszek, persze.
Szóval az elmúlt napok vicces Demszky-intézkedései után (például a KRESZ-ben ismeretlen táblára gondolok) most megmagyarázta a főokos, hogy miért kellettek ezek. Például azért nem jöhetnek traktorra a gazdák Pestre, mert (az ő logikáját és gondolatmenetét követem!) a masiniszta sem vonattal megy tüntetni, ugyanis ezek a mezőgazdasági járművek félelmet kelthetnek (sic!) a budapestiekben. Ez hülye.
Amúgy le is záratta a Városháza parkot: két méter magas kerítéssel vették körbe, és ráírták, hogy életveszélyes. Hivatalosan azért, mert kilazult egy-két kő, és eltörheted a bokád (az meg életveszélyes, mert törött bokával beeshetsz egy Combino alá, már akkor, ha éppen jár). Demszky már elfelejtette a hivatalos szöveget, ő azt mondta, a barbárok miatt zárta le. Mármint azért, hogy ne legyen utcakő. (Mintha nem építkezésekről hordtak volna össze betondarabokat, de mindegy.) Ezért lezárta. Nem hiszem el ezt az embert, meg úgy az egész SZDSZ-t sem (meg a többi pártot sem, de már nem is próbálkozom).




2006. október 29., vasárnap

» 12.34 #1915974 :: LINK :: Blogadmin Komment (1) Forradalom 2006

Azon már kisírtuk magunkat, hogy hirtelen felindulásból elkövetett törvényváltás van folyamatban, nehogy már szabadson lehessen gyülekezni, mert akkor még kiderülne, hogy mit gondol egy jelentős tömeg. Az eredmény is megérkezett!
A Magyarok Világszövetsége november negyedikén szeretett volna demonstrálni a Kossuth téren, de ezt megtiltották, arra hivatkozva, hogy november 24-ig műveleti terület az egész tér. Egyébként október 23-a hajnal óta az, a döntést pedig maga Gergényi, saját hatáskörben hozta meg. Ő meg tudjuk, hogy kinek a kezét fogdossa manapság, barátkozik, na. (Róla is jókat lehet megtudni, ha az ember ismeri az előéletét. Ha annyit mondunk, hogy köztörvényes bűnöző, nem mondtunk még semmit.)
A Lelkiismeret '88 október 29. és november 5. között szeretett volna tüntetni a Széna téren és az Oktogonnál. Erre sem adtak engedélyt (érted, nem tudomásulvételi joguk van, hanem meg is tilthatják: neonácik annak idején lazán gyülekezhettek, végül is ez a szabadság lényege), mondván zavarná a közlekedést.
Úgy tűnik most már csak otthon lehet összegyűlni, és azt mondani, hogy itt most szarban vagyunk.


2006. október 28., szombat

» 20.09 #1914887 :: LINK :: Blogadmin Komment (25) Forradalom 2006

Valamit nem értek.
Azt mondják, hogy a demokrácia lényege, hogy mindenki egyenlő (szerintem itt eleve idealisztikus államformává válik) és a többség szava dönt. Nem hamisított magyar, hanem hiteles külföldi közvélemény-kutatások szerint a magyarok 60–65%-a Gyurcsány Ferencet nemkívánatos, megbízhatatlan miniszterelnöknek tartják. Ezt hozzák a számok, azt ne vizsgáljuk, hogy ez korrekt-e, így van, ez van, szar ügy.
Na, de akkor, ha jóval több mint az emberek fele azt mondja, hogy egy hitelét vesztett, számára megbízhatatlan ember takarodjék a hatalomról, mondjon le róla, akkor ő milyen jogon veszi a bátorságot, hogy maradjon? Milyen istene van egy ilyennek, hol a hazája?
Nem arról van szó, hogy szerintem menjen-e, az egy bonyolultabb levezetés volna. De ez ilyen egyszerű, legalább annak kellene lennie. Akkor most hol van itt demokrácia, meg mi van?



2006. október 26., csütörtök

» 21.35 #1911264 :: LINK :: Blogadmin Komment (10) Forradalom 2006

Tisztességes ez a kormány...
Demszky kitalálta, hogy a gazdatüntetés előtt a frekventáltabb helyekre egy nehézgépjárművel (azaz itt: traktorral) behajtani tilos táblákat tesznek ki. Már elkezdték: a belváros teli lesz ilyen traktorellenes KRESZ-táblával. Elképesztő, hogy kormányérdekből a közlekedési szabályokba így beleszólnak.
Mellette pedig holnap szeretnék elfogadni a szabálymódosítást, mely szerint a nem parkolási céllal az utcán hagyott járművekhez (itt: a tüntetők traktorjaihoz) területfoglalási engedély kell. Ez tisztességtelen.
Ahogyan tisztességtelen az is, hogy most hirtelen megváltoztatták és megváltoztatják a gyülekezési törvényeket: mivel eddig bárki tüntethetett, ez nem tetszik a rezsimnek, úgyhogy most már csak külön az, aki nem zavaró. Mókás nézni az új szabályokat, például azt, hogy ötnaponta meg kell hosszabbítani az engedélyt vagy nemzeti ünnepen nem lehet tüntetni. Milyen szar ez a demokrácia, gyorsan húznak a nadrágszíjon. Most túlzások nélkül is egyre több a diktatorius, de legalább érdekesnek nevezhető újítás.
» 9.22 #1909828 :: LINK :: Blogadmin Komment (20) Forradalom 2006

Mert szélsőséges, sőt neonáci tömeg rongált Magyarországon! Nem, a kocsik ablakát nem a belőtt könnygázgránátok törték be, hanem a tömeg, fejjel. Mert hülye. Mert neonáci. Az snekit nem zavar, hogy neonáci Németországban van, nálunk meg úgy ötven darab, újnyilas se több, hát, nem vagyunk eleresztve, ezért szívesen beleszámoljuk a horogkereszteket firkantó középiskolásokat is.
Persze, azok neonáciznak, akik nem voltak kint. Akkor látták volna a családanyákat, gyermekeket, '56-os aggokat, meg úgy mindenkit. Állítólag kisebbségiek ki se merészkedtek az utcára (gonosz náci állat azt mondanám, hogy azért nemzeti ünnep, és köszönjük), de ez is hazugság. Én láttam, amint az Astoria felé az első sorban (!) egy cigány Hungary feliratú pólóban vezetni próbálta a tömeget, ortodox zsidót pedig kettőt is láttam. Az egyik egyébként a Zsinagóga környékén jelent meg, elég ijedt fejet vágott, lehet, hogy azt hitte, már megint jöttek érte, de azok az idők most egyáltalán nincsenek, még a magyar szabadságot sem sikerült kivívni, nemhogy mások ellen küzdjünk (lásd: Szlovákia pofátlanságai, a minap éppen néhány szlovák cigány próbált megölni magyar autóversenyzőket, a rendőrség pedig nem volt hajlandó fölvenni a jegyzőkönyvbe, hogy faji támadás történt, mert a megöllekbüdösmagyarozás nem az).
Ez a böszme szélsőséges tömeg meg nem bántotta a pajeszost sem. Ki érti ezt? Biztos félnek ezek a nácik.


2006. október 25., szerda

» 20.38 #1909036 :: LINK :: Blogadmin Komment (24) Forradalom 2006

Hülye Fidesz, nevetséges az egész bagázs. A csőcseléket ráterelték a Fidesz-gyűlésre... Tehát nem a szétvert embereket védik, pontosabban csak azokat, akik a Fidesz-ünneplés után kaptak pofonokat. Önzők, ezért nem képesek egyszer sem nyerni. Mert félnek lándzsát törni az események mellett. Ha azt mondom, hogy nem terelték, hanem egy érdekes úriember erősködött, hogy arrafelé akar menni? Elől álltam, láttam. Gyanús ember, nem értem, mit akart, mondjátok rá, hogy provokátor, de nem terelésre ment arra a tömeg!
Na, most mi van? Nem ez az érdekes, nem ez a baj. Megint olyasmiről folyik a vita, ami teljesen lényegtelen és nem vezet végül eredményre.

Rengeteg telefont, meg e-mailt kaptam, jelzem, igen, jól vagyok, köszönöm.

» 18.09 #1908696 :: LINK :: Blogadmin Komment (32) Forradalom 2006

Furcsa dolog ez az összetartozás és a fű alatti önszerveződés. Sosem tudhatod, hogy ki gondolattársad, mert már sokan vagyunk! Ma is egy rendes, tisztes üzletemberről tudtam meg, akit a családom több éve ismer, hogy bizony ő is kint szokott lenni, támogat és segít mindannak, akinek tud. Számot cseréltünk, mert neki is vannak kapcsolatai és ötletei, igaz, ezt a számát még a munkatársai sem tudhatják. De istenem, a közös ügyek közös szívet takarnak, az emberek tudják, kik tartoznak őhozzá.
Ötletek pedig vannak. Ő is tud már fegyveres csoportról, nem elég az eddig ismert, illetve remek terv van egész Budapest megbénítására, ha a gazdák nem jönnének, bár már nagyon várjuk őket.
Minél mélyebbre látok bele az ellenállásba, annál inkább meglepődöm, hogy mennyire mély, mekkora tömeget mozgat meg! Most megint úgy érzem, hogy jó összefogással lehet esély!

Azt már le sem írom, hogy egyre valószínűbben volt halálos áldozata a rendőrterrornak. Mivel néhányan itt még megbízhatatlanok, meg mindenre rávágják, hogy jó, csak néhány rendőr volt állat (ha mi mondjuk, hogy jó, csak néhány tüntető, az már nem jó nekik), fölösleges feltételezéseket fölhoznom. De egyre érdekesebb hírek jönnek idegen nyelven karattyoló rendőrökről is. Kétségbeejtő a helyzet, de leginkább az ijeszt meg, hogy sokan még mindig beszűkültek és nem látják meg. Isten adja, hogy megmentjük őket is, és elsüllyednek röstelkedésükben.



2006. október 24., kedd

» 19.57 #1906709 :: LINK :: Blogadmin Komment (33) Forradalom 2006

Éppen most nyilatkozik a televízióban egy pap, aki magyar zászlóval indult ünnepelni, azonban az utcára kilépve megbotozták a rendőrök. A református lelkész összeszedte magát, majd a sorfalhoz lépett, csak annyit kérdezett: miért? Papi reverendában volt, így öltözöke alapján tudni lehetett, hogy kicsoda. Bár én nem vagyok hívő, mégis szentségnek érzem ezt az egyenruhát, elfogadom, hogy olyan ember kapja, aki bizonyos értékrendet vall, azt pedig tudhatjuk, hogy ahhoz nem fér hozzá az erőszak.
Szóval elérte a sorfalat, mire azt hallotta, hogy „nézd, pap, húzzuk be!” Erre hirtelen behúzták, a földre lökték, majd többen megverték. A zászlót a földre dobták, rátapostak. Végül a jezsuita atya fölkiáltott, hogy a lobogóval ezt ne tegyék. Végül őt elengedték. Zavartan sétálgatott, végül úgy döntött, a tüntetők és a rendőrség közé áll, és békíteni próbál. Szerinted a pap is hazudik?
Tegnapig a rohamrendőrökre nézve bátor embereket láttam, ma már szánalmas, gyáva senkiket látok, akik megérdemlik a sorsukat.

» 19.25 #1906637 :: LINK :: Blogadmin Komment (10) Forradalom 2006

A tegnapi brutális fellépéssel kapcsolatban rengeteg bizonyíték létezik, de kérdéses, hogy érnek-e valamit. Több újságíró, fotós is megsérült: a Tilos és Szent Korona Rádió munkatársai mellett a Kuruc.info, TV2 és HírTV tudósítója is megsérült. Cserébe viszont remek képeket, felvételeket hoztak. A TV2 és a HírTV is bemutatott kemény jeleneteket, utóbbi az Arany János utcánál olyan rendőröket is lefilmezett, akik köveket hajigáltak a tüntetőkre! Látszik az is, amikor a villamosmegállóban várakozó fiatalt tíz rendőr veri össze és húzza az aszfalton. Tény, hogy műveleti terület volt, de csak azért, mert azt mondták rá: a BKV-járatokra várakozóknak nem jelezték, hogy nem járnak az adott szakaszon a járművek.

A T–34-es harckocsit beindító férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak kísérletének bűncselekménye miatt indulhat nyomozás. Azt a tudosítások elfelejtik, hogy ez egy hetvenéves férfi, aki negyven éve vezetett tankot utoljára, most meg nagyon hülye volt, de jól összeverték érte. A felvételeken látszik, hogy rendőr a közelben sincs, bár valóban hibás abban, hogy bárkire ráhajthatott volna a tömegben.

» 16.09 #1906155 :: LINK :: Blogadmin Komment (30) Forradalom 2006

A képeket fác küldte: meg lehet nézni, a rendőrök viperával ütöttek. Meg lehet nézni, a rendőrök idős bácsit vertek össze. A képek nem a magyar média publikációi: egészen Németországig kell mennünk, hogy ilyet láthassunk Magyarországról. A képek itt készültek, ráadásul még délután: Budapesten, mikor megemlékezni szerettünk volna.
Undorodom mindazon szánalmas senkiháziaktól, akik még mindig csőcselékeznek, pedig száz számra nyilatkoznak tisztes családanyák, békés aggok a brutalitásról! Mert egy oldalhoz tartozol, még a valóságot nem tagadhatod le, te bitang sehonnai! Ránk mutogattok, akiket összevertek, míg ti a fotelből a helyzet megoldását hangoztatjátok? Métely az ilyen a haza húsán, amit ki kell vágni. Ha a fönti képek láttán nincs benned együttérzés, ha tényleg azt hiszed, hogy fölszólítás és válogatás nélkül is jogos péppé verni valakiket annak a rendőrségnek, mely megvédeni esküdött föl, akkor nem ember vagy, csak egy parazita. Mesélsz tankról, meg provokátorokról? Előtte kezdték, ezekre ez válasz volt!
A barátnőmnek üvöltöztek a rendőrsorfalban állók, nem éppen válogatott szavakat. Nem volt hol kijutnia, mert mindent körbezártak! A rendőrök hívogatták az embereket, habzó szájjal provokáltak! Ez nincs benne a televízióban, akkor nincs is?
Szemét hazaáruló!
» 14.06 #1905879 :: LINK :: Blogadmin Komment (37) Forradalom 2006

Még egyszer leírom, tessék lassan olvasni: ha nem voltál kint, akkor biztosan nem láthattad, de a szemtanúk egybehangzó véleménye szerint elmondható, én is láttam, hogy a békés tömegre szabálytalanul, arcra célozva könnygázgránátokat lőttek, amikor még a nők, gyermekek és idősek el sem hagyhatták a helyszínt. Ne azt magyarázd, hogy az Erzsébet hídon mit csináltak, mert az egy dolog, ott már kemény lehet a rendőrség, mert végül is muszáj rendet tenniük. De ez este történt, talán egyenes következményeként a nappali vérengzésnek, kora délután még nem kellett volna vadulni. Ezt értsék már meg az otthonról bölcs mélymagyarok.

Ami meg a forradalmi ifjúságnak nevezett tömeget illeti: igen, ők lennének a forradalmáról, ha most olyan időket élnénk. Mert így kell csinálni, csak mindig a történelem és az idő dönti el (pontosabban a győztes oldal), hogy forradalmárok vagy huligánok-e. Mindig ez volt, majd kiderül. Az viszont nevetséges, hogy a sorfalhoz közel merészkedik a tömeg, áll, majd a lövéseknél futni kezd. Aztán visszamerészkedik, megint áll, megint menekül... De előbb-utóbb rájönnek, hogy ez így nem jó, akkor viszont nem hazamennek, kedves békepártiak, hanem a benzinkúthoz.
Az erőszak a megoldás? Csak nehogy mi is elhiggyük!


» 12.07 #1905640 :: LINK :: Blogadmin Komment (0) Forradalom 2006

Egyelőre még kevés ilyet hallottam, de tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy hamarosan néhány nagyon okos ember a szokásosan idétlen kérdések mellé még azt is fölveti majd, hogy '56 szellemének megcsúfolása történt tegnap este. Ők többnyire nem tudják, hogy mi '56 szelleme, de szokták néhányan ezt a szókapcsolatot használni, úgyhogy hajrá. Végtére is valóban igazuk van: példátlan pofátlanság, hogy a karhatalom kormányutasításra eltiltotta az embereket egyik legszentebb ünnepük élő előadásának megtekintésétől! Példátlan dolog ez, ahogyan az is, hogy közlekedési vállalatunk rendőri utasításra már tegnap délelőtt óta kihagyja a metróval a Kossuth téri megállót. Szintén nevetséges, hogy a közszolgálati televízió ismét nem számolt be a történtekről (újra föl kellene gyújtani, hogy észhez térjenek?). Szomorú viszont, hogy olyanok beszélnek arról, hogy külföld rajtunk röhög, akik nem olvasnak külföldi lapokat, hírügynökségi jelentéseket: szinte kivétel nélkül föl vannak háborodva a brutális és szakszerűtlen rendőri fellépésen. Aki lejáratja az országot, az nem több ezer polgár, hanem néhány fejes, mert már nem tudják eltitkolni, hogy mindez miattuk van. Külföld arról beszél, hogy itt a szabadságért folynak a harcok.
Teljes elbutulás, hogy ezt pont itthon nem látják.
» 10.17 #1905421 :: LINK :: Blogadmin Komment (83) Forradalom 2006

Példátlan eseményeknek voltam szemtanúja hajnalban, amik úgy megráztak, hogy most, hazaérkezésemkor (hajnali két óra felé) azonnal le kell írnom őket. A publikálásra terveim szerint kora reggel kerül sor.
Az otthon békésen üldögélők biztosan megint nagyon okosan megmondják majd, hogy mi történt tegnap, hiszen a Gyurcsány is megmondta a tévében, hogy gonoszok gyülekeztek. Én azonban megint ott voltam fél tucat oszlatásnál is, szívtam a könnygázt, láttam a rendőröket egy karnyújtásnyira, úgyhogy talán az én véleményem is érdekes lehet, legalább egy kicsit.
Az egész ott kezdődött, hogy csak emlékezni szerettem volna valahol, eszembe sem jutott, hogy ilyen hamar és idáig fajulnak a dolgok. Már sokat kaptam a véleményem miatt, de szerintem ’56 ötvenéves évfordulója egy magyar embernek, aki nem azért magyar, mert az anyakönyvi kivonat állampolgárság rubrikájába ezt írták, nos, egy ilyen magyar ilyenkor kimegy az állami ünnepségre. Ekkor még nem tudtuk, hogy mi lesz, de sokan ennyit se próbáltak meg: aki nem érzi egy ilyen évforduló súlyát, az egyszerűen nem érti meg, hogy miről beszélek. Nem arról beszélek, hogy tüntetni kell menni: csak emlékezni. Akkor talán megláthatod, mi van az utcán.
Dél környéké a Corvin közben gyülekezett a tömeg a rendőrség jóvoltából, ők terelték ugyanis olyan ügyetlenül az embereket, hogy összetalálkoztak. Itt a szánalom különböző formái jelentek meg, kezdve az értelmetlen kornyikálástól az önjelölt szónokokig, de valamiféle vezér vagy legalább informátor nem született. Valami teherautón néhány fölkéreckedett hatvanéves rázta a seggét, teljesen kiöregedett Budapest Parádé jelleget alkotva, ám végül egyre hangosodtak azok, akik szerint itt az ideje elindulni a Kossuth térre, visszafoglalni, ha úgy tetszik. Érdekes módon a tömeg élére provokátorszerű emberek kerültek, például egy önjelölt bőrkabátos népvezér mindenképpen meg akarta osztani a tömeget, de kinéztem belőle, hogy ez nem a kijelölt feladata, csak tényleg ilyen hülye.
A rendőrség azonban természetesen nem akart elengedni bennünket a Kossuth Lajos térig: bár sorra bontották le előttünk a kordonokat, hirtelen egy sorfal előtt találtuk magunkat. Néhány nagyon okos egybekopasz kifundálta, hogy az lehagyott kordonokból állítsunk saját kordont magunk elé, mert akkor az föltartóztatja őket, bár arra nem gondoltak, hogy minket is. Fölhúzták, mi meg ledöntöttük magunknak.
Ekkor még nem gondoltuk, hogy oszlatnának. Nem is értettük miért tennék, hiszen eddig teljesen békés mederben folyt az egész. Nemzeti színű lobogók tucatjait lóbálva a nemzeti ünnep napján az emberek az utcán tartózkodtak. Nem volt okuk, mert egy büdös rossz szót nem hallhattak. Képzelhetitek, milyen nagy volt a meglepetés, amikor belőtték az első könnygázgránátot a tömegbe… Talán kijárási tilalom lenne? Mire föl? Senki nem értette, miért csinálják, elképesztő volt.
A rendőrök állatként viselkedtek, szó szerint habzott a szájuk a dühtől: belőtték egy ház nyitott ablakán a gránátot, és közeledtek. Már ekkor mondtam, hogy kellene nekünk egy busz, de végül az én segítségem nélkül sikerült egy trolit keresztbe állítani az úton. Meghallottuk, hogy egy kiállított tankot is sikerült beindítani, hihetetlen blamázs, de ezt egy vízágyús kocsi megállította. Állítólag valósággal meglincselték a rendőrök a vezetőjét.
Egy Don Pepe pizzéria közelébe húzódtunk, jó messzire a tömeget kettévágó rendőröktől. Az emberek békésen ettek az asztaloknál, csak annyit láttak, hogy sok szirénázó rendőrautó hajt el a környéken. Esküszöm, a saját szememmel láttam, elképesztő volt: fél óra múlva a rendőrök megindultak, és összeverték a pizzériát is! Az emberek nem értették, mi történik: az egyik percben még ették a pizzát, a következőben pedig már a rendőrök gumibottal verték őket! Nem volt felszólítás! A saját szememmel láttam, hogy egy kisgyermeket is szájon vágtak, aki a szüleivel ebédelt!
Hihetetlenül vadak voltak, de ez még a legeleje volt. A Deák Ferenc térnél csak egy kordonba ütköztünk. Próbáltunk beszélgetni a pajzsos rendőrökkel, de csak egy kamerás kollégájuk jelent meg, és közelről fölvette az arcunkat. (Érdekes, mert egy helyes lánnyal szóba álltak.)
A tüntetők nem tudom, hogy mind tüntetők voltak-e: sokan tényleg értetlenül álltak, hiszen csak a nemzeti ünnepen ünnepelni szerettek volna. Az emberek menekültek a rendőröktől, míg mások éppen csak fagylaltot vettek. Hihetetlen ellentétek ezek, de sokan ezt nem hiszik el, ha nem látják: futsz, a hátadban érzed a tömeg nyomását, melletted gránát hullik, emberek esnek el, mindenki üvölt. Láttam egy töpörödött öregembert, aki lépni is alig bírt, biztosan utolérték a rendőrök. Isten óvja.
A mára biztosan csőcseléknek hazudott tömeg legkeményebb megmozdulása néhány elejtett zsebkendő lehet csak, mert eleinte más nem történt. A rendőrség kegyetlenül lépett föl: nem a józan keménységgel, hanem eszeveszetten. A tömegbe, szemmagasságba lőtték a gránátokat, gumilövedékeket, több mint száz sérültet, több komolyat okozva. A Blaha Lujza tér és az Astoria között a templomba hívta a menekülőket a pap, s a hátsó ajtón menekítette ki őket, míg a Rókus Kórház lelkiismeretes alkalmazottai beengedték az illemhelyre az elfáradt fiatalokat.
Nehéz erről beszélni, mert mit lehet mondani annak, aki esetleg ilyet még nem élt át? Kemény dolog, mert úgy érzem, már van ok félni a rendőröktől, mert most eszetlenül bevadultak, nem tudom, mit akarnak elérni. Szánalmas és szégyen, hogy eközben a vezetők a szabadságról pampogtak a követeknek, úgy, hogy több száz méteres körzetben lezárták a Kossuth teret. A Kádár-korszakban nem fordult elő olyan, hogy egy nemzeti ünnepről a nemzetet, pont a népet zárják ki: magunknak masíroztattak pár díszkatonát, magunknak csináltak egy ünnepet. Senki nem lehetett ott, a magyar csak a tévén keresztül élvezhette az emlékezést, esetleg könnygázban fuldokolhatott, pártállásától függetlenül. Szégyen és gyalázat, mélységesen elkeserítő.
Mit képzelnek, mit akarnak? Ez már tényleg provokáció! Félek már ettől, meddig mennek tovább? Mit várnak, csináljon a tömeg Molotov-koktélokat, vegyenek fegyvert? Előfordulhat, és akkor a hatezer rendőr a harmincezer emberrel szemben el fog pusztulni. Bosszút fog állni az, akinek a szemét kilőtték tegnap este, akit összevertek, mert haza akart menni, akit elértek, mert lassan futott vagy megsérült! Ha itt utcai harcokat akarnak, megkapják, de az emberek elkeseredett bosszúja szörnyűbb lesz, mint amire a többség emlékszik! Ezt nem fogják sokáig bírni ezek az emberek. Nem az erőszak a megoldás az ő oldalukról sem, ha viszont azt hiszik, könnyen megjárhatják.
Nem tetszik az a főváros, amelyben minden este össze kell csapni a rendőrökkel, és a vezetés még mindig másra mutogat, az emberek reggel nyugodtan mennek munkába, hazudnak a tömegről és leköpik őket. Meddig még? Nem sokáig, barátaim, lehet, hogy nem sokáig.



2006. október 23., hétfő

» 11.03 #1902915 :: LINK :: Blogadmin Komment (14) Forradalom 2006

A Kossuth tér több száz méteres körzetét lezárták, senki nem léphet be se, ki se. Nemzeti ünnepünkön az utcán tartózkodó békés emlékező családokat is elküldik a rendőrök! Hihetetlen tisztogatás, bár érthető, mégis túl veszélyesnek tartom.
A tömeg gyűlik, de a tüntetők között rekedteket nem engedik haza, a tüntetéshez kapcsolódni vágyókat nem engedik a többiekhez, teljes a káosz. A média hallgat. Én hamarosan indulok, összeszedek néhány havert, aztán megyünk, de megemlékezni.
» 10.56 #1902904 :: LINK :: Blogadmin Komment (0) Forradalom 2006

A tüntetők a pesti utcákon, az Arany János és Nádor utca környékén járnak ezekben a percekben, és a Lánchíd felé tartanak. A rendőrök folyamaotsan oszlatnak, terelik az embereket, tömegesek a letartóztatások. Ahogyan előre ígértem: nem hagyhatják, hogy az ünnepnapon még tartson a tüntetés. Sok a sérült. Ezzel viszont veszélybe hozták a békés tüntetés lehetőségét: most már biztos, hogy béke nincsen itt.
A rendőrség a sajtó munkatársait sem kímélik, ők sem mozoghatnak már szabadon. Csak az Index és a Kuruc.info közvetít az eseményekről, a hazai média hallgat.
» 10.00 #1902819 :: LINK :: Blogadmin Komment (5) Forradalom 2006

Azért ne engedd, hogy nagyképű alkoholisták vezessenek egy tüntetést, mert szánalmas lesz. Mint a ma hajnalban föloszlatott. Mondjuk, azért kíváncsi vagyok, hol vannak azok, akik ígérgették, hogy kiláncolják magukat, megesküdtek rá a színpadon. Megmondom: otthon. Másnaposan. Józanodnak.
Egéybként pedig ma úgyis a pesti, sőt vidéki magyarok nagy része is a Kossuth tér környékén lesz, emlékezni, de egyeseket nem igazán látunk már szívesen.
(Azt persze én is tudom, hogy a rendőrségnek eszében sem volt hagyni az egészet, az oszlatást már előre elrendezték. Ez azonban nem változtat semmin.)


2006. október 22., vasárnap

» 11.32 #1901179 :: LINK :: Blogadmin Komment (1) Forradalom 2006

Sokan most nem tudják hová tenni, hogy akkor én most a tüntetés mellett vagyok-e, meg mi ez az egész. Pedig egyértelmű, állandóan leírtam, csak vissza kell olvasni. Inkább megint egy apró dologról értekeznék pár soron keresztül, aztán ígérem, ma már nem forradalmazunk, tudom, hogy unalmas.
Sok jogilag fölkészült ember zokogásban tör ki, hogy milyen jogon adtak tüntetési engedélyt október huszonharmadikára, hülyék, hülyék, gyurcsányisták, fideszesek, szélsőjobboldaliak, sztálinisták, hitleristák, csurkaisták, tomketisták, világvége, Szíriusz.
Akkor tisztázzuk: szabadság van, mármint úgy viszonylagosan, de tényleg. Pont most lesz ötven éve, hogy fölértékelődött a magyar nyelvben ez a szó: ahogyan egy európai demokráciában, itt is lehet tüntetni, mert az a véleménynyilvánítás kiemelt fontosságú szabadságának része. Nem kell egyéni elbírálás alapján engedélyt kérni! Bejelentési kötelezettség van, melyet a rendőrségnek kell benyújtani, ők pedig tudomásul veszik. Ennyi. Jöhetsz, maradhatsz, üvölthetsz, mert szabad vagy. Akik azt mondják, hogy tílcsák be, azok diktaturisták, hiába tartják magukat nagy demokratának (azért beírom őket a barátságfüzetembe).
Azért azt is érdemes megjegyezni, hogy a napokban csöndesen és óvatosan módosították a gyülekezési törvényt, mert mindkettő kormányoldal érdeke, hogy azért tényleg ne legyenek ilyenek, ebben meg tudtak egyezni. Nem médiahír, végül is miért lenne? A Kossuth térrel nem igazán tudnak mit kezdeni, úgyhogy lehet még az is, hogy műemléknek nyilvánítják, úgy az egészet, aztán nem lehet majd rajta tüntetni, de ez a szabályozás sem lehet visszamenőleg érvényes, úgyhogy a mostani kitartó tüntetők maradhatnak.

Nekem pedig csak annyi az állásfoglalásom, hogy holnap méltó módon emlékezzünk. És méltó az is, ha látják a külföldi nagyméltóságok, hogy nálunk szabad nemet mondani, nem rejtjük el (bár elrejtjük, de hátha nem veszik észre) a másik hangot, mert olyan náluk is van. Ha Gyurcsány nem jelenik meg a Kossuth téren, nem is hiszem, hogy komoly rendbontástól kellene tartani. Ha viszont igen, akkor tényleg figyelhetne már ránk Magyarország Nagyasszonya.




2006. október 20., péntek

» 19.39 #1898721 :: LINK :: Blogadmin Komment (14) Forradalom 2006

KÉPRIPORT


Tomcat azt mondta, neki nem kellenek a képek, mert akkor, ha nincs oszlatás, vér, meg kilógó belek, akkor őt nem is érdekli a dolog. Ám nem szeretném, ha a mai napom és az összesen ötórányi BKV-zás kárba veszne, ezért itt van néhány kép a mai termésből. (Figyelem: ez nem érdekes összeállítás!)



11.00. Megérkeztem.



Zavargó.



Az '56-ot is megjárt agg elmagyarázza az MTV riporterének,
hogy mi nem tetszik neki ebben az úgynevezett forradalomban:
hajnalban kinézve csak részegeskedő, büdös embereket lát.
Szerinte ennek semmi köze a forradalmi érzéshez.



A bal sarokban cinkosan vigyorgó volt MSZP-szavazó. Nem örült,
mert azt hitte, hogy pár perccel azelőtt lefényképeztem, pedig
nem. Aztán azt mondtam, hogy én jó vagyok, úgyhogy megengedte
a képet.



Balra egy szervező, aki diszkréten megjegyezte, hogy mindenkit
meg kell ölni és meg fognak ölni, aki útban van, bár ezt később
tagadta nekem. Jobbra egy fiatal felkelő, aki hétfőn a téren lesz.


A pipával egy békésen zsidózó és üvöltöző úriember.
Lefényképeztem, úgyhogy meg akart verni, aztán mégse.


Bátor vagy oktondi amazonok: Népszabadsággal a kézben.


Kisebb tömeg délhez közeledve. Tessék oszlatni!


Náci.


Országhatárokon átívelő igazság.


Písz!


Másoknak sem tetszik a vascölöpös álemlékmű.


Legóznak, mécsesekkel.


Beültek megcsinálni a házijukat.


Csőcselék.


Forradalmi kutya. Veszélyes, mint a tüntetők.


Jött harcolni.


A néni imádkozik az '56-os emlékű előtt, közben a lelógó ruhája
csöndesen lángot fog.


Ez nagyon tetszik a fotósoknak.


Neki is tetszene, de izgalmasabb dolgot talált az orrában.


Az akcióbácsi leharcolja az emlékmű füvezetéről a fotós hiénákat,
közben ő is a fűre lép.


A szervezők szerint nem szabad itt imádkozni, fuj, csúnyaság.


Egy kedves bácsi nyomatékosabban kéri az apácának öltözött
nőt a távozásra.


Ne akarj főszereplő lenni, mondja a férfi éppen a szószékről lelépve.


Nem vagyok őrült, van három gyermekem, érvel az álapáca.


Meggyulladt kicsit, de szándékosan.


Az akciónyugdíjas móresre (zsidó szó!) tanítja a színművésznőt:
tilos imádkozni, ha nem is vagy apáca.


Nagyon elfáradtak, ezért aludnának, de egy hülye fotós
kölyök nem hagyja őket, úgyhogy letiltják a képet, mert
perelni fognak, ajajaj.

» 18.12 #1898549 :: LINK :: Blogadmin Komment (0) Forradalom 2006

Úgy tűnik, hogy a rendőrség beadta a derekát: 12.00 után 19.00-re ígérték az oszlatást, de ezt is lemondták. Pedig még mindig nálam van a fényképezőgép, ki akartam nézni, de így már mindegy. A rendőrség nem korlátozza a tüntetők létszámát, bár eleve sem tehették volna meg, de kemény biztonsági intézkedések lesznek.
Mondjuk a véleményem még mindig nem javult a térről: büdös pusztaság közepén trónol néhány kiskirály, akik még azoknak sem hajlandóak megnyílni, akik velük vannak, akik segíteni tudnának. Néhányan kinevezték magukat főnöknek, de ők csak a tüntetők kiröhögtetése felé viszik az egész ügyet. Találkoztam ma is valakivel, aki hétfőre nagy dolgot ígért, de legyen ez a nagy dolog egy ünneplés, meg az, hogy utána mindenki szépen hazamegy.
Jó lett volna, de már nem jó, mert eleinte nem volt, aki összefogja a dolgot, most meg már olyanok fogják össze, akiket annyira nem vesznek komolyan, hogy még oszlatni sem fognak: figyeljétek meg, szépen hagyják őket, szórakozzanak, nem lesz ebből semmi.
Bár abban azért nem vagyok teljesen biztos, hogy néhány bekattant renegát nem csinál valami hülyeséget, de azt tudom, hogy a hatóságok meg figyelnek erre, jobban, mint máskor.

Holnapra meg nem tudom, hogy mi lesz, de a mai délelőtti képeket lehet, hogy nálam lehet majd megnézni. Majd meglátjuk.

» 14.12 #1897998 :: LINK :: Blogadmin Komment (1) Forradalom 2006

Mégsem oszlatott a rendőrség: hiába utolsó ultimátum, nem merték elkezdeni, de ezt meg is értem: elég nagy tömeg gyűlt össze, ráadásul annyi médiahiéna rohangált összevissza, hogy öröm volt nézni. A legjobb, hogy most én is azzá váltam: Tomcat megkért, hogy fotózzam neki néhányat,ha már ő nem lehet kint, hátha szétvernek mindenkit a rendőrök. Nem történt ilyen, sőt engem éppen a tüntetők akartak szétverni, hogy milyen jogon fotózok, én meg mondtam, hogy közterület. Csak mondta, csak mondta, egészen addig, amíg szóltam, hogy Tomcat nevében fotózok, ekkor már modellt is álltak. Ki érti ezt?
Ellenben egy apácának öltözött színművésznő majdnem fölgyújtotta magát, mire az összes fotós és tévés odarohant kattintgatni, velük pedig én is. A nő mellett viszont őket is lefotóztam: milyen emberek sétálnak rá az '56-os emlékhelyre egy jó fotóért. A képek feltételezhetően Tomcatnél lesznek megtekinthetők, ha kiteszi őket.
Ha nem, akkor megkérem, hogy küldje át őket, ide jönnek, de nála jobb helyen lennének.


2006. október 19., csütörtök

» 18.20 #1896264 :: LINK :: Blogadmin Komment (4) Forradalom 2006

Holnap 12.00-ra várunk mindenkit a Kossuth Lajos térre, ekkorra tervezik a tömegoszlatást. Én ott leszek, de sok emberre van szükség. Aki az emberszőnyegben nincs benne, az is jöjjön csöndes demonstrálóra. Ilyenkor kell az ember, nem a szájkarate kell a neten, értjük, ugye.

Annak a csoportnak pedig, amely robbanószerekkel és fegyverekkel készül az ünnepre, Tomcathez csatlakozva én is nyomtaékosan szólnék: ennek most nincs itt az ideje, minden nemű erőszak ellentétes a népakarattal. Jetzt ist nichts unsere Zeit, hogy le is lehessen nácizni.



2006. október 17., kedd

» 19.53 #1892051 :: LINK :: Blogadmin Komment (3) Forradalom 2006

Információink szerint hiába a tüntetéshez (ti. véleménynyilvánításhoz) kapcsolódó jog és az engedély huszonötödikéig, úgy tudjuk, hogy 19-én 24.00 utántól megvonták az engedélyt a Kossuth téri tüntetéstől, és oszlatni akarnak.
Éppen ezért békés, máshol már bevált módszert alkalmazunk: október 23-án a jó melegen fölöltözött fiatalok és idősek a földre fekszenek, összekulcsolják a mellettük fekvőkkel kezüket és lábukat, így egy gyakorlatilag szétszedhetetlen emberszőnyeget alkotnak. (A hitetlenkedőknek: ezt már nem egyszer nők is végrehajtották, működő módszer, amíg a tömegbe nem lőnek, az meg az ünnep előtt kellemetlen húzás volna.)
Most tényleg fontos lenne, hogy minél többen megjelenjenek, gyere te is, hívd barátaidat is! Most kellene.


2006. október 15., vasárnap

» 14.07 #1886740 :: LINK :: Blogadmin Komment (0) Forradalom 2006

Szóval az úgy van, hogy a Kossuth téri buli szervezői az első napokban elmondták, hogy sör azért nem osztogatható a téren, mert ez nem vurstli, illetve az alkoholos befolyásoltság már eleve kizáró ok a tüntetésben való részvételnél. Ehhez képest a téren már hírhedt Kőrösi, aki saját elmondása szerint is volt III/II-es ügynök, de ő erre büszke, nos, engedély nélkül fölállított egy nagyszínpad méretű sörsátrat, pont a tér közepére, hogy ne lehessen semmit látni a pódiumból. Érdekesség, hogy ezt a Kőrösit már szónokként kitiltották a szervezők, mivel kommunista eszméket hirdetett, de nem ám a lazább dolgokat, hanem úgy izomból, szeretettel. Ezután verőemberekkel jelent meg, így tudott fölszólalni. Most azt hiszi, ő veheti át a vezetést, és kormányt dönthet, majd jöhet az ő ideje.
Bár már nyugdíjas, elég jó pénzt kap: vajon egy volt III/II-es miért kap ilyen jó pénzt, illetve miért barátkozik vele a Nemzetbiztonsági Hivatal? Nem tudjuk.
Viszont a sörsátor útban volt, a szervezők pedig tehetetlenül álltak. Egészen máig, amikor ígéretet kaptunk, hogy az eltűnik onnan, legalábbis arrébb megy. Mindezt azután, hogy jelezte a káoszbrigád: nagyon könnyen elpusztulhat az a szar, úgy elillanhat a környékről, hogy föl sem tűnik. Átgondolták a helyzetét, az utolsó pillanatban, a nagy poén ugrott, jöhet a következő.
Nehéz úgy tüntetgetni, hogy minden oldalról megpróbálják megfúrni a dolgot.


2006. október 13., péntek

» 10.21 #1882988 :: LINK :: Blogadmin Komment (12) Forradalom 2006

Belefáradtam, no.
Elfáradtam abban, hogy mindenkinek el kell magyaráznom, hogy mi történik, legalábbis szerintem. Bosszant, kiszavja az agyam, hogy erre a válasz: de honnan veszed, hiszen nem ez volt a tévében!
De... nincs igazad, figyelj. Eleve nem a Fidesz, mert az elején... jó, tudom, te értesz hozzá, de... igen, gondolj csak bele, hogy ki... Igen, tudom... Rendben, de én ismerek néhány szervezőt... nem úgy... nem... viszont láttam, amikor... tudom, hogy nézted a tévét, de úgy értem, láttam... persze... nem, nem csak a Gyurcsány lemondását... bazmeg már, hagyj ezzel a tévével... igen, volt Árpád-sávos zászlót lobogtató 12 éves, a ti rendezvényeiteken is van, csak pártjelképpel. Egyébként az a gyerek jobban tudja, hogy mi az Árpád-sáv, mint te. Nem, nem azt mondtam... igen, tudom, hogy igazi magyar vagy, benne van az anyakönyvi kivonatodban mint állampolgárság. Jó, akkor én nem vagyok magyar... jó, értem... te, akkor én mi vagyok?
Unalmas már, na. Azt már megszoktam, hogy egyeseknek gyakorlatilag nincs (nincs!) önálló véleményük, elég nekik a másoké sajátnak, de annyira nem szeretek öt emberrel szemben magyarázni, mintha én lennék a nagy észosztó, mert még akkor is, ha igazam van, ők egymásra néznek, cinkosan összekacsintanak, és úgyis győztesnek érzik magukat.
Attól függetlenül, hogy egy eléjük vetített képet látnak csupán. Ahogy egyébként én is, mindannyian, csak ki-ki olykor (legtöbbször véletlenül!) átlát a valóság hámjáig.


2006. október 10., kedd

» 18.54 #1877524 :: LINK :: Blogadmin Komment (12) Forradalom 2006

A Kuruc.info nevű szélsőségesnek bélyegzett (szerintem nem teljesen alaptalanul, bár kérdés, hogy mi a szélsőség) újság az első percektől a tüntetések mellett állt, részletes és hiteles információkkal szolgált, bár valóban csak az egyik oldalt vizsgálta. De nem hazudott, csupán egyoldalú volt, mint eddig! Ebben is veri a média legtöbb szereplőjét. Mostanában lankadt a frissessége, mert készítői éjjel-nappal a téren voltak, szervezkedtek.
Ma M. B.-t, a főszerkesztőt a rendőrség gyermekpornográfia miatt letartóztatta, most szabadlábon védekezik, olvasható az Indymédia nevű, bárki által szerkeszthető, teljesen hiteltelen és nevetséges játszótérré változott, önjelölt, senkinek sem kellő újságírók oldalán. Én őt személyesen, bár nem jól ismerem. Sok csúnya jelzőt lehetne rá mondani, mindenkire lehet, azt azonban nem gondoltam volna, hogy pedofil. Hovatovább, most sem gondolom! (Megjegyzém: a pedofilokat meg kell ölni.)
Ne feledjünk valamit! Maga M. sem értette, hogy ő, aki szintén tömegekhez szól, mint Tomcat és még sokan, miért nem vitték be a rendőrök, pedig mindig a helyszínről tudósított? Tudják, tudták a címét, miért nem mentek ki hozzá? Nem tudjuk, nem értettük. De a hírben kiírják a vezetéknevét, úgyhogy innen is látszik, hogy valami hülyegyerek játszik csak.
Aztán a Kuruc.info weboldal, ahogyan erről én is beszámoltam, nyilvánosságra hozta az ártatlanokat is elítélő (vér)bírók, a hatalomnak behódoló áligazságszolgáltatók nevét, telefonszámát, olykor portréképét is. Erre ezek az emberek (idézem!) példás büntetésről beszéltek. Példás büntetésről egy egyszerű személyiségi jogi ügyben, amely magánvádas perben támadható!
Másnapra M. B. pedofil lett. Nem érdekes ez egy kicsit? Pont most, pont ő, ezek után? Nem tudom, hogy mi az igazság, de tegyünk meg annyit, hogy átgondoljuk a dolgot. Ma már nem tudhatjuk, kinek hihetünk. De biztosan hülye összeesküvés-elméletnek kell nevezni valamit, csak azért, mert félünk hinni benne? Holott logikus s valljuk be: tán mi is pont így csinálnánk...

(A történet itt található, és teljesen hiteltelen, pláne bármilyen valódi hírügynökség megerősítése nélkül! Hoax, na, de le kellett írnom, mert így is hasznos, meg elöntötte a szar az agyam elsőre. Elnézést attól, aki eddig komolyan vette, mint én, amikor először olvastam a hírt. Csak aztán átgondoltam fél óra alatt.)



2006. október 9., hétfő

» 14.05 #1874532 :: LINK :: Blogadmin Komment (5) Forradalom 2006

Azt olvastam valahol, hogy tiltsák már be a Kossuth téri Fidesz-tüntetést. Merthogy ez Fidesz-tüntetés, ugye, már így hivatkozunk rá, holott merre volt a Fidesz, amikor el kellett kezdeni? Ugye. Amúgy mondtam, hogy ez lesz, szándékosan és lassan tönkre fogják vágni. Ha már eleve nem döntöttem volna el, hogy nem megyek ki, ha nincs valami különösebb okom, most döntenék így, mert én a Fidesz mellé sem állok ki.
A másik érdekes dolog ez a tiltsák már befelé szöveg. Miért nem vették észre az emberek, hogy azért végtére is eltelt húsz év, s bár szívesen betiltanák, a nemzetközi hatalmak ráharapnának a nyelvükre, ha látnák. Ügyesebben kell elintézni a dolgot. Ezek a betiltanám-emberkék a legszánalmasabbak amúgy, akik tényleg teljesen jelentéktelenek az életben, senki sem figyel rájuk, sem a szavukra, így nem szólt rájuk még senki egy-egy ilyen kijelentés után, hogy a lehánylak, annyira buta vagy. Nem baj, csak ők ezt nem veszik észre, ez a baj.
Azt észrevetted-e már, hogy az ilyen tílcsuk be-mániás csodák leírják az *atta szót az adta és az *ijen szót az ilyen helyett? Hát, tényleg nagyon buták, de nem meglepő: azt hiszik, hogy egyetlen hisztériás rohamuk miatt, mert nekik, a nagy Nekik nem tetszik valami, ezért azonnal betiltanak, akkor is, ha erre nincs törvényi alap. Nincs? Hát nincs, de honnan tudnák, hiszen nagyon hülyék. Úgyhogy mindent be kell tiltatni.
Azt nem veszik észre, hogy semmit sem tiltanak be miattuk, de nem baj.


2006. október 8., vasárnap

» 16.09 #1872627 :: LINK :: Blogadmin Komment (3) Forradalom 2006

Azért azt sem szabad elfelejteni, hogy a tüntetésekkel kapcsolatban is történnek vicces dolgok, éppen úgy, mint mindennel kapcsolatban, bármi is történik. Például Tomcat egy olvasója írt a miskolci tüntetés visszásságairól, illetve terjed egy Kossuth téri hangfelvétel is a neten, amin egy talán beszámíthatatlan nő szónokol valamiről.
Azonban előfordult olyan eset is, amikor valaki úgy vált az események áldozatává, hogy nem is tudott róluk (és itt kivételesen nem a rendőri brutalitásokra gondolok). Létezik egy néhány kerületben terjesztett kis ingyenes újság, a Helyi Hírek, amelyet sokan pusztán azért nem vesznek komolyan, mert nem kell érte fizetni, de ma meglepődve tapasztaltam, hogy a magukra aggatott független jelzőt nagyon komolyan veszik, így valóban pártatlanul számolnak be a mostani eseményekről is. Ez a történet is tőlük származik.

Nálunk, Zuglóban azon az estén, mikor a külföldi elemzők által pártfüggő televízió székházát megostromolta a tömeg, egy férfi szerelmi bánata legmélyebb pontján azt sem tudta, hogy mi történik a Szabadság téren. Annyira ki volt borulva, hogy egy rúddal megtámadta a BVSC épületének földszintjén található pizzéria kirakatát. Békésen törögette az üveget hajnali fél három környékén, de láttam ám ezt a biztonsági őr is, aki azonban nem mert kimenni, és megakadályozni őt ebben, mert látta a tévében a felfordulást, így azt gondolta, hogy az emberek már a XIV. kerületet is elérték. A rendőrség azonban hamar tudomást szerzett az esetről, de ők is azt hitték, hogy az ostromlókkal szimpatizáló vandálokról lehet szó, ezért nagy erőkkel vonultak a helyszínre, ott pedig bekerítették és lefegyverezték az egyfős tömeget alkotó férfit. Elképzelem a szerencsétlen flótás arcát, amint egy félszázadnyi rendőr veszi körbe fegyverekkel, pedig ő csak krisztályéjszakát akart csinálni a Szőnyi úton.
A férfi most rongálás és garázdaság gyanúja ellen védekezhet, a pizzéria kára pedig 1,5–2 millió forint lehet, melyet valószínűleg megfizet a biztosító, hiszen itt nem zavargás történt, amely mentesítő körülmény lenne számukra.

» 11.43 #1872147 :: LINK :: Blogadmin Komment (3) Forradalom 2006

Nekem most az a véleményem, hogy Gyurcsány helyett valaki más nem lenne megoldás, ahogyan az MSZP helyett a Fidesz sem lenne az. Szerintem az én álláspontom világos, ezért nem szeretnek itt se, meg ott se, meg sehol se. Mert olyan hülyeségeket mondok, hogy nem pártokban kell gondolkodni. (Minden reggel leköpöm magam a tükör előtt.)
De bizony Gyurcsány Ferenc hatalommániás. Nekem már régebben jelezték, hogy a beszédstílusa, mimikája, mozgáskoordinációja, szóval a szupraszegmentális elemei olyanok, mint egy elmebetegéé, de nem hittem el. Aztán a CNN-riport kapcsán már több pszichológus megalomániás tünetekről beszélt, én meg aztán megijedtem: annak idején Orbán mániája volt, hogy Vezérnek kell szólítani, de hamar leszokott róla, amikor hoztak neki egy történelmi párhuzamot ezzel kapcsolatban. Úgyhogy most lehet választani két hatalomvágyó ember közül: az egyik zsidó élvezi a most kialakult helyzetet, hogy középpontban van, a másik cigány drogos egy olyan párt vezére, amely annak idején a nagy drogosok között került megalapításra. Ha viszont Fletó most lemondott volna, helyére jön a beszédhibás Hiller, az emberek meg viccelődnek vele, aztán sokan hazamennek. Változás nincs, hatalom maradt. De nem. Ő nem mondott le. Ez szerintem egyértelmű: nem a pártjának, hanem önmagának szeretné a miniszterelnöki tisztséget. Ezzel egyet ér el: az egész pártot magával fogja rántani. Ugyanis tizenkilencedikén már az egyetemisták is kivonulnak a motorosok, gazdák, gyógyszerészek stb. mögé. Mire várnak még? A tanárokra, atomerőművi dolgozókra vagy megvárják a fegyveres testületeket is? Katasztrófa lesz, és most értsd jelentése szerint ezt a szót.

Tisztában vagyok vele, hogy a mai MSZP jogutódja az MSZMP-nek, de ez nem jelenti azt, hogy egyből kommunisták is, mindig ezt mondtam. Tényleg nem, mert akkoriban a kommunista éra szétspriccelt, minden pártban (bár változó intenzitásban) megtalálhatók. Nekik volt lehetőségük, aztán mi lett belőle, a mai fiatalságnak ezt nem szabad elfelejtenie. Itt nem a kommunizmusról van szó, hanem a magyar kommunistákról, azok meg nem voltak túl kedves bácsik és nénik.
Azonban Csehországban például képesek voltak a komcsikat válogatás nélkül tizenöt évre eltiltani a közügyektől: nálunk meg azt mondták, hogy rendszerváltás, az Alkotmányban átírták a nép szót nemzetre, aztán csókolom, új világ. Elhitte mindenki. De valahol mostanáig nem történt változás. Dobozon (település) egy tíz évig MSZMP-s, most már tizenhatodik éve MSZP-s főpolgármester helyett fideszes került a székbe. A lelkész a hír hallatán félreverte a harangokat: többórás harangszóban tudatta, hogy véget ért a kommunizmus. A helyiek nem örültek neki: ők még most is a főtéren álló vörös csillaggal trónoló (!) emlékműhöz járnak.
Van már most is eredmény, csak egyelőre a narancsosok dörzsölik a markukat. A végső cél az volna, hogy egyszer végre a nép, az átlagember örüljön. Akkor lesz vége, akkor leszünk készen.



2006. október 7., szombat

» 12.38 #1870453 :: LINK :: Blogadmin Komment (2) Forradalom 2006

Hírszemlézünk.

A Magyar Rádió értetlenkedik, hogy hová tűnt több mint 150 katona, más ország katonái, miután kényszerleszállást hajott végre a gépük. A hatóságok mást mondanak: a határőrség szerint csak a reptéren lehetnek, mert nem kértek, így nem is kaptak engedélyt annak elhagyására (összesen 165 személy Ferihegyen, így?), a repülőtér pedig nem tudja.
Mivel az egész ügy hazugság, ezért én nem kommentálom: nincsenek amerikai katonák. De erről még korai lenne beszélni.

A kossuthter.com pedig gyűjteni kezdte azon bírók és ügyészek névsorát, akik börtönbe küldték az ártatlan fiatalokat is. Lehet csemegézni, meg szép nevekre bukkanni.



2006. október 6., péntek

» 12.09 #1868621 :: LINK :: Blogadmin Komment (2) Forradalom 2006

Különösen hasznos volt a tegnap estém, mert sok idegen ajkúval találkoztam, beszélhettem velük pár szót a Kossuth téri eseményekről.
Előtte azonban egy spirituálisabb (bár ne feledjük, hogy az asztrológia tudomány) téma: én nem értek hozzá, hogy őszinte legyek, komoly fenntartásokkal is kezelem, de pusztán érdekességképpen megemlítenémn (és mindenki maga értékelje, tényleg csak a furcsaság miatt), hogy az asztrológiában járatosak állítólag már az események előtt is sejtették, hogy nagy változás történik. Azt mesélték nekem, hogy ma és október huszonharmadikán lesz olyan bolygóegyüttállás, amely változást hozhat. Összehasonlították a mai égboltot és 1956 októberének égboltját, és érdekes, de óriási hasonlóságokat láttak. No, de mindenki a maga érzései alapján értékeli az ilyesmit.
Szóval, tegnap este több külföldivel volt szerencsém néhány szót váltani az eseményekről. Megtudtam, hogy Dániában a magyarok félelemmel teli izgalommal szurkolnak, bár egy hazatért nemzettársunk csalódott: békés forradalom nem létezik, ő pedig égő utcákat, de legalább zavart várt, ehhez képest nincs semmi. Nincs, persze, ez most nem is forradalom.
Franciákkal beszélgettem, náluk úgyis nagy hagyománya van az autók gyújtogatásának (manapság is minden áldott nap tizennégy rendőr sérül meg náluk, mert az emberek egy részének nem tetszik Sarkozy és a karhatalom). Nagyon megleptek, mert én azt vártam, hogy a BBC és CNN híreit mondják vissza nekem, esetleg pár szóval hozzáteszik, hogy azért itt élnek mostanság, és nagy baj nincs, de nem így történt! Jobban látták a helyzetet, mint rengeteg magyar testvérünk, ez pedig elszomorító. Elmondták (az ő szavaikat fölidézve), hogy Gyurcsány számukra a hatalmához ragaszkodó politikus: náluk is jelen van ez, a sikeres üzletember, akinek pénze van, már csak hatalomra van szüksége. A revolution szót használták, azaz forradalomról beszéltek, pedig én következetesen a protest szóval utaltam az eseményekre. Párhuzamot vontak 1956-tal (ismerték az évszámot), azt mondták, a magyaroknak igazuk van, és büszkék lehetnek. Jó volt ezt hallani, úgy, hogy csak ezután kérdezték meg, hogy mi az én véleményem: nem próbáltak kedvesnek tűnni, hanem volt véleményük, és vállalták is. Végül egyetértettünk, hogy a magyar politikai elit (amennyire látják) gyakorlatilag homogén, rohad, ahogyan van. És bíztattak, ezt pedig átadnám nektek: ők ott voltak a franciaországi zavargások idején, elmondták, hogy a média mennyit ferdített és hazudott náluk is. Úgyhogy a híradásokat figyelők az idegen országokban, ha van egy kis eszük, pontosan tudják, hogy mennyi az igazság. Nevetséges, de ő röhögött a legjobban a futballhuligánozáson, és én (én!) próbáltam azért meggyőzni, hogy jó, egy-kettő azért tényleg volt. Én! Erre azt mondták: nem, ott magyarok voltak, akik között volt néhány futballszurkoló. Miként a magyarok között van! Köszönöm nekik: eddig nem volt jó véleményem a franciákról, de itt egy ellenpélda. Jövő hét csütörtökre beszéltünk meg találkozót a Szimplakert nevű helyen, remélem, el tudok menni.

Még a tüntetésről, de más oldalról: akár köthetnénk fogadásokat is azzal kapcsolatban, hogy ma a Fidesz mit fog csinálni. De ne kössünk, elmondom: tönkre fogják vagy legalábbis akarják tenni a tüntetést. Pártmegmozdulást csinálnak belőle, amelyet aztán bármikor meg is szüntethetnek. Nem tudom, hogy igazak-e a pletykák, hogy egy követ fújnak s az MSZP pénzt utalt a Fidesznek, csak züllesszék szét a tüntetést, de azt tudom, hogy már egyszer megpróbálták. Most pedig ráhasalnak a témára: abban a pillanatban, hogy az emberekben a Kossuth tér már valóban fideszes tüntetéshelynek fog látszódni, meghal a forradalom csírája.



2006. október 5., csütörtök

» 15.44 #1866837 :: LINK :: Blogadmin Komment (10) Forradalom 2006

Barátnőm apja (após-pajtás) háromszoros gerincsérvet szenvedett a rendőri ütlegektől, barátnőm unokatestvére pedig több mint egy évet kapott első fokon. Az RTL Klub meg egy sajtópert, mert hiába kérte nyomatékosan, hogy takarják ki az arcát, amikor elsírta magát, mivel a kislánya otthon várja, és nem érti, hogy mi történik, azért mégis megmutatták az arcát, sőt a bemutatóba is belevágták. Személyiségi jogát sértik, ahogyan azt szokták.
Az RTL most egy olyan büntetés elé néz, mely kifizethető számukra harminc másodpercnyi reklámidőből. Jól van ez így?


» 11.13 #1866248 :: LINK :: Blogadmin Komment (11) Forradalom 2006

Eddig azt mondtátok, a Fidesz vezeti a kinti tömeget. Most a kinti tömeg beintett a Fidesznek is, mert azok meg hatalmat akartak, éppen úgy, mint a másik oldal.
Kurva vicces nézni, hogy az eddig ezért köpködők most másik indokot találnak. Nem látják be a tévedésük, nem javítják ki hazug és tévedést hányó szavaikat, hanem új okot keresnek. De sok nappal ezelőtt szétverték a székházat, állami pénzből! Azért, mert a székházat szétverték, az MTV nem kap több pénzt. Emberenként 20 forint a kár (tessék számolgatni), még az autókkal együtt is, melyek nem magánszemélyek, hanem az MTV autói voltak (a belső parkolójukban). Idén fejenként nem húsz, hanem 500 000 forinttal terhelik az intézkedések a lakosokat. Fejenként. Félmillióval.
Szélsőjobboldalizni meg unalmas, mert azok mondják, akik a tévé közvetítéseiből mondják, hogy ők látták. Én egész más arcokat láttam, de azért lehet, mert a fasiszta disznók másképpen látják a dolgokat. Mert te látod jól, hát persze. Automatikusan.
Csak egyre nehezebb csőcseléknek nevezni azt a tömeget, amely már hosszú napok óta békésen, de hatásosan tüntet. Hogy ez a kisebbség? Meglátjuk. Hamarosan, barátaim, meglátjuk.


2006. október 3., kedd

» 21.18 #1863195 :: LINK :: Blogadmin Komment (2) Forradalom 2006



Legnagyobb budapesti kerületünk, a XVII., azaz Rákoskeresztúr (mint majdnem mindegyik másik is) fideszes kézre került. Ez csak azért lehet kellemetlen, mert onnan csak MSZP-s ismerőseim vannak, úgyhogy az ő kedvükért ezt a kerületet én odaadtam volna a szocialistáknak, de nem én döntöttem. Rákoskeresztúrt egyébként is le kellene szórni Budapestről, mert egy rakás szar, de ez egy másik téma.
A fönti képen egy történelemkönyvekbe kívánkozó dolog látható: a rákoskeresztúri forradalom. Ezt a kétfős zavargást ráadásul nem őrizte rendőr, nem is értem. Pedig az önkormányzat előtt volt, már féltem, hogy a tüntetők (két ember, ugye) átveszik az irányítást. Nem értem, na.
Tény, hogy szar a tömegközlekedés Rákosborzasztón, de annyira azért nem, hogy nem lehetne bejönni a Kossuth térre, bele a nagy-nagy tömegbe. De ami nekünk Parlament, az a vidékinek számító rákoskeresztúriaknak az önkormányzat épülete, ráadásul csináltak egy táblát Kossuth tér 1. felirattal. Hülye vagy nagyon?
Na, azért köszönöm, legalább marha jót röhögtem, ugyanis teljesen véletlenül botlottam belé. Szép dolog: a nagy nem tetszik, csinálunk kicsit, mert ott mi lehetünk a janik! Én, meg a Miska, mert más nem jött. Rákoskeresztúr: mint Pest, csak kisebb, meg szarabban.



2006. október 2., hétfő

» 20.10 #1860905 :: LINK :: Blogadmin Komment (30) Forradalom 2006



A csőcselék és az emlékmű...

Készült: 1956.

(Forrás: tüntetési kiskáté.)


» 11.14 #1859639 :: LINK :: Blogadmin Komment (5) Forradalom 2006

Nehéz helyzetben van a Fidesz is. Emlékezzünk: ők meg is tiltották pártszimpatizáns zombiseregüknek, hogy kimenjenek a Kossuth térre, mert az MSZP bukása húzná őket is a süllyesztőbe. Hogy miért, azt inkább nem magyaráznám, legyen elég annyi, hogy a kulisszák mögött azért nem utálják oly nagyon egymást a Hatalmasok.
S bár kezdettől ódzkodtak tőle, mindenképpen meg kellett jelenniük rajta, hiszen egyébként hiteltelenek lennének a gonosz-rossz vörös komcsik elleni hős szerepében. Ezért kiküldtek pár kisebb nevet, aztán jól leanyázták őket, hogy szemetek, nem is mi küldtünk, csak mondtuk, hogy menjél.
Mostanra viszont a tüntetés önjelölt királyai mellett a Fidesz is megízlelte, hogy mennyi előnyt jelent neki ez az egész. Látható ez az önkormányzati választások eredményén: az emberek a narancsra szavaztak, csak (számomra érthetetlen és visszataszító módon, s bizony pártállástól függetlenül) a főváros maradt az MSZP–SZDSZ csodakoalíció és drágalátos Demszkynk kezén. Ha ez nincs, összeomlik a központi hatalom.
Mégis tegnapra újabb két tüntetésre adott engedélyt a rendőrség, mégis pont arra a Kossuth Lajos térre, ahol már van egy, október végéig bejelentve. Ez példátlan eljárás, de néhány belsőbb fül meghallotta az okát: állítólag a Fidesz próbálja szétzilálni a tüntetést, mégpedig MSZP-s utasításra, nem kevés pénzért! Vadnak hangzik, nem? Éppen olyan vadnak, mint a börtönben megkínzott tüntetők esete, nem? Na, akkor most már ne mondjunk olyat, hogy ilyen nincsen, ilyen nem történhet Magyarországon, ilyen nem történhet 2006-ban vagy ilyen nem történhet az Európai Unióban. De, történhet, mégpedig bármi.
Úgyhogy nem árt azon is elgondolkodni, vajon a Fidesz először miért a Kossuth térre hívott nagy tömeget SMS-ben, mobilszpemben. Ugye nem egy követ fújnak?


2006. október 1., vasárnap

» 15.24 #1858004 :: LINK :: Blogadmin Komment (0) Forradalom 2006

Sokan attól tartanak, hogy a tüntetések külföldön Magyarország megítélését rontják majd. Bár elég lenne válasznak annyi is, hogy képmutatás volna a szőnyeg alá söpörni a problémákat, jobb, ha rámutatunk, hogy egyáltalán nem igaz, hogy elítélne minket a világ.
Bal a sajót a politikai hovatartozását határainkon túl sem tagadja meg, kisebbségben vannak az olyan cikkek, melyek csőcseléknek vagy rendőrverőnek neveznék a tömeget. Német lapok Európa legújabb forradalmáról beszélnek, és valóban, sok helyütt eleve a forradalom szóval hivatkoznak az általunk zavargásnak csúfolt reakciókra. Szintén fölfigyeltek arra, hogy nálunk egy politikus szavahihetősége milyen fontosnak tűnik, ezt bizonyítja például a Daily Show műsora, melyben Gyurcsányt egyszerűen feketearcú Hitlernek nevezik. A magyar nép megítélése tehát javul, hallanak rólunk, tisztelettel tekintenek a kis, bátor népre. Magyarország vezetőinek megítélése fog drasztikusan romlani, ha a mai titkok elérik a világsajtót.
» 13.30 #1857792 :: LINK :: Blogadmin Komment (0) Forradalom 2006

Az emberek gyakran suttognak titkokat, hoznak meglepő következtetéseket, de csupán halkan. A hatalom számára ez nem számít. Azonban azonnal veszélyt jelent valaki, aki a titkok után ered, bizonyítékokat gyűjt, az igazságot kutatja a halk szavak nyomán.
Az ilyen embert a hatalom félre fogja állítani. Vérmérséklete és az ügy fontossága szerint, de félreteszi. Ez az ember azonban sokakban elhinti a valóság porszemeit, így az ő eltüntetésével az igazság szilánkjait még nem söpörték össze.
Úgyhogy akkor, ha néhányan furcsa okok miatt eltűnnek, elhalkulnak a napokban, a titok üvöltő titokká válik.
Amikor a választást csalással nyerte meg a most kormányzó párt, de csalt a másik nagy is, s erről bizonyítékokat adtak át a köztársasági elnöknek, arra nem érkezett válasz. Sólyom László ezzel törvényesítette a csalásokat és hazugságokat. Ez az átlag ember szerint hazaárulás.
Azonban létezik hazaárulás a jog szemével is. Ha a magyarok istene is úgy akarja, talán napok múlva megfordul a világ minden magyarral.
Addig kitartás és hit! Az illetékesek majd elmondanak mindent, ha már szabad.


2006. szeptember 30., szombat

» 18.23 #1856428 :: LINK :: Blogadmin Komment (19) Forradalom 2006

A televízióban állandóan fröcsögve röhögnek, hogy ezek a Kossuth tériek olyan hülyék, hogy még rendes követeléseik sincsenek, csak kettő: Gyurcsány monnyon le, meg a Fradi kerüljön vissza az NBI-be. Ez jól mutat a médiában, csak hazugság, sajnos. Ez keveseket zavar, nem számít, hogy igaz-e, csak röhögni lehessen.
Talán azért valakit érdekel, álljon hát itt mind a hét!

1. A Gyurcsány-kormány haladéktalanul mondjon le!
2. A köztársasági elnök hirdessen amnesztiát a hatalom által kiprovokált forradalmi cselekményekben résztvevők, fogvatartottak és elítéltek számára, hiszen ők politikai üldözöttek, politikai foglyok!
3. A magyar szabadság eszméjét évszázadok óta megtestesítő Szabadság térről vigyék el egy más, arra alkalmas helyre a Szovjet Hősök emlékművét! A Szabadság térre állításk vissza az Ereklyés Országzászlót és a Trianon szoborcsoportot!
4. Oszlassák fel az Országgyűlést, és hívjanak össze Alkotmányozó Nemzetgyűlést!
5. Szülessen új választási törvény, amelyben nincs 5%-os választási küszöb, és amelyből ki kell szűrni a jelenleg meglévő, tömeges választási csalás lehetőségét!
6. Oldjanak fel minden titkosítást, és pártoktól független gazdasági szakértők csoportja tárja fel Magyarország államadósságának és gazdaságának valós helyzetét!
7. Haladéktalanul szülessen törvény, amely alanyi jogon elérhetővé teszi minden magyar számára a magyar állampolgárságot!

Hát, aki ezekkel nem ért egyet, ezek mellett nem áll ki, nos, érdekes hangsúllyal mondhatja, hogy magyar vagyok.

» 10.24 #1855664 :: LINK :: Blogadmin Komment (3) Forradalom 2006

Most nem tudom, mi a helyes lépés, és tanácstalan Tomcat is. A jobboldal sosem volt egységes, míg a balosok, mintha egy gépből jöttek volna ki, mindig összetartanak. A magyaros széthúzás jobban veszélyezteti a tüntetés-forradalom sikerét, mint a kormány és a média összefogása! Csak tegye ölbe a bal oldal a kezét, a tüntetés pedig szétveri önmagát! Ezt senki sem akarja.
Mire van szükség? Szabályokra és egy karizmatikus, felelősségteljes, biztos vezetőre. Hol találnánk ilyet? Ezzel van nagy baj, mert nem ismerünk egyet sem. Vannak önjelölt szónokok, vezérek, de ők a pódiumról hangosak, aztán mégsem ők ülnek a hűvösön. Talán lenne értelme egy új pártot alkotni, kezdeni valamit a tömeggel, közös diskurusban dönteni?
A következő napokban, a jövő hét elején dől el minden. Meg ma. Tomcatet nem tiltották el a közügyektől. Kérvényezi, hogy megbontsák a házi őrizetet, mivel ma részt akar venni a Kossuth téri tüntetésen. Hogy megtagadják-e (és vállalják, hogy a néhány millióhoz újabb per akadjon a nyakukba), az majd ma kiderül.


2006. szeptember 29., péntek

» 22.52 #1855233 :: LINK :: Blogadmin Komment (8) Forradalom 2006

Anyázdát csináltam a Kossuth térből, a fene. Ezért nem akartam én fölszólalni, de most meg kellett tennem, aztán érdekesen sült el a dolog.
Egész délután Tomcatnél voltam, elmesélte, hogy mi történt vele (a börtönnaplóját a hétvégén folytatásosan fogja publikálni a blogján), illetve megkért, hogy a sajtóközleményét olvassam föl a Kossuth téren. Leírja benne néhány szóban, hogy mi történt vele, milyen emberekkel találkozott. Csak az első napi naplója tizenegy oldal, úgyhogy ez a kevesebb mint másfél oldal tényleg szűkszavú. Mégsem akarták engedni, hogy fölolvassam. De csak lassacskán!
Kilenckor érkeztem meg a helyszínre, miután két órán keresztül utaztam Tomcattől odáig, lélekszakadva. Bár már odaszóltak, hogy engem soron kívül kell kezelni, mert a bebörtönzött politikai foglyok (ne tessék sziszegni: olvasd el majd a blogján az eseményeket, aztán gondolkozz el azon, hogyan lehet bizonyíték nélkül valakit előzetesbe tenni, majd agyba-főbe verni) nevében Tamás üzenetét hozom, nem akartak beengedni. Biztosan nem fontos, nem tudom.
Egy szervező, bizonyos Barna végül beengedett, a végén azonban vele üvöltöztem a legtöbbet, a mikrofon előtt is.
Hiába engedett be, azt mondta, nem olvashatom föl a levelet, mert nincs rá idő. Este kilenckor nincs rá idő, bazmeg, ez hülye. Azt mondta, kilenckor előadás kezdődik, majd utána (azt nem mondta, hogy hajnali egyig tart). Mondtam, hogy anyád, meg azt, hogy beszéljétek meg Tomcattel. Ha kiírja a blogra, hogy ez a tüntetés ilyen mederben folyik, beszélgessetek utána a maradék ötszáz embernek. Ezen egy kicsit elgondolkodtak, úgyhogy fölszólalhattam egy szerencsétlen nő után, aki kéken-zölden jelent meg: a börtönből hoztak, agyba-főbe verték az őrök. Szerencsétlen négy szó után zokogásban tört ki, nem tudott mit mondani. Biztos ezt is kitaláljuk, ugye.
Már itt fölszólított a jó nagy adag Barnánk, hogy vágjak ki elemeket a levélből, mert petőfis előadás jön, az meg kurva fontos, de mondtam, hogy ez más levele, nem vagyok hajlandó.
A tömeg hol türelmesen, hol fölháborodottan hallgatta az ijesztő történeteket. A veréseknél fölhördültek, annál pedig, amikor egy fiú az előtt kapta meg az előzetesbe helyezéséről szóló papírt, mielőtt még tárgyalták volna az ügyet, éktelen üvöltözés támadt. Fontos ügyek ezek, melyekről tud a média, de ígéretük szerint hétvégén az önkormányzati választások miatt hallgatnak róla. Utána viszont, hétfőtől beszélnek róla, ahogyan a nemzetközi jogvédő szervezetek is mozgolódnak. Talán nekik majd hisznek a hitetlenek.
Ekkor azonban a drága Barnánk bökdösni kezdte a hátam, hogy hagyjam abba, lejárt az idő. A tömeg ne tudja meg, hogy azok az emberek, akiket miattuk, miattunk zártak börtönbe sokszor koholt vádakkal, milyen szenvedéseket éltek át. Mert kínozták őket, de erről majd az illetékes beszél.
Úgyhogy félretettem a papírt, és a tömeghez szóltam: „Ezek itt megtiltják, hogy befejezzem a nektek írt levél fölolvasását. Működik, lám, a diktatúra itt is, fontosabb, hogy ne legyen öt perc csúszás, mint ez a mindennél fontosabb üzenet!” Ezzel letudtam, és lejöttem a színpadról. Bevallom, azt vártam, hogy a tömeg pfujolni kezd, mert leszóltam a tüntetést, a rendezők pedig kidobnak. Ehelyett azonban hihetetlen dolog történt, a tömeg megint érző emberként, intelligens egészként viselkedett: üvölteni kezdték, hogy „olvasd fel, olvasd fel”, a skandálás pedig erősödött. Attól féltem, a tömeg megindul, és a saját rendezőinek megy! Azonnal visszaküldtek a színpadra.
Elnézést kértem az emberektől (csak tőlük!), mert a drága idejüket rabolom, hiszen biztos érdekes előadás késik így miattuk, de talán nem ártana tudni arról, hogy mi folyik családtagjaikkal, nemzettestvéreikkel a falakon túl most is, talán akkor is, mikor e sorokat olvasod. Hogy milyen nyomot hagy a gumibot a lélekben.
A tömeg elhűlve hallgatta a levelet, majd a végén döbbenetes hangorkánnal köszönt el, és figyelmetette az ávós eszközöket használókat elődeik sorsára. Megfordultam, lejöttem a színpadról, és vártam a szemrehányásokat.
Ehelyett azonban szervezők tömege jött oda gratulálni: kaptam meleg kézfogást, ölelést, még csókot is a két orcámra, azt mondták, végre megmondta valaki! Csak a mi Barnánk jött le összetörten, hogy milyen gerinctelen alak vagyok, de mondtam, hogy mellette kommunista és besúgó is, ez van. Jeleztem neki, hogy nem az ő szánalmas érdekeit néztem, hanem az ott álló tömeget, mert ők mindenki fölött valók, fölöttem is állnak! Ezt ő nem értette.
Ezután már a kordonon keresztül kaptam a kézfogásokat, gratulációkat, sőt volt, aki utánam is jött. Fél óra alatt szabadultam el, de még a metróban is fölismertek, és annyi jót kaptam, mint régen. Köszönöm ezt a magyaroknak. Köszönöm azoknak, akik bátornak neveztek: most csak erre, bátorságra van szükségünk, de ez nem az volt. A hölgy volt bátor, aki följött, miután megalázták és összeverték az őrök, vállalta a nevét, s utána azt zokogva kellett lekísérni, hogy „félek, ezt megtorolják, félek”. Ebben a világban én is kezdek félni. Ezen gondolkodjunk.

Végezetül pedig szeretném kijelenteni, hogy ezután, ha véleményem szerint a nemzeti érdek nem az ellenkezőjét diktálja, én távol maradok a Kossuth téri tüntetéstől, mert nem vagyok hajlandó egyes emberek kiskirályságához asszisztálni. Legalább három olyan személyt tudnék mondani, akik megpróbálják magukhoz ragadni a hatalmat, vezetőkké akarnak ott lenni. Akik annyira alkalmatlanok vezetőnek, mint maga Gyurcsány elvtárs (vagy akár Orbán!), csak nem veszik észre. A magyarok már a Honfoglalásnál is törzsekre szakadtak, és mai napig a radikális jobboldal képtelen volt összefogni. Már most is a saját érdekük próbálják nézni, tisztelet a kivételnek. Jó tudni: a tüntetés kezdetekor se a Jobbik, se a MIÉP, se egyéb jobboldali erő nem volt hajlandó kimenni, mert szerintük ez szalmaláng csupán. Már ott csápolnak képviselőik, már jónak tartják.
Úgyhogy én ebben így nem veszek részt: fontos a hajléktalanok helyzete, csak nem azért vagyunk ott. Ha ezt a rendezők nem veszik észre, majd észreveszik, ha én és a hozzám hasonlók lassan lekopunk a tömegből.
Érdemes megnézniük, hogy hányan gratuláltak nekem, hányan Barnának. Na, akkor talán mégis az a fontos, ami a tüntetéssel, a forradalommal, szabadságharcosainkkal valóban történik. Ott ne csúsztassanak, mint a médiában.

Illetve ezen az úton köszönöm a tisztességes rendezők, a résztvevő magyarok és mindenki támogatását és jelenlétét. Kitartás!



2006. szeptember 28., csütörtök

» 20.16 #1852794 :: LINK :: Blogadmin Komment (8) Forradalom 2006

Amikor szlovák akcentussal üvölt egy rendőr, hogy megdöglesz, magyar, akkor kezdek hinni abban, hogy tényleg hívtak külföldről segítséget. Amikor az MTV egyik női alkalmazottja nyílt levelet küld a Kossuth térre, melyben arról beszél, hogy ott volt, amikor a rendőrök összetörték a székház belsejét, már nem akarom elhinni. Ez már túlzás, én is azt mondom.
De amikor egy előállított, ma szabadult barátom (nem Tomcat) barátnőjét otthon megkeresik, beleverik a fejét a falba néhányszor, amíg föl nem szakad a bőre, majd elmennek, nos, akkor elgondolkodom azon, hogy mikor történt jogfosztás. Nem tudtam róla, hogy más jogai vannak azoknak, akik a tüntetés pártján vannak.
Ez a tüntetés pedig EGY SZÁNALMAS VICC. Nem több! Beszéltem egy szervezővel: amikor kezdték, se a MIÉP, se a Jobbik, se másik jobboldali párt nem volt hajlandó segíteni, szerintük szalmaláng az egész, nincs értelme. Már meggondolták magukat, de későn. És tényleg: meddig bírtok ott állni a téren? Mert semmi sem fog történni. Nem autókat kell gyújtani, de keménynek kell lenni. Mert most szólok: ennek már más tétje van. Hihetetlen jogtiprásokat látni, ha viszonylag belülről nézed a dolgokat. Ezt sokan nem hiszik el nekem, mások meg nem tudják fölmérni. Talán majd eljut hozzátok is a hír, ha találunk megfelelő közvetítő csatornát, mert bármit gondoltok, ilyen még nincsen.
Ott voltam hétfőn, mehetek tanúskodni. És ott leszek a jövő hét hétfőjén, mikor talán lesz majd megint változás. Vagy majd később.

» 19.42 #1852733 :: LINK :: Blogadmin Komment (15) Forradalom 2006



Tomcat szabad!
Pontosabban nem egészen, mert házi őrizetben van. De jól van, és ez a lényeg! A szüleivel és a barátnőjével vártuk őt egész délután, mert a határozat ellenére nem igazán akarták kiengedni, de végül csak sikerült. Addig kedélyesen elbeszélgettünk néhány újságíróval, akikben pozitívan csalódtam: a média hozzáállását náluk nem láttam. Kivétel nélkül biztosítottak róla, hogy ez diktatúra, ráadásul undorító, amit a hatalom művel, de nem írhatják meg az igazságot. Például azt, hogy egy amerikai újságíró is előzetesben ül, meg egy tizennégy éves fiú. Ezt nehéz lesz kimagyarázni. Azt is, amit meséltek a média képviselői: mindegyiküknek volt egy történetük arról, hogy a rendőr hogyan verte össze mellettük a fiatalokat. Véresre, mert biztosan csőcselék, aztán viszont a földön heverve hagyták őket, ez pedig a segítségnyújtás elmulasztása (rendőröknél börtön jár érte).
Azonban kissé idegesek lettünk, mert egy forráson keresztül meghallottuk, hogy a tüntető tömeg meg akarja rohamozni az ügyészséget. Megpróbáltuk erről lebeszélni őket, mert akkor biztosan nem engedik ki azt a pár fiatalt, aki bent volt.
A várakozás közben találkoztunk egy fiatallal, akinek két ismerőse is bent van: egyikük négy, másikuk pedig nyolc évet (!) kapott, most fellebbezhetnek. De ezek titkok, nincsenek benne a tévében, ami meg nincsen benne, az nem is történt meg.
Tomcat nyilván le fogja írni, hogyan verték a köztörvényesek közé kevert tüntetőket a rendőrök, hogyan kerülhettek be fiatalemberek, miért nem tarkopasz keménylegények voltak ott, akikre a televízióban azt mondják, hogy ők a rosszak. Beszélni fog arról, hogy miért üvöltötte a rendőr az ügyészségen, hogy "megdöglötök, rohadt magyarok".
Amikor megérkezett a tüntető tömeg, alig bírtuk elráncigálni Tomcatet, azonnal leléptünk. Nem tudom, most mi történik az ügyészségen.
Lesz még szó érdekes dolgokról, hamarosan. Ha minden poloskátlanítva lesz, meg összeszedik magukat. Van még miről szólni, de sok dologról nem szabad. El sem hinnék.

» 13.26 #1851867 :: LINK :: Blogadmin Komment (2) Forradalom 2006

Különleges videó a tüntetésről!

A vad csőcselék és provokátorok a rendőrökre
támadnak egy meglehetősen különleges módon.





Egyébként pénteken virrasztó éjjel lesz a Kossuth Lajos téren: a magyarok mécsessel, gyertyával gyülekeznek.

Ha a videó nem működne, kattints ide (mpg, 524 Kbájt)!



2006. szeptember 27., szerda

» 20.07 #1850598 :: LINK :: Blogadmin Komment (10) Forradalom 2006

Miközben az ORTT megpróbálja megbüntetni a Hír TV-t, mert forradalomnak merte nevezni a forradalmi eseményeket, aközben a Kossuth téri demonstráció folytatódik, nem is kis tömeggel. Ne higgy azoknak, akik szerint hétvégéig tart csupán: október 25-ig jelentették be, addig erőszakkal sem lehet majd a tömeget elmozdítani!

Kiemelném a ma esti beszédek közül egy történelemtanárét (mivel még visszatérek, talán meg tudom majd tisztelni azzal, hogy megtudom a nevét), aki nagyon korrekt módon összefoglalt pár tévedést. Ott kezdte, hogy az Árpád-sávos zászlókat csak a tanulatlan és ostoba idióták nácizzák le. A horogkereszt szimbólumát teljesen elrabolták a náci rendszer, ám a turulmadarunk és ezen lobogók magyarok maradtak, ma is azt jelentik, mint hajdanán, az őrültek hiába hagytak rút sebet rajtuk. Árpád-sávos zászló volt ott honfoglalásunknál, hadd tartsam magyarnak!
Még egy érdekes dologra hívta föl a figyelmet a tanár úr: mégpedig arra, hogy a heraldika szabályait talán nem ismerik honatyáink (ezt a szót el sem hiszem), mivel minden közintézményen, így még gyönyörű Parlamentünkön is az Európai Unió zászlaja van a jobb oldalon, a (remélhetőleg már rövid ideig létező) harmadik Magyar Köztársaság lobogója pedig a bal oldalon. No, ennek fordítva kellene lennie. De nem baj, mert az ő szavaival úgysem zászló lobog ott, hanem egy túlméretezett nemzeti karszalag. A magyar zászló ugyanis nem magyar zászló a nemzetegyesítő Szent Korona vagy címerünk híján. Aki ezt nem érti, akit nem szólít meg a Korona, az jobb esetben csak túl keveset tud róla.

A Kossuth tér, Magyarország egyetlen diktatúramentes és a szólásszabadságot biztosító pontja (mert az interneten kívül már talán másutt nincs is ilyen) minden magyart vár!

» 17.46 #1850294 :: LINK :: Blogadmin Komment (3) Forradalom 2006

Kicsit szétcsúsztam, sajnos, rosszabbul viselem, mint gondoltam volna.
Úgyhogy rendbe kell jönnöm, ezért erőért és feltöltődésért most kimegyek a térre, majd este még visszanézek itthonra, aztán éjszaka ismét kint leszek.
Gyertek ti is. Sok még a munka.
Kitartás!



2006. szeptember 26., kedd

» 21.28 #1848643 :: LINK :: Blogadmin Komment (5) Forradalom 2006

2006. szeptember 24-én Sváby András a TV2-n összetört Orbán Viktor előtt, megalázta magát és a televíziót, ahol dolgozik. Ez egy dolog, nem beszélnék róla. Nem beszélnék róla, mert belemondtam volna, hogy az ominózus hétfői ostrom alatt cigarettával a pofájában rohangált föl s alá a mi Sváby az-autó-színe-piros-az-ember-színe-fehér Andrásunk. Az adásban azt mondta, hogy ő tudja, milyen volt kint, mert látta, megrázó élmény volt.

Hát, itt van róla egy videó, az ostrom közben, a fölborított és égő autók között jókat röhög az eseményen. Nem tudom, hogy döntsük el, hogy ki tépje ki a szívét, mert már értelmes ember ebben az országban nem akarna kimaradni a mókából.



2006. szeptember 25., hétfő

» 10.54 #1845110 :: LINK :: Blogadmin Komment (5) Forradalom 2006

Mi a nagy tüntetés értelme, teszik föl még sokan a kérdést.
Miért, mi a kis tüntetések értelme? Minek aláírásokat gyűjteni? A pofám leszakad, hogy még vannak, akik képesek összegyűjteni ezer vagy akár tízezer aláírást valami ellen. Mi a szarnak? Nem tűnt még föl, hogy nem érdekel senkit? Komolytalan az az ember, és ezért nem is veszik emberszámba, aki kimegy öt barátjával tüntetni, hogy ezt ne. Leszarják.
Senkit sem érdekel.
Most kell kimenni nagycsaládosként, gazdaként, motorosként, bártáncosként, teljesen mindegy. Most kell, ha nem tetszik valami. Nem aláírásokat kell gyűjtögetni, drága, okos egyetemisták, mert eddig is leszarták, most meg még jobban, mert más gondjuk van. Ha ez nem sikerül, utána vajon mit érnek a kis tüntetések?


2006. szeptember 24., vasárnap

» 11.58 #1843144 :: LINK :: Blogadmin Komment (9) Forradalom 2006

Már csak azon gondolkodom, hogy azok a rémesen okosok, akik szerint csak egy kis tömeg jár ki a Kossuth térre, most miért hallgatnak, amikor tegnap este több mint ötvenezer (50 000!) ember volt kint? Vegyük hozzá a vidéki tüntetéseket, meg a határon túliakat (sőt az óceánon túliakat) is...
És még mindig nem ment ki mindenki, aki támogatja a célokat, melyek már régen túlmutatnak egy-egy párton. Kezd a magyar mellé a szabadság szó is újra értelmet nyerni. A forradalom és a demokrácia szavak jelentésein meg rágódjanak még, mint a kutyák.
De még sok a munka, rengeteg az igazságtalanság.


2006. szeptember 23., szombat

» 16.03 #1841731 :: LINK :: Blogadmin Komment (9) Forradalom 2006

Előre kell bocsátani, hogy akármilyen szorgosan kerestünk is, nem találtunk olyan bloggert, aki tüntetőként volt ott tegnap este az MTV előtt vagy a Kossuth téren. – Pohly Ferenc a T-Online oldalán.

» 13.45 #1841544 :: LINK :: Blogadmin Komment (1) Forradalom 2006

Szeptember 11.: T-Mobile. 100 millió forint.
Szeptember 5.: Euronics. 3 millió forint.
Augusztus 22.: Notebook.hu. 3 millió forint.
Július 28.: Bio-Fit. 91 millió forint.
Július 20.: Auchan. 50 millió forint.
Július 6.: Tesco. 100 millió forint.
Április 25.: UPC. 10 millió forint.
Április 13.: AEGON. 70 millió forint.
Április 6.: Abott Laboratories. 8 millió forint.
Április 4.: TV2. 40 millió forint.
Március 31.: Vodafone. 2 millió forint.
Március 30.: TELE2. 50 millió forint.
Március 21.: E.ON Titász. 2 millió forint.
Március 9.: TIENS Hungary. 10 millió forint.
Március 8.: Tesco. 36 millió forint.
Február 22.: Ökonet-Európa. 20 millió forint.
Február 20.: Elektro Computer, Budapest Bank, Credigen Bank, Magyar Cetelem Bank. 168 millió forint.
Február 10.: Notebook.hu. 3 millió forint.
Február 2.: Colgate-Palmolive Magyarország. 257 millió forint.
Február 1.: KIKA. 12 millió forint.
Január 9.: Cora. 9 millió forint.
Stb.
Stb.

Ha valaki hazudik, azt keményen meg szokták büntetni. Azt mondani, hogy a te mosóporod jobban vagy a legjobban mos, többször százmillió forintos büntetést jelent.
Vajon mennyibe kerülne olyan nagy dolgokban hazudni...?


» 13.17 #1841482 :: LINK :: Blogadmin Komment (25) Forradalom 2006

Kisebb megdöbbenéssel fogadták sokan, és az én állam is leesett egy rendőr versei miatt. Sántha Balázs rendőrhuligán iwiwes adatlapján publikálta a „műveket” (melyeket inkább nem minősítenék, legyen elég az idézőjelpár). Később a Kuruc.info lehozta mindkettőt az ibrányi rendőr-költő fényképével, a maga stílusában, íme.
Érdemes elolvasni, engem teljesen kiakasztott. Ez egy buta ember, ez nyilvánvaló, tehetségtelen, ez sem kérdés. Szégyen azonban, hogy átment az alkalmassági és a pszichológiai teszten. Ő egyike azoknak, akik az előítéleteket növelik a rendőrökkel szemben. A kevés normális rendőr nyilván szégyenkezik társuk miatt.
Én pedig javaslom, ha egy rendőr bánt, bármennyire is nehéz, próbáld meg följelenteni, megtudni, hogy kicsoda. Kemény börtönbüntetést kap (keményebbet, mint egy civil!), a börtönben pedig úgyis meggyilkolják. A Nemzeti Jogvédő Iroda ingyen is segít a rendőrerőszak elszenvedőinek. Sajnos, egyre több hírt kapok, hogy pusztán hazafelé sétálókat vernek véresre a rendőrök. Remélem, nem viszik túlzásba, és lassan megnyugszanak ők is, lassan helyes parancsokat kapnak.


2006. szeptember 22., péntek

» 16.16 #1840066 :: LINK :: Blogadmin Komment (13) Forradalom 2006

Minden hazaáruló forradalom- ésvagy tüntetésellenes sikítva hörög, hogy milyen pöcsség már az egész, mert mi lenne, ha sikerülne, semmi sem változna. Na, ez a jó hozzáállás: ha szar, ne csináljunk semmit, mert akkor is szar lesz, csak nyissuk nagyra a szánkat, és nyeljük a fost jó kiscserkész módjára. Ügyes vagy, remélem, így is éled le kicsiny és tényleg jelentéktelen életedet, kedves újítástól félő állampolgársága: magyar.
Aztán sokan a média hazugságait hiszik el, félnek kimenni, féltik a gyermekeiket, pedig délután, sőt este még sosem történt semmi, csak éjfél és hajnali négy között voltak gondok, de a Kossuth téren eddig egyszer sem volt rendbontás! Tegnap pedig másutt sem, ma meg péntek este van, holnap nincsen iskola és munka (a többségnek): akkor most miért nem? Szájmagyar.
Mások meg azt gondolják, hogy fideszes az egész, mert Agyurcsány monnyon le, és tényleg, biztosan egy-két Fidesz-hitvak is van a tömegben (bár halkan, mert a párt kérte híveit, még az elején, hogy ne menjenek, jaj, jaj, nagyhalál). Ellenben nyugalom: a követelések között az egész Országgyűlés föloszlatása van, a londoni tüntetők pedig hozzátették, hogy valamennyi pártot újjá kell szervezni. Kukába mindent, na. Rendszerváltozás, de most már tényleg.
Most erre mondja valaki, hogy rossz ötlet. Úgysemsikerülözni meg már lehetett eleget, most hinni kell. Az iskolában remek magyarságverseket tanítottak, most van értelmük. Minden versnek.

Az Index szerint a 2006-os események azért nem hasonlíthatóak az 1956-osokhoz, mert akkoriban nem voltak futballhuligánok, nem pedig azért, dehogyis, mert a vezetőség akkor már tényleg nagy szarban lenne. Hát, mostanság meg nincsenek olyan bátor ifjak, akik egyeseket (ti. a gonoszokat) fölhúzzák a fára lógni, például a madár vezetéknevűeket, meg azokat, akik nem mondanak le. Talán majd lesznek, ki tudja.
Viszont a mókásan Gyurcsány-csomagnak elnevezett kis kedvességpakkot sem szeretik a hírhedt Bokros-csomaghoz hasonlítani, amelyet mindenki gyűlölt, de azért tanítják a világ egyetemein. Már a választások előtt megmondható volt a külföldi elemzők nyomán: nagy bajok lesznek, annak ellenére, hogy mit mesélnek nekünk. A Gyurcsány-csomag nagyon fáj, de szükséges. Kérdéses, hogy a miniszterelnök távozásával tartható marad-e, hiszen a nevével kötötték össze. De bárki jön is (és ne a Fidesz jöjjön, sőt ne egy jelenlegi parlamenti párt; jöjjön egy király vagy valami), attól még nem lesz meg a sokmilliárd eurós hiány. A befektetők viszont veszélyessé nyilvánítják majd Magyarországot, ezt is ki kell bírni. De Gyurcsány hiányával nem lesz itt tejjel-mézzel folyó Kánaán, ahhoz még jó sok fejet le kell vágni.


» 8.07 #1839126 :: LINK :: Blogadmin Komment (1) Forradalom 2006

Az érdekes az, hogy míg a Szabadság terén fekvő sarló-kalapácsos szovjet emlékművet szétverte a tömeg, addig a Kossuth téren a járda szintjében fekvő virágágyásoknak semmi bajuk. Még bele sem léptek, pedig alig lehetett elférni, annyian voltak.
Ez az érdekes, a nagyon érdekes.


2006. szeptember 21., csütörtök

» 20.00 #1838443 :: LINK :: Blogadmin Komment (1) Forradalom 2006

Több dolgon is elgondolkodtam ma, mert nappal is megnéztem a tüntetést. Csak szemelvényesen pár dolgot említenék.
Például több mint tízezer híve van a dolognak naponta. Ha elmész a Kossuth térre 19.00 és 21.00 óra között, például metróval, azt fogod látni, hogy irgalmatlan tömeg jön lefelé, mennek haza sokan. Igaz, ugyanennyien, sőt többen is jönnek. De sokan korán hazamennek, mert másnap dolgoznak vagy iskolába mennek. Összességében tehát a tízezer sokszorosa fordul meg valódi tüntetőként a Kossuth téren. (Jó, ez nem igaz, mert nem mutatták a tévében, tudom, de ezt is meg lehet nézni, csak le kell ülni ilyenkor a metrókijárat elé.)
Rengetegen mondták nekem, sok levelet kaptam azzal kapcsolatban, hogy jönnének tüntetni, de a szüleik nem engedik. A diákok szülei ugyanis általában elhiszik, hogy ott alapból életveszély van, semmi más, így olyan is előfordult, hogy zárat cserélt egy család vagy kitagadással fenyegetett (szánalmas ekkora szót erre használni, szánalmas, hogy büszkeségüket elnyomja a féltés). Az ilyen, többnyire tényleg elkeseredett fiataloknak annyit tudok mondani, hogy suli után vagy hétvégén is, nappal is ki lehet nézni néhány órára, enni egy kis zsíros kenyeret, süteményt, inni egy kis ásványvizet vagy sört (köszönjük a gazdáknak!). Mindig vannak kint.

Továbbá láttam „nemzetőröket”, öt-hat darabot, mind nevetséges, szánalmas idióta vagyok volt, aki még hozzám sem szólhat, mert alkoholistának vagy értelmi fogyatékosnak néz ki. Nyilvánvalóan a többiek nem ilyenek, ezért elnézést. (Egyébként fölolvasott egy agyvérzéses hanglejtésű, amúgy magát nagy szónoknak és versmondónak gondoló [ilyen ott sok önjelölt szónok] hölgyemény egy erre az alkalomra illő verset, talán éppen azét, akivel találkoztunk az ostrom éjszakáján, írtam is róla. A versíró egy bizonyos Kárpáti Zoltán, aki a „Gyurcsány mondjon le” mondanivalóját képes volt értelmes szöveg és rímek nélkül papírra vetni, rossz ütemmel, fölépítéssel, de rámondta, hogy vers. Azt hittem, leszakad a pofám, de tényleg. Én pont a dolog mellett vagyok, de attól, hogy bölcsésznek tanulsz vagy szeretsz verseket olvasni, még nem leszel költő.)

» 11.19 #1837296 :: LINK :: Blogadmin Komment (27) Forradalom 2006

A Kossuth téri kormányravatal előtt Molnár Tamás a Magyar Nemzeti Bizottság tagja, nemzetközi sajtótájékoztatót tart 2006. szeptember 21-én, csütörtökön, 13 órai kezdettel aktuális politikai kérdésekről. Meghívott vendégek: Dr. Gaudi-Nagy Tamás jogász a Nemzeti Jogvédő Iroda munkatársa beszámol a börtönben lévő politikai foglyok képviseletéről. Gorka Sebestyén biztonsági szakértő pedig kifejti véleményét a jelenlegi helyzetről.

Ahogyan már kifejtettem, én a rendőrök mellett állok, annak ellenére, hogy tudom, hány fiatal lányt vertek véresre, mert a keménymaghoz nem mertek fordulni (vagy nem volt jó felszerelésük hozzá, ez mindegy), sőt ismerősöm is kapott tőlük, aki pedig nem is jelentett veszélyt. De ez benne van, rendet kell tenni, és az első napokban meg is ijedtek.
Nem akarom azonban elveszíteni a bizalmam: egyre több sajtóst, járókelőt és tehetetlen fiatalt vernek véresre egyenruhások. A rongálókat el kell kapni, de kérem a rendvédő szerveket ezen az úton is: legyenek körültekintőek, nekik sem és nekünk sem érdekünk, hogy a népharag ellenük forduljon a túlzott erőszakért! A pofon jár, csak nem mindegy, hogy kinek.



2006. szeptember 20., szerda

» 21.13 #1836342 :: LINK :: Balázs Komment (2) Forradalom 2006

Athina blogját a szolgáltatója megszüntette, mivel Athina egyik-másik felhívásától megijedt; Athina ezért egy ideig nem fog blogolni, amíg új tárhelyre nem lel.

Tomcathez pedig még az ügyvédjét sem engedik be, róla nem lehet tudni semmit. Így működik ez a magyar jogállam, öröm itt élni.

(Blogadmintól pedig elnézést kérek, de ezek olyan dolgok, amelyeket minél több embernek tudnia kell, ezért írtam meg itt is.)

» 20.56 #1836305 :: LINK :: Blogadmin Komment (5) Forradalom 2006

Ez a szemét vandál tüntető tömeg saját nemzetőrséget állított föl, mely a rendőrökkel együttműködve kiemeli a tömegből a rendbontókat, részegeket stb.!
Közben meg mindenki ide-oda hazudik, öröm nézni, hogy ez ezt mondja, az meg azt. Hogy kinek kell hinni, azt hiába is mondanám, mert nekem eleve nem hisznek sokan, akik meg hisznek, azok általában tudják. Persze, attól még nem igaz valami, hogy nekünk tetszőt mond, csak ezt a másik oldalnak is jó volna elfogadnia.
Hogy tényleg teljesen más kint, tényleg több lány sebesült meg, tényleg... tényleg... de mindegy, mert mindenre van válasz. Ne magyarázzunk egymásnak, ne győzködjünk! Aki akar, kinéz, kimegy, együtt tüntet a többiekkel, mások pedig nem. Azokat, csak azokat nem értem meg, akik egyetértenek, mégsem mennek ki, pedig nincs más dolguk.

Pedig ez az utolsó esély!

» 20.29 #1836228 :: LINK :: Blogadmin Komment (1) Forradalom 2006

Úgy döntöttem, hogy akkor, ha lehet, nem fogom újra leírni azokat a dolgokat, amelyeket egyszer már kifejtettem. Ha valaki nem érti meg, nem veszi a fáradtságot értéssel olvasni, nem szövegvakon, illetve átugrik néhány mondatot, akkor nem érti, aztán kész. Nem vagyok én senki, hogy meg kellene érteni, ugyebár.
Beszéljünk inkább a rongálásokról. Igaz, hogy a többség elítéli a rongálókat, nincs is értelme szétverni egy-egy terünket, úgyhogy a rendőröknek drukkol az a több mint tizenötezres tömeg, amely például ezekben a pillanatokban kint van. Tudni kell, hogy ma is vannak, egyre-egyre többen napról napra. Azonban az is igaz, hogy bár nagyon kevesen rongálnak ahhoz képest, ahányan kint vannak, egy réteg azonban tényleg azt mondja: megérti a vandálokat. Beszéljük meg, hogy miért lehet ez!
Gyurcsány Ferenc még a parádés Elkúrtuk-beszéd teljes verziójában jól megfogalmazta: ha nem tetszik valami a népnek, majd kivonul a Parlament elé, de egy idő után úgyis megunja, aztán hazamennek. Nem lesz semmi.
Most érezhetné, hogy hoppá, de a politikusok a Kossuth téren röhögve, vigyorogva jönnek ki a Parlamentből, majdnem kinevetik a tömeget. Pofátlanok, ez egy dolog (apropó, pofátlanság: péntekre hivatalos volnék egy kerületi MSZP-székházba, de más dolgom van, már több mint egy hete elígérkeztem), de látszik, hogy le se szarják.
Na, erre mondják páran elkeseredetten, hogy akkor bajt csinálnak, hátha fölfigyelnek, megrettennek a vezetők. Jó megoldás? Alkalmasint nem, de nehéz eldönteni, hogy mit szabad és mit nem. Van egy olyan pont, amely után tényleg akkora a tét...
Bárcsak mindent úgy és akképp láthatnátok, mint én. Vagy én úgy, mint ti. Végül is mindegy. Csak legyen egység magyarföldön.
» 12.18 #1835141 :: LINK :: Blogadmin Komment (9) Forradalom 2006




» 11.26 #1835048 :: LINK :: Blogadmin Komment (11) Forradalom 2006

Még mindig vannak, akik nem értik meg, miről szeretnék szólni, de hiába mondom el nekik, ez szélmalomharc csupán. A randalírozókkal nem értek egyet, őket meg kell büntetni, de nyugodstan meg lehetne büntetni a médiát is, amely elfelejti megemlíteni, hogy bár néhány százan nekimentek a rendőröknek, közben több mint tízezren a Parlament előtt békésen tüntettek, a vidékiek pedig szintén több ezren gyűltek össze. Ez a lényeg, nem néhány huligán: nem azokról szól a híradó akkor, amikor egy futballmeccs vagy bármi hasonló után törnek-zúznak, csak egy riport. Itt állandóan ők a központi téma.
A Hír TV meg ismét CNN-t játszik, mint augusztus huszadikán, de még mindig fölkészületlenül, összevissza kapcsolgatnak, tegnap pedig valamilyen Varga Ráhel szó szerint azt sem tudta, hogy mi van, folyamatosan ostobaságokat beszélt. A legjobb mégis az, hogy egy hírtelevízióban megjegyzéseket tesznek a riporterek és a műsorvezető, hogy hajaj, de rossz dolog ez. Még akkor is, ha tény: a hírolvasó csöndben marad, híreket olvas, semlegesen, ítélet nélkül. Majd a hülye néző dönt, köszönjük.

Azt egyébként érdemes megfigyelni, hogy a semmivel sem törődő, öntudattól mentes kemény diszkós fiatalság sehol sincsen, én mindig csak rendes emberekkel találkoztam: kedves fiatalokkal, bölcsészekkel, művészekkel, szakközépisekkel, meg idősekkel, átlagos magyarokkal. De elismerem: ehhez valóban az kell, hogy ne oda menj, ahová az utcarongáló, kisebb csoport tart.

» 10.28 #1834942 :: LINK :: Blogadmin Komment (5) Forradalom 2006

Nos, mi történt Tomcattel? (Ez azoknak is fontos, akik utálják őt: most lényegtelen, hogy kicsoda, az események részeseként szerepel itt.)
Már én is leírhatom, mert a barátnője, Athina megtette: tegnap a Nemzeti Nyomozóiroda emberei rátörték az ajtót, sérült kezére bilincset tettek, majd a jelenléte nélkül (!) átkutatták a lakást. Most valószínűleg egy hónapig is bent fogják tartani, mert az egész szovjet emlékművet ő rongálta meg állítólag. Ott voltam. Láttam, hogy nem.
Az, hogy valakit megvernek a rendőrök előállítás során, egy dolog. Hogy egy nőt is megütnek, még egy. Ha Tomcat valóban olyat követett el, amelyért ez az eljárás jogszerű és mértékében megfelelő, akkor helyes volt, így kell lennie. Ha viszont azért tették most őt félre egy hónapra, mert veszélyt jelentett a szabadságharcba torkolló tüntetésre nézve, akkor ez az előző rendszer diktatorikus megoldása volt! Kinyílik még valaki az Andrássy út 60. kapuja?
Emlékeztet ez a történet apám egyik régi főnökéére. Ő olyan figura volt, mint Tomcat, úgyhogy minden (értsd ezt szó szerint) március tizenötödike és október huszonharmadika előtt megjelentek nála a rendőrök, aztán három napra leültették. Csak úgy, magyarázat nélkül. Néhány évvel később egy furcsa autóbalesetben egész életére megbénult. Azután már nem vitték sehová.
Nehéz most igazságot tenni.
A rongálók és vandálok pedig nemzeti ellenségeink is lehetnek: nem kell szétverni, ami a miénk, rendőreink pedig értünk vannak. Megértem az elkeseredettséget és fölháborodást, de ezt a mindennapi Kossuth téri békés demonstráció során is ki lehet fejezni. Láttam, hány ember állt ott békében, velük kell lenni!
Ha azonban mindenkit, aki veszélyt jelent, így távolítanak el (megjegyzem, Tamás nem volt bejelentve arra a címre, egy hónapja költözött oda, mégis megtalálták), akkor tényleg a szabadságért kell küzdeni, akkor pedig vér is szokott folyni. Isten óvja a magyarokat, nyissa föl a szemüket, és tartsa meg a békét és a békés embereket!
Kitartás!

» 0.50 #1834513 :: LINK :: Blogadmin Komment (0) Forradalom 2006

Most olvasom, hogy a Köztársaság téren mégis balhé van. Az ismert események fényében nem indulok el, jobb ez így.
Sajnos, így mindenki el fogja felejteni a Kossuth téri békés tüntetőket, megint. Szomorú hír, pedig csodálatos lett volna.
» 0.32 #1834501 :: LINK :: Blogadmin Komment (4) Forradalom 2006

Ma alig több mint egy órát voltam kint, de ennek komoly, nagyon komoly oka volt. Olvasd el a bejegyzés utolsó bekezdését, az fontos!
Kicsit elkeseredetten indultam el: azt hittem, kevesen leszünk. Itt is azt látom, hogy győzött a média, tényleg csak a rosszat látja mindenki, s az ismerőseim között is. Olyanról is tudok, akit bezártak a szülei a lakásba, mert látták, hogy ezen a tüntetésen gyújtogatnak. Ehhez képest még többen voltunk kint, de majd az okosok megmondják, hogy az lehetetlen, mert a tegnapi tömeg sem fért volna el (ezek az emberek nem voltak ott, de szerintük nyilván egy buszra sem fér föl 150 ember, csak elképzeljük).

Felemelő és nagyszerű érzés volt ilyen hihetetlen tömeget együtt látni, énekelni hallani. Ennyi magyar zászlót egyszerre lobogni! Aki nem volt kint, megint nem értheti, hogy nincsen teli az egész kopaszokkal, meg gyilkosokkal: épp annyi van, mint az utcán. Sok az idős ember, a fiatal. Mint az utcai magyar.
Erről mit mond majd a tévé? Nem volt öldöklés, meg gyújtogatás. Jajaj, rendesen is tüntetnek? Ennyien?! Talán most már elhiszitek majd, hogy csak kis réteg volt vadállat, velük nem is értünk egyet, mi, átlagos tüntetők (bármily hihetetlen, sem a székházban nem voltam benne, a rohamnál ott sem voltam, szóval csak kísértem az eseményeket, esélyem sem volt megérteni).


Hazajöttem azonban, mert kaptam egy ijesztő hívást. Nem kívánok belefolyni, nem beszélek róla, nem írok róla. Csak annyi publikus, hogy Tomcatre pár fegyveres rátörte az ajtót, és elvezették, nem tudni, hogy miért, nem tudni, hogy hová. Én vállalom, hogy féltem, de nem mertem szólni a tüntetés szervezőinek: nem vállalom a következményeket, ha a tömeg meghallja, hogy mi történt, és esetleg megindul. Ez így jobb nekik, a rendőröknek és Tamásnak is, én úgy hiszem. Nem ellenség a rendőrség, illetve a titkosszolgálat, legalábbis remélem. Nem akarom azt hinni, hogy visszatért a régi módszer, mert az diktatúra volna. Erről ennyit, én nem kívánok erről vitát nyitni, mindenki értékelje, ahogyan akarja, de senki se csináljon semmi hülyeséget, Tomcat majd elmondja, hogy mi történt.



2006. szeptember 19., kedd

» 19.48 #1833789 :: LINK :: Blogadmin Komment (4) Forradalom 2006

Hiszek Magyarországban, hiszek az emberekben, hogy ma nem történik ostobaság. Hiszek azokban is, akik az oldalra vetődnek: unom már a magyarázkodást, mindenki leírja nekem ugyanazt. Nem akarok mindenkinek ugyanolyan érveket hozni. Az oldalsó kép mögötti posztok leírják, hogy mit gondolok a gyújtogatásról, a Gyurcsány-beszédről, mindent. Látni fogod, hogy a legtöbben, akik megtámadtak a blogon keresztül, pont azt mondják, mint én. Csak én kint voltam, ők nem, és ennyi a különbség. És félre is értettek, de ezért elnézést is kértem.
A hozzászólásokban nem rólam kell írni, hanem az eseményről. Nem akarok moderálgatni: nem én vagyok a lényeg, hogy is lehetnék?
Hamarosan pedig indulok, várom magyar testvéreimet, mindazokat, akik békések, nem pártszimpátiából jönnek, hanem az országért.
» 18.42 #1833585 :: LINK :: Blogadmin Komment (2) Forradalom 2006

Most sírta el magát a tévében Gyurcsány Ferenc, bizony. A sérült rendőrök nem szolgáltak rá, mondta a könnyeivel küszködve.
Igaza van. De a nép se szolgált rá, és itt nem csak őróla van szó.
» 17.20 #1833457 :: LINK :: Blogadmin Komment (8) Forradalom 2006

Hihetetlen, de a hajnali bejegyzésem az eseményekről bejárta a magyar webet: az emberek küldözgetik egymásnak, és sokan hivatkoznak rá, idéznek belőle. Az ott kialakult mini fórumot próbálom érintetlenül hagyni, mélyen tisztelve a tüntetőket ellenségeknek tekintők véleményét is. Szokatlan ezen a blogon, de most nem leszek főnök: csak moderátor.
Viszont pár dologról írnom kell az említett poszttal kapcsolatban: a szavaim egy fölfokozott állapotú emberéi, szokatlan helyzetből. Ha félreérthető voltam, elnézést kérek: nem én mondom meg, hogy ki magyar. Arról akartam írni, hogy tudom már, én az vagyok. Tudom, hogy miért, mert érzem. És azt mondtam, hogy magyarok voltak kint velem. Akik otthon voltak, lehetnek magyarok, eszemben sincs még vitatni sem ezt. De egyre kevesebben maradnak otthon: lehet jönni ma is. Ma már békésebben.

Sokan írtok levelet, buzdítotok mint egy résztvevőt: erőt és kitartást a szombathelyi, soproni stb. csapatnak, veletek vagyunk s ti velünk! Hangsúlyoznám: a televízió által elítélt események bár megtörténtek, nem voltak olyan hangsúlyosak. Csodálatos dolgok is történtek, azokat se felejtsük el, barátaim!

A barátnőm apja egyébként jól van (update Bár az orrát összetörték, a keze megsérült, fáj a gerince és járni sem bír.). Egy rendőr megütött egy lányt, aki a földre került, ő akkor futott oda fölállítani a tömeg lábaihoz került szerencsétlent, mire egy rendőr szilánkosra törte az orrát. Azóta sem kapott ellátást, mert bevitték az őrsre.
Ezt éppen a villamoson beszéltem a barátnőmmel, mire egy akciónyugdíjas majdnem kikapta a kezemből a telefont, hogy mit képzelek, ő látta a tévében, hogy mi történt. Megkérdeztem, ő mit érzett volna szemben a bontás alatt lévő szovjet emlékművel, mert kortársai sírtak a meghatottságtól. Azt mondta, ilyen nem volt a tévében.
És azt is: nő, öreg mit keresett kint. Hát, azt, hogy megmutassa, mit súg a szíve. Nem tudta senki, hogy ez történhet. Nem is akarták.

» 15.23 #1833212 :: LINK :: Blogadmin Komment (13) Forradalom 2006

Drága barátaim!
Ne váljék ketté a magyarság, ne mutogassunk, mint a politikusok! Ne varrjuk egymás nyakába a dolgot, ne a focidrukkereket vagy a rendőröket hibáztassuk! A politikusok egymásra mutogatnak, de félnek, mert látják: itt már nem egy pártról van szó; valamennyiük ellen tüntetnek. Mindegyikük ellen. Nincs kint ilyen vagy olyan pártszimbólum, nincsen balos és jobbos különbség. Magyarok vannak, akik elkeseredtek.
Egyikünk sem akar rombolni, gyújtogatni! Ezt meg kell állítaniuk a bátor rendőröknek, ez nem cél, de nem is eszköz! De a mostani föllángolás után eljött a békés demonstráció ideje: jönnek a gazdák, a motorosok, jöjjön mindenki! Ideje eljönni, megmutatni, hogy ennyien vagyunk, ekkora a tömeg.
Ne hidd azt, hogy van tízezer ember, aki csak garázdálkodni ment ki! Hazugság, ostobaság, ha ezt gondolod. Tisztességes embereket láttam, a többség az volt. Sokan voltunk.
Még többen leszünk. Kitartás, barátaim, és tisztesség. Ennél többet nem kell tennünk, és példát mutatunk a világnak, igazságot a hazugság prófétáinak.
» 13.20 #1832964 :: LINK :: Blogadmin Komment (1) Forradalom 2006

Értetlenül állok, nem hiszem el. Nem hiszem el, hogy most ülsz a tévé előtt, és elhiszed, amit látsz! Nem hiszem el, barátom, hogy most is megoszlik a magyar! Ismered a történelmünk? Nem fáj? Nem érzed, hogy máskor mire voltunk képesek? Nem volt az régen, történelmi mértékkel éppenséggel pár órája.
Azt hiszem, két tüntetés volt. Ha nem voltál kint, figyelj rám: elmondom, miért. Láttam a felvételeket, tudom, hogy volt ott néhány állat. De ott voltam, láttam, hogy a rendőrök őket is, és ártatlanokat is megrugdostak, ezt kellett tenniük, megállítani a dolgot. Nagyon féltek, ezt is láttam.
De láttam, amit a tévében nem mutatnak! A tüntetők örvendezve fogadták a tűzoltókat, leállították a rongálókat, segítettek az oltásban! Ezt miért nem mutatják? Piszkosul fáj, tudod? Hogy megint elodázzák, hogy tízezer (TÍZEZER!) ember kivonult. Volt 50 állat? Kitaszítottuk őket. Nem támogatjuk egyiket sem. A többi embert elfelejtjük? Arról alig beszélnek, hogy több városban voltak megmozdulások. Történt valami! Hívhatjuk már kerti partinak is, de aki ott volt, már másképpen mondja ki a magyar szót.
A barátnőm apját is összeverték a rendőrök, mert haj, de rossz volt. Ezután a kocsikból kitépett fakabátokat nem bántotta senki: hát látott ilyet Európa? Látott? A rendőrökkel beszélgettünk: támogattak minket, ígérték, már nem bántanak, de eddig a parancsnak hittek.
Ezután pedig békésebb, de erősebb tüntetést várok. Erősebbet, mint valaha. A rendőröktől, tűzoltóktól és mentősöktől pedig bátorságot, tisztességet kérek: remek emberek, szeretjük őket. De itt most forr a hangulat. Vigyázzanak magukra, nem tudom, meddig bírja a tömeg, ha (bár nem tehetnek róla) véletlenül rosszakat vágnak szájon. A gumibot és könnygáz jókor jó fegyver volt. Aztán már nem, de erről írtam.
Kitartás kedves barátaim!
» 5.48 #1832159 :: LINK :: Blogadmin Komment (141) Forradalom 2006

Történt valami Budapesten, amit mindenki másképpen értékel. Egyesek lebontják politikára, azt mondják majd, hogy az MSZP ellen ennyi ember vonult utcára, mások majd személyekre, hogy ez és ez miatt (többnyire ilyenkor nem ismerik, akire mutogatnak, de istenem).
Nagyon okosak lesznek az otthonülők is. A kocsmai asztal mellett majd a nagy politológusok (mert ott vannak a legnagyobb nyelvészek, filozófusok, politikusok, ők értenek hozzá!) megmagyarázzák a dolgot, mások meg azt mondják, hát ez egy kis tüntetésecske, sőt rendbontásocska volt, mert gyújtogattak és kevesen voltak. Mindezt otthonról. Úgy, hogy azt mondják, magyar vagyok.
Másról van itt szó. Arról van szó, hogy a nemzetköri sajtó egy kis országról zeng, amelyet nyomorba taszítottak, a szemükbe köptek, hogy hazudtunk, na és, ők pedig tesznek valamit. A magyarok egy része csak a rongálást látja, külföldön pedig az ötvenéves emlékről beszélnek. A kis nép már megint. Hősök, azt mondják. Budapest a szabadság fővárosa, ez van a plakátokon.
Hadd példálózzam nagy dologgal, hogy legyen mibe belekötni: '56-ban bizony történtek undorító dolgok, lógtak az ávósok, s nem csak ők, a fákról. Előfordul a hevületben, mindig van túlzás, másban is volt. Autót gyújtani fölösleges, de a nemzeti televízió székházát elfoglalni nem az: ilyen esetekben ez a lépés. Amikor már kétségbe is esett a nép, mert hova tovább?
Aki otthon ül, megvakarja az unalomban bepállott tökét, ma reggel pedig munkába indul, lát valamit a tévében, lehet, hogy tetszene is neki, de legyint, hogy úgysem sikerül. Azt se érdemli meg, hogy esélye legyen a tisztességes élethez. Nem az.
Kint voltam, láttam. Aki nem volt kint, nem érti, esküszöm. Hihetetlen érzés, amikor fiatal idősnek sziával köszön, az emberek pedig közösen állítják le a vandálokat: egy kocsit fölgyújtani próbáló tömeget százan hagyd abba! felszólítással küldtek el megalázottan. Volt a tömegnek lelkiismerete! Volt hibás dolog, de összességében nem mutatják a kamerák, hogy hány ember volt kint, ebben a tömegben pedig ez kis szám volt. A többség egész másért ment oda. A magyarság nem származási kérdés: aki azzal érvel, hogy nincsen 100%-os magyar, az ostoba, és nem tartozik e nemzethez. A magyarság egy megfoghatatlan, furcsa dolog, a nemzet- és hazaszeretet nem tanítható. Ha meghallod a Himnuszt, s elérzékenyülsz, magad sem tudod, hogy miért, akkor magyar vagy. Ennyire egyszerű. Ha kint voltál, reméltél, akkor is. Ha nevetve telefonálgattál körbe vagy most csőcselékről beszélsz, akkor nem. És ostoba is vagy: nem voltál ott.
Nem láttál még ilyet. Ilyet biztosan nem. Hihetetlen volt: félelmetes, de fölemelő is. Egyszerre dobogtak a szívek, láttad a szép oldalát a dolognak! Az égő épület előtt egy padon egy vékony fiú írt a sötétben egy füzetbe. Megkérdeztük, mit jegyzetel, hiszen bárkihez hozzászólhattál, mindenki veled volt. Verset írt. Ott és akkor. Mellette az emberek a tűzoltóknak segítettek az oltásban, egymásnak adták a tömlőt. Ez nem volt benne a hírekben, ugye?
Nem vittem fényképezőgépet, mert nem turistának mentem, tudtam, hogy visznek majd elegen, így is lett. Elindulásomkor mindenki vissza akart tartani, nehogy megsérüljek. Ha '56-ban a Corvin-közbe nem mentek volna ellenséges tankok (!) elé... de ez nem '56, persze. 2006 szeptember 18-ról 19-e virradó. Jegyezd meg e dátumot!
Eleve ijesztő volt a megérkezés, a fölborított, égő autók, de később beleolvadtál, láthattad a hátteret: nem volt gonoszság. A televízióban az mutat jól, hogy egy tömegoszlató autót fölborított a tömeg. Mesélek valamit! Az autóban nagyjából tizennyolc-tizenkilenc éves szerencsétlen rendőrök ültek, akik nem akartak semmi rosszat, de parancsból mentek. A hülye parancsnokuk azt hitte, hogy a gyalogság ellen ér valamit a páncélos jármű. A rendőrök ijedtükben padlógázzal mentek volna ki a tömegből, de nem, a tömeg győzött. A jármű borult, és a zokogó renődöket kiszedték az emberek. Magyarok szedték: nem bántották őket. Visszakísérték őket a parancsnokjukhoz. Az MTV székházban bent volt Tomcat, neki lesznek szép történetei biztosan, meg sok képe, akit érdekel. Képekkel bizonyítja majd, hogy a nyilatkozatok, mely szerint fosztogattak, nem igazak. A magyarok érintetlenül hagyták a milliós gépeket. Nem azért mentek. (Tomcat egyébként megsérült, most kórházban van. Nem értettem, miért véres annyi rendőrautó, hát, az ő vére volt.)
A szovjet emlékművet bontani kezdte a tömeg, a darabjait széthordták emlékbe, ahogy az elhagyott rendőrautókat is: a rend őrei elhagyták a kocsikat, amelyeket a nép birtokba vett. Láttál már belülről rabomobilt? Tök jó, csak most már elég törött itt-ott.
Aki nem volt ilyenben (ki volt közületek, '56-ban ki élt és ment el?) nem tudja milyen ez. Aki kiment nézelődni, az sem igazán. Kellett hozzá az említett plusz, hogy bizseregjen a gyomrod: a magyarság érzése. Lehet, hogy érthetetlen, nagy szavak ezek, olyan, mintha a vallásos katarzisról, Isten megtalálásáról beszél. Túlzásnak tűnik, kineveted.
Nem is tudom, van-e értelme ragozni. Aki nem érti vagy nem akarja, nem is fogja. Ő valóban csak a tévében mutogatott égő épületdarabot látja. Mi mást látna? Az egymásra köszönő, mosolygós embereket, amikor a magyar ember szemében remény szikrája gyúl? Arról most nem is kell beszélni, hogy mi lesz ebből, mi ez az egész. Majd a jövő eldönti. Most tenni kell, aki akar. Nem autót gyújtani, de kimenni. Beszéltünk rengeteg rendőrrel is: a többség támogatja az embereket, nem bántana senkit, de a munkáját végzi, hát föláll egy sorban. Ennyi.
Parádés érzés, na. Félni meg... nem szánalmas? Tudod, hány éveseket is láttam? Milyen tisztes hölgyeket? Hány mozgássérültet? Álljunk már meg. Nem a Fradi B-közép volt ott, ha volt is, hamar kivetette őket a tömeg. Mire a tévé ki merte mondani hajnali háromkor, hogy oszlatják a tömeget, együtt röhögtünk a rendőrökkel, hogy tömeg sincsen már. Többórás anyagokat játszottak élőként, ki tudja, hogy miért.
Nem az történt. Több. Más. Ma is lehet menni tüntetni, csöndesen, tisztességesen. Ennek van értelme, a világ már figyel. És nincs jobb és bal oldal. Magyarok vannak, meg a többiek, ők most maradjanak inkább otthon, ha nem érzik maguknak az ügyet. Azt hiszem, hihetetlen új élmény ez. Elválaszt azoktól valamelyest, akik nem úgy cselekedtek, ahogyan kellett volna, érzésem szerint. Nem, hangsúlyozom, nem kell elfoglalni semmit, ha nem akarsz. De azért az egész értelmével egyet lehet érteni, nem? Akkor nem a Szabadság, hanem a Kossuth térre kellett menni. Mindegy, van, aki nem érti.
Ezt látni kell. Ma este. Már más lett, többen lesznek, és békésebbek. De érdekes, ez sem volt ostromállapot: bármit mondanak, nem éreztem veszélyt, félelmet. No, magyar: itt van, kellett? Akkor dönts.
» 0.03 #1831896 :: LINK :: Blogadmin Komment (0) Forradalom 2006

Most kaptam a hívást, hogy lángba borult Budapest itt-ott, az első kigyújtott autó egy Skoda volt, a tömeg pedig már épületeket rohamoz. Itt nem lehet a médiára hagyatkozni. A rendőrségnek most keménynek kell lennie, mert néhány félhülyét le kell állítani, akkor is, ha egyetértenének velük.
Ha félnél esetleg: még nincs miért. Annak idején is történtek csuda dolgok.
Eddig nem, én most indulok a Kossuth térre. Rend kell legyen.


2006. szeptember 18., hétfő

» 18.44 #1831028 :: LINK :: Blogadmin Komment (2) Forradalom 2006

Jó, toleráns vagyok, akkor legyen mindenkinek jó: lőjük bele Gyurcsányt a tömegbe.
(Nem az a baj, hogy minden blog ugyanarról ír, hanem az, hogy mind ugyanazt. Ráadásul rosszat.)
» 7.38 #1829810 :: LINK :: Blogadmin Komment (11) Forradalom 2006

Tegnap este fél kilenckor kaptam a hívást, hogy menjek a Kossuth-térre, hiszen már ott vannak kétszázan. Már ekkor aludtam, ugyanis az elmúlt napokban nem tudtam, egyszerűen nem volt rá időm, kellett a mai munkához a tizenkét óra alvás (tudod: tíz óra munka, tizenkét óra pihenés, két óra buszozás).
Már akkor jeleztem, hogy nem bejelentett tüntetés, s bár még csak három rendőrautó, meg néhány ijedt rendőr figyelte a tömeget, hamarosan érkeznek a pajzsos emberek ütni. Aztán mégsem: állítólag a kampányidőszakban nem kell bejelenteni. Ez így nem igaz, mert én sem mehetek buzitüntetést tartani hirtelen (csak a példa kedvéért), de abból tényleg méltó ötvenéves megemlékezés, sőt 56-klón lett volna, ha szétverik a tömeget.
Hallom, hogy hajnalra már több mint ezren (Több ezren? A BBC 3000 emberről beszél.) gyűltek össze, az emberek mozgolódnak. (Itt nem az emberek száma a nagy dolog, hanem az, hogy éjjel, mikor másnap talán dolgozni kell menni, spontán, hirtelenjében ennyi ember vonult az utcára, pedig sokan nem is tudtak az egészről. Ezt kell vizsgálni.) Sajnálom, hogy ehhez ez a kiszivárogtatott felvétel kell, mert bármit is mondunk, ezt azért meg lehet magyarázni így-úgy. Csak végre kimondták, hát istenem. Aki ismer politikust személyesen, az tudja, hogy négyszemközt megmondják a frankót, mert úgysem történik semmi.
Ne felejtsük el, ez könnyen válságba sodorhatja az egész politikai elitet. A Fidesz sem mer még beszélni, mert ez nekik is durva helyzet. Ne feledjünk: a választást nem az MSZP nyerte, hanem a Fidesz veszítette el, az önkormányzati választásokat pedig nem a Fidesz fogja megnyerni, hanem az MSZP elveszíteni. Már mindkettő oldalban csalódott a tömeg, innen oda, onnan ide verődik. Egyik sem tetszik, de csak ezek közül tudnak választani.
Ez a poltikai erők érdeke: lehetünk szarok, hazugok, lebukottak, hibásak, sőt el is kúrhatjuk, de nem történik semmi igazából. Most vagy kell egy hirtelen megerősödő kisebb hang a Parlamentben (nem lesz, nem engedik, ez biztos) vagy nem történik semmit. Ahhoz már elpuhult a magyar, hogy az utcára vonuljon. Az veszélyes, az komoly. Bár most egy pillanatra mintha visszatért volna a szív és lélek.

Útravalóul: Lesznek tüntetések, lesznek. Lehet tüntetni a Parlament előtt, előbb-utóbb megunják, hazamennek. Csak akkor lehet végigcsinálni, ha a lényegben hisznek és a lényegben van egyetértés. (Gyurcsány Ferenc, Magyarország miniszterelnöke, éppen abban a huszonöt perces lelkesítő-őszinte beszédben, amely részlete most fölháborodást okoz, pedig abban többször kurvának nevezi a hazánkat is. Érdemes azonban meghallgatni az egész felvételt, mert mond azért érdekes dolgokat is, ez igaz.)













// archívum:


2007. június
2007. május
2007. április
2007. március
2007. február
2007. január
2006. december
2006. november
2006. október
2006. szeptember Az összes »
// linkfal:

// SCFT:
Balázs blogja
Shamalt blogja
Shelf blogja
SuexID blogja

// kategóriák szerint:
Best of énmagam (116)
Blogmatricák (8)
Deheroizálás (11)
Érettségi (25)
Forradalom 2006 (80)
Füstbomba (23)
Igazmondó Sün (11)
Irodalom (52)
Iskolabotrány (21)
Nekrológ (7)
No Thanx (9)
Nyelvészkedjünk (112)
Poénzene (16)
Reklámkérdés (7)
SCFT (13)
Szpem (27)
Tokio Hotel (147)
Zöld Párt (34)
Zsidók (40)


// extra stuffok:
» BallX
» Cartman's Authoritath
» Castle Attack 2
» ClickME!
» Exit
» Fröccs
» Jobbik náciteszt
» Kézitenisz
» Lordi magyarul
» Részegedj okosan!
» South Park Pac-Man
» Spamwiki











Who Links Here





e-mail: blogadmin kukac gmail pont com



Összesen 4118 bejegyzésünk van.
Már 1564 napja van ez itt.
Néhány jog fenntartva.

~ Ugorj a tetejére, siess! ~