width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: EU: BOJKOTTOT UKRAJNA ELLEN!

2014. február 21., péntek

EU: BOJKOTTOT UKRAJNA ELLEN!

Nem az atlantisták fognak jól kijönni ebből. A véres utcai harcokat a judEU szította, képmutatásból jeles : Budapest 2006 ősz, sőt annál sokkal durvább tömegoszlatások történtek Spanyolországban és a görögöknél 2010 után. A megszorításpárti neoliberális eu ezt "rend helyreállítás"-nak nevezte, ma meg gyújtogatókat, rendőrökre és újságírókra lövöldöző, gyanús hátterű - nem is ukrajnai (!!!!!!) zsidóbérenceket nevez szabadságharcosnak.

EU: BOJKOTTOT UKRAJNA ELLEN!

A kétoldali erőszakért is a kormány a felelős – Csizsov: az ukrán ellenzék nem Barroso, hanem Bandera képét emeli magasba

Lovas István

Brüsszel

Tegnap sürgősséggel mára trombitálta össze a tagországi külügyminisztereket a február 18-án Kijevben kitört erőszak láttán meglepett Európai Unió, miközben a brüsszeli vezetők egymás után adták ki elítélő nyilatkozataikat.
José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke „teljes döbbenettel" értesült az Ukrajnában történtek előtt, mint áll tegnap Brüsszelben kiadott közleményében. Hozzátette, semmi nem legitimálja vagy igazolja azt, ami történt. Kijelentette, „Az ország politikai vezetése az, amely felelős az alapjogok szükséges védelmének szavatolásáért". A 2006 őszi magyarországi rendőrterror idején hangját nem találó bizottsági elnök leszögezte: „A legerősebb szavakkal ítéljük el az erőszak alkalmazását a politikai és intézményes válság megoldására". Barroso felszólította a feleket, hogy azonnal szüntessék be az erőszakot és folytassanak „jelentőségteljes párbeszédet".

A Bécsben az iráni nukleáris tárgyaláson tartózkodó Catherine Ashton, az unió külkapcsolatokért felelős vezetője szintén tegnap kiadott nyilatkozatában ítélte el az erőszak mindenfajta alkalmazását és azon aggodalmát is kifejezte, hogy a bizalom helyreállításával kapcsolatos erőfeszítéseket az ukrán kormány azzal kívánja leállítani, hogy „az erőszakot ultimátummal akarja megállítani". Az uniós fődiplomata elmondta, hogy az EU tanulmányozza az ukrajnai „megtorlás felelősei elleni szankciókat".

Marin Schulz, az Európai Parlament (EP) szocialista elnöke ugyancsak tegnap kiadott jelentésében azt állította, hogy a kirobbant erőszakért azért felelősek az ukrajnai hatóságok, mert nem voltak hajlandóak valódi párbeszédben részt venni. Szintén a parancsoló módot használva, a brüsszeli politikus kijelentette, „a kormánynak helyet kell teremtenie egy átmeneti nemzeti egységkormánynak", majd pedig előrehozott választásokat kell kiírni. Eközben sürgette, hogy az Európai Unió sújtsa szankciókkal azokat, akik felelősek az emberi jogok megsértéséért.

Didier Reynders belga külügyminiszter azonban arra hívta fel a figyelmet, hogy az unió megosztott a szankciók kérdésében.
Tegnap a néppárti Elmar Brok, az EP külügyi bizottságának elnöke és az úgyszintén néppárti, Brokhoz hasonlóan maximálisan neokonzervatívnak tekintett lengyel Jacek Saryusz-Wolski európai parlamenti képviselő rendkívüli sajtótájékoztatójukon a legszigorúbb szankciókat követelte az ukrán kormány ellen.

Lapunk az EU harcias kiállása kapcsán azt tudakolta Viviane Reding uniós bizottsági alelnöktől, hogy néma lenne-e arra az estre, ha a magyar jobboldali választók az ukrán ellenzékhez hasonló eszközöket vetnének be egy szocialista kormány ellen, amennyiben a mai magyar ellenzék választási csalással kerülne hatalomra. Reding szóvivője válaszolt, de nem járult hozzá, hogy a témában küldött e-mailjeit lapunk közölje.

Kedden a német Hanns-Seidel alapítvány által rendezett, Elmar Brok és Vlagyimír Csizsov, Oroszország uniós nagykövete között folytatott vitán a vitapartnerére figyelő Brok hirtelen okostelefonját kezdte birizgálni, amikor a nagykövet arra hívta fel a figyelmet, hogy a médiában ugyan nem látható, de az ostromló ukrán ellenzék nem Barroso fényképét emeli magasba, hanem a „náci Németország oldalán harcoló" Stefán Bandera egykori ukrán vezérét, nacionalista-antiszemita jelszavak skandálása közepette.

(Magyar Nemzet, 2014-02-20)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Reakció blog Reakciós blog ld50 blog emo blog antiszemita náci blog náciblog blogring nyilas blog nyilasblogja nyilas blogja konzervatív web keresztény freeblog főoldal nyilasblog jobboldali blog fasiszta blog cenzúrázott blog aszemita blog szókimondó blog radikális blog ufo blog extrém blog terrorista blogger neonáci blog neonáciblog újfasiszta blog sieg heil blog szélsőséges blog szélsőjobbos blog szélsőjobboldali blog szélsőjobboldali blogger acab alleycat blog zsidó blog antiliberális blog rendszerellenes blog neoliberális, neoliberalizmus, neoliberálisok, mainstream, ortodox, gazdaságpolitika, unortodox, orthodox, unorthodox, Matolcsy, Matolcsyzmus, kurucok, labancok, nemzetközi, nemzeti, gazdaság, pénzügyek, nemzeti érdek, bankok, balliberális, jobboldali, nemzeti radikális, imf, valutaalap, nemzeti bank, jegybank, adósságválság, nyomor, szegénység, bűnözés, hitel, hitelek, bankárok, occupy, 99%, szabad piac, piacbolsevizmus, piacbolsevik, nácizás, kommunistázás, álintellektuális, zsidó zsidók zsidókat zsidóknak náci nácik nácikat náciknak blog blogok blogokat blogoknak hungarista hungaristák hungaristákat hungaristáknak nyilas nyilasok nyilasokat nyilasoknak közgazdaság alternatív közgazdaságtan neoliberális neokonzervatív neoliberalizmus neokonzervativizmus neolib neokon antiszemita antiszemitizmus kommunista ökoszociális harmadikutas fasiszta fasizmus falangista falangizmus nemzeti szocialista nemzeti szocializmus erőforrások gazdaság gazdaságpolitika gazdaságpolitikai nemzeti érdek nemzeti érdekek Reakció Scall Fast SF blog nyilas Szálasi Ferenc nemzeti radikális érzelmű jobboldali politika hírek viccek vicc Reakció Reakciós ld50 industrial goth emo antiszemita náci blog blogring nyilas nem polkorrekt jobbikos jobbik konzervatív keresztény freeblog jobboldali fasiszta cenzúrázott buli fotók árpádsávos zászló rendszerellenes aszemita árpádsáv nemzeti radikális terrorista zsidó blogger neonáci sieg heil szélsőjobboldali szélsőközép acab alleycat magyar holokauszttagadás holokauszt tagadás káosz rend anarchia gonosz jó béke háború erőszak hírek történelem manipuláció hazugság politika pártok hírek fiúk