width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2016.12.06.

2016. december 6., kedd

Évente egyszer jön a Mikulás, naponta háromszor jön a "holokauszt" 88 !

Évente egyszer jön a Mikulás, naponta háromszor jön a ... 88!

Landser : OLE

https://www.youtube.com/watch?v=IRNP9SfAYJ8

Jedesmal reg ich mich auf
Schau ich auf die Landkarte drauf
Die BRD ist viel zu klein
Das Vaterland muß größer sein
Ole, Ole Ole Ole
Deutsches Reich statt BRD
Ole, Ole Ole Ole
Deutsches Reich statt BRD

Brot für die Welt, ihr könnt mich mal
Ob andere hungern ist mir egal
Was interessiert mich Indonesien
Solang der Pole haust in Schlesien
Ole, Ole Ole Ole
Deutsches Reich statt BRD
Ole, Ole Ole Ole
Deutsches Reich statt BRD

Einmal im Jahr kommt Nikolaus,
Dreimal am Tag kommt Holocaust
BRD, was heißt das nur
- Bubis' Rache-Diktatur
Ole, Ole Ole Ole
Deutsches Reich statt BRD
Ole, Ole Ole Ole
Deutsches Reich statt BRD

Mi a közös Soros Györgyben és a Fideszben? - HVIM-válasz a Habony-hazugsággyár legújabb húzására. Anti magyar idők? Soros által szponzorált Athena Intézet "gyűlöletcsoport-térképét" egy az egyben elfogadják, egyetértve átveszik. Már a nevük is hazugság, fideszdsz-es idők volna a korrekt önmeghatározásuk. MEDIAWORKS néven kéne ezt a globalista libsi álnemzeti szennylapot kiadni! Nemzetközi pénzvilág érdekeit képviseli a fidesz is a magyar néppel szemben, a fideszdsz szolgalelkú firkászok átlal összehordott propagandaoldala és napilapjának irányvonala : liberálbalra pacsi, Jobbikra korbács. A fidesz ugyanúgy szélsőségesezi és nácizza sőt már terroristázza a vele ellentétben valóban nemzeti erőket - és az egyetlen valóban magyar érdekű parlamenti pártot is. Azon kívül ugye van még pár, csak esélyük kevés bejutni...

Anti magyar idők és a soros által szponzorált Athena Intézet "gyűlöletcsoport-térképe"

Mi a közös Soros Györgyben és a Fideszben? - HVIM-válasz a Habony-hazugsággyár legújabb húzására. Anti magyar idők? Soros által szponzorált Athena Intézet "gyűlöletcsoport-térképét" egy az egyben elfogadják, egyetértve átveszik. Már a nevük is hazugság, fideszdsz-es idők volna a korrekt önmeghatározásuk.

MEDIAWORKS néven kéne ezt a globalista libsi álnemzeti szennylapot kiadni! Nemzetközi pénzvilág érdekeit képviseli a fidesz is a magyar néppel szemben, a fideszdsz szolgalelkú firkászok átlal összehordott propagandaoldala és napilapjának irányvonala : liberálbalra pacsi, Jobbikra korbács.

A fidesz ugyanúgy szélsőségesezi és nácizza sőt már terroristázza a vele ellentétben valóban nemzeti erőket - és az egyetlen valóban magyar érdekű parlamenti pártot is. Azon kívül ugye van még pár, csak esélyük kevés bejutni...

Mi a közös Soros Györgyben és a Fideszben? - HVIM-válasz a Habony-hazugsággyár legújabb húzására

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom közleménye:

Ma reggel (2016. 12. 05.) a Habony-művek egyik sarokkövének tekinthető Magyar Idők hírportálon megjelent "Feltérképezték a gyűlöletcsoportokat" című cikkben egy megdöbbentő összefonódás fedezhető fel a Fidesz-média és Soros György között.

/A Magyar Idők - a Kuruc.infót is feljelentő Athena Intézet "kutatásain" alapuló - újrahasznosított cikke, melyben portálunk csak 4-es osztályzatot kapott az "erőszakskálán" :-( ide kattintva olvasható https://kuruc.info/r/1/166887/ - a szerk./

A cikk a néhai Athena Intézet "gyűlöletcsoport-térképét" aktualizálja, átvéve a szélsőbaloldali intézet fogalomkészletét, ezáltal pedig világnézeti rátekintési módját is. 2014-ben az Intézet felfüggesztette tevékenységét, de ugyanebben az évben kiderült, hogy Soros György 8 millió dollárral támogatta a működésüket a múltban.

Az önmagát álságos módon konzervatívként definiáló Fidesz-kormány, mely látszat szintjén háborúban áll azon érdekkörökkel, melyek mögött Soros György fedezhető fel, ezzel a gyalázatos húzásával (ismételten) bebizonyította, hogy nem elvek, hanem aktuálpolitikai érdekek mentén képes csak létezni.

Mozgalmunk felháborítónak tartja, hogy olyan fogalomrendszer alapján definiáljanak bennünket, önmagukat konzervatívnak tartó körök, aminek hátterében az a személy áll, aki felelős az európai hagyományok és élettér végső lezüllesztéséért és agresszív felszámolásáért. Visszautasítjuk a cikkben leírtakat, melyek nem csupán elvi szinten nem fedik a valóságot, de tényállítások szintjén sem.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom sem világnézeti tekintetben, sem tevékenysége nyomán nem nevezhető "gyűlöletcsoportnak". Keresztény szellemi alapokon nyugvó, hazafias szervezet vagyunk, akik az ifjúságneveléstől elkezdve, a hagyományok ápolásán át, a sporttevékenységekig bezárólag rendkívül széles tevékenységi körrel rendelkezünk. Egy ideális világban megbecsülnék azokat, akik saját szabadidejüket és anyagi forrásaikat áldozzák fel a nemzet oltárán, nem pedig támadnák őket, pláne nem ilyen aljas eszközökkel.

A folyamatos ellenszél természetesen nem tör meg bennünket, sőt inkább igazolja közösségünk létének jogosultságát.

https://kuruc.info/r/2/166888/

Kapcsolódó: "Adócsalás, pénzmosás" - nyomozás és lejárató kampány indult portálunk megszüntetése érdekében

https://kuruc.info/r/6/77427/

Feltérképezték a gyűlöletcsoportokat - A Magyar Nemzeti Arcvonal vezetője és a Halálbrigád már gyilkolt is

Nyolc aktív, tíz inaktív és hét megfigyelőlistára tett csoport szerepel az Athena Intézet szélsőséges szervezeteket vizsgáló elemzésében. A Halálbrigád hat, a Magyar Nemzeti Arcvonal vezetője egy embert ölt meg, ám a Radikális Állatvédők két célpontja is meghalt.

Az Athena Intézet (Athena) gyűlöletcsoport-térképén huszonöt szervezet szerepel, ezekből egy baloldali, a Radikális Állatvédők, a többi szélsőjobboldali. Az utóbbiak közül kettő tagja, illetve vezetője gyilkolt, összesen hét ember halt meg. A Radikális Állatvédők két áldozata is az életét vesztette, de a nyomozás nem tudta megállapítani a támadás és a haláluk összefüggését. A 2010-ben alakult Athena tevékenysége szigorúan pártpolitika-semleges, az extremitásokat és a terrorizmust, illetve összefüggéseiket kutatják.

A térképükön nyolc aktív, tíz inaktív és hét megfigyelőlistára tett gyűlöletcsoport szerepel, a 2014-es helyzetet figyelembe véve. A szervezetek kockázati besorolására számozást használnak. A szimbolikus erőszak 4-es, a fizikai erőszak 5-ös, a fegyverhasználat (ideértve a robbantásokat, Molotov-koktélok használatát is) 6-os, az emberölés 7-es kockázati besorolást jelent.

A 2014-es helyzetnek megfelelően 7-es kockázatú egyetlen, inaktív szervezet, a Halálbrigád, amelynek tagjai hat romát öltek meg. A négyfős debreceni brigád – amelynek tagjai 78 lövést adtak le és 11 Molotov-koktélt dobtak el – összesen 55 ember testi épségét veszélyeztette. A céljuk a cigányság egészének a megfélemlítése volt, ami kimeríti a belföldi terrorizmus (domestic terrorism) kategóriáját.

Az aktív csoportok közül a Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) 2014-ben csak 4-es – szimbolikus erőszak – kockázati besorolású volt. Idén az alapító, id. Győrkös István rendőrgyilkossá vált. Az MNA kockázati besorolása így a legmagasabbra, 7-esre nőtt. Az Athena korábbi elemzése szerint az MNA hazánk egyik legnagyobb és legszervezettebb félkatonai gyűlöletcsoportja. „A […] szervezet a magyar extremizmus egyik főszereplője, központi feladatot lát el más gyűlöletcsoportok félkatonai kiképzésében.
Célja a fegyveres harcokra való felkészülés, amit propagandája is jól érzékeltet: egy, a csoport által készített kisfilm amerikai katonák lemészárlását mutatja be, és dicsőíti a gyilkosság elkövetőit" – írják az MNA-ról. A rendőrgyilkosság után háromszor is lecsaptak a hatóságok az MNA-ra. A szervezethez köthető 18 férfit elfogtak és meggyanúsítottak fegyverrel, lőszerrel, illetve robbanóanyaggal való visszaéléssel, valamint kisebbségek elleni erőszak előkészületével.

Utóbbival és lőszerrel való visszaéléssel a rendőrgyilkos fiát, ifj.Győrkös Istvánt is meggyanúsították. Ő Vona Gábor Jobbik-elnökkel mutatkozott egy követségi fogadáson. Ám más gyűlöletcsoportok is kapcsolódnak a Jobbikhoz. Az aktív szervezetek közül 5-ös – fizikai erőszak – kockázati besorolású a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM). A szervezet alapítója, egykori vezetője, Toroczkai László ma a Jobbik alelnöke, jelenlegi társelnöke Zagyva György Gyula, a Jobbik volt országgyűlési képviselője.

Az Athena elemzése szerint a HVIM kockázati tényezőjét nagyban emelheti a 2014. július elején létrehozott „Farkasok" nevű harcászati alcsoportjuk. A „Farkasok" toborzóvideója tavasszal került fel a világhálóra, ami alapján az MNA-nál megtapasztalt katonai kiképzést feltételeznek a hatóságok a szervezetnél is. Az ugyancsak aktív, 5-ös kockázati besorolású Betyársereg vezetője Tyirityán Zsolt, aki saját közlése szerint Vona Gábor jó barátja, és id. Győrkös Istvánt példaképének tartja. Öt további aktív csoport 4-es kockázati besorolású.
Egyikük a Jobbikkal együttműködő Magyar Gárda betiltását követően létrejött Új Magyar Gárda, ami az Athena elemzése szerint „az egyik parlamenti párt aktív támogatásával" jött létre és működik. A Magyar Nemzeti Gárda ugyanebbe a körbe tartozik. 4-es kockázatú még az azóta feloszlatott békési Szebb Jövőért Magyar Önvédelem, a váci Kárpát Haza Őrei Mozgalom, a Kuruc.info.

Az utóbbi az Athena szerint Magyarország legaktívabb és legnagyobb hatású gyűlöletcsoportja, amelynek fő tevékenysége a „hírportálnak" nevezett internetes propagandakiadványnak a megjelentetése. Fontos még említeni az egyetlen baloldali gyűlöletcsoportot, a szervezet által inaktívnak minősített Radikális Állatvédőket. Ők 2008-ban videofelvételen rögzítették három, az általuk állatkínzónak bélyegzett férfi brutális bántalmazását, hogy ezzel riasszanak el mindenkit, aki „kínozza az állatokat".

Az összevertek közül kettő később meghalt, ám az Athena szerint a hatóságok nem tudták kideríteni, hogy haláluknak köze volt-e az elszenvedett súlyos testi sértéshez. Az Athena megjegyzi: a csoport nagy valószínűséggel még mindig aktív, de fedetten folytatja extrém tevékenységét.

Az inaktív csoportokból megemlítendő a Magyarok Nyilai Nemzeti felszabadító Hadsereg/Hunnia Mozgalom. A Budaházy György vezette 6-os – fegyverhasználat – kockázati besorolású szervezet vezetőjét és társait első fokon elítélték, mások mellett terrorizmusért is. A vád szerint a vádlottak baloldali politikusok lakóházait, pártok irodáit, melegbárokat és a Vörös Csepel nevű szórakozóhelyet támadták meg Molotov-koktélokkal, Csintalan Sándor volt politikust, műsorvezetőt bántalmazták, egy pénzautomatát megrongáltak, valamint egy autóban, melyben több későbbi vádlott is ült, labdába rejtett robbanószert talált a rendőrség.

Az inaktív csoportok közül még két csoport veszélyesebb az átlagnál. Az Őrző Magyar Gárda 4-es kockázati besorolású, míg a Véderő Honvédelmi Nemzeti Felszabadítófront (Véderő) 5-ös – fizikai erőszak – kockázati besorolású. A Véderő fő tevékenységét katonai kiképzőtáborok szervezésében határozta meg, amelyen több extremista szerveződés fegyveres felkészítése is zajlott.

Rendszeresen képviseltette magát hungarista rendezvényeken, ideológiai eszmerendszere a nemzetiszocializmushoz köthető. Eszes Tamás, a Véderő 2011 novemberében öngyilkosságot elkövető vezetője a magyar médiában antiszemita, romaellenes és homofób kijelentéseiről volt ismert.

Athéna Intézet és a propaganda

2013. június 14. - 13:24 https://web.archive.org/web/20140802165656/http://jovonk.info/2013/06/14/athena-intezet-es-propaganda

Az Athéna Intézet közölte a heti jelentését az általa gyűlöletcsoportoknak(valójában hazafias) titulált szervezetekről és mozgalmakról. A jelentésben felsorolják az összes települést ahol hazafias szervezetek tagjai segítettek az árvízi munkálatokban. A liberális zsidó intézet szerint ezek propaganda akcióknak számítanak. Eláruljuk szegény liberálisoknak ha nincsenek tisztában vele, de az emberek nem azért mentek ki a gátakra segíteni, hogy bármiféle propagandát csináljanak belőle. Azért mentek ki, mert igaz hazafiak akik szeretik a hazájukat, és ha baj van akkor ott vannak ahol szükség van rájuk. Nyilván önök ezt nem értik meg, mert ha valamelyik ország iránt éreznek is szeretet az biztos nem Magyarország.

Nemzetellenes szocializáció - külön tudományággá vált az úgynevezett „szélsőjobbkutatás"

http://archive.is/QItXs#selection-149.0-275.56

Először is meg kell említenünk, mi vezetett az Athena Intézet létrejöttéhez, és itt most elsősorban nem arra kell gondolni, hogy a Pallasz Páholy szabadkőműveseinek tevékenysége egy ilyen honlap működtetésével és internetes kutakodással is bővülni látszik. Az intézet leginkább csak a felszíni látszata egy, a rendszer stabilitásának fenntartását célzó kiegyensúlyozó erőnek.

Több évtizednyi diktatúra kellett ahhoz, hogy a magyar lakosság számára kidolgozott nyugati demokratikus rendszer a megvalósításához szükséges tömegtámogatást megkapja, hogy a tömegek az így létrehozott hibás történelmi berögződések miatt elutasítsák egy hierarchikus felépítésű, valódi állam létjogosultságát, és több évtizednyi demokrácia kellett ahhoz, hogy a tömegek közel kerüljenek a rájuk kényszerített demokrácia valós arcának felismeréséhez.

A változások idejében, amikor a világ népei újra ráeszmélnek nemzeti, kulturális és faji identitásukra, s így saját lételemükre, az azt elnyomó erők mozgalmainkat megtörni és útjainkat eltéríteni nem tudják, a világméretű nemzeti ébredés a materialista zsidó hegemónia rendszerének stabilitását veszélyeztető tényezővé lépett elő, amit többé sem megtörni, sem anyagi csábításokkal eltéríteni, sem pedig önnön kifigurázásával lefegyverezni nem lehet. Így egyre inkább előtérbe kerül a rendszer irányítóinak azon látszat fenntartására irányuló igyekezete, hogy az ő uralmukat s fennhatóságukat veszélyeztető társadalmi mozgásokat megfigyelés, mi több: irányítás alatt tudják tartani. Ennek világszerte megvannak a megfelelő eszközei, melyek a társadalmi megújulás lehetőségeit a régi rendszer fogalmi kereteiben magyarázzák – hiszen az új, beszélt nyelvet már nem érthetik, s önnön fogyatékosságaikon túl nem láthatnak. Társadalomkutató és –elemző intézetekről van itt szó, melyek az anyag rabságába zárt hamis tudomány művelésével emberek millióit tévesztik meg, elnyervén így a saját létezésük fenntartásához szükséges rabszolgatömegek önkéntes megalázkodását, végső esetben pedig önfeláldozásukat a hazugság oltárán – az igazsággal és változással szemben.

Mivel azok az erők, melyek a társadalom létfenntartásán munkálkodva, a sötét korszakban - bár önnön lényegüket elvesztve - továbbra is a társadalom középpontjában maradtak gátat vetve a társadalmi fejlődés minden lehetőségének, a jelen haldokló állapotból való kitörés középpontjai mindenkor a társadalom perifériáján találhatók s így a tömeg által szélsőségesnek bélyegezve folytatják véget nem ismerő harcukat.

Ennél fogva megfigyelésük és irányításuk is részévé lesz a változásnak, ami felruházza őket az útjukban álló akadályok megfigyelésének, majd irányításának képességével.
Az Athena Intézet, és az ehhez hasonló más monitorozó tevékenységek – bár ezt elhallgatni szándékoznak – okkal kapnak szélesebb társadalmi nyilvánosságot, s ez az ok jelen körülmények között a rendszer kiegyensúlyozó erőivel magyarázandó – a materializmus egy végső csapdája – mely különösképpen a fiatal generáció nemesebb, jobb képességű rétegére veszélyes, arra a rétegre, mely egy az igazságért síkra szálló magyar nemzeti államban alapja lenne a jövőben azt irányító szellemi elitnek. Bár az Athena Intézet honlapján megjelentetett publicisztikákat nem tartjuk kifejezetten említésre méltónak, mégis itt kiemelendő az a gondolat, mely szerint az úgynevezett szélsőjobboldali csoportosulások tömegbázisukat elsősorban a fiatalabb generáció körében a „kortárs jelen lehetőségeinek elutasításával" szerzik, ami kifejezetten az idegen népek, idegen faji elemek gondolat- és érzésvilágának össze nem egyeztethetőségét és minőségbéli különbségeit mutatja, hiszen ami a közöttünk élő idegen elemnek lehetőség a jobbá válásra, az nekünk hanyatlás, kultúránk, és nemzeti, faji örökségünk pusztulása.

Ugyanezt a különbözőséget tapasztalhatjuk a „rendszerváltás" magyarázatának tekintetében – ami az idegennek rendszerváltás és változás, az valójában ugyanaz az évszázadok óta húzódó tetszhalott állapot, cselekvésképtelenség, s az a tény, hogy a nemzeti kerekasztalnak nevezett 150 fős szabadkőműves gyűlés létrejöhetett, tökéletesen mutatja azt a légüres teret, amit az évszázadok óta nem létező magyar állam hiánya okoz – azt az állapotot, hogy a különböző idegen kisebbségi csoportok csak úgy, állami beavatkozás nélkül politikai erőt formálhatnak, és szabadon rendelkezhetnek – Éppen ebből kifolyólag, az úgynevezett demokratikus rendszer sem jöhetett volna létre, ha 1989-ben lett volna állam a Kárpát-medencében, hiszen hogyan is gyűlhetett volna össze egy effajta „ellenzék" anélkül, hogy a hatóság kivégezné mindet, ha már a kinyilvánítása pillanatában eleve nem lett volna demokrácia?

Ezen demokratikus „rendszer" sötét vonásainak elemi erejű elutasítása, a minőségtelen egyenlőség eszméjével, s az ember anyagból való származtatásának hazugságával szembeni ösztönös, öntudatlan ellenállás az, ami a fiatalságot a társadalom szélére sodorja, és nem engedi szocializálódni egy intellektuális materialista társadalomba.
A szellemi vaksággal szembeni ösztönös ellenállást, a természettel való valós kapcsolatunk érzékelését, Isten közelségét, és minden emberi értéket, ami valaha is egy civilizáció felemelkedéséhez és virágzásához vezetett, ezek az elnyomó erők mint „jelenséget" értelmezik, mint egy megoldandó problémát, ami kiszámítható, viselkedése előre jelezhető, következésképpen irányítható, és ez vezet majd az ő pusztulásukhoz a maga idejében. Az, hogy a fiatalabb generáció – bár annak csak igen kis része – felismeri a veszélyt, és kész tenni a társadalmi rend helyreállításáért, nem „probléma" vagy „veszélyforrás" hanem a remény egy forrása, egy lehetőség a társadalom megújulására, egy újjászerveződési folyamat, mert a romok között még talpon lévő nemes ifjak hívják majd életre egy új társadalmi rend alapjait, és minden kétséget kizárólag, azt a régi rendszer hívei sem megakadályozni, sem pedig megérteni nem tudják majd.

Űzzék hát továbbra is ezt a látszat-tudományt - mert gyakorlati hasznuk nem lesz belőle – és ne vegyék észre, hogy az pusztán csak önáltatás, egyfajta illúzió az irányítás elvesztésének fel nem ismerésére. Aki velük tart, az nem volt elég erős hitében és meggyőződésében – így gyengeségében mit is tehetett volna a társadalom újjászervezéséért?

Nógrádi Tamás, szociológus - Jövőnk Társadalmi és Politikai Stratégiai Elemző Intézet

http://archive.is/jovonk.info

https://web.archive.org/web/20160402053113/http://jovonk.info/

Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a tél közeledtével társadalmi és szociális katasztrófahelyzet állhat elő. Kifejtette, hogy 140 ezer embernek van 90 napon túli lejárt tartozása, és sorozatosan fordulhatnak elő árverések. "A kilakoltatási moratóriumon túl át kell tekinteni az árverések és a végrehajtások teljes rendszerét, azt meg kell tisztítani a visszaélésektől és megtalálni a felelősöket. Z. Kárpát Dániel egy átlátható rendszert tart szükségesnek, amelyben semmiféle védelem nem illeti az önkényes lakásfoglalókat, azonban segíti a tisztességes, jó szándékú embereket."

Mindenki a bankokat szidja sevizahitel ügyben IS, igazuk van! De ne feledjük, ebben a csalásban benne van a közjegyző, földhivatal, a munkáltató is, ha volt a felvételkor munkahelyi kölcsöne az áldozatnak. A végrehajtó aztán meg áron alul bennfenteseknek ingatlanokat és ingóságokat árverező láncolat is élősködik a bajba jutottakon.

Szociális katasztrófahelyzet állhat elő – 140 ezer családot tehetnek utcára a bankok

Z. Kárpát Dániel sajtótájékoztatója (2016.12.06.) Jobbik Info

Közeleg a tél! Teljes biztonságot a devizakárosultaknak!

https://www.youtube.com/watch?v=kCTK1cXIf9E

Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a tél közeledtével társadalmi és szociális katasztrófahelyzet állhat elő. Kifejtette, hogy 140 ezer embernek van 90 napon túli lejárt tartozása, és sorozatosan fordulhatnak elő árverések.

A jobbikos politikus szerint a Nemzeti Eszközkezelő átmeneti mentőövként jó lett volna, de mindössze néhány 100 szabad hely maradt és nincs elég forrás. Azt kérte: próbáljanak ezen az intézményen keresztül minél több családnak segíteni és tegyék függetlenné a rendszert a hitelező pénzintézetek hozzájárulásától.

Értékelése szerint a kilakoltatási moratóriumon túl át kell tekinteni az árverések és a végrehajtások teljes rendszerét, azt meg kell tisztítani a visszaélésektől és megtalálni a felelősöket. Z. Kárpát Dániel egy átlátható rendszert tart szükségesnek, amelyben semmiféle védelem nem illeti az önkényes lakásfoglalókat, azonban segíti a tisztességes, jó szándékú embereket.

Hozzátette, hogy a költségvetésen belül lát a területre csoportosítható forrásokat és továbbra is úgy véli, hogy a Magyar Nemzeti Bank 260 milliárd forintos, forintosításon realizált többletét egy kártérítési alapba kellene helyezni.

http://alfahir.hu/szocialis_katasztrofahelyzet_allhat_elo_140_ezer_csaladot_tehetnek_utcara_a_bankok