width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: Szegénységünk oka: a pénzrendszer

2008. március 15., szombat

Szegénységünk oka: a pénzrendszer

Szegénységünk oka: a pénzrendszer! - állítja Drábik János.

De nem ám Trianon óta, vagy a Rákosi-rendszer óta, nem!

Több ezer év óta! - Amióta akad, aki kamatot szed a kölcsönpénzért. Nem hiába tiltotta már a Korán is a kamatszedést. Az araboknak akkor is szomszédaik voltak a zsidók, és voltak velük rossz tapasztalataik.

Aki tudja, rajzolja csak meg a kamatos kamat exponenciális görbéjét!
A katasztrófát a függőlegesbe csapó vonal mutatja. Ott tartunk már.

Ma már házalnak a pénztornyokon ülő nemzetközi hatalmasok, hogy ugyan hova adhatnának még kölcsönt, - persze, ők ezt a pénz-elfogadó segítségére hirdetik, de ágyékig kilóg a lóláb, mert kamatot, minél több kamatot akarnak besöpörni, más céljuk nincs is. Abból élnek, nem becsületes munkából.

Kétségbeesett helyzetüket egy aszályos viccel jellemezhetném: Mi az abszolút aszály? - Amikor a fák futnak a kutya után!

Silvio Gesell 80 éve megírta A természetes gazdasági rend című könyvét arról, hogy szabadföld és szabadpénz révén hogyan lehetne akár az egész emberiség megélhetését biztosítani ezen a Földön. Arra, hogy mi a kamat értelme, és, hogy mennyire meg lehetne szabadulni ettől - az emberiséget polarizáló, vagyis kevés szupergazdagra és egyre több nagyon szegényre osztó - kamatos pénzrendszertől, egy kis Robinzon-történetet mesél el példának.

Mellékelem.

Remélem, a könyv megjelenhet szeptember-októberben, Síklaky István fordításában és válogatásával.

Aki nem érti, hogy a pénzt emberek találták ki, és egy-egy ország törvényén múlik, hogy mit tart pénznek, árucsere-eszköznek, az gondoljon a Kossuth-bankókra, - ha már hallott róluk: a pénz, az ország árucsere-eszköze: az, amit a nép annak fogad el.
El kéne fogadnunk egy olyan új magyar pénzt (számlapénzt, bankkártyát), amit a kormány nyomat ki, és nem kamatozik, sőt, annál kevesebbet ér, minél később költi el a gazdája, - így senkinek nem érdeke ráülni és gazdasági válságokat okozni vele. Mindenki szaladna vásárolni, és ha mindenki magyar árut keresne a boltokban, akkor a kereskedők a magyar termelőktől rendelnének árut, és Isten bizony, fellendülne a magyar mezőgazdaság és ipar. Persze, ezt a magyar áru-keresletet lehet és kell is elősegíteni a magyar termelők érdekében hozott hazai törvényekkel. Ilyenekre is tartalmaz elképzelést, javaslatokat Síklaky István könyve: A fennmaradás társadalmi programja, ami már kapható országszerte, és amely könyvbe sok fontos gondolat éppen Gesell könyvéből került át. De benne van a Százak Tanácsa Kert-Magyarország-álma is, Andrásfalvy Bertalan: értelmiséget a szülőföldnek felhívása is, Creutz, Duchrow, Éliás Ádám, Gyulai Iván, Liska Tibor, David Korten, és még sok más gondolkodó ember tanulságos tapasztalata, javaslata is.

Most jön ki a nyomdából a Kitörés 1. című 48 oldalas füzet, amely részben Síklaky István említett könyvét ismerteti, főleg pedig a magyar gazdaság fellendítésére hozandó - viszonylag egyszerűnek látszó - megoldást írja le, baráti vitatkozás formájában.

Valóban nem kellene birka-népnek lennünk, ahogy választások előtti fal-feliratokból tájékozódhatunk. (Hogy t.i. "mik vogmuk...")
Terjesszük, ismertessük az előremutató gondolatokat. Hadd szélesedjen az Összefogás a Fennmaradásért Mozgalom. A saját érdekünkben. A mi gyerekeinkért. Az édes kis unokáinkért. Értük csak érdemes fáradnunk!? És azért, hogy Magyarország magyar ország maradhasson!
KSM

Most hallom hogy a 4-es metrót azért kell mindenáron megépíteni, mert /nem vagyok pesti/ annak a vonalán vannak a nagy bevásárlóközpontok, melyek üresek ? Így remélik megtölteni állitólag a támogató izraeli üzletemberek.

Ez volt Sziklay Szeréna Vasárnapi Újság című rádióműsorba 2000. augusztus 17.-én beküldött levele. Ami ma is aktuális.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Reakció blog Reakciós blog ld50 blog emo blog antiszemita náci blog náciblog blogring nyilas blog nyilasblogja nyilas blogja konzervatív web keresztény freeblog főoldal nyilasblog jobboldali blog fasiszta blog cenzúrázott blog aszemita blog szókimondó blog radikális blog ufo blog extrém blog terrorista blogger neonáci blog neonáciblog újfasiszta blog sieg heil blog szélsőséges blog szélsőjobbos blog szélsőjobboldali blog szélsőjobboldali blogger acab alleycat blog zsidó blog antiliberális blog rendszerellenes blog neoliberális, neoliberalizmus, neoliberálisok, mainstream, ortodox, gazdaságpolitika, unortodox, orthodox, unorthodox, Matolcsy, Matolcsyzmus, kurucok, labancok, nemzetközi, nemzeti, gazdaság, pénzügyek, nemzeti érdek, bankok, balliberális, jobboldali, nemzeti radikális, imf, valutaalap, nemzeti bank, jegybank, adósságválság, nyomor, szegénység, bűnözés, hitel, hitelek, bankárok, occupy, 99%, szabad piac, piacbolsevizmus, piacbolsevik, nácizás, kommunistázás, álintellektuális, zsidó zsidók zsidókat zsidóknak náci nácik nácikat náciknak blog blogok blogokat blogoknak hungarista hungaristák hungaristákat hungaristáknak nyilas nyilasok nyilasokat nyilasoknak közgazdaság alternatív közgazdaságtan neoliberális neokonzervatív neoliberalizmus neokonzervativizmus neolib neokon antiszemita antiszemitizmus kommunista ökoszociális harmadikutas fasiszta fasizmus falangista falangizmus nemzeti szocialista nemzeti szocializmus erőforrások gazdaság gazdaságpolitika gazdaságpolitikai nemzeti érdek nemzeti érdekek Reakció Scall Fast SF blog nyilas Szálasi Ferenc nemzeti radikális érzelmű jobboldali politika hírek viccek vicc Reakció Reakciós ld50 industrial goth emo antiszemita náci blog blogring nyilas nem polkorrekt jobbikos jobbik konzervatív keresztény freeblog jobboldali fasiszta cenzúrázott buli fotók árpádsávos zászló rendszerellenes aszemita árpádsáv nemzeti radikális terrorista zsidó blogger neonáci sieg heil szélsőjobboldali szélsőközép acab alleycat magyar holokauszttagadás holokauszt tagadás káosz rend anarchia gonosz jó béke háború erőszak hírek történelem manipuláció hazugság politika pártok hírek fiúk