width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: VDDSZ : "mindkét módosításnak a munkáltatók lesznek a nyertesei, ha a kormány nem épít be olyan kötelezettségeket, amelyekkel ezt megakadályozhatja" JOBBIK : "A Fidesz járulékcsökkentése csak kozmetikázás"

2016. november 18., péntek

VDDSZ : "mindkét módosításnak a munkáltatók lesznek a nyertesei, ha a kormány nem épít be olyan kötelezettségeket, amelyekkel ezt megakadályozhatja" JOBBIK : "A Fidesz járulékcsökkentése csak kozmetikázás"

Nagytőkének adott ajándék lesz az adó és járulékcsökkentés ebben a formában, béremelési garanciák nélkül. A munkavállalók fogják megfizetni, a kevesebb nyugdíj, rosszabb eü meg a többi juttatás amit járulékból finanszíroznak, az állam kivonult ahonnan csak tudott eddig is, lehet látni ahogy az elmúlt években leépültek a járóbeteg rendelőintézetek, az sztk-k.

Az is a munkabér része. http://magyarhirlap.hu/cikk/65230/Jarcsoki

Ne nevezzük a befektetők és bankok diktatúráját demokráciának! A befektetőnek az érdeke az alacsony közteher. Minél kevesebbe kerül egy dolgozó, annál nagyobb a profit. A befektetőnek az állam felé teljesítendő kifizetések "kidobott pénzek".

A gyosz utódjaként rendsz*rváltás után létrejött mgyosz azaz "magyar" gyáriparosok országos szövetsége, egy az egyben kompromisszumképtelen kapzsiDÓ kapitalista hiénák.

Nem felsőfokú de nem is szakmunkás szintű képzés a technikusi, amit a technikum elvégzésével lehet megszerezni, érettségi után. A képzések színvonala változó, de a liberális károgást hogy az OKJ soha nem jó semmire nem tudom érteni, talán ne szerepeljen az adott szakma az országos képzési jegyzékben se? Ilyen minden fejlett országban létezik, a németeknél is.

"Garanciákat és szigorú ellenőrzést vár a kormánytól a VDSZ"

"Járulékcsökkentés és cafeteria-változás: a VDSZ kormányzati garanciákat követel"

Garanciákat és szigorú ellenőrzést vár a kormánytól a tervezett munkáltatói járulékcsökkentésekkel, valamint a cafeteriát érintő jövő évi adóváltozásokkal kapcsolatban a vegyipari szakszervezet. A VDSZ ugyanis attól tart, hogy mindkét módosításnak a munkáltatók lesznek a nyertesei, ha a kormány nem épít be olyan kötelezettségeket, amelyekkel ezt megakadályozhatja, s a munkavállalókat helyezheti előtérbe.

Támogatja a kormány kétlépcsős minimálbér- és szakmai bérminimum emelését a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ), ám súlyos aggályai vannak a jövőre tervezett munkáltatói járulékcsökkentésből várható vállalati megtakarításokat illetően – szögezte le Székely Tamás. A VDSZ elnöke attól tart, ha a kormány nem kötelezi valamilyen módon a munkáltatókat arra, hogy reálbéremelésre, s ne saját hasznuk növelésére fordítsák a kedvezőbb adózás eredményeként keletkező plusz pénzt, akkor ennek a kedvező módosításnak ismét többségében a munkáltatók lesznek a nyertesei. A szakszervezeti szövetség ezért garanciákat követel a plusz pénz célirányos felhasználására. Székely leszögezi: a VDSZ indokoltnak tartja és támogatja a törekvést, hogy a munkára rakódott közterhek csökkenjenek, s ezáltal javuljon a vállalkozások versenyképessége. A vegyipari szövetség egyetért a munkáltatók szándékával is, miszerint a járulék mértékét első lépcsőben legalább 5 százalékkal kell csökkenteni. A megtakarítás nagyobbik részét azonban garantáltan a reálbérek növekedésére kell fordítódni. Erre a kormánynak garanciát kell biztosítania – szögezi le az elnök.

A vegyipar, a gyógyszeripar, a gumiipar, a gázszolgáltatás, a papíripar, valamint az alumíniumipar területéről mintegy 30 ezer tagot képviselő VDSZ amellett, hogy kedvezőnek tartja a minimálbér és a szakmai bérminimum jelentős mértékű növelését, nyomatékosan felhívja a figyelmet egy esetleges bérfeszültségre, amelyet az generálhat, ha az átlagosnál jóval kisebb keresetűek bérét nem emelik kellő mértékben. A vegyipari szakszervezet a területén működő cégektől elvárja, hogy a hatékonyságuk növeléséért, s a képzett fiatalok, valamint a nagy gyakorlatot szerzett, minőségi munkát végzők megtartása érdekében a bérek reálértékét legalább 7 százalékkal emelje. Ennek fedezetét az elmúlt évek hatékonyságnövekedésén túl a tervezett munkáltatói járulékcsökkentés és az egyes különadók megszűnése biztosítja – szögezi le az elnök.

A bérek tárgyalása kapcsán a VDSZ felhívja a figyelmet a cefeteriát érintő tervezett adóváltozások veszélyeire is. A szövetség attól tart, hogy sok munkáltató megszüntet néhány korábbi juttatást, s azt készpénzben fogja megváltani alapbéremelésbe bújtatva. Székely nyomatékosan felhívja a figyelmet: ez nem béremelés, csupán annak álcázott félrevezetés. A szakszervezet ez ügyben is szigorú kormányzati ellenőrzést javasol, mert szakértői úgy vélik, csak így lehet elérni a jövedelmek érdemi növekedését, a kormány és a szociális partnerek közös célját.

A szakszervezeti szövetség aggályosnak tartja, hogy a cafeteriát érintő adóváltozások miatt veszélybe kerül az öngondoskodás, ezért az önkéntes pénztárak munkáltatói adóterheinek a csökkentését szorgalmazza januártól - jelentette ki Székely.

"A VDSZ a követeléseivel a Versenyszféra Konzultációs Fórumhoz is fordul."

http://www.vdsz.hu/hirek/6/jarulekcsokkentes_es_cafeteria-valtozas__a_vdsz_kormanyzati_garanciakat_kovetel/1137/

"A Fidesz járulékcsökkentése csak kozmetikázás"

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=opC64247NHI

Legalább 20 százalékos csökkentésre lenne szükség ahhoz, hogy annak valóban érezhető hatása legyen a munkabérekre - jelentette ki budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

A legerősebb ellenzéki párt politikusa szerint drasztikus és átfogó béremelésre lenne szükség Magyarországon.

Ezzel szemben a Fidesz lépcsőzetes és kozmetikai jellegű fideszes elképzelés akkor ér valamit, ha "mérhető gazdasági teljesítmény" van mögötte, amihez adócsökkentésre is szükség lenne.

A politikus szerint a Jobbik épp ezért azt javasolja, hogy a minimálbért sújtó adóterheket csökkentsék, vagy töröljék el, mert enélkül értelmetlen a kormány lépése.

Z. Kárpát hozzátette, hogy pártja egy "termelést támogató adórendszer" kimunkálása mellett az Európai Unióban rekord magasnak számító, 27 százalékos áfa érdemi csökkentését javasolja.

A Jobbik alelnöke szerint a kormány a költségvetés módosításával több száz millió forintot osztogathatott el, amelynek egy részéből fedezhető lett volna egy átfogó áfacsökkentés.

"Nem lesz itt adócsökkentés, mert az nem érné meg a zsidónak... Mindig csak olyan dolgokat csinál a kormány, ami nekik megéri, és az embereknek nem! Hol érné ez meg a zsidesznek? A minimálbér járulékcsökkentéséből nem lesznek offshore számlán milliárdok... Esküszöm neked Dani, hogy a legnagyobb kitaláción alapuló meséket hamarabb elhinném, mint a zsidesznek bármit is. Max a névelőket elhiszem.... De mást biztosan nem! Amikor elkezdtem foglalkozni 2010-ben a politikával, tudtam, hogy ganaj munka megy itt, de hogy gyakorlatilag nincs érdemi kormányzás, csak lopás, hazugságok, korrupció, agymosás, mocskolódás, azt azért nem gondoltam volna. A zsideszből már azt is kinézem, hogy a magyarokat kiirtja az országból, mert ha jobban belegondolunk mi szükség van ránk? A zsidesznek ott vannak a milliárdjaik, az ő szemükbe mi senkik vagyunk... Ahogy most lenyelünk mindent, mert az emberek nagy része a Való Világon szocializálódott, és sejtelme sincs semmiről, úgy később is ez lesz, amikor adott esetben kiirtanak bennünket... A zsidesz utálja a saját népét, ezt már többször bizonyította... Őket nem érdekli semmi, csak a hatalom meg a pénz. Én ezektől semmi jót nem várok már! Legalább 20 százalékos csökkentésre lenne szükség ahhoz, hogy annak valóban érezhető hatása legyen a munkabérekre"

"A 20 százalék még mindig semmi, attól egyetlen külföldre menekült nem jön haza. Legalább 40, 50%-os  béremelés kellene. A Fidesz bejelentett 4%-os csökkentése pedig a vicc kategóriába tartozik, annak kb. annyi eredménye lesz, mint a "Gyere haza, fiatal!" című, azóta elbukott programnak."

"Ez az orbán rezsim, amely nem igazán különbözik a kommunista módszerektől! Szégyen, eltelt 26 év csak az álfordulat óta, de nem jutottunk el sehová! A demokráciahirdetők nem bírják a demokratikus elvek gyakorlatát, csak akkor ha ők gyakorolják! Ellenségnek tekintenek minden gondolkodó és elemzésre képes egyént! Ezért is rontják le az oktatás színvonalát, mert nekik csak választórobotokra van szükségük s nem értelmes emberekre!"

Tényleg igaz. Egy diákönkormányzati rendezvényen felszólaló tanuló sem mondhatta el a véleményét, csak éljenezni és tapsolni szabad, mert lázár jános szerint az "nem méltó viselkedés"

És tényleg, még a szakmák közül is pontosan arra tanítanának be szakbarbárnak és droidnak, amiket 10-15 év múlva tényleg droidok azaz robotok fognak végezni. 

Az iskoláskorúak és a felnőttek képzése az automatizálás veszélyeztette kétkezi munkás szakmákra van terelve, például csak ilyeneket indítanak "ingyen" a munkaügyi központok (ez 10-15 éve még nem így volt!), más oktatás lehetőségét egyre inkább szűkíti az országot külföldi befektetőknek olcsó bérrel ajánlgató neoliberális fidesz kormány.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Reakció blog Reakciós blog ld50 blog emo blog antiszemita náci blog náciblog blogring nyilas blog nyilasblogja nyilas blogja konzervatív web keresztény freeblog főoldal nyilasblog jobboldali blog fasiszta blog cenzúrázott blog aszemita blog szókimondó blog radikális blog ufo blog extrém blog terrorista blogger neonáci blog neonáciblog újfasiszta blog sieg heil blog szélsőséges blog szélsőjobbos blog szélsőjobboldali blog szélsőjobboldali blogger acab alleycat blog zsidó blog antiliberális blog rendszerellenes blog neoliberális, neoliberalizmus, neoliberálisok, mainstream, ortodox, gazdaságpolitika, unortodox, orthodox, unorthodox, Matolcsy, Matolcsyzmus, kurucok, labancok, nemzetközi, nemzeti, gazdaság, pénzügyek, nemzeti érdek, bankok, balliberális, jobboldali, nemzeti radikális, imf, valutaalap, nemzeti bank, jegybank, adósságválság, nyomor, szegénység, bűnözés, hitel, hitelek, bankárok, occupy, 99%, szabad piac, piacbolsevizmus, piacbolsevik, nácizás, kommunistázás, álintellektuális, zsidó zsidók zsidókat zsidóknak náci nácik nácikat náciknak blog blogok blogokat blogoknak hungarista hungaristák hungaristákat hungaristáknak nyilas nyilasok nyilasokat nyilasoknak közgazdaság alternatív közgazdaságtan neoliberális neokonzervatív neoliberalizmus neokonzervativizmus neolib neokon antiszemita antiszemitizmus kommunista ökoszociális harmadikutas fasiszta fasizmus falangista falangizmus nemzeti szocialista nemzeti szocializmus erőforrások gazdaság gazdaságpolitika gazdaságpolitikai nemzeti érdek nemzeti érdekek Reakció Scall Fast SF blog nyilas Szálasi Ferenc nemzeti radikális érzelmű jobboldali politika hírek viccek vicc Reakció Reakciós ld50 industrial goth emo antiszemita náci blog blogring nyilas nem polkorrekt jobbikos jobbik konzervatív keresztény freeblog jobboldali fasiszta cenzúrázott buli fotók árpádsávos zászló rendszerellenes aszemita árpádsáv nemzeti radikális terrorista zsidó blogger neonáci sieg heil szélsőjobboldali szélsőközép acab alleycat magyar holokauszttagadás holokauszt tagadás káosz rend anarchia gonosz jó béke háború erőszak hírek történelem manipuláció hazugság politika pártok hírek fiúk