width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: Népi feloszlatás?

2008. május 21., szerda

Népi feloszlatás?

Népi feloszlatás?

Tévhitek az Országgyűlés feloszlatásáról

A dolog jelenlegi interpretációjából úgy tűnik, a Magyar Polgári Demokráciáért Alapítvány kezdeményezérére összegyűlt az 50 000 aláírás, elvileg tehát akkor az országgyűlésnek fel kell oszlatnia magát. Sajnos, ez így nem igaz. Amit az alapítvány kezdeményezett azt „népi kezdeményezésnek” hívjuk és az alkotmányban lefektetett alapjog. Mely van, hogy legyen, de nem jó semmire. Lássuk a vonatkozó részt a Házszabályban.

A Házbizottság a Házszabály 23. §-ának n) pontjában foglalt jogköre alapján az alábbiakat javasolja az Országgyűlésnek: Az Országgyűlés a népi kezdeményezések tárgyalása során – a népszavazásról és a népi kezdeményezésről szóló 1998. évi III. törvény (a továbbiakban: Nsztv.) rendelkezéseinek végrehajtása érdekében, figyelemmel az Ügyrendi bizottság 42/1998-2002. ÜB. állásfoglalására – az alábbiak szerint térjen el a Házszabálytól: A szabályszerű népi kezdeményezés az Országos Választási Bizottság elnökének – az Nsztv. 4. § (3) bekezdése szerint – tájékoztatásával az Országgyűlés tárgysorozatába kerül. Ezt követően az Országgyűlés elnöke a népi kezdeményezés érdemében vélemény kialakítására kijelöli a hatáskörrel rendelkező bizottságot, amely érdemi véleményéről ajánlást nyújt be az Országgyűlésnek. Az Nsztv. 7. § (1) bekezdésében előírt tárgyalási kötelezettségének az Országgyűlés a törvényjavaslat általános vitájának lefolytatására vonatkozó szabályok szerinti vita formájában tesz eleget az alábbi eltérésekkel: A vitának előterjesztője nincs, így előterjesztői expozéra és viszontválaszra nem kerül sor. A vita során elsőként a kijelölt bizottság előadója, illetve – ha van kisebbségi vélemény, a kisebbségi állásfoglalás előadója – ismerteti véleményét. A népi kezdeményezéshez módosító javaslatot benyújtani nem lehet. A Házszabály 102-104. §-ai nem alkalmazhatók. Az Országgyűlés a vitát követően dönt arról, hogy a népi kezdeményezéssel egyetért vagy sem.

Lefordítva a következőt jelenti: miután a megfelelő számú aláírás összegyűlt az országgyűlés köteles napirendre venni a kérdést. Ugyan elvileg a megtárgyalásra is kötelezve lennének, azonban ez nem feltétlenül történik meg. A bizottságoknál, stb. annyi ideig időzik a dolog, hogy egyszerűen nem kerül a OGY elé. Eljátszották már ezt, nem egyszer. Tehát már lehet, hogy itt elsikkad a dolog. Ezek után, ha meg is tárgyalják, vajon mi lesz?

Elutasítják, mint a legfőbb ügyészség, akik kapásból kukáztak, azaz elutasítottak mindent, ami gyurtsány ellen volt, minden eddigi alkalommal.

Netán azt gondoljuk, hogy az az országgyűlés, amely most van és amelynek egyetlen tagja sem kívánja valójában a feloszlatást, meg fogja szavazni a kezdeményezést? Az ellenzék persze meg fogja tenni – már ha eljut a kérdés odáig -, a látszat kedvéért, annak tudatában, hogy a többség biztos nem lesz meg. Hiszen ha van is olyan képviselő az MSZP soraiban, vagy az SZDSZ, MDF soraiban, aki megszavazná, nyílt szavazás esetén bizonyosan nem fogja megtenni, hiszen érvényesül a frakciófegyelem. Értsd: nem kapsz fizetést, kicsináljuk a családodat, bármi. Ezért teljesen röhejes a konstruktív bizalmatlansági intézmény rendszere is : pontosan ugyanezekkel a buktatókkal rendelkezik. A bizalmi szavazáson nem is menesztették Gyurcsányt...

Összegezve mondandómat: sajnos a jelenlegi kezdeményezés nem érheti el a célját, figyelemfelkeltésnek nem rossz, de semmire sem elég.

Most még nem is szabadna feloszlatni a bábkormányt ugyanis a lakosság közel 40 %-a még mindig tudatlanságban él.

Mert! Jó! Sikerül feloszlatni! Azután mi lesz? Előrehozott választáson nyer a FIDESZ és fityiszt mutat nekünk. Abban a pártban az ottani zsidók IS a neokon és neolib nézeteket vallják! A fideszes zsidó is csak zsidó. Tényleg! Jobb a cseber, mint a veder! xD Amíg nincs kire szavazni, addig minek ez az egész? A JOBBIK az egyetlen amire szavaznék, de még nekik is fejlődniük kell.

Legalább még jó 2-3 évet kellene hagyni, a helyzet eszkalálódására.

Ez idő alatt nem csak teljesen lejáratódna a jelenlegi bábkormány, hanem olyan nagymérvű lenne a nyomor, a korrupció, a cigánybűnözés, hogy az a 40% "baloldali" (magyarul félrevezetett) ember is elkezdene gondolkodni. Főleg a női társadalom nagy része a tudatlan, azon belül a 30-50 év közti -főleg közszférában dolgozó- korosztály. A cigánybűnözés őrájuk (illetve gyermekeikre -de rajtuk keresztül közvetve rájuk) is irányul, és ezáltal nagymértékben megnőhet a nemzeti érzelmű társadalmi osztály támogatottsága.

Lenne nemzeti radikális párt a parlamentben, és a hungarizmus is sokkal elfogadottabb lenne. Amúgy a hungarizmus nem egyenlő a nemzeti radikalizmussal. Erről bővebb infó itt :

http://reakcio.blogspot.com/2008/04/nylt-levl.html

Mózes V 15.6. a zsidókhoz : "Mert az Úr, a te Istened megáld téged, a miképen megmondotta néked; és sok népnek adsz zálogos kölcsönt, te pedig nem kérsz kölcsönt, és sok népen fogsz uralkodni, és te rajtad nem uralkodnak."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Reakció blog Reakciós blog ld50 blog emo blog antiszemita náci blog náciblog blogring nyilas blog nyilasblogja nyilas blogja konzervatív web keresztény freeblog főoldal nyilasblog jobboldali blog fasiszta blog cenzúrázott blog aszemita blog szókimondó blog radikális blog ufo blog extrém blog terrorista blogger neonáci blog neonáciblog újfasiszta blog sieg heil blog szélsőséges blog szélsőjobbos blog szélsőjobboldali blog szélsőjobboldali blogger acab alleycat blog zsidó blog antiliberális blog rendszerellenes blog neoliberális, neoliberalizmus, neoliberálisok, mainstream, ortodox, gazdaságpolitika, unortodox, orthodox, unorthodox, Matolcsy, Matolcsyzmus, kurucok, labancok, nemzetközi, nemzeti, gazdaság, pénzügyek, nemzeti érdek, bankok, balliberális, jobboldali, nemzeti radikális, imf, valutaalap, nemzeti bank, jegybank, adósságválság, nyomor, szegénység, bűnözés, hitel, hitelek, bankárok, occupy, 99%, szabad piac, piacbolsevizmus, piacbolsevik, nácizás, kommunistázás, álintellektuális, zsidó zsidók zsidókat zsidóknak náci nácik nácikat náciknak blog blogok blogokat blogoknak hungarista hungaristák hungaristákat hungaristáknak nyilas nyilasok nyilasokat nyilasoknak közgazdaság alternatív közgazdaságtan neoliberális neokonzervatív neoliberalizmus neokonzervativizmus neolib neokon antiszemita antiszemitizmus kommunista ökoszociális harmadikutas fasiszta fasizmus falangista falangizmus nemzeti szocialista nemzeti szocializmus erőforrások gazdaság gazdaságpolitika gazdaságpolitikai nemzeti érdek nemzeti érdekek Reakció Scall Fast SF blog nyilas Szálasi Ferenc nemzeti radikális érzelmű jobboldali politika hírek viccek vicc Reakció Reakciós ld50 industrial goth emo antiszemita náci blog blogring nyilas nem polkorrekt jobbikos jobbik konzervatív keresztény freeblog jobboldali fasiszta cenzúrázott buli fotók árpádsávos zászló rendszerellenes aszemita árpádsáv nemzeti radikális terrorista zsidó blogger neonáci sieg heil szélsőjobboldali szélsőközép acab alleycat magyar holokauszttagadás holokauszt tagadás káosz rend anarchia gonosz jó béke háború erőszak hírek történelem manipuláció hazugság politika pártok hírek fiúk