width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: Miért a közöny

2008. április 1., kedd

Miért a közöny

Miért a közöny? Ma kormányválság van a TV-ben!

Nem értem, ha most kormányválság van, akkor hol vannak az emberek a Kossuth térrõl, hol van az a sok ember ki egykor annyira követelte, hogy mondjon le a kormány, távozzon a miniszterelnök?

Nem értem mit gondolnak azok, akik kitartóan követelték Horváth Ágnes távozását? Nem látom, hogy a Fidesz -mint az ellenzék- sürgetné akár populista módon a köztársasági elnököt, hogy amennyiben itt kormány- és alkotmányos válság van, mert nem irányítja senki az országot, akkor legalább hozzuk elõre a választásokat.

Bár sejteni vélem, hogy az emberek már megunták, hogy a téren kiabálva nézzék le õket a magasból! Azt is értem, hogy megnyugodtak azon elégedetlenek, akik az egészségügyi tárca "fiatalasszonyában" nem látták az együttérzõ orvost, és most elégtétel nekik, hogy kírúgta a kormányfõ!

A Fidesz meg csak akkor lesz populista, ha azt akarja, hogy a nép azt tegye amit õk kívánnak; menjenek el szavazni, gyûljenek össze meghallgatni a pártvezetõ szavait és zászlólengetve ünnepeljék a boldog, békés, nemzeti konzervatív ünnepeinket!

És addig, mi lesz?

Most 8% az alapkamat, a forint 270 Ft/euró árfolyamhoz közelít, a gazdaság nemhogy vánszorog, inkább elidõz álmosan és ásít egy nagyot, hogy ismét visszaaludjon. Emberek ezrei kerülnek utcára és értéktelenedik el a munkájuk...

A lényeg, hogy a válság mélyül, a politikusaink meg a helyükön vannak, nem érdekli õket talmi halandók sorsa. Az, hogy akik bejuttaták õket a székeikbe, most azt sem tudják már mi lesz velük holnap...

Reménytelen ebben az országban még a kormányválság is, mert az sem éli meg reménnyel telve kinek az lenne érdeke, hogy most örüljön, mert talán bomlik az, ami ide juttatta az országot.

Szomorú, unott közöny ez: hallgatjuk a rádiót, nézzük a tv-t és mint egy rossz szappanopera szereplõit, követjük Kókát, Lendvait, Gyurcsányt, Orbánt és a többit és már ott elvesztettük a fonalat -mert elaludtunk a sztorin-, hogy a 2342 fejezet esetében, most éppen ki-kinek adott ultimátumot, ki nem akar kormányozni vagy tagadja meg a reformot, amit még az elõzõ részben éltetett.

A baj csak az, hogy ez nem a tv, hanem a magyar "leglényeg", az amit talán örököltünk a kádári közöny múltjából vagy a génekben hordozzuk, "hogy majd csak lesz valahogy..."

Most akkor mi is van? Lehet, hogy már nincsenek is politikusok, csak színészek akik õket játsszák, de nem Oscar-díjas fokon? Mi meg azt hittük, hogy valósak? Nem. Itt vannak még, és mi vagyunk azok akiket õk néznek és azt csinálják velünk amit akarnak: beszednek, leszednek, kizsebelnek, megvezetnek, és lenéznek módfelett!
Van megoldás ?

Ugodi Tibor
barikád.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Reakció blog Reakciós blog ld50 blog emo blog antiszemita náci blog náciblog blogring nyilas blog nyilasblogja nyilas blogja konzervatív web keresztény freeblog főoldal nyilasblog jobboldali blog fasiszta blog cenzúrázott blog aszemita blog szókimondó blog radikális blog ufo blog extrém blog terrorista blogger neonáci blog neonáciblog újfasiszta blog sieg heil blog szélsőséges blog szélsőjobbos blog szélsőjobboldali blog szélsőjobboldali blogger acab alleycat blog zsidó blog antiliberális blog rendszerellenes blog neoliberális, neoliberalizmus, neoliberálisok, mainstream, ortodox, gazdaságpolitika, unortodox, orthodox, unorthodox, Matolcsy, Matolcsyzmus, kurucok, labancok, nemzetközi, nemzeti, gazdaság, pénzügyek, nemzeti érdek, bankok, balliberális, jobboldali, nemzeti radikális, imf, valutaalap, nemzeti bank, jegybank, adósságválság, nyomor, szegénység, bűnözés, hitel, hitelek, bankárok, occupy, 99%, szabad piac, piacbolsevizmus, piacbolsevik, nácizás, kommunistázás, álintellektuális, zsidó zsidók zsidókat zsidóknak náci nácik nácikat náciknak blog blogok blogokat blogoknak hungarista hungaristák hungaristákat hungaristáknak nyilas nyilasok nyilasokat nyilasoknak közgazdaság alternatív közgazdaságtan neoliberális neokonzervatív neoliberalizmus neokonzervativizmus neolib neokon antiszemita antiszemitizmus kommunista ökoszociális harmadikutas fasiszta fasizmus falangista falangizmus nemzeti szocialista nemzeti szocializmus erőforrások gazdaság gazdaságpolitika gazdaságpolitikai nemzeti érdek nemzeti érdekek Reakció Scall Fast SF blog nyilas Szálasi Ferenc nemzeti radikális érzelmű jobboldali politika hírek viccek vicc Reakció Reakciós ld50 industrial goth emo antiszemita náci blog blogring nyilas nem polkorrekt jobbikos jobbik konzervatív keresztény freeblog jobboldali fasiszta cenzúrázott buli fotók árpádsávos zászló rendszerellenes aszemita árpádsáv nemzeti radikális terrorista zsidó blogger neonáci sieg heil szélsőjobboldali szélsőközép acab alleycat magyar holokauszttagadás holokauszt tagadás káosz rend anarchia gonosz jó béke háború erőszak hírek történelem manipuláció hazugság politika pártok hírek fiúk