width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2008.01.09.

2008. január 9., szerda

Jujj, marxisták

Jujj, marxisták

1998-as usenet archívumban találtam az alábbi fórumbejegyzéseket :

> >> Jaj. Mitől szocialista?
> Attól szocialista, hogy az emberek közötti különbségeket
> >felszámolja.Tehat az akinek több a pénze vagy több iskolát járt vagy
> >magasabb beosztású az nem magasabbrendű.

> ROTFL!

Csodálatos és teljesen meggyőző érvelés.

> >> Hol van benne a munkásosztály felszabadítása?
> >Az osztályok fogalma egy marxista agyszülemény.

> Attól még kell a szocializmushoz.

A nemzeti szocializmus jól megvan nélküle is. A bolsevista nem, ez az ő baja.

> >> A tőket működni hagyni még semmiképpen sem antikapitalista, akárhogy
> >> is beleszól az állam a működésének módjába.
> >Már hogyne lenne.

> Miért, mitől lenne? antikapitalizmus=tőkeellenesség
> Akkor hogy hagyhatja működni?

Antikapitalizmus: Finánctőkeellenesség. Munka alapú gazdaság, szemben a zsidók tőke és spekuláció alapú jelenlegi kapitalizmusával. Így látja ezt egy nemzeti szocialista.

> >Vissza akarsz térni a cserekereskedelemre?

> Egyáltalán nem a cserekereskedelem az egyetlen alternatívája a kapitalizmusnak,
> de ebbe ne menjünk bele, mert nem erről volt szó (és nem érdekel
> a téma).

Marxista vagy? Akkor nem gondolkozol tovább a mindent széttörésnel. Hogy mi van utána, az neked mindegy. Szuverén jogod, de nem vezet sehova = az anarchiába. Ez valóban megszünteti a problémákat, mivel felszámolja a jogot és sok minden mást, ami több ember együttéléséhez szükséges. Minek következtében ember embernek farkasa lesz, és a civilizáció maga is megszűnik.

Ez utóbbi marxista fertőzöttség különösen az indymedia cikkíróira érvényes. Markánsan antikapitalisták, de az eleve hibás marxi tételeken túl nem tudnak gondolkodni, a nemzeti szocializmust eleve elvetik, nyilván a zsidók nyomására, akik köztük is jelen vannak (bt, parlagfűző, stb.) Nem értik meg hogy a marxizmus szükségszerűen kevesek által önkényesen irányított (= jakobinus terror), gazdaságilag működésképtelen (= nyomor) népellenes diktatúrába torkollik.

A zsidó eredetű eszmék MIND rosszak, romlottak, ez egy alapigazság. A liberalizmus és a vele járó ateizmus is zsidó eredetű eszmék. 1789 előtt nem nagyon volt terük, jobb is volt a világ nélkülük.

Forrás : a negyedikes irodalomkönyvem, ami túl saláta ahhoz hogy a borítója meglegyen, így "szerző ismeretlen" XD

Madách Imre : Ember tragédiája, elemzés

A 9. szín - Párizs: (1789, francia forradalom) Az eddig megfigyelt és uralkodó eszmék együtt jelennek meg a forradalom jelszavában. Az ellentmondás azonban feloldhatatlannak látszik az eszmék között, a gyakorlat eltorzítja a legnemesebb ideákat is. A forradalmi terror fölfalja saját gyermekeit, éppúgy, mint az athéni demokrácia korában, önjelölt népvezérek csúfítják el a jelszót.

A 10. szín : Prága : még nem dőlt el merre halad tovább a világ, forradalmak törnek ki, amiket levernek, de a mélyben a liberalizmus erői, melyek a forradalmakat kirobbantották, megmaradnak és tovább munkálkodnak.

A 11. szín - London: A jelen színe, a liberalizmus győzelme, pontosabban az eszmerendszerből a szabadságeszme realizációja, ahol majd minden külső vagy belső erő és kényszer nélkül „majd az élet korlátozza önmagát”. A szabad verseny világa ez, a küzdelem a létért elv megvalósulása, ahol egyetlen értékmérő a pénz, amelyen nemcsak árut, hanem eszmét és érzelmet is lehet vásárolni. A Madách által ábrázolt világ a technokrácia és indusztria világa, a második világ, mely elszakadt az erkölcsi törvények világától. A tragikus felismerés, hogy az élet önmagában képtelen szabályozni önmagát, a szabadság korlátok nélkül önmagát számolja fel, s vezet el az élet értelmetlenségének felismeréséhez. Ezt jelzi emblematikusan és jelképesen a szín végén a haláltánc. Csak egyedül Éva az, aki túllép a síron, hiszen ő ellentmondásos női mivoltában is a költészet és az ifjúság jelképe.