width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2008. máj. 10.

2008. május 10., szombat

Melyik nap?

Melyik nap?

Miért vesztették el KÉTSZER a II. világháborút a németek?

1945. május 7-én a németek vezetői, többek közt Dönitz, aláírják a feltétel nélküli kapitulációt Reimsben. De praktikus okokból egy ici-pici haladékot kapnak, mivel a német csapatoknak is értesülnie kell a hírről. Ugyan 7.-én már a nyugati fronton tényleg letette a fegyvert a Wehrmacht, de a szovjetek ellen még 8.-án is harcoltak.

A hadtörténészek többségének véleménye szerint az európai háború ténylegesen a német Közép Hadseregcsoport 1945. május 12-i csehországi fegyverletételével ért véget. Megemlíthető továbbá, hogy Jugoszláviában május 14-én tették le a fegyvert az ott harcoló német csapatok.

A II. világháború 1945-ben május 8-án ért véget, ezt a napot ünnepelte Nyugat Európa és az Egyesült Államok AKKOR. A Szovjetunió és Gyurcsány azonban május 9-ét tartja a győzelem napjának. Sztálin ugyanis elégedetlen volt, hogy magas rangú szovjet tisztek nem voltak jelen a kapitulációnál, ezért másnap a németeknek újra "el kellett veszíteniük a háborút" - mondta Kun Miklós történész. Mint mondta, a német vezérkar Reims városában tette le a fegyvert, a kapitulációnál azonban a szovjet vezérkar nem volt jelen. Sztálin ezért másnap egy Berlin melletti kastélyban Zsukov és Konyev marsall jelenlétében megrendezett egy másik fegyverletételt is. 1965-ig a szovjetek sem ünnepelték A GYŐZELMÜK NAPJÁT. "Ez ma este a II. világháború végére emlékező ünnep lesz, és nem holokausztmegemlékezés vagy pártrendezvény" -mondja az mszp. Béke van. Csak ferike keveri a szart. Komcsiparádézni könnyebb, mint kormányozni. Ezek kik ellen harcolnak most? Tudja valaki? (csak a saját elmúlásuk ellen)

A fletó híveknek és az arra járóknak ráadásul érdekes MSZP-s szórólapokat osztogattak.

A szórólap részletesen előírta a helyes viselkedést, de legelőször így köszöntötte a második világháború lezárására emlékezőket: „Köszönjük, hogy meglátogatja rendezvényünket, melyhez ezúton is jó szórakozást kívánunk.”

Hát bizony a jóízlés messze elkerüli a maszopot. Szerintük mi azon szórakozzunk, hogy ezen a napon 1945-ben elvesztettük a háborút, és megszálltak minket a szovjetek. Ekkora parasztokat !!!


A Nyugat 8-ára teszi, csak a Szovjetunió és Oroszország 9.-ére, meg Gyurcsány. Ezek minden dátumot meghamisítottak. Nem bírnak meglenni hazudozás és történelemhamisítás nélkül.