width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: Miért rúgták ki az origó főszerkesztőjét? "Az Origo június eleji főszerkesztőváltása nem a sajtószabadság végéről szól"

2014. június 20., péntek

Miért rúgták ki az origó főszerkesztőjét? "Az Origo június eleji főszerkesztőváltása nem a sajtószabadság végéről szól"

Miért rúgták ki az origó főszerkesztőjét? Akinek az álfüggetlen, jobbra ágyúval lövő - ám a liberálbalra csak néha hébe-hóba odapacsizó érdek-neolib média AZ abszolút eligazodási pont, azt már eleve félrevezették, szóval miféle sajtószabadságról beszél legelőször is. ;)

Agy már alaposan kimosva... A "saját" véleményükre oly büszke, normális embereket hordákba tömörülve nácizó, uszuló libsi sznobok. Én a kormány helyében betiltanám az összes NGO-t, beleértve a hazugságokkal lázító csicskamédiát is. Ha a jobbikos Kovács Bélába a semmiért belekötöttek (kampánycéllal csak, vége a választásnak máris el van felejtve + 30 évre titkosítva), a bizonyítottan puccsista szándékú usa-bérenceket is bőven van mivel megfogni jogilag... legyen az média, civil szervezet, vagy egyéb!

A média nagyon komoly hatalmi ág. Igenis vissza lehet élni vele, a helyi közösségek kárára. Hazudtak egyszer, kétszer, 12-szer? N-edik politikai indíttatású érdekhazugság után betiltani az egészet a francba! Meddig maradna meg mondjuk a hvg, bajai videó meg egyéb kampánycélú hamisítványok lelkes terjesztője? Mondd meg kedves népszabadság, hány híredben van (akár csak) egy igazság? :) Kinek lenne baj, ha idegen érdekek lobbistái, mint a 'négy mancs', alapból tiltva lennének? A becsületes többségnek nem, aki efféle hazaárulásból akar könnyű munkával gazdagodni annak az óhaja-sóhaja meg hadd' legyen már magasról lesz*rva.

444, cink, vs.hu, hvg és a többi - mert vannak még, hajjaj - is gebedjen meg, igen. Ne lehessen pénzzel pumpálni külföldről a pedig veszteséges médiát, a magyar állampolgároknak joguk van a valóságról tájékozódni. Éljen Orbán. :D Na jó, azért annyira sajnos nem eléggé nemzeti ez a kormány, de egyelőre ez van. Aztán majd jön Jobb(ik) - de nem a szocionisták, mint ahogy azt a saját létét is letagadó, nemzetközi érdekhálózat szeretné. A fidesz-ekéző mémek többsége, amiket itt is lelkesen megosztanak sokan, vadliberális szellemi műhelyek terméke. Nem csak úgy valaki gimpelte otthon, némely esetben igen profi hamisítványok ezek.

Különben érdekes. Veszteséges a zsiget fesztivál, a retek klub, és más liberális agymosodák. Évek, évtizedek óta csak veszítenek - mégis, mi benne a biznisz, miféle üzleti modell mentén éri meg? Vagy hazudnak a zsidók és sima adócsalás, de ha igaz akkor meg egyszerűen a magyar társadalom neoliberális célú átnevelésére tartják eme veszteséges vállalkozásokat!!!! Egyik se közösségépítő célzatú, inkább antiszociális. Mint egy liberális.

"Az Origo június eleji főszerkesztőváltása nem a sajtószabadság végéről szól. Inkább azt igazolja, hogy az online sajtó pénzügyileg még a nyomtatottnál is kiszolgáltatottabb. Ha nem segít az állam vagy egy amerikai nagybácsi – mint Soros György a 444.hu-nak –, a híroldalaknak mindinkább kereskedelmi felületté kell válniuk. Vagy csődbe mennek. Az Origo-botrány eddig ismeretlen összefüggései a csütörtöki Heti Válaszban. "

"Először is álljon itt hat szám:

–833,3 millió

–1 234,7 millió

–1 330,3 millió

–1 478,3 millió

–684,8 millió

–420,8 millió

Ezek a számok forintban értendők, és az Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. adózott eredményét mutatják 2008-ban, 2009-ben, 2010-ben, 2011-ben, 2012-ben és 2013-ban. Igen, mindegyik szám negatív, azaz valójában nem eredményről, hanem gigantikus eredménytelenségről beszélünk. Az elmúlt bő két hétben a magyar média e számok ismertetése nélkül volt képes írni az Origo főszerkesztőjének kirúgásáról.

Aligha csoda, ha egy közéleti portál főszerkesztőváltásánál felmerül a politikai befolyásolás gyanúja – a pártok és a sajtó ugyanis sosem voltak hermetikusan elkülönítve egymástól. A szavazatvásárlós bajai videó óta tudjuk, hogy a hvg.hu munkatársai az MSZP székházából kaptak muníciót a botránykeltéshez, és nyilván az is életszerű, hogy fideszes politikusok telefonálgatnak, ha a kormány szélessávúinternet-terjesztési partnerének (Magyar Telekom) lapja (Origo) kellemetlen írásokat közöl Lázár János utazási szokásairól vagy Rogán Antal ingatlanjairól.

Ennél szomorúbb tény azonban, hogy hiába (volt) az egyik legtartalmasabb hírportál az Origo, a lap – jelenlegi formájában – politikai nyomásgyakorlás nélkül is végstádiumba jutott. Lásd a fenti számokat. Noha mára össznépi szokássá vált a nyomtatott sajtó temetése, a valóságban az online híroldalak pénzügyi értelemben jóval kiszolgáltatottabbak, mint lapozható társaik. Míg ugyanis a print lapokért fizetnek a vásárlók, a netes médiumok ingyen kínálják az információkat, tehát a kiadásokat a reklámbevételekből kellene fedezni. Csakhogy a Magyar Reklámszövetség 2013-as adatai szerint a hirdetők a 175 milliárd forintos reklámtorta mindössze 22,2 százalékát költik el az interneten, ezen belül pedig olyan nemzetközi cégek szívják fel a költések jelentős részét, mint a Google, a YouTube és a Facebook. (Mindezt úgy, hogy a Facebooknak nincs is magyar vállalata, az itteni Google-leány pedig mindössze tucatnyi bejelentett munkavállalóval dolgoztat.)

Ilyen körülmények között háromféle módon lehet életben tartani nagy online hírszerkesztőségeket. Először is segíthet az állam egy nagyobb hirdetési kontingenssel – ezzel a lehetőséggel él az Index. Másodszor megjelenhetnek amerikai nagybácsik, akik üzleten kívüli célok által meghatározott támogatásban részesítenek egy-egy újságíróstábot. Erre a legnyilvánvalóbb példa Magyarországon a 444.hu, melybe nemrég szállt be kisebbségi – de a kiadó alapszabálya és tevékenysége tekintetében vétójoggal rendelkező – tulajdonosként a Soros György által elindított Media Development Investment Fund (MDIF) egyik cége. Az állami és a külföldi (alapítványi) finanszírozás lehetősége persze nem minden online médiumnak adatott meg. Az Origónak például a legkevésbé sem, így a kiadónak egy harmadik életben maradási stratégiát kellett választania. Tudomásunk szerint Vaszily Miklós igazgató belső körben már hónapokkal ezelőtt – bőven a Lázár- és Rogán-ügyek felhabzását megelőzve – egyértelművé tette, hogy a Telekom hosszú távon csak akkor finanszírozza a portált, ha kereskedelmibb felületté válik. A cél tehát az lett, hogy a látogatók ne csak olvassanak, hanem vásároljanak is (nyilván Telekom-alkalmazásokat), illetve a bevett hirdetők mellett be lehessen vonni a kisebb reklámozókat is.

A Heti Válasz sokszor bírálja a piac mindenhatóságát, és ezért gyakran kapunk feddést a liberális médiumoktól. Mégsem kárörvendve, inkább keserűen kell kijelenteni: a politika önmagában nem tudta volna legyőzni az Origo stábját, a piac (tehát a Google-re és a Facebookra menekülő hirdetők) viszont igen.

Amennyiben a teljes történetre kíváncsi, a Heti Válasz június 19-i számában megtalálja. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható. "

http://valasz.hu/itthon/ezert-rugtak-ki-az-origo-foszerkesztojet-100874

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Reakció blog Reakciós blog ld50 blog emo blog antiszemita náci blog náciblog blogring nyilas blog nyilasblogja nyilas blogja konzervatív web keresztény freeblog főoldal nyilasblog jobboldali blog fasiszta blog cenzúrázott blog aszemita blog szókimondó blog radikális blog ufo blog extrém blog terrorista blogger neonáci blog neonáciblog újfasiszta blog sieg heil blog szélsőséges blog szélsőjobbos blog szélsőjobboldali blog szélsőjobboldali blogger acab alleycat blog zsidó blog antiliberális blog rendszerellenes blog neoliberális, neoliberalizmus, neoliberálisok, mainstream, ortodox, gazdaságpolitika, unortodox, orthodox, unorthodox, Matolcsy, Matolcsyzmus, kurucok, labancok, nemzetközi, nemzeti, gazdaság, pénzügyek, nemzeti érdek, bankok, balliberális, jobboldali, nemzeti radikális, imf, valutaalap, nemzeti bank, jegybank, adósságválság, nyomor, szegénység, bűnözés, hitel, hitelek, bankárok, occupy, 99%, szabad piac, piacbolsevizmus, piacbolsevik, nácizás, kommunistázás, álintellektuális, zsidó zsidók zsidókat zsidóknak náci nácik nácikat náciknak blog blogok blogokat blogoknak hungarista hungaristák hungaristákat hungaristáknak nyilas nyilasok nyilasokat nyilasoknak közgazdaság alternatív közgazdaságtan neoliberális neokonzervatív neoliberalizmus neokonzervativizmus neolib neokon antiszemita antiszemitizmus kommunista ökoszociális harmadikutas fasiszta fasizmus falangista falangizmus nemzeti szocialista nemzeti szocializmus erőforrások gazdaság gazdaságpolitika gazdaságpolitikai nemzeti érdek nemzeti érdekek Reakció Scall Fast SF blog nyilas Szálasi Ferenc nemzeti radikális érzelmű jobboldali politika hírek viccek vicc Reakció Reakciós ld50 industrial goth emo antiszemita náci blog blogring nyilas nem polkorrekt jobbikos jobbik konzervatív keresztény freeblog jobboldali fasiszta cenzúrázott buli fotók árpádsávos zászló rendszerellenes aszemita árpádsáv nemzeti radikális terrorista zsidó blogger neonáci sieg heil szélsőjobboldali szélsőközép acab alleycat magyar holokauszttagadás holokauszt tagadás káosz rend anarchia gonosz jó béke háború erőszak hírek történelem manipuláció hazugság politika pártok hírek fiúk