width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: Nem kell fizetni a mérőóracseréért, a mérőórákkal kapcsolatos összes költség szolgáltatókra terheléséről és a Főgáz teljes fogyasztóvédelmi átvilágításáról döntött szerdai ülésén a kormány

2014. február 26., szerda

Nem kell fizetni a mérőóracseréért, a mérőórákkal kapcsolatos összes költség szolgáltatókra terheléséről és a Főgáz teljes fogyasztóvédelmi átvilágításáról döntött szerdai ülésén a kormány

A "Tigáz trükköt" más szolgáltatók is ismerték : indokolatlanul gyakran és - vagy mondvacsinált okokból cseréltették ki az órát a fogyasztókkal. Ennek most vége, bár eddig sem kellett volna így lennie.

Nem kell fizetni a mérőóracseréért, a mérőórákkal kapcsolatos összes költség szolgáltatókra terheléséről és a Főgáz teljes fogyasztóvédelmi átvilágításáról döntött szerdai ülésén a kormány

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=73003

Nem kell fizetni a mérőóracseréért

2014. február 26. 15:49 Hunhír.info

A mérőórákkal kapcsolatos összes költség szolgáltatókra terheléséről és a Főgáz teljes fogyasztóvédelmi átvilágításáról döntött szerdai ülésén a kormány - jelentette be a kormányszóvivői tájékoztatón Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő, a rezsicsökkentések végrehajtásáért felelős munkacsoport vezetője.

Kiemelte: a rezsicsökkentés ügyében nagy hangsúlyt fektettek a konzultációra. Összesen 120 rezsifórumot tartottak országszerte, amelyen 70 ezer ember vett részt, és több mint ezer problémát, bejelentést, javaslatot gyűjtöttek össze. Ezeket áttekintette a munkacsoport, majd ezek kerültek szerdán a kormány elé.

A kormánypárti politikus közlése szerint munkacsoportja még a nap folyamán megkezdi a mérőórákkal kapcsolatos költségek szolgáltatókra terheléséhez szükséges jogszabályi háttér kidolgozását. Beszámolt arról is, hogy ha szükséges, összehívják az Országgyűlés rendkívüli ülését, de lehetséges, hogy enélkül is megoldható a változtatás. Mint mondta, az intézkedés minden típusú mérőórát érintene, és a lehető leggyorsabban kívánják bevezetni azt. Ez a kormány álláspontja szerint tulajdonjogi probléma, hiszen ha a mérőóra a szolgáltató tulajdona, akkor "miért kell érte fizetnie a fogyasztónak" - fogalmazott Németh Szilárd.

Hangsúlyozta: a tulajdonjog szerint a tulajdonosnak kell állnia a költségeket. Giró-Szász András kormányszóvivő a tájékoztatón az eddigi helyzetet abszurdnak nevezte, amelyet ahhoz hasonlított, mint ha a hentesnél a vásárlónak kellene kifizetnie a mérleget.

A kormány emellett elrendelte a Főgáz teljes fogyasztóvédelmi átvilágítását, amelyet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság közösen végez el, és amely elkészülte után a kormány elé kerül.

Németh Szilárd jelezte, a Főgáz 49 százalékban az államé, 51 százalékban pedig a Fővárosi Önkormányzaté. A kormány úgy döntött, "épp itt az ideje megmutatni" egy ilyen 100 százalékban közösségi tulajdonban lévő szolgáltatónál, hogy minden tekintetben, minden körülmények között betartják az összes fogyasztóvédelmi szabályt és törvényt, és jóhiszeműen járnak el a fogyasztókkal szemben - jelentette ki a kormánypárti politikus. Hozzátette: épp itt az ideje, hogy ennél a cégnél "a tulajdonosi befolyást is latba vetve" rendet tegyenek és megvédjék a fogyasztókat.

A rezsicsökkentési munkacsoport vezetője elmondta: a két konkrét azonnali döntésen kívül négy másik területen további számítások elvégzéséről, információk beszerzéséről döntött a kormány. Ilyen a "köbméter versus kilojoule probléma", az alapdíjak kérdése, a fejlesztések és a kikapcsolás-visszakapcsolás kérdésköre. Ezekben a témakörökben további vizsgálatokat rendelt el a kormány, és valószínűleg fogyasztóvédelmi lépésekre lesz szükség.

A kormányszóvivő hozzátette: a négy témában további vizsgálatokra kérte fel az energiahivatalt és az illetékes szerveket a kormány. Ezek azért szükségesek - mondta -, hogy még megalapozottabb, még hatásosabb, a fogyasztók számára még kedvezőbb döntést hozhassanak.

Giró-Szász András bejelentette azt is: szigorú és teljes kivizsgálást rendelt el a kormány az MEKH-nél az Elmű és az Émász előrehozott éves közgyűlésével kapcsolatban. A legfontosabbnak azt nevezte, hogy a karbantartásra és fejlesztésekre félretett tartalékokból ne lehessen osztalékot fizetni. Németh Szilárd ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: az osztalékkivonás azért keltette fel a kormány figyelmét, mert ez az ellátás biztonságát veszélyezteti, ha "mondjuk egy komoly osztalékkivonás mellett nem megfelelő a karbantartás".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Reakció blog Reakciós blog ld50 blog emo blog antiszemita náci blog náciblog blogring nyilas blog nyilasblogja nyilas blogja konzervatív web keresztény freeblog főoldal nyilasblog jobboldali blog fasiszta blog cenzúrázott blog aszemita blog szókimondó blog radikális blog ufo blog extrém blog terrorista blogger neonáci blog neonáciblog újfasiszta blog sieg heil blog szélsőséges blog szélsőjobbos blog szélsőjobboldali blog szélsőjobboldali blogger acab alleycat blog zsidó blog antiliberális blog rendszerellenes blog neoliberális, neoliberalizmus, neoliberálisok, mainstream, ortodox, gazdaságpolitika, unortodox, orthodox, unorthodox, Matolcsy, Matolcsyzmus, kurucok, labancok, nemzetközi, nemzeti, gazdaság, pénzügyek, nemzeti érdek, bankok, balliberális, jobboldali, nemzeti radikális, imf, valutaalap, nemzeti bank, jegybank, adósságválság, nyomor, szegénység, bűnözés, hitel, hitelek, bankárok, occupy, 99%, szabad piac, piacbolsevizmus, piacbolsevik, nácizás, kommunistázás, álintellektuális, zsidó zsidók zsidókat zsidóknak náci nácik nácikat náciknak blog blogok blogokat blogoknak hungarista hungaristák hungaristákat hungaristáknak nyilas nyilasok nyilasokat nyilasoknak közgazdaság alternatív közgazdaságtan neoliberális neokonzervatív neoliberalizmus neokonzervativizmus neolib neokon antiszemita antiszemitizmus kommunista ökoszociális harmadikutas fasiszta fasizmus falangista falangizmus nemzeti szocialista nemzeti szocializmus erőforrások gazdaság gazdaságpolitika gazdaságpolitikai nemzeti érdek nemzeti érdekek Reakció Scall Fast SF blog nyilas Szálasi Ferenc nemzeti radikális érzelmű jobboldali politika hírek viccek vicc Reakció Reakciós ld50 industrial goth emo antiszemita náci blog blogring nyilas nem polkorrekt jobbikos jobbik konzervatív keresztény freeblog jobboldali fasiszta cenzúrázott buli fotók árpádsávos zászló rendszerellenes aszemita árpádsáv nemzeti radikális terrorista zsidó blogger neonáci sieg heil szélsőjobboldali szélsőközép acab alleycat magyar holokauszttagadás holokauszt tagadás káosz rend anarchia gonosz jó béke háború erőszak hírek történelem manipuláció hazugság politika pártok hírek fiúk