width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: Orbán Viktor lelepleződött, kiderült, hogy bevándorlókkal kezelné a munkaerőhiányt. A kitétel a V4-ek által ismertetett közös dokumentumban szerepel, a miniszterelnök rábólintott. Segget csinált a szájából. Nincs hiányszakma csak rosszul fizetett szakma!!! A „hiánynak” számos egyéb oka van - alacsony bér, mobilitási akadályok, alacsony társadalmi presztízs, munkakörülmények, rosszabb életesélyek.

2016. szeptember 19., hétfő

Orbán Viktor lelepleződött, kiderült, hogy bevándorlókkal kezelné a munkaerőhiányt. A kitétel a V4-ek által ismertetett közös dokumentumban szerepel, a miniszterelnök rábólintott. Segget csinált a szájából. Nincs hiányszakma csak rosszul fizetett szakma!!! A „hiánynak” számos egyéb oka van - alacsony bér, mobilitási akadályok, alacsony társadalmi presztízs, munkakörülmények, rosszabb életesélyek.

"Orbán lelepleződött, bevándorlókkal kezelné a munkaerőhiányt"

A kitétel a V4-ek által ismertetett közös dokumentumban szerepel, a miniszterelnök rábólintott.

Segget csinált a szájából. Ha nagyon kifizetődő lenne a hiányszakmákban dolgozni, akkor nyilván csökkenne, előbb-utóbb eltűnne a hiány. Nem ez történik, másrészt 2005 óta ilyen fajta ingyenes és támogatott szakmai képzéseket indítanak az ÁFSZ-nél, azaz a munkaügyi-központokkal. Nincs hiányszakma csak rosszul fizetett szakma. A szocik száz lépés programját követi a fidesz is sajnos.

Ugyanaz a neoliberalizmusuk!

"Nyilván szerepet játszik ebben a kommunista időkben jól megtanult, leegyszerűsített gondolkodási séma. Ez a séma úgy hangzik, hogy „ha nem találok munkaerőt, akkor kevés van, és ezért többet kell képezni". Ebben sokan hisznek. De láttuk, a „hiánynak" számos egyéb oka van (alacsony bér, mobilitási akadályok, alacsony társadalmi presztízs, munkakörülmények, rosszabb életesélyek), amelyek együttesen azt sugallják, hogy az „úgynevezett" szakmunkáshiány legalább annyira tekinthető versenyképességi hiánynak, mint munkaerőhiánynak. A hiány erőteljes jelzése pedig nem a tényleges – amúgy nem is mérhető – hiány nagyságát jelzi, hanem nyomásgyakorlásnak tekinthető, amely állami forrásokból kíván nagy tömegben – akár rosszul – kiképzett munkaerőt, mert ez esetben az számára sokkal olcsóbb lesz. Éppen ezért a hiányszakmát preferáló szabályozás nem fogja megszüntetni magát a „szakmunkáshiányt", éppen ellenkezőleg, távlatilag generálja. "

http://www.hier.iif.hu/hu/letoltes.php?fid=tartalomsor/2088

A fidesz csele : azt mondja amit az emberek hallani akarnak, de közben a háttérben (amit nem harsog a köz- és fidesz-oligarcha média) már százezrek betelepítésére készülnek.

Azért el kell menni és Orbánnak kell üzenni a NEM szavazattal, DE csak a muszlim áradatra vonatkozik az egész kampánycirkusz, a béreket letörő olcsó munkaerő behozatalára már készül a hazug, hamis álnemzeti fidesz qrmány.

Nem szabad több időt adni a rombolásra ezeknek, azért kell 2018-ban a Jobbikra szavazni. Amit ballib fórumokon továbbra is lenáciznak. De ezt úgy is lehet nézni, mindegy hogy azok-e vagy sem, legalább egy másik és új erő, ami még sose volt kormányon. :3

Orbán lelepleződött, bevándorlókkal kezelné a munkaerőhiányt - mert biztosan dolgozni akar a betolakodó

Pozsonyban Orbán Viktor kudarcot vallott: nemhogy nem sikerült megváltoztatnia az unió bevándorláspolitikáját, de ő maga hajtott végre 180 fokos fordulatot. A Jobbik úgy véli, a magyar kormányfőnek nem lett volna szabad áldását adnia a Visegrádi Négyeknek arra a Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter által ismertetett közös dokumentumára, mely szerint a Magyarországhoz hasonlóan munkaerőhiánnyal küzdő tagállamok „a menekülteket, sőt bevándorlókat akár jelentős számban" is befogadhatják. Ez a rémisztő kitétel teljesen egybecseng Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elképzeléseivel, aki nem a Nyugatra menekült magyarok hazacsábításával és uniós szinthez közelítő munkabérekkel, hanem harmadik országbeli munkavállalókkal kezelné a hazai munkaerőhiányt.

Orbán tehát lelepleződött, az október 2-i népszavazást ő maga is pusztán párt- és belpolitikai erőfelmérésnek tekinti. Ezzel azonban rendkívül veszélyes hazárdjátékba viszi az országot, hiszen egy érvénytelen népszavazással ütőkártyát adna Brüsszel kezébe. A pénteki uniós csúcs után csak még bizonyosabb: ha a népszavazás eredménytelen, Orbán Viktornak személyesen kell vállalnia a felelősséget és távoznia kell a miniszterelnöki bársonyszékből!

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke

Orbán fordulata: bevándorlókkal kezelnék a munkaerőhiányt?

2016. 09. 17. Alfahír

A kitétel a V4-ek által ismertetett közös dokumentumban szerepel, a miniszterelnök rábólintott.

A pénteki pozsonyi EU-csúcs sikertelenségéről maga Orbán Viktor beszélt a találkozót követően. Mint írtuk, a miniszterelnök azt mondta, nem sikerült megváltoztatni Brüsszel bevándorláspolitikáját.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke reagáló közleményében azt írja, Orbán Viktor lelepleződött, kiderült, hogy bevándorlókkal kezelné a munkaerőhiányt.

"Pozsonyban Orbán Viktor kudarcot vallott: nemhogy nem sikerült megváltoztatnia az unió bevándorláspolitikáját, de ő maga hajtott végre 180 fokos fordulatot. A Jobbik úgy véli, a magyar kormányfőnek nem lett volna szabad áldását adnia a Visegrádi Négyeknek arra a Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter által ismertetett közös dokumentumára, mely szerint a Magyarországhoz hasonlóan munkaerőhiánnyal küzdő tagállamok "a menekülteket, sőt bevándorlókat akár jelentős számban" is befogadhatják" - fogalmaz a Jobbik politikusa.

A visegrádi csoport az úgynevezett "rugalmas szolidaritás" elvét javasolta Pozsonyban a migrációs válság kezelésére. Az álláspontot ismertető Witold Waszczykowski azt mondta, az uniós tagállamok között vannak olyanok, amelyek munkaerőhiánnyal küzdenek, így "a menekülteket, sőt bevándorlókat akár jelentős számban" is befogadhatják.

A javaslat Magyarország számára is kockázatos lehet, hiszen az elmúlt időszakban igen jelentőssé vált a munkaerőhiány.

Z. Kárpát rámutat: ez a rémisztő kitétel teljesen egybecseng Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elképzeléseivel, aki nem a Nyugatra menekült magyarok hazacsábításával és uniós szinthez közelítő munkabérekkel, hanem harmadik országbeli munkavállalókkal kezelné a hazai munkaerőhiányt.

A Jobbik szerint Orbán tehát lelepleződött, az október 2-i népszavazást ő maga is pusztán párt- és belpolitikai erőfelmérésnek tekinti. Ezzel azonban rendkívül veszélyes hazárdjátékba viszi az országot, hiszen egy érvénytelen népszavazással ütőkártyát adna Brüsszel kezébe.

"A pénteki uniós csúcs után csak még bizonyosabb: ha a népszavazás eredménytelen, Orbán Viktornak személyesen kell vállalnia a felelősséget és távoznia kell a miniszterelnöki bársonyszékből!" - zárul a közlemény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Reakció blog Reakciós blog ld50 blog emo blog antiszemita náci blog náciblog blogring nyilas blog nyilasblogja nyilas blogja konzervatív web keresztény freeblog főoldal nyilasblog jobboldali blog fasiszta blog cenzúrázott blog aszemita blog szókimondó blog radikális blog ufo blog extrém blog terrorista blogger neonáci blog neonáciblog újfasiszta blog sieg heil blog szélsőséges blog szélsőjobbos blog szélsőjobboldali blog szélsőjobboldali blogger acab alleycat blog zsidó blog antiliberális blog rendszerellenes blog neoliberális, neoliberalizmus, neoliberálisok, mainstream, ortodox, gazdaságpolitika, unortodox, orthodox, unorthodox, Matolcsy, Matolcsyzmus, kurucok, labancok, nemzetközi, nemzeti, gazdaság, pénzügyek, nemzeti érdek, bankok, balliberális, jobboldali, nemzeti radikális, imf, valutaalap, nemzeti bank, jegybank, adósságválság, nyomor, szegénység, bűnözés, hitel, hitelek, bankárok, occupy, 99%, szabad piac, piacbolsevizmus, piacbolsevik, nácizás, kommunistázás, álintellektuális, zsidó zsidók zsidókat zsidóknak náci nácik nácikat náciknak blog blogok blogokat blogoknak hungarista hungaristák hungaristákat hungaristáknak nyilas nyilasok nyilasokat nyilasoknak közgazdaság alternatív közgazdaságtan neoliberális neokonzervatív neoliberalizmus neokonzervativizmus neolib neokon antiszemita antiszemitizmus kommunista ökoszociális harmadikutas fasiszta fasizmus falangista falangizmus nemzeti szocialista nemzeti szocializmus erőforrások gazdaság gazdaságpolitika gazdaságpolitikai nemzeti érdek nemzeti érdekek Reakció Scall Fast SF blog nyilas Szálasi Ferenc nemzeti radikális érzelmű jobboldali politika hírek viccek vicc Reakció Reakciós ld50 industrial goth emo antiszemita náci blog blogring nyilas nem polkorrekt jobbikos jobbik konzervatív keresztény freeblog jobboldali fasiszta cenzúrázott buli fotók árpádsávos zászló rendszerellenes aszemita árpádsáv nemzeti radikális terrorista zsidó blogger neonáci sieg heil szélsőjobboldali szélsőközép acab alleycat magyar holokauszttagadás holokauszt tagadás káosz rend anarchia gonosz jó béke háború erőszak hírek történelem manipuláció hazugság politika pártok hírek fiúk