width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2016.09.24.

2016. szeptember 24., szombat

NEM Lehet más a kétfarkú SZDSZ kutya zsidóvicc párt, mert ugyanolyan retardált ballib brancsbéliek ezek...

Public RSS-Feed of Scall Fast. Created with the PIXELMECHANICS 'GPlusRSS-Webtool' at http://gplusrss.com
SF 
NEM Lehet más a kétfarkú SZDSZ kutya zsidóvicc párt, mert ugyanolyan retardált ballib brancsbéliek ezek...
Sep 23rd 2016, 22:56

NEM Lehet más a kétfarkú SZDSZ kutya zsidóvicc párt, mert ugyanolyan retardált ballib brancsbéliek ezek.

Hogy világossá váljon : mkkp = szdsz (vagy mkp, a rosenfeld mátyás féle régi komcsipárt). Arra jó alkalom a többség véleményét kigúnyoló, csak mellébeszélve terelő = érvek nélküli plakátkampány. Az igazi korrupció, ha valaki hazát árul idegenek pénzéért cserébe, a baloldal és a liberálisok mindig idegen segítséggel jutottak hatalomra, és ezek az idegenek vittek innen nem pedig hoztak! Befektetés a sorosoida sereg fenntartása, az államrend aláásása!

Az önletagadás és a lelepleződött érdekek-szándékok elviccelni próbálása jellegzetes média-liberális fogás, és ez a zsidó bohóc társaság is csak médiapárt.

De egyáltalán honnan a 2 farkú kétszínű képmutatók 22 milliója CSAK erre a plakátolásra? Vagy a soros hálózattól, vagy az érdemtelenül gazdag nemmagyar, globális neolibet kiszolgáló felső-közép osztálytól, akik a magyar középosztálynak és az egész helyi társadalomak ellenségei. Mindkettő igaz!

Ja vagy úgy, hogy komolytalan de akkor is párt ez, és akkor mehet közterületre a hülyeségnek álcázott propaganda plakát hadjárat. Holohoax - holokamu képregények és egyéb zsidós - libsis témájú karikatúrák kihelyezése közterületre is csak kampányolás a nemzetidegen (nem érdemileg csak anyagilag) felső-középosztály tevékenysége ellen, ami jogos társadalomkritika.

"a szélsőségesen megosztott társadalomban, a kétféle középosztály tagjai között élet-halál harc folyik. S ez a küzdelem nemcsak a középosztályok, hanem a társadalomfejlődés irányát is hosszú távra meghatározhatja."

2010-ben jelentek ezek meg, azóta történt hogy a ballibnek már schiffer is náci lett, elvégre Claudia Schiffer is pont olyan német nevű, hollywood-i színésznő létére biztosan nem zsidó. :D Hasonló nevű a Magyarország ellen nyugaton hazugságokkal uszító szélsőlibbant schiff andrás zongorista, lehetne a roman polanski filmen az igazi holokauszt túlélő, aki úgy úszta meg hogy nem történt meg. :D

Belvita, nem fontos, lehet hogy csak színház különben is. Beáll a balkoalícióba még jövőre a maradék lmp.

A kétfarkúak mellett mindig kiálló magyarellenes Kettős Mérce amúgy a taszosok - helsinkisek hobbiblogja. Nem viccesek, unalmasak.

2010-es demokratás írás :


Lehet más a kétfarkú SZDSZ?

A tetszhalott SZDSZ máig élő értelmiségi- és médiaholdudvara más pártok felfuttatásával próbált ajánlószelvényeket elvenni a még mindig csak másfél éves LMP-től. A volt kormánypárt önmagában kevés volt a feladathoz, ők maguk mindössze egyetlen választókerületi jelöltet tudtak állítani, Sopronban.

Posztumusz bosszú

A Magyar Kétfarkú Kutya Pártként (MKKP) ismert vulgárdadaista viccpárt (valójában csak egyesület) a budapesti főpolgármester-jelöltek versenyében közel háromezer, a volt SZDSZ-es Ungár Klára szociális mázzal meghintett ultraliberális Szabad Emberek Magyarországáért – Összefogás 2010 (SZEMA) pártja pedig körülbelül 7500 ajánlószelvényt gyűjtött össze. Jobbára olyanoktól, akik egyébként az LMP-nek adták volna a kopogtatószelvényüket. Ez a mennyiség végül nagyon hiányzott az antiglobalista ökopártnak, és csak az utolsó pillanatokban tudták elérni a Jávor Benedek jelöléséhez szükséges 28 150-es számot. Az LMP-t azért érintette volna különösen érzékenyen egy budapesti kudarc, mert országosan visszafogottan szerepeltek.

Bár időarányosan több kopogtatócédulát gyűjtöttek jelöltjeik, mint tavasszal, a szeptember 6-i állás szerint csak három megyei listát és 26 polgármester-jelöltet tudtak állítani, jócskán lemaradva a Jobbiktól és az MSZP-től, igaz, fölényesen megelőzve a többi jelölő szervezetet.

Érdemes megfigyelni, hogy a MKKP és a SZEMA hol kapta a legnagyobb nyilvánosságot. Az elmúlt hónapok médiamegjelenéseiben egyértelműen a Népszabadság vezet, utána közvetlenül az Index.hu és HVG által tulajdonolt Hírszerző.hu következik. A három orgánum tucatnyi alkalommal foglalkozott velük, folyamatosan tudósítottak a kétfarkúak kampányának állásáról (vagy helyet adtak ilyen tudósításoknak), miközben a többi jobb- és baloldali sajtótermék csak 1-2 cikk erejéig tette ezt. Szintén ez médiumok voltak azok, amelyek szeptember első napjaiban kiemelten foglalkoztak azzal, hogy a Lehet Más a Politika minden bizonnyal nem fog polgármester-jelöltet indítani Budapesten, azt sugallva (az MSZP és a Jobbik kommunikációjához hasonlóan), hogy minden ezzel ellentétes eredmény csodára, de inkább a Fidesztől leszivárgó cédulákra vagy ajánlószelvény-vásárlásra vezethető vissza. A balliberális média emellett tévészereplést is biztosított a kétfarkúaknak, az ATV-n főműsoridőben álbotrányos keretek között Kálmán Olga beszélgetett erzsébetvárosi jelöltjükkel, a civilben humorista Mogács Dániellel, a tv2-n pedig Vujity Tvrtko készített spontán módon botrányosnak beállított rekláminterjút vele.

A többek között ingyensörrel, örök élettel, a repülőjáratok föld alá terelésével, a Margitsziget leúsztatásával kampányoló viccpárt állítólagos népszerűségével még profi elemzőket is megtévesztett. Török Gábor politológus például hihetőnek tartotta azt a médiahacket, hogy az összes pártot megelőzve adták le a főpolgármester-jelöléshez szükséges ajánlószelvényeket. A szakértőivel leginkább balos médiumokban szereplő, és nyilvános elemzéseiben eddig Magyarországon kívüli témákkal foglalkozó Policy Solutions intézet pedig éppen a kopogtatócédula-gyűjtés finisében állt elő első, a Medián segítségével elkészített közvélemény-kutatása ismertetésével. Eszerint a MKKP-ról a budapestiek közel fele hallott már és két százalékuk voksolt volna rájuk egy augusztus végi önkormányzati választáson. Victora Zsolt, az MKKP főpolgármester-jelöltje valamennyi párt szimpatizánsai közül az LMP-sek között volt a legkevésbé elutasított.

Új liberális vár a romokon?

Mindez egy szélesebb politikai stratégia keretei közé illeszthető be, melyben az MSZP és az SZDSZ egykori prominensei is részt vesznek. Ez röviden így foglalható össze: a szerintük a liberális értékeket eláruló, de (legalábbis emberi jogi értelemben) liberális színben tetszelgő, a színfalak mögött a volt SZDSZ-szavazók voksainak megszerzésére törő LMP ellehetetlenítése, megtörése és legkésőbb 2014-re egy új liberális tömegpárt létrehozása. A szocialistáknak jelenlegi helyzetükben égető szükségük van egy baloldali vagy liberális kispártra. Nemcsak azért, mert a rendszerváltozás után a kisebbségi kormány egy éve kivételével mindig koalícióban kormányoztak, hanem azért is, mert nyolcéves kormányzásuk után legitimációra és külső támogatásra szorulnak. Márpedig a csábítási és fenyegetési kísérletek ellenére erre az LMP nem hajlandó.

Egy MSZP-közeli liberális formáció létrejötte ezért nagyrészt a volt SZDSZ-eseken múlik. A tavaszi kísérlet, a Magyar Bálint, Sándor Klára és Kuncze Gábor segítségével megalapított Szabadelvű Polgári Egyesület (SZPE) a parlamenti pártok között a legnagyobb kritikát a Fidesz mellett az LMP-nek szenteli.

Valamivel életképesebbnek tűnik náluk a SZEMA. Alapítóinak harmada volt SZDSZ-es, és szintén nem kíméli az ökopártot. Négy polgármester-jelöltet tudtak állítani az országban az októberi választásra. Uszkán a volt liberális párti Sértő-Radics István nyergelt át a SZEMA-hoz. Sajókaza és Jászladány mellett még Baján sikerült elegendő szelvényt összegyűjteni, sőt még kompenzációs listát is tudtak állítani. Igaz, nem egyedül. A Bács-Kiskun megyei városban az MSZP-vel és a Civil Mozgalommal közösen indulnak. Rossz hír számukra, hogy Budapesten mindössze öt egyéni választókerületi jelöltet tudnak felmutatni, mindet az első kerületben. A közel nyolcezer fővárosi kopogtatócédula ugyanakkor jelzés értékű, és azt mutatja, hogy nem teljesen reménytelen a SZEMA jövője.

A harc tehát két fronton zajlik. A végcél a vártnál sikeresebb LMP elfojtása és egy új balliberális mozgalom beindítása. Ungár Klára nemrégiben azt nyilatkozta a Népszabadságban, hogy a SZEMA (amely szerinte egyedüliként vállalja fel a liberális értékeket) és a Lehet Más a Politika között éles ellentétek vannak. Szavaiban megjelenik az az irigységgel vegyes idegenkedés, amivel az SZDSZ maradványai az LMP-re tekintenek: „Karakteres a különbség. Nekünk határozott és világos liberális programunk van. Ezt a jelzőt próbálja lerúgni magáról az LMP, joggal, mert valóban nem liberális párt. Gazdaságfilozófiai nézeteik inkább emlékeztetnek a hetvenes–nyolcvanas évek naiv kert-Magyarországára. Különbözik a demokráciafelfogásunk is. Mi nem kivonultunk volna a választójogi törvény megszavazásakor, hanem leszavaztuk volna. Ők nem fordultak Alkotmánybírósághoz. A szocialisták se."

A Magyar Narancsnak még keményebben fogalmazott: „azt kell mondanom, hogy ott, ahol a demokratikus intézményrendszer, a demokratikus berendezkedés sérül, ott ordítani kell. Ott nagyon kell ordítani. Le is kell szavazni, alkotmánybírósághoz is kell fordulni, akár nemzetközi jogintézményekhez is. A jelenlegi ellenzék egyáltalán nem karakteres. Mondanék pár példát: mi nem hagytuk volna szó nélkül, hogy az MSZP a Jobbiknak akarta adni a nemzetbiztonsági bizottság elnöki székét, nem szavaztuk volna meg a kettős állampolgárságról szóló törvényt, hanem elmondtuk volna a programunkban szereplő pozitív javaslatainkat. Vagy például a Trianon-emléknap! Mi pont úgy kivonultunk volna, ahogy 90-ben fideszesként tettem."

Függő függetlenek

Van még egy terület, ahol az ős-SZDSZ titokban építkezik és próbálja átmenteni magát jobb időkre. Ez pedig, bármilyen furcsán hangzik, a vidék. Több helyen volt párttagok immár függetlenként vagy helyi szervezetek jelöltjeként próbálkoznak, nem is kicsi eséllyel. Wittinghoff Tamás, az SZPE elnökségi tagja 20 éve vezeti Budaörsöt, most a Budaörs Fejlődéséért Egyesület jelöltje. Jüttner Csaba is elpusztíthatatlan: a várost több mint tíz éve irányító politikust most az Összefogás Vásárosnaményért egyesület jelöli.

Csizmadia Ervin, a Méltányosság Politikaelemző Központ jobboldali elfogultsággal nem vádolható igazgatója a Heti Világgazdaság online felületén pontos jövőképet rajzolt fel a liberálisoknak, és egészen odáig ment, hogy egy megszülető és megerősödő új liberális pártnak váltópártiságot vizionált. Érdemes idézni a szavait, hiszen Ungár Klára mellett talán Csizmadia fogalmazza meg legvilágosabban az egykori szabad demokraták vágyálmait és jövőképét.

Ungár és Csizmadia szavaiból az derül ki, hogy az SZDSZ nyilvánvaló bukása és megszégyenülése ellenére volt vezetőik tovább álmodoznak, és végeredményben azzal számolnak, hogy világképük újbóli masszív parlamenti és önkormányzati képviselete csak idő kérdése. Hogy illúzióik és a valóság mennyire kompatibilisek, az csak a következő években dől el.

Ha ott folytatják, ahol az elmúlt négy-nyolc évben elkezdték, akkor könnyen lehet, hogy törekvéseik inkább lesznek hasonlatosak a kétfarkú kutyák megmosolyogtató vicceihez, mint egy komoly és becsvágyó kezdeményezés és mozgalom előremutató erőfeszítéseihez.

Csizmadia Ervin: Mennyire lehet vonzó egy új liberális párt? – hvg, 2010. augusztus 30.

„Elköszönt a Fővárosi Közgyűléstől Demszky Gábor, s a főpolgármesteri cím elvesztésével zárul le valójában az SZDSZ által képviselt rendszerváltó liberalizmus. … De ahogy minden történet lezárulása egy új történet kezdete is, szinte Demszky bejelentésével egy időben hozta nyilvánosságra Hack Péter a 2014-es választásokra megszülető euroatlantista és piacbarát liberális párt koncepcióját. Mindezt persze megelőzte már különféle liberális kezdeményezések megalakulása…, illetve más volt SZDSZ-es csúcsvezetők (Kuncze Gábor, Magyar Bálint, Pető Iván) jövőbeli szándékaikat illető, sokatmondó hallgatása… ám az bizonyos, hogy ha lesz is újrakezdés, annak nemigen lesz köze mindahhoz, amit egykor az SZDSZ jelentett. Ez a korszak visszavonhatatlanul lezárult."

„Mára azonban a liberális szavazók nagy része hajlamos az LMP-t a Fidesz külső segédcsapatának tekinteni, vagy ha eddig nem is mennek el, odáig igen, hogy nem tartják valódi liberális pártnak. ... tény, hogy a rendszerváltó nagy liberális pártok mindenütt lehanyatlottak – már amennyiben balliberálisok voltak. Azok a liberális pártok, amelyek ma Közép-Európában sikeresek, jobboldali liberálisok – mint például a lengyel vagy újabban a szlovák liberális kormánypárt. Ilyen szempontból Hack Péter neve (múltbéli tevékenysége alapján) és pártalapítása szándéka elmozdulást jelenthet egy jobboldali liberális irányba ..."

„… a liberalizmus újjászervezőinek azt a kérdést is mérlegelniük kell, hogy akarják-e, tudják-e működtetni majdani pártjukat olyasfajta néppártként, mint a rendszerváltás időszakában, s az ismételten képes lehet-e valamiféle tömegvonzás megteremtésére. Ez a tömegvonzás (mint láttuk) 1990-ben és 1994-ben még megvolt. … Hack Péternek és másoknak újra fel kell építeniük egy pártpolitikai infrastruktúrát, s emellett a reform- és parlamentarizmus-védő szerep mellett jól kitapintható társadalmi irányultságot is mutatniuk kell. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy az európai liberális pártok ott erősek hagyományosan, ahol erősek a társadalmi kapcsolataik."

(mintának pár vicc)

A skót kisfiú megkérdezi az apjától:
- Apa, mi lesz karácsonykor a fa alatt?
- Parketta, kisfiam.

Az indiánok elfognak négy cowboyt. A törzsfőnök azt mondja:
- Akinek a legrövidebb a neve, az szabad, a többiek meghalnak. Mutatkozzatok be!
- John – mondja az első.
- Joe – mondja a második.
- X – mondja a harmadik.
- Félix – mondja a negyedik.

– Vidámsági versenyt rendeztek az állatok. Kié lett a győzelem?
– A juhé...

Két csecsemő beszélget az újszülött osztályon:
- Szia! Te fiú vagy, vagy lány?
- Fiú.
- Honnan tudod?
- Majd ha kimegy a nővér, megmutatom.
Kimegy a nővér. A csecsemő hirtelen lerántja magáról a takarót, és így szól:
- Látod? Kék a zoknim!

- Hány óra van?
- Tíz perc múlva tíz.
- Nem azt kérdeztem, hogy tíz perc múlva mennyi lesz, hanem hogy most mennyi van.

Két sofőr pálinkázik a kocsmában. Egy rendőr az ablakon keresztül lesi, ahogy a sofőrök koccintanak.
- Hé! - kiált oda nekik. - Maguk meg mit isznak?
- Pertut.
- Az más! Mert ha pálinka lenne, most rögtön elvenném a jogosítványukat!

Bemegy a migráns az ásotthalmi kocsmába, majd megkérdi:
- Pálinkájuk van?
- Melyikből szeretne?
- Abból a kerítésszaggatóból.

- Doktor úr! Életemben először ettem osztrigát, és most nagyon fáj a gyomrom.
- Mondja, friss volt az osztriga, amikor felnyitotta?
- Szent ég! Fel kellett volna nyitni?

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com. By using Blogtrottr, you agree to our polices, terms and conditions.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions.

Hiányszakmák? Megaláztatások, 19. századot idéző embertelen munkafeltételek és körülmények, pl. vécére...

Public RSS-Feed of Scall Fast. Created with the PIXELMECHANICS 'GPlusRSS-Webtool' at http://gplusrss.com
SF 
Hiányszakmák? Megaláztatások, 19. századot idéző embertelen munkafeltételek és körülmények, pl. vécére...
Sep 23rd 2016, 22:59

Hiányszakmák? Megaláztatások, 19. századot idéző embertelen munkafeltételek és körülmények, pl. vécére sem mehet a rabszolgamunkás!

A képen látható országos jövedelmi átlagot Budapest húzza fel? Nem, hanem a legtöbbet keresők, néhány pénzzel kaépcsolatos vezetői állás milliós havifixei, de a tőkejövedelmek még ennél is magasabbak és azokra a szja nem is vonatkozik, kvázi adómentesek. A fideszes "munka alapú gazdaság" a többség számára azt jelenti, pofa be és szalagmunka 3 műszakban a Jabilban, andy vajna és sokan mások meg offshore adóelkerülnek vidáman.

Nem csak a pénz miatt megy külföldre a magyar, fáj neki, hogy nem nézik embernek

Nem elegendő a munkaerő-piaci gondok rendezéséhez az általános béremelés. Az alkalmazottak emberségesebb körülményeket követelnek. Ha nem kapják meg, lelépnek.

Korántsem csak az alacsony hazai bérek miatt krónikus itthon a munkaerőhiány, és jelentős az alkalmazottak cserélődésének sebessége a vállalatoknál. Bár általános vélekedés, hogy az emberek leginkább a jobb bérszínvonal miatt keresik a külföldi munkavállalás lehetőségét, a Vasas Szakszervezeti Szövetség az elmúlt két hónapban több mint háromezer munkavállaló bevonásával készített felmérése szerint ennél sokkal mélyebb és összetettebb a probléma. Ebből kiderül: fizetésemelés nélkül ugyan nem orvosolhatóak a magyar munkaerőpiac problémái, de ez csak a szükséges lépések egyike.

– Emberségesebb körülmények és empatikusabb vezetők is szerepelnek az alkalmazottak kívánságai között – összegezte az eredményeket lapunknak László Zoltán, az érdekvédelmi szervezet alelnöke. A helyzet súlyosságáról az is árulkodik, hogy bár a felmérést azért indították, hogy kiderüljön, hogyan érzik magukat a munkavállalók, rövid idő alatt akkora panaszáradattal szembesültek, hogy újabb és újabb kérdéseket kellett feltenniük a problémákkal kapcsolatban.

Az egész országot lefedő kutatás eredményeként az rajzolódott ki, hogy a jellemzően ipari vállalatoknál dolgozó emberek mély hangulati válságban vannak, ez a külföldre távozás egyik legmeghatározóbb oka. A felmérés válaszadói öt jól elkülöníthető területet jelöltek meg, amelyek egyre nehezebbé teszik mindennapjaikat a munkahelyükön. Az alacsony bérszínvonal rendre előkerült ugyan, de a megkérdezett többtucatnyi társaság közül csak egy akadt, ahol a munkavállalók ezt a szempontot tették az első helyre. Ráadásul az is kiderült: az ország keleti és nyugati felében található társaságok között nincs érzékelhető különbség e téren, vagyis nem lehet azt állítani, hogy a keleti országrészben égetőbb probléma lenne a bérkérdés, mint máshol.

A főnöki kegyetlenség és ostobaság küld padlóra sokakat.

Az nem derült ki a felmérésből, hogy mekkora béremelést várnának el a dolgozók, az azonban egyértelművé vált: az emberek azt szeretnék, hogy például egy váratlan fogászati kezelés ne okozzon több hónapig tartó költségproblémát egy családban, az iskolakezdést pedig ne előzze meg akár féléves spórolás.

A munkahelyi vezetők magatartása miatti csalódottság nagyjából azonos mértékű volt, mint az alacsony fizetések miatti.

A válaszadók elkeserítően nagy számban állították azt, hogy elsősorban a közép- és alsó szintű vezetők kritikán aluli hangnemben beszélnek beosztottjaikkal. E viselkedés mögött vélhetőleg az áll, hogy – mivel a vállalatok jellemzően nem vagy alig költenek a vezetők képzésére – egy részleg irányítójának jellemzően fogalma sincs arról, hogyan kellene kollégáival bánni, hatékonyan ösztönözni őket.

Ha mennyiségi megrendelést kell teljesíteni, sok cégnél a vezetők csak a kvóták teljesítésére és a határidők betartására koncentrálnak, az eredményeket pedig szinte kizárólag kényszerítéssel érik el. Meghökkentő, de többen fizikai bántalmazásról is beszámoltak. Az csupán e jelenség másodlagos következménye, hogy a minőség iránti igény is másodlagossá válik ilyenkor, ami a vállalatra is rossz fényt vet.

A szakszervezet egyébként a felmérés eredményei nyomán arról döntött, lépéseket tesz azért, hogy az embertelen vezetők kiléte a jövőben nyilvánosságra kerüljön. Már dolgoznak is egy erre hivatott rendszer létrehozásán.

Az alkalmazottak részéről fontos elvárásként merült fel az igazságosság kérdése is: jelenleg ugyanis itthon általános az a gyakorlat, hogy hiba esetén az utasítást kiadó vezetőt semmilyen retorzió nem fenyegeti, míg aki elvégezte a munkát, az elveszti az állását.

Meghökkentően rossz a hangulat a magyar munkahelyeken.

A tervezhető karrierlehetőségek mellett a munkavállalók szerint az is sokat javítana a helyzetükön, ha a cégek jobban odafigyelnének a munka és a magánélet egyensúlyára. Most az utóbbit szinte teljesen háttérbe kell szorítaniuk. Különösen jól látszik ez a szabadságok kiadásában: sok helyütt a munkatársak egyáltalán nem vehetik ki akkor a szabadnapjaikat, amikor szeretnék; ezek kiosztásába semmilyen beleszólásuk nincs. A cégek többsége a gyermeket nevelők igényeire, kéréseire sincs tekintettel.

–  Akadt olyan válaszadó, aki úgy jellemezte helyzetét: a gépre, amivel dolgozik nagyobb figyelmet szentel a vállalat, mint rá. Annak igényeire maximálisan odafigyelnek, betartják például a szervizidőszakot, míg neki ahhoz sincs joga, hogy engedély nélkül kimenjen a WC-re a szalag mellől. Ha mindez tartósan így marad, semmilyen bérrendezés nem képes a magyar munkaerőpiacot újra vonzóvá tenni – jegyezte meg László Zoltán.

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com. By using Blogtrottr, you agree to our polices, terms and conditions.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions.