width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: Kapitalista internacionalizmus

2008. május 1., csütörtök

Kapitalista internacionalizmus

Kapitalista internacionalizmus

A munkaerő árát véglegesen rögzítették a 1960-70-es évek szintjén, miközben a radikális államtalanítás, a teljes privatizálás és a nagy multinacionális vállalatok számára való teljes szabad hozzáférés nyomán a munkaerő újratermeléséhez szükséges áruk és szolgáltatások árát természetesen a globális piaci szinte vitték fel. Ezért lehetséges az, hogy Ausztriában ma egy napi átlagos bevásárlás 20 százalékkal kevesebbe kerül, mint Magyarországon, holott ott több mint négyszer akkorák a bérek, mint nálunk.

Nem összeesküvéselmélet. Érdekek vannak, csoportok szerveződnek ezek mentén, és ezek feszülnek egymásnak. A hazai zsidóság a negatív azaz neolib globalizációval kollaborál, a magyarokat pedig mélyen megvetik és lesajnálják.

Írták nekem, hogy "nem kell összevissza hadoválni a multik ellen" na ja, csak akkor ők is fizessenek ugyanúgy adót, járulékot, mint a magyar kisvállalkozók. Valamint tartsák be a foglalkoztatási, munkavédelmi, és környezetvédelmi szabályokat.

A szociális, és ökológai szféráinkat nekünk magunknak kell megvédenünk, a multinak sem érdeke, sem szándéka ezeket fenntartani.

Vajon egy francia multi otthon is így viselkedik, mint nálunk? Be is záratnák, amit pl. az Auchan itt művel, az botrány.

Semmit nem ér ezer neoliberális közgazdász sem, nem használnak a hazának. Ugyanis ők KOLLABORÁNSOK.

A globalizáció JELENLEGI FORMÁJA nem alternatíva nélküli törvényszerűség.

Hanem az erősek (G8) irányította olyan rendszer, ami a gyengék kihasználására törekszik.

Ha mi egyre csak hátrálunk, ők NEM lesznek szívbajosak további megszorításokat KÖVETELNI.

Megoldás : MEG KELL ADÓZTATNI a pénzmozgásokat, a tőkejövedelmeket, és igen, a szent teheneket, a multikat is.

Az, hogy mindezeket a golbális játékosokat komolyan megadóztatni nem lehet, pusztán DOGMA.

Van egy észrevételem, miszerint is a frissen végzett, általában közgázosok, valláspótlékként kezelik Adam Smith baromságait. (ő egy híres neolib közgazdász)

Amúgy is igaz az, hogy a fiatal álértelmiségiekből álló körökben, ha valaki nem fogadja el magától értetődően a neoliberális dogmákat, vagyis a megszorítások, sokkterápia szükségességét nem kezeli evidenciaként, s bármilyen alternatívát vázol fel, egyszerűen őrültnek nézik. Ennek alapján nem csodálkozhatunk, ha a politikai alternatíva létjogosultságát is elvitatják, s a szabadságjogokkal élőket csupán agresszív, szélsőséges kisebbségként, csőcselékként láttatják a médiában.

Elég szomorú, hogy pont az válik dogmatikussá, aki állítólag intelligens. VAGY! Annyira azért talán mégsem, ha a rendszer hazugságait ennyire kritika nélkül elfogadja...

Ahogy 1989 előtt a marxizmust - leninizmust, úgy ma a neoliberalizmust tanítják, mint egyetlen és alternatíva nélküli gazdpol irányzatot.

Felborult értékrendek avagy a neoliberális dogmák és demagógiák
Megy a számháború, a GDP növekedés magyarázata körül. Nem árt azonban tájékozódni a GDP-ről és több egyéb számról sem amit általában a GDP mértékében határoznak meg. Íme hát:

A GDP bruttó nemzeti össztermék. Ez persze nem egészen igaz. Ebben ugyanis minden külföldi cég profitja is szerepel függetlenül attól, hogy esetleg időközben más országba költöztek, vagy olcsó külföldi munkásokkal dolgoztatnak, netán törvénytelenül működtek vagy egy fillér adót sem fizetnek miközben milliárdos nagyságrendű állami támogatásokat kapnak ilyen-olyan címeken.

A GNP az a szám amit bruttó hazai terméknek hívnak és amelyben ténylegesen csak a hazai vállalkozások szerepelnek. Nem véletlen, hogy a fejlett neoliberális országokban ezzel a mérőszámmal is lehet kampányolni választások idején miközben a fejlődő vagy fejletlen államokban, főleg a legliberalizáltabbakban (Argentína, Fülöp-szigetek, Brazília, Mexikó, Magyarország) ezt az adatot agyonhallgatják.

A GDP egyébként már az ENSZ gazdasági szakértői szerint is alkalmatlan a gazdasági fejlődés mérésére. Miért? Mert pl.: eredményként van benne elszámolva a halálos közúti balesetek száma-növekedése, a temetkezési vállalkozók profitjának növekedése (nem éppen jó folyamatok jelzője ez!), az őrző-védő szolgálatok profitjának növekedése (ez két bajt is jelez: a bűnözés növekedését és a társadalom kettészakadását azokra akik meg tudják és akik nem tudják megfizetni a biztonságot), a környezeti károk elhárításának költségei (jó mi? költség, eredményként elszámolva) és még vagy 20 hasonló tétel. De önmagában százalékos mennyiségű növekedést jelenthet a reálbérek csökkenése vagy a nyugdíjak reálértékének csökkenése.

Ahogy David C. Korten közgazdász megfogalmazta: „...a GDP azt méri, hogy a nyersanyagokból milyen gyorsan lesz hulladék, azaz milyen gyorsan éli fel a tartalékait a társadalom.”

Mindettől eltekintve a magyar GDP számításnak egyéb különcségei is vannak mégpedig az EU tudtával és beleegyezésével. 2003-ban Medgyesi kérte és kapta meg a felhatalmazást, hogy a mezőgazdaságot kihagyhassák a GDP számításából. Nyilván tudhatott valamit mert azóta a mezőgazdaság addig sem csekély negatívuma több mint 30-szorosára nőtt. 2005-ben a választásra készülődve Veres Mocsok Jankó elhatározta, hogy a GDP-be bele kell számolni az ún. „fekete gazdaság” becsült bevételeit is. Tudtommal ez 500 milliárd volt ami önmagában legalább 0,6% GDP növekedést generál persze csak papíron. Ha a GDP számításból ez utóbbi adatot kivennénk, a mezőgazdaságot beletennénk máris GDP csökkenésről beszélhetnénk. Ha a pedig a fentebb felsorolt, negatív társadalmi folyamatokat tükröző eredményeket is kivennénk és a költségeket valóban költségként vagyis csökkentő tényezőként számolnánk el akárcsak a reálbérek csökkenését és a nyugdíjak reálértékének csökkenését...

Egyébként amerikai közgazdászok megtették ezt az USA GDP-jével. Mint kiderült a reális újraszámolás eredménye megdöbbentő: az USA gazdasága valójában 1969-ig nőtt, '69-84 között stagnált, azóta pedig folyamatos csökkenésben van. Mi lehet akkor a magyar GDP-vel? Le merném fogadni, hogy legalább évi 25-30%-os a csökkenése a rendszerváltás óta!

És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy a GDP 48%-a a külföldi cégek és magánemberek vagyona és tulajdona, miközben a GDP százalékában mért adósság 71%. Ez is mínusz! Mégpedig -19%!!!

Minő érdekesség, hogy a külföldiek tulajdonának és vagyonának %-a a GDP-ben egész Európában toronymagasan a legnagyobb. Nem csak az Unióban! Egész Európában!

A második e téren Észtország(szégyenlhetik magukat ők is!) a maga 21,4%-ával...

Csehország 15,6%, Lengyelország 18,3%, Szlovénia 8,4%(!), Horvátország 9,6%...

És a legfejlettebbek: Németország 0,6%, Franciaország 1,2%, Dánia 0,1%(!!!), Írország 4,7%, és szégyenszemre Anglia 8,9%.

És ehhez vegyük hozzá, hogy a világ összes, korrupciót mérő szervezetének statisztikájában zuhanórepülést vett Magyarország 2002-ben pedig addig se álltunk valami jól!

Az állami megrendelések és közbeszerzések 99%-nál gyanítható korrupció Magyarországon. Ilyen adata még a legkorruptabb afrikai országoknak sincs.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy ezeken a pályázatokon 78%-ban külföldiek nyernek amivel szintén toronymagas világcsúcstartók vagyunk akkor túlzás nélkül minősíthetjük katasztrófálisnak a közállapotokat.

Németországban az állami megrendelést elnyerő külföldiek aránya 1,2%, Franciaországban 0,8%, Dániában 0,2%, Angliában 2,1% és az USA-ban 0,1%.

Hogy miért ajánlgatják pont ezek az országok mégis kis hazánknak, hogy minél több külföldi kapjon megrendelést és miért dícsérik ezért a katasztrófális gyakorlatért Gyurcs(h)ány(inger) Ferkót? Elég világos...

Persze miért ne tennék amikor a sötét, buta magyar emberek olyan miniszterelnököt emeltek maguk fölé aki így beszél 1000 éves múltunk és államiságunk legszentebb jelképéről:”... az előző kormány, Orbán Viktor miniszterlenök úr akarta, hogy EZT ITT idehozzák, mi meg nem akartuk cipelni oda-vissza...”. Állat. Még az se. Amőba.

És amíg ilyen lény vezeti az országot aki minden emberi értéknek, tulajdonságnak híján van addig ki is b...nak velünk a külföldiek!

Vasárnap volt a Hír Tv Kontraszt című műsora. Benne az oktatás és a nyugdíjrendszer vitája a „két oldal” szempontjából. Az oktatási rész abból állt, hogy Szabó Z. a szokott hazugságait hangoztatta és nem hagyott senkit szóhoz jutni. Vitának így csak nagy jóindulattal lehetett volna nevezni. A lényegről nem esett szó: míg 25-30 évvel ezelőtt a magyar diákok nemzetközi versenyek, díjak tömegét nyerték ma az általános iskolát végzettek 80%-a a középiskolát, gimnáziumot végzettek 50%-a a felsőfokú iskolát végzettek 22%-a(!) nem érti amit olvas! Azért ez durva!

A nyugdíjrendszer vitájában a neoliberális ideológus azt mondta: „ Mindennek ára van és azt meg kell fizetni. Meg kell értetni az emberekkel ha nem fizet járulékot nem kap nyugdíjat.”

Bogár László válasza: „ Mindennek ára van, a munkaerőnek is. Az egy főre jutó reálbér 2008-ban az 1978-aséval lesz egyenlő”.

Neoliberális dogmata válasza: „Jó igaz de ezt nem lehe így mérni, ez nem vehető alapul a nyugdíjjáruléknál. Azt kell számolni ami van. Meg kell mondani az embereknek, hogy fizetniük kell a nyugdíjjárulékot különben nem lesz nyugdíjuk.”

Más szóval ára van amikor el kell venni. De amikor adni kell akkor nem lehet így mérni. Demagógia a javából!

Persze lehet olyen nyugdíjrendszert csinálni amiben azonnal létrehozzák az egyéni számlát az abszolút befizetés mértéke alapján aztán mindenki éljen belőle ahogy tud. De ez esetben ne hablatyoljanak demokráciáról meg igazságosságról!

Hiszen akik egy pártbizottságon üldögéltek, henyéltek, hordatták maguknak a karrierrre vágyó egyetemista lányokat orgiázni (Lendvai, Szili meg a többi ocsmány ringyó), majd 1989-ben 35-40 évesen nyugdíjba vonultak de előtte 40-ről 400 ezerre emeltették a fizetésüket azok vidáman megélnek. Akik pedig a Videotonnál „világ legjobb cd lejátszója” díjat nyert cd-játszót gyártottak az AKAI-nak, a világ legjobb teherautó-futóművét a Rábánál, a világpiacon egyeduralkodó Ikaruszt, Tungsram izzót stb gyártottak ÉHBÉRÉRT azok meg kukázhatnak. Az elvtársak aki mindezt lerombolták, széthordták, kifosztották, milliárdosként dőzsölnek és unalmukban miniszterelnökök, parlamenti képviselők, vállakozók, APEH elnökök, alkotmánybírók stb. lettek. Képtelenség alapvető számonkérés, elszámoltatás, büntetés nélkül hipp-hopp igazságos nyugdíjrendszert létrehozni. Persze demokráciát sem, mint az kiderült az elmúlt 17 évben...

Az elmúlt 17 évben a termelékenység 272%-al nőtt Magyarországon.

A tőke és termelőeszköz magántulajdonosok (nagyrészt külföldiek!) profitja 23%-al nőtt évente. Eközben a bérek a 0,7%-al.

Igen a köznép már rég megfizette a nyugdíja sőt az egészségügyi ellátásának az árát is.

Elmondták a kormánban, hogy mos' má' aztá' már értsen mindenki egyet a reformmal! Hogy igenis demokrácia van! Igenis volt rendszerváltás 1989-ben!

Hogy az (józaneszű) emberek miért érzik mégis másként? Hát nézzünk néhány közelmúltbeli példát:

Egy öregasszony zsebtolvajlásért 4 évet kapott. Tocsik felmentést azért mert megzsarolta az önkormányzatokat, hogy fogadják el a törvények szerint nekik járó vagyon töredékét különben semmit sem kapnak. Aki pedig ezzel megbízta, 800 millió állami forintot adott neki sikerdíj gyanánt. Annak a Tocsiknak akinek az érettségije is a bolhapiacról származik. Aki alkalmazta, szintén nem kapott semmiféle büntetést.

Bokros Lajos, Medgyessy Péter, Csillag István 2000 milliárd forinttal károsította meg az országot a CW Bank – Nemzeti Bank adósságcserével. És élik milliárdos életüket, utazó nagykövetek vagy épp élő pénzügyi tótum-faktumok, esetleg minisztérimmi himpellérek.

Ha elmegyek a bíróságra pereskedni, csak akkor van esélyem győzni, ha van politikai kapcsolatom vagy ha az ellenfelem is ugyanolyan szegény mint én. Egyébként semmi esélyem. És ez nem holmi legenda hanem személyes tapasztalat.

Aki tanúként jelentkezik mert látott egy bűncselekményt, másodpercek alatt gyanusított lesz, főleg ha régóta megfeneklett a nyomozás.

A külföldi tulajdonosú munkahelyen állat módra bánnak és beszélnek az emberekkel, ingyen túlórák, fenyegetések és zsarolások közepette. A kommunista besúgói rendszert újjáélesztették ugyanazokkal a szereplőkkel esetleg leszármazottaikkal. Csak most nem a párttitkárnak hanem a főnöknek súgnak be.

És még egy személyes tapasztalat: a nagy adókedvezményekkel, netán teljes adómentességgel támogatott külföldi cégek vezetői 90%-ban az SZDSZ soraiból kerülnek ki. Nem furcsa, hogy a gazdaság legnagyobb szeletét egy 0,5%-os párt uralja? A maradék 1,5%-nyi szavazótáborukat a ki tudja milyen alapon magyar kettős állampolgárságot kapott izraeli bűnözők teszik ki mint p.l.: Eörsi Matyi.

De menjünk tovább: A garéi és hidasi mérgező hulladékot lerakó Vegyiművek csődbe ment. Kérdés marad e pénz az ártalmatlanításra. Kérdem én: a Hankook 20 milliárdja nem pont elég lett volna rá? Nem kellett volna ezt megtenni majd a kölségeket a Vegyiművek és a tulajdonosaik magánvagyonára terhelni? Ha én szennyeztem volna be az erdő alját pár hordó fáradt olajjal akkor sem ártalmatlanították volna? Akkor is vártak volna? Nem terhelték volna rám költségeket? Dehogynem!

Mindannyian ismerünk vállakozókat akiktől rettegnek az APEH ellenőrök és egyszerűen ki sem mernek hozzájuk menni. És olyanokat is akik a 600-as Mercijükkel, részegen, 200-al száguldva ütötték el az öregasszonyt – és még a jogsijukat sem vették el. És láttuk, hogy a maffiózó börtönbüntetése alatt az utcákon lófrált míg egy riválisa ki nem nyiffantotta, miközben a 4000 Ft büntetést be nem fizető apámat a súlyos cukor-, és szívbetegségével éjjel hurcolták el bilincsbe verve, úgy hogy még az inzulinját sem engedték magával vinni. Egyébként két hónappal ezután szívbetegségben elhunyt. A dolog morbiditását növeli, hogy 7 hónappal később a rendőrség követelte a letartóztatás költségeit, eszembe juttatva Terry Gilliam – Brazil című filmjét...

Ha hatodmagammal nekiesünk egy embernek és agyba-főbe verjük akkor az ügyészség megszünteti a vizsgálatot, mondván nem tudja megállapítani ki ütött közülünk? Aligha! Mindegyikünket bevágnák 10 évre csoportos garázdaságért! A maszkos, rendőrnek öltözött bűnözők miért kivételek?

A Kulcsár - videót azért mutatták be a TV-ben, hogy bebizonyítsák az ügyészség FIDESZ-pártiságát. Ezzel szemben csak az derült ki, hogy Kulcsár még a Tartozik Követel oldalakat sem tudja megkülönböztetni egy könyvelésben. És ez alapított Off-shore cégeket, mozgatott milliárdokat, erre mondta egy MSZP-s, hogy éleselméjű, intelligens üzletembernek ismerte meg? Ennek a keze alá adtak a K&H vezetői céget, milliárdokat? A személyzeti osztályon nem jöttek rá, hogy a bizonyítványai hamisak? Kik voltak akkor elnökök, osztályvezetők, elnökhelyettesek a banknál? A fél MSZP! Felháborító, hogy közülük senki nem felelős, hanem a 8 osztályos semmihez sem értő Kulcsár.

Zuschlag – ügyben Ocsovai volt államtitkár helyettes elmondja, hogy a miniszteri irodában kapta a pályázatokkal kapcsolatos parancsokat, Göncz Kingától, Jánossy Györgytől (állítólag azért váltották le mert nem volt hajlandó tovább finanszírozni a Zuschlag birodalmat) és (minő meglepetés) Gyurcsánytól. Informális egyeztetéseken vettek részt Arató Gergely, Mesterházy Attila, Újhelyi István, Zuschlag János és a miniszter aki ki volt? Előbb Göncz ivadék Kinga majd Apró sógorka Gyurcs(h)ány(inger) Ferkó! Következmény? Nulla! Semmi!

Magyarországon nincs demokrácia. Nincs jogállam. A törvények csak bizonyos szint alatti emberekre vonatkoznak. Magyarországon egy Dél-Amerikai típusú diktatúra van amelynek gazdasági-politikai elitje a Világbank, a Valutaalap és az Unió bürokraták utasításait követi és kizárólag a transznacionális megatrösztök érdekeit képviseli. A hétköznapi polgárnak nincsenek jogai, csak kötelezettségei. Az írásben lefektetett jogokat napról napra szűkítik, de a megmaradtak is csak virtuális jogok – élni nem tudunk velük. Ennek következtében vagy nincs munkánk vagy a keresetünk még a lakhatás és étkezés biztosítására is alig vagy egyáltalán nem elegendőek. Újabban pedig már orvoshoz se tudunk eljárni ha megbetegszünk. Ezt úgy hívják, Hölgyeim és Uraim, hogy RABSZOLGATARTÓ TÁRSADALOM!

A neoliberális dogmatista SZDSZ tagok a következőket hangoztatják:

„Vegyék tudomásul, hogy mindennek megvan az ára. Ezért kell fizetni tandíjat és fizetni az orvosi ellátásért és mellete pluszban fizetni a magas adókat és járulékokat.”

Ha viszont azt mondom, hogy akkor a munkaerőnek is van ára amit szintén meg kell fizetni és ha az állam nem ad ingyen orvosi ellátást és oktatást akkor viszont nem fizetek adót és járulékot az államnak hanem majd annak aki ezeket a szolgáltatásokat nyújtja akkor demagóg, szélsőséges, radikális, antiszemita, fasiszta leszek HIRTELEN.

Sokszor hivatkoznak a 18. században élt Adam Smith-re. Idézik és istenítik. Sorait mint megdönthetetlen axiómákat tanítják. Hogy az állam egyáltalán ne avatkozzon bele a gazdaságba. Hogy az állam rossz gazda. Hogy a piac „láthatatlan keze” mindent elrendez igazságosan. Annak ellenére, hogy ez a legostobább, legprimitívebb babona amit csak valaha kitaláltak ezen alapul a modern neoliberális közgazdasági-társadalmi filozófia. De miért nem beszélnek arról, hogy Smith szerint a piac csak akkor működik ha a hatalmas állam mellett hatalmas cégek sem szerepelnek rajta, pláne nem nemzetközi cégek mert ezek szerinte nem képesek megfelelő kommunikációt fenntartani a különböző országokban lévő gyáraik között (ez ma már nem igaz) és elszakadva a nemzeti piactól a nemzeti értékeket is kiküszöbölik a nagyobb profit érdekében és óriássá nőve maguk alá gyűrik piac szereplőit és befolyásuk alá a folyamatait. Ez utóbbit nap mint nap tapasztalhatjuk mégsem emlegetik föl. Sőt ma már több közgazdasági egyetemen csonkított Adam Smith művet forgatnak a diákok amiből a neoliberális szerkesztők egyszerűen kihagyták a „kellemetlen” részeket!

Bizony a neoliberálisok képmutató, erkölcstelen, hazug emberek mint Gyurcsány aki szerint lopni, ölni, hazudni csúnya dolog a hálószobában de 20 méterrel arrébb az irodában, üzleti életben és a politikában egyenesen kívánatos!

Persze az, hogy ilyen buta, primitív emberek így gondolkodnak az nem csoda és még csak nem is tragédia. De, hogy kerülnek mégis hatalomra? Úgy, hogy az értelmiség egy része behódolt ennek az ordas-eszmének és tudván hamisságát széltében-hosszában hirdeti. Tudósok, művészek, gondolkodók. Elég ha megnézzük az idei augusztus 20.-i kitüntetetteket. Mert ha már ők is elkötelezik magukat az ilyen dogmák mellett akkor nagyon nagy a baj.

Globalizáció

A nemzetközi nagytőke gazdasági érdekeinek, valamint az amerikai birodalmi nacionalizmus és kulturális expanzió steril elnevezése. Ismert öngyarmatosító panel a „meglelni helyünket ebben a globalizált világunkban”, mely jobbára a lokális kultúra és identitás feladását, s vele a nemzetközi nagytőkének és/vagy a centrumországoknak való gazdasági-kulturális-politikai alárendelődést fedi, s mint ilyet, voltaképpen „kapitalista internacionalizmus” névvel is lehetne illetni.

Verseny

A gúnyos egyenlősdi patetikus hangulatú ellentétpárja. A „verseny” eszméje elvileg a hagyományos értelemben vett szolidaritás igazságosságával a „hulljon a férgese” szociáldarwinista igazságosságát állítaná szembe (vö. aki dolgozik az boldogul” , ám a versenyre hivatkozás a gyakorlatban jobbára a tényleges verseny, ill. a verseny előfeltételeinek hiányát, etikátlan (olykor törvénytelen) előnyöket, ill. monopolhelyzetet jelöl. A „verseny” fogalmát főleg a társadalomból az államszocializmus idején mindenfajta versenyszellemet kiirtó pártállami elit túlélői kedvelik. „Versenyre ösztönzés”: a társadalmi felelősség áthárítása a leszakadó rétegekre, ill. a „rendszerváltás veszteseire”. Pár ehhez kapcsolódó fontosabb szlogen: „légy önálló”, „légy felnőtt”, „ne várj semmit az atyáskodó államtól”, „állj a magad lábára”. (Ld. még Országok versenye, továbbá vö. osztogatás)



Lovas szerint (Globális puskaporszag, [3]):

Akár a mostani amerikai elnök apja által meghirdetett, azóta az egyetlen szuperhatalom katonai, gazdasági és kulturális erején alapuló neoliberális világrend. E világrendnek megszámlálhatatlan kárvallottja van, és mind többen tekintik látszatdemokráciának.
Viszonyai különösen jól érzékelhetőek Magyarországon, ahol szinte laboratóriumi körülmények között tapasztalhatjuk, mi várna a világra, ha a neoliberalizmus egyeduralkodóvá válna. Magyarország, rendkívül sikeresen simulva az új világrendbe, hagyta magát megfosztani vagyonától. Nem utolsósorban a médiájától, amelynek túlnyomó része a neoliberálissá vált exkommunisták irányításával a neoliberális rendet szolgálja. Olyannyira, hogy ma már - a világon egyedül - a neoliberalizmus pretoriánus gárdája szélsőjobboldalinak minősíti azokat is, akik a nemzeti jelképek - máshol legtermészetesebb - használatához ragaszkodnak. A neoliberálisok ugyanis pontosan tudják [etc etc] A hazaszeretet összetartó erő, fő ellenfele a "mindent privatizálni", és "az állam szerepét visszaszorítani" címkével hirdetett dogmáknak, amely dogmák a neoliberálisok szókincsében - a most visszaállamosító Venezuelától Magyarországon át Mozambikig - a szabad rablást jelentik. [...]
Ugyanakkor az is tény, hogy a neoliberalizmus mind több olyan ellenfelet termel ki magából, akik látják, hogy a fennálló világrend hazug dogmákon alapul. Nyitott társadalmat, a tolerancia, a másság tiszteletét hirdeti, miközben először csak óvatosan, majd egyre agresszívabban szorítja ki a másként gondolkodókat és kétkedőket. Ma már nem egy országban szabályos gondolatrendőrség működík, a tévesnek ítélt gondolatok kimondásáért embereket hallgatnak le bíróságí engedély nélkül, börtönözhetnek be és vethetnek alá - akár puszta gyanú alapján - kínzásnak is. A neoliberális világrendet fenntartó hatalmak ártatlan polgárok tíz- és százezreit bombázhatják át a másvilágra, ölhetik meg célzott lövedékekkel - a neoliberális világrend sajtójának hol tapsviharától, hol cinkos hallgatásától övezve. Nem csoda hát, hogy mára az új világrend sokak szemében nem a demokrácía, hanem a demokrácía intézményeinek mázával lekent, mérhetetlen erőfölénnyel és erőforrásokkal fenntartott uralom, amely lényegét tekintve több rokonságot mutat a diktatúrákka1, mint a neoliberális dogmák pluralisztíkus; szabad társadalmával.

Pokol Béla:

Ez nagyon is elképzelhető, tudniillik az elmúlt 30-35 évben olyan fejlemények mentek végbe, melyek a korábbi nemzeti önszerveződést és főleg a nemzetállami belső kontrollt lassan leépítették és így immár '89-ben az átalakult globális, neoliberális kapitalizmusba léptünk be. Ennek a jellemzői, hogy alapvetően a külföldi tőke szabadon mozog és a médiától kezdve a szellemi szféráig alapvetően külföldi tőkés körökbe kerülhet és fölépít olyan helyi szellemi köröket - ezt organikus értelmiségnek nevezik -, amely egy uralmi rendnek azt a segélycsapatát jelenti, amely nem egyszerűen erőszakkal tartja fönn az uralmat, hanem a szellemi, kulturális szektort - úgy lehet mondani - véres erőszak nélkül tudja stabilizálni, a tömegek tudatának kézben tartásával. Ezért nagyon is elképzelhető, hogy az országhatárokat átlépő tőkés körök érdekében működnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Reakció blog Reakciós blog ld50 blog emo blog antiszemita náci blog náciblog blogring nyilas blog nyilasblogja nyilas blogja konzervatív web keresztény freeblog főoldal nyilasblog jobboldali blog fasiszta blog cenzúrázott blog aszemita blog szókimondó blog radikális blog ufo blog extrém blog terrorista blogger neonáci blog neonáciblog újfasiszta blog sieg heil blog szélsőséges blog szélsőjobbos blog szélsőjobboldali blog szélsőjobboldali blogger acab alleycat blog zsidó blog antiliberális blog rendszerellenes blog neoliberális, neoliberalizmus, neoliberálisok, mainstream, ortodox, gazdaságpolitika, unortodox, orthodox, unorthodox, Matolcsy, Matolcsyzmus, kurucok, labancok, nemzetközi, nemzeti, gazdaság, pénzügyek, nemzeti érdek, bankok, balliberális, jobboldali, nemzeti radikális, imf, valutaalap, nemzeti bank, jegybank, adósságválság, nyomor, szegénység, bűnözés, hitel, hitelek, bankárok, occupy, 99%, szabad piac, piacbolsevizmus, piacbolsevik, nácizás, kommunistázás, álintellektuális, zsidó zsidók zsidókat zsidóknak náci nácik nácikat náciknak blog blogok blogokat blogoknak hungarista hungaristák hungaristákat hungaristáknak nyilas nyilasok nyilasokat nyilasoknak közgazdaság alternatív közgazdaságtan neoliberális neokonzervatív neoliberalizmus neokonzervativizmus neolib neokon antiszemita antiszemitizmus kommunista ökoszociális harmadikutas fasiszta fasizmus falangista falangizmus nemzeti szocialista nemzeti szocializmus erőforrások gazdaság gazdaságpolitika gazdaságpolitikai nemzeti érdek nemzeti érdekek Reakció Scall Fast SF blog nyilas Szálasi Ferenc nemzeti radikális érzelmű jobboldali politika hírek viccek vicc Reakció Reakciós ld50 industrial goth emo antiszemita náci blog blogring nyilas nem polkorrekt jobbikos jobbik konzervatív keresztény freeblog jobboldali fasiszta cenzúrázott buli fotók árpádsávos zászló rendszerellenes aszemita árpádsáv nemzeti radikális terrorista zsidó blogger neonáci sieg heil szélsőjobboldali szélsőközép acab alleycat magyar holokauszttagadás holokauszt tagadás káosz rend anarchia gonosz jó béke háború erőszak hírek történelem manipuláció hazugság politika pártok hírek fiúk