width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: Scall Fast Google+

2015. január 19., hétfő

Scall Fast Google+


Scall Fast Google+
Nemzetközi neolib pénzvilág nem valami abszolút igazodási pont, azt teszik és mondják ami az érdekük...
1/18/2015 4:47:11 PM
Nemzetközi neolib pénzvilág nem valami abszolút igazodási pont, azt teszik és mondják ami az érdekük. Ha tudnak hisztériát kelteni, hogy kamatot emeljünk, akkor megteszik. Sem módszertant, sem más indoklást nem adnak a minősítéseikhez. A bankok nyeresége csökkent, ezt emlegették, már csak azért is rossz indok a leminősítésre, mert a válság kezdetén is rendre pozitív mérlegük volt. És azt a pénzt az emberektől vették el, minél jobban szegényedett mindenki a bankok annál gyorsabban gazdagodtak!
Usa-ban a figyelmeztetések ellenére 2007 - 2008 előtt gerjesztették a kockázatos hitelkihelyezéseket - a hitelminősítők! Ugye, ez a válság egyik oka, álíltólag. Ennyire értenek hozzá, csak saját zsebre nyerészkednek, a zsidós pénzvilág tényleg olyan, mint egy rákos daganat.
Az imf annyival több, hogy a hitelért cserébe politikailag is gyarmatosít, eléri hogy mindent eladjon adott ország, örökre kamatgyarmat legyen, igen magas adókkal ám állami közoktatás, tömegközlekedés, egészségügy, infrastruktúra, más egyéb szociális és állami szolgáltatások nélkül! Munkásjogok is mennek a levesbe ha az imf diktál, háttérbe szorul a környezet védelme a profitszerzéssel szemben, és például az élelmiszerbiztonság is, mert jön a gmo!.
"Miért kapjuk mi drágán a hitelt. Ki adott (korábban) felhatalmazást az úgynevezett hitelminősítő intézeteknek, hogy egy magáncégként, besorolásával így dönthessen egy ország gazdasága felett. Mert ne ámítsuk magunkat. Ezen cégek véleménye meg "kódjai" alapján áraznak be minket, holott az egész rendszer álságos. Szerintem: a tartós hozamemelkedést a hitelminősítők felgyorsították, ugyanis a kormány a folyamatos leminősítés nyomán egyre és egyre magasabb kamatok mellett tudta csak finanszírozni az adóságot. Az az egyszerű összefüggés, hogy ha leminősítenek egy országot akkor az feljebb tolja a kamatot és nehezíti az ország helyzetét. Vagyis ebből következik, hogy a leminősítésben nincs nagy kockázat a hitelminősítő számára hiszen a lépés úgyis az általa előre jelzett következményekhez vezet. Ha nem is a leminősítés pillanatában, de később úgyis eljut az ország arra a szintre amit ő jósolt. Csak hogy éppen a hitelminősítő hathatós "segítségének köszönhetően". Hát ezért ennyire drágák azok a hitelek... Nem hiszem, hogy éppen miattunk."
Politikai eszköz a nyugati hitelminősítő
http://www.hidfo.net.ru/2015/01/17/politikai-eszkoz-nyugati-hitelminosito
2015.01.17 16:00
A Fitch Ratings stabilról negatívra változtatta a Görögországra vonatkozó hosszú-távú pénzügyi előrejelzését, amiért ebben a hónapban az ország parlamenti választásokat tart, és Athénban is teljes külpolitikai fordulat várható. A Fitch pénteki közleménye szerint "a jelenlegi politikai bizonytalanság fokozza a Görögország hiteltörlesztői megbízhatóságára leselkedő kockázatokat".
Az előrejelzés szerint a január 25-én tartott országgyűlési választások bizonytalanná teszik a görögországi politika irányát, fokozzák a "pénzügyi nehézségek" megjelenésének kockázatát, és azzal fenyegetnek, hogy az ország újra recesszióba süllyed.
A hitelminősítő "előrejelzése" egy önbeteljesítő jóslat, a befektetők éppen amiatt menekülnek az országból, mert azt az elemzők egyre kockázatosabb befektetési környezetnek minősítik. A Fitch döntése önmagában is tőkekivonást idéz elő Görögországban, ami csökkenti Athén anyagi mozgásterét. Ezzel egy olyan helyzet áll elő Görögországban, hogy a kormány források nélkül marad, amiből csak úgy tud kikeveredni, ha a görög politika a nyugat számára kedvező irányt vesz (a Fitch szerint a görög politika irányával van gond), mert abban az esetben a befektetőket a korábbinál pozitívabb elbírálással újra visszaküldenék Görögországba, és javulna a kormány anyagi mozgástere.
Tetten érhető, hogy a nyugati hitelminősítő intézet ez alkalommal is politikai eszköz szerepét tölti be. Ha Görögország keleti nyitást hajt végre, a befektetők hanyatt-homlok menekülése lesz a szakmai ajánlás, hogy a kormány pénz nélkül maradjon. Abban az esetben minden, a keleti nyitással összefüggő projektet Oroszország maga kell hitelezzen (mert Athén nem tudná miből finanszírozni), a nyugatbarát hazai sajtó pedig démonizálni tudja a kormányt, amiért orosz hitelt vesz fel és "eladósítja az országot".


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Reakció blog Reakciós blog ld50 blog emo blog antiszemita náci blog náciblog blogring nyilas blog nyilasblogja nyilas blogja konzervatív web keresztény freeblog főoldal nyilasblog jobboldali blog fasiszta blog cenzúrázott blog aszemita blog szókimondó blog radikális blog ufo blog extrém blog terrorista blogger neonáci blog neonáciblog újfasiszta blog sieg heil blog szélsőséges blog szélsőjobbos blog szélsőjobboldali blog szélsőjobboldali blogger acab alleycat blog zsidó blog antiliberális blog rendszerellenes blog neoliberális, neoliberalizmus, neoliberálisok, mainstream, ortodox, gazdaságpolitika, unortodox, orthodox, unorthodox, Matolcsy, Matolcsyzmus, kurucok, labancok, nemzetközi, nemzeti, gazdaság, pénzügyek, nemzeti érdek, bankok, balliberális, jobboldali, nemzeti radikális, imf, valutaalap, nemzeti bank, jegybank, adósságválság, nyomor, szegénység, bűnözés, hitel, hitelek, bankárok, occupy, 99%, szabad piac, piacbolsevizmus, piacbolsevik, nácizás, kommunistázás, álintellektuális, zsidó zsidók zsidókat zsidóknak náci nácik nácikat náciknak blog blogok blogokat blogoknak hungarista hungaristák hungaristákat hungaristáknak nyilas nyilasok nyilasokat nyilasoknak közgazdaság alternatív közgazdaságtan neoliberális neokonzervatív neoliberalizmus neokonzervativizmus neolib neokon antiszemita antiszemitizmus kommunista ökoszociális harmadikutas fasiszta fasizmus falangista falangizmus nemzeti szocialista nemzeti szocializmus erőforrások gazdaság gazdaságpolitika gazdaságpolitikai nemzeti érdek nemzeti érdekek Reakció Scall Fast SF blog nyilas Szálasi Ferenc nemzeti radikális érzelmű jobboldali politika hírek viccek vicc Reakció Reakciós ld50 industrial goth emo antiszemita náci blog blogring nyilas nem polkorrekt jobbikos jobbik konzervatív keresztény freeblog jobboldali fasiszta cenzúrázott buli fotók árpádsávos zászló rendszerellenes aszemita árpádsáv nemzeti radikális terrorista zsidó blogger neonáci sieg heil szélsőjobboldali szélsőközép acab alleycat magyar holokauszttagadás holokauszt tagadás káosz rend anarchia gonosz jó béke háború erőszak hírek történelem manipuláció hazugság politika pártok hírek fiúk