width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: Natkányok lázadása és nonat - Az utóbbi hónapok egyik legnagyobb virtuális ellenállását hirdette meg a PDSZ (Pedagógusok Demokratikus szövetsége), mely lázba hozta az országot. Vegyes nyelvű (angol és magyar) mondatot mutató NAT-ellenes fényképek sokaságát szeretnének közösségi oldalukon látni, így mutatva meg elégedetlenségüket a szakmai életüket befolyásoló döntés ellen. Hol van a magyar nyelv iránti alázat? Érdekes módon nem az őket érő elharapódzó erőszak ellen tiltakoznak, vagy az erkölcsi, anyagi megbecsülésükért állnak ki, hanem bizonyos emberek művei tananyagba való beemelése, kivétele váltotta ki nemtetszésüket. Mi állhat e mögött, talán a kényelmesség? Az újtól való félelem, nehogy a nebuló többet tudjon Wass Albertől és műveiről, mint a tananyagot oktató? Miben volt más a korábbi alaptanterv?

2020. február 8., szombat

Natkányok lázadása és nonat - Az utóbbi hónapok egyik legnagyobb virtuális ellenállását hirdette meg a PDSZ (Pedagógusok Demokratikus szövetsége), mely lázba hozta az országot. Vegyes nyelvű (angol és magyar) mondatot mutató NAT-ellenes fényképek sokaságát szeretnének közösségi oldalukon látni, így mutatva meg elégedetlenségüket a szakmai életüket befolyásoló döntés ellen. Hol van a magyar nyelv iránti alázat? Érdekes módon nem az őket érő elharapódzó erőszak ellen tiltakoznak, vagy az erkölcsi, anyagi megbecsülésükért állnak ki, hanem bizonyos emberek művei tananyagba való beemelése, kivétele váltotta ki nemtetszésüket. Mi állhat e mögött, talán a kényelmesség? Az újtól való félelem, nehogy a nebuló többet tudjon Wass Albertől és műveiről, mint a tananyagot oktató? Miben volt más a korábbi alaptanterv?

Nonat azaz NATkánylázadás https://kuruc.info/r/20/208075/

Előszó:

„Felnőttünk odahaza egy civilizált társadalmi rend keretein belül, melynek megvoltak ugyan a maga bűnei (mint minden társadalmi rendnek, amit az ember évezredek során kiagyalt), azonban adott lábunk alá egy szilárd padozatot, melyen kétlábú emberhez méltóan, egyenes derékkal állni tudunk. Ez a padozat a törvény, az erkölcs, a jog és a magántulajdon deszkáiból tevődött össze, nyugati minta szerint, sok-sok nemzedékkel születésünk előtt. Reá születtünk, s úgy nőttünk fel rajta, mint aki odahaza van."

Wass Albert gondolata ez, akit többek között az ideológiailag kevésbé képzett pedagógusok hol nácinak, hol fasisztának, esetleg hungaristának tartanak. Istennek hála, annyira mélyre nem süllyedtek, hogy kommunistának neveznék. Mi lenne, ha tiltakozás helyett – félretéve politikai meggyőződésüket, korlátok és előítéletek nélkül gondolkozva- megismernék az általuk nem kedvelt író életútját, írásainak szellemiségét? Talán megszabadulnának az ördögtől…

Jelenleg a szomszédos országok összetartásban, nemzeti összefogásban előttünk járnak, és pártállástól függetlenül ott rúgnak a magyarságba, ahol tudnak. A XX. századot elvesztettük ellenük, de a XXI. századot megnyerhetjük, amennyiben kellő lelki erő áll rendelkezésünkre, ehhez nyújthat segítséget a megújult NAT, mely előírja eddig nem tanított írók bemutatását.

Az utóbbi hónapok egyik legnagyobb virtuális ellenállását hirdette meg a PDSZ (Pedagógusok Demokratikus szövetsége), mely lázba hozta az országot. Vegyes nyelvű (angol és magyar) mondatot mutató NAT-ellenes fényképek sokaságát szeretnének közösségi oldalukon látni, így mutatva meg elégedetlenségüket a szakmai életüket befolyásoló döntés ellen. Hol van a magyar nyelv iránti alázat? Érdekes módon nem az őket érő elharapódzó erőszak ellen tiltakoznak, vagy az erkölcsi, anyagi megbecsülésükért állnak ki, hanem bizonyos emberek művei tananyagba való beemelése, kivétele váltotta ki nemtetszésüket. Mi állhat e mögött, talán a kényelmesség? Az újtól való félelem, nehogy a nebuló többet tudjon Wass Albertől és műveiről, mint a tananyagot oktató? Miben volt más a korábbi alaptanterv?

Lehetnénk cinikusak, mint Kóka János - akit a „szabadság és a szolidaritás pártja" (SZDSZ) delegált miniszternek -, aki a liberalizmus szégyenére ekképpen vélekedett: "nem kérdezzük meg a békákat, amikor lecsapoljuk a mocsarat". Legyinthetnénk rá, hiszen közvetlenül nem érint bennünket, ez a pedagógusok, illetve a törvényt kidolgozó, jóváhagyó szakemberek dolga. Mégsem mehetünk el szó nélkül e figyelemfelkeltő akció mellett, mert itt többről van szó, azaz egy magyar írót fasisztáznak, náciznak, hungaristáznak le visszaélve a szólás- és véleményszabadság jogával. Azt az írót, akinek művei által betekintést nyerhettünk az erdélyi, amerikai hétköznapokba. Az fáj(hat) nekik, hogy nem az ő szellemi világukat mutatja meg, hanem a magyar emberek számára ad lelki útravalót, hogyan legyenek ismét büszkék magyarságukra, hogyan találják meg az Istenhez vezető utat.

Mielőtt jobban belemerülnék gondolatmenetem kifejtésébe, köszönettel tartozunk a tiltakozáshullám elindításáért. Annyit hallottuk, olvastuk, hogy Orbán Viktor diktatúrát épít, az ország egy rezsimben szenved, hogy aki nem nyitott szemmel jár, talán el is hitte a nyilvánvaló hazugságot. Lehetne-e egy diktatúrában következmények nélkül a törvényesen megválasztott kormány ellen tüntetni? Választ mindannyian tudjuk, elképzelhetetlen. Senkire nem hozott a TEK csengőfrászt, közösségi oldaluk továbbra is elérhető (ellentétben sok hazafiéval - a szerk.), szóval nagy szívességet tettek hazánk nemzetközi, kedvező megítélésnek.

Persze nem szakadt volna le az ég, ha a kormány a pedagógusok érdekképviseletét, munkaadóját bevonva hozta volna meg döntését. Ugyanakkor meg kell teremteni az egészséges nemzettudatú állampolgárok oktatásának lehetőségét, ehhez elengedhetetlen olyan magyar írók, költők műveit bemutatni, tanítani, melyből a fejlődő lélek a mondanivalót megismerve, erkölcsileg megerősödve vág a mindennapi küzdelmek leküzdéséhez. Láthatjuk, láthattuk, mekkora gondot okoz(hat) a nemzeti oktatás hiánya. Gondolok a szárnyaszegett Sólyom magyar-szlovák határról visszafordulására, vagy a Medgyessy-Nastase-találkozóra, ahol Erdély, Bánság és Kelet-Magyarország egy részének (Részek) törvénytelen elszakítását a magyar miniszterelnök pezsgővel ünnepelte. Ki tudja azt elképzelni, hogy Bukarestben akármelyik román miniszterelnök – akik úgy váltják egymást, mint más ember az alsónadrágját - a második bécsi döntés tiszteletére állófogadást rendez?

Szóvá teszik egyesek, hogy sem Kertész, sem Esterházy még szóba sem kerül a tantervben. Olvassunk tőlük:

„Az európai kultúra terméke vagyok, egy dekadens, ha akarja, egy gyökértelen. Ne minősítsen engem magyarnak", illetve „Öreg magyart ne vegyünk! A magyart következetesen dicsérjük vagy dorgáljuk! Lágy, barátságos hang: jól van, jó magyar, illetve keményen, határozottan: pfuj, magyar, helyedre!"

Kártékony hatásukat a magyar ifjúságra már nem tudják többé kifejteni, hiszen alulról szagolják az ibolyát. Könyveiket, írásaikat nem kell máglyára vetni, tanuljon belőle a jövő nemzedéke, hogyan lehetett a jogukkal ily aljasan visszaélni. Taníthatják őket bármely országban, de Magyarországon nincs helye magyargyalázó emberek műveinek, mert a nemzeti identitás megőrzése, ápolása mindannyiunk feladata. Aki a magyarság ellen vét, tudását Magyarország gyengítésére használja fel, ne panaszkodjon, ha indexre kerül. Aki Wass Albertet negatív színben tünteti fel, az a román politika malmára hajtja a vizet, leegyszerűsítve ezt hazaárulásnak nevezhetjük. Döntse el mindenki, akar-e ennek az országnak jó állampolgára lenni, vagy sem. Ha igen, akkor cselekedjen ennek megfelelően és ne hozzon szégyent Magyarországra!

Gerd Wiesler (A szerző olvasónk)

Kapcsolódó: Élesedő frontvonalak

Élesedő frontvonalak https://kuruc.info/r/7/208023/

Még csak február van, de hevesen dúlnak a harcok mind az emlékezetpolitika, mind pedig az oktatás és kultúra háza táján. A frontvonalak, akárcsak egy szó szerinti háború esetén, jól kivehetőek, a magyar nemzet ellenségei pedig egyre inkább láthatóvá válnak, ahogy egyre mélyebben ásunk lefelé a pöcegödörben. Úgy látszik, ők is egyre nagyobb előszeretettel másznak ki lövészárkaikból, de természetesen nem azért, amiért azt a naiv Vona Gábor szerette volna. A Jobbikkal ellentétben nem kiherélték magukat és betemették árkaikat, hanem épp ellenkezőleg: mélyítették, kiszélesítették és újakat hoztak létre, ahonnan kedvezőbben lehet tüzelni a másik félre. De aki egy állásról tüzet nyit, az egyszersmind fel is fedi magát, hogy ott rejtőzik. Mi pedig szeretjük azt, ha az ellenség látható.

Éppen ezért különösebb problémát én nem láttam Niedermüller állásfoglalásában. Mindenki azt adja, ami a lényege. Legalább őszinte volt. Az persze más kérdés, hogy én ellentétes oldalon harcolok, de a „coming outja" legalább azt tükrözte, amilyen valójában a DK. Nem maszatolt, nem kért bocsánatot vagy kezdett magyarázkodásba csak azért, mert „kiakadtak" miatta vagy tüntetnek ellene vagy hogy nehogy szavazatokat veszítsen (jusson eszünkbe, mit művelt Pokorni inverzben). Magyarul a valódi jobboldalnak is legalább ennyire agresszíven kellene kommunikálnia az ideológiáját, és nem „a keresztény ember természetesen demokrata" kijelentésekkel bombázni, vagy gyerekes „nem akarunk rasszista polgármestert" táblákkal rohangálni. Persze a maga módján a DK is álszent, hiszen ha én mondanék hasonlókat egy-egy ideológiára, vagy ne adj' Isten bármilyen csoportra, akkor ők ajvékolnának a leghangosabban. Pedig ha az „egyiket" lehet, akkor lehessen a „másikat" is.

A NAT esetében – hacsak egy pillanatra is – de láthatóvá vált, kik is mérgezik „tanítás" címszóval az ifjú magyar lelkeket. Természetesen saját vidéki kollégáik rendszeres, cigányok által való terrorizálása https://kuruc.info/r/2/207995/ nem jelent problémát.

Elég volt csak egy egészen kicsit megzavarni az állóvizet (nekem még bőven lett volna javaslatom, hogy Wass és Herczeg mellé kiket lehetne oktatni) és máris egy emberként hördültek fel a kettős mércét alkalmazó liberális oktatók. https://kuruc.info/r/2/207940/

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének és a Magyartanárok Egyesületének (hogy miért szükséges egy oktatással foglalkozó szakszervezet nevébe beletuszkolni a „demokratikus" jelzőt, az egy rejtélyes, de nagyon is beszédes dolog) tanárnak nevezett egyénei rögtön neki is estek a gaz „náciknak", és közölték, hogy „nem tanítanak fasiszta írót". Mondjuk, nem hinném, hogy egy fasiszta író ezektől az emberektől szeretne bármit is tanulni, de mindegy… Félretéve a viccet, sokat elmond erről a szakszervezetről, hogy mi az, ami eléri a liberális kis ingerküszöbüket. Erre az ember tényleg csak a gusztustalan jelzőt használhatja és innen is részvétem minden olyan fiatalnak, akiket efféle balliberális véleményterroristák oktatnak bármilyen tantárgyra is.

A Történelemtanárok Egylete (TTE) https://kuruc.info/r/2/142767 nem lehet ismeretlen fogalom régebbi olvasóink számára. A szélsőliberális tömörülés valahogy mindig csak akkor kerül elő – az előző szervezetekhez hasonlóan – ha jó alkalom nyílik a magyarság, a magyar kultúra mocskolására. Ezúttal azzal van problémájuk, hogy a törökök ellen harcoló magyar katonákat automatikusan hősöknek kell emlegetni, „megfosztva attól a szabadságtól a diákot, hogy ő maga jusson el egy megfelelő következtetésre". Amúgy gondoltátok volna? A TTE „elnök ura", Miklósi László tagja volt az „első hivatalos Izraelbe utazó pedagógus küldöttségnek", illetőleg 1997-ben elvégzett egy 120 órás holokauszttal foglalkozó továbbképzést is. 1995 és 1998 között tagja volt a Soros Alapítvány Társadalomismeret szakkuratóriumának, s láss csodát, tagja még a Holokauszt-emléknap Bizottságnak (2000 óta), valamint a Holokauszt Közalapítvány oktatási tanácsadó testületének 2006 óta. Ezen kívül még egy sor, az oktatás és kultúra szempontjából befolyásos szervezetben, pozícióban tevékenykedik, dacára a „fasiszta Orbán-kormány uralmának".

A magam részéről üdvözlöm, hogy az alsó közepes módon tehetségtelen Imre Kertész végre kikerült a NAT-ból, valamint azt is, hogy Wass Albert-, Nyírő Gyula József- https://kuruc.info/r/6/207979/ és Herczeg Ferenc-műveket is forgatni fognak a diákok. Reméljük, hogy innen egyenes út vezet oda, hogy megismerkedjenek Wass Patkányok honfoglalása című művével. Tanulságos és aktuális olvasmány, az író legjobb műve. A magam részéről még egy Dövényi Nagy Lajost szívesen látnék a repertoárban, de ne legyünk telhetetlenek, ez is hatalmas előrelépés!

Végül pedig egy üzenet Miklósi László tanár úrnak! Ha jól olvasom, az életrajzából kiderül, hogy Ön igen jártas a holokauszt témakörében. Nem tartaná jó ötletnek a tanár úr, hogy eltöröljük végre a „holokauszt tagadását büntető törvényt", hogy meghagyjuk mindenkinek a „szabadságot" a róla való véleménnyel kapcsolatban? A magyar vitézekkel kapcsolatos logika alapján ez esetben nem áldozatként lennének beállítva az érintettek, hanem „meghagynánk mindenkinek a lehetőséget, hogy szabad akaratából jusson el egy megfelelő következtetésre". Őszintén remélem, hogy ahogyan a magyar vitézekkel kapcsolatban, itt is támogatandónak tartja az ötletet!

pár komment e cikkek alól :

"Az Anti "Magyar történelemtanárok egyesületének és a szintén magyarellenes "Magyar irodalomtanárok egyesületének" összes oszlopos tagja ballibZSIDÓ, mily meglepő. xD
Már minden érték számukra, ami ellenségünk, ami árt nekünk.
De ja. Nem is kell hogy ilyenek tanítsanak, egyáltalán bármit. Úgyis érdemes lesz újranyitni néhány bányát..."

"A libsi sajtó őket szokta idézni, és úgy szokott fogalmazni, hogy "a magyartanárok" meg "a történelemtanárok" szerint így meg úgy, mintha ők lennének a 2500 magyartanár több mint 50%-a. Kisajátítanak mindent."

"Igazából, amikor egy se ázsiai se európai eredetű kultúraromboló honképtelen sehonnai bitang faj beszél európai értékekről, demokráciáról és toleranciáról, amikor ők talmudjuk szerint nem tekintenek embernek senkit saját törzsükön kívül. Csak mint nemzetközi bűnszövetkezet képesek létezni, ezt tanulták és tökéletesítették a történelem során.

Amikor mégse jött be a megélhetési hatalomszerzés, csalás - szervezés, mint a cári Oroszországban, akkor nyomorogtak, mert a maguk erejéből és tehetségéből valósan annyira voltak képesek. Mítosz a zsidó tehetség, csak gátlástalanok. Nemhogy nem veszik mások érdekeit figyelembe, még tudatosan ártani akarnak mindenkinek aki nem ők, hogy annyival is előnyben legyenek - ilyen beteg, kártékony, rosszindulatú társaság voltak mindig is."

"Gyűlölnek ezek mindent és mindenkit a mi európai - ázsiai fehér civliizációnkban.
Ártanak is nekünk, ahol tudnak.
De olyan módszeresen és tervszerűen, ahogy azt mi el se tudjuk képzelni.
A közösségellenesség foka a kártétel mértékén mérendő, szélsőség az ami közösségellenes, tehát a legszélsőségesebbek éppen maguk a zsidók."

"Hungarian deep state - ezekre a körökre mondta többek között Raffay úr is, hogy talán ha egy konzervatív ember lenne köztük legalább mutatótba. Ilyenkor lehet megérteni, hogy mennyire nem volt rendszerváltás, csak módszerváltás. Minden ilyen ötletelő, ilyen-olyan háttérbefolyásoló, "tanácsadó" mocskos gittegylet fajzsidókkal van teletömve. Ezeket már régen mind fel kellett volna számolni. Új testületeket kelett volna létrehozni, ezeket meg egyszerűen ignorálni és megvonni mindenféle támogatást, mert igen szépen fejik az államkasszát. Aztán ha majd odébbállnak, amikor éppen készülnek éhendögleni. Ők is előszeretettel alkalmaztak ennél sokkal aljadékabb módszereket a mocskos kommunizmusukban, ami ezek szerint még mindig nem ért véget. Csak ezt az egészet 30 éve kellett volna meglépni."

"Tarnopolból indultak el.."

"Kiragadva valamit:
"Persze a maga módján a DK is álszent.."
---
Nem csak a maga módján, hanem relatív értékskálán is.
Sőt : dölyjfös, pökhendi, hazug. Mint általában a politika.
Szinte minden térben és időben.
Az a baj, a nagyon nagy baj, hogy még a saját választóikat is vágóhídi, tejelő marháknak nézik, holott pont az ellenkezője lenne az ildomos...
Sajnálom, de megint előjött az a fránya igazságérzetem.
Rohadjanak meg mind, de főleg azok, akik nem engedik már 30 éve (sem) kibontakozni az igazi nemzeti oldalt, hanem helyette gáncsolják, megpuccsolják és felhasználják moszados háttér segedelmével.
Nem éltem még akkor, de Szálasit, Gömböst és talán Horthyt is visszasírom..."

"A patkányt ki kell hozni a fényre -
A patkánnyal nem szabad megpróbálni megütközni a csatornában, mert ott ő van előnyben meg kell próbálni kihozni a fényre!
Fél tőle! Visszahúzódik! "
jelentette ki Ángyán József még május 22-én Gödöllőn (2012)."

"Igen. Ezért gylölet annak nevezni őket, aminek nap mint nap bebizonyítják milyenségüket."

"Amikor kommunista pribékek műveit kellett tanulnunk a kommunista iskolák rabhallgatójaként, akkor hol voltak ezek? Éppen a Sztálin-összes kiadásán bábáskodtak??"

"Végülis Niedermüller csak annyit mondott, hogy nem szereti a gójokat."

"Egy magyar is csak annyit mondott, hogy nem szereti a zsidókat, azonnal letartóztatták és elhurcolták a sünök.
Nímandmüllert miért nem tartóztatták le ?"

"Az a legrejtélyesebb a libsi/zsidó logikában, hogy rájuk nézve vagy visszafelé kölcsönösség elvén hasonlóan viszonozni nekik, na az már nem működik. Önvédelem velük szemben számukra automatikusan nácidolog."

"Ez a degenerált fiatalokat tanít! Török-magyar viszonylatban "értéksemlegesen", hogy tudjon a diák szabadon választan! Kíváncsi lennék, hogy német-zsidó viszonylatban, hogyan tanít?! Szabadon választhat a diák, a mindennapos, egyoldalú holopropaganda után?
A magyar fiatalok nemzeti elkötelezettsége, a családhoz, hazához, nagyon zavarja!"

"Az utolsó bekezdésben leírtakat százszázalékban támogatom!
Azt is megkérdezném ettől a MIklósitól, hogy ha már nem lehet a magyar vitézeket automatikusan hősöknek nevezni szerinte, akkor mit szólna ahhoz ha mondjuk Szíria, Jordánia és Egyiptom egy ideális világban megtámadná shitrühellt (utóbbi kettő soha nem fogja a való világban mert durván le vannak kenyerezve a vezetői) és az ottani zsidók szolidan ellenállnak ennek az inváziónak, nos akkor ezeket a zsidókat lehet nevezni automatikusan hősöknek? Elvileg a hazájukat védik nemzetközi szempontból nem? Ez volt anno a török elleni honvédő háborúk esetén is, tehát ha a mai zsidók hősök lennének Mikósi szemében automatikusan ha az arabok megtámadják akkor engedtessék meg az is, hogy a magyar vitézeinket is annak tartsuk a török elleni honvédő háborúk kapcsán"

'Ezeknek, csak az felelni meg, ha a holokauszton kívül semmi mást nem tanítanának!'

"Ha kifogynak a témábol akkor azt újra megrendezik majd????????"

Ha már szóba került az ördög: Miklósi László, a Történelemtanárok Egyletének elnöke a NAT-ellenes hadjárat egyik vezéralakja - lásd bővebben a kapcsolódóban (grafika olvasónktól)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Reakció blog Reakciós blog ld50 blog emo blog antiszemita náci blog náciblog blogring nyilas blog nyilasblogja nyilas blogja konzervatív web keresztény freeblog főoldal nyilasblog jobboldali blog fasiszta blog cenzúrázott blog aszemita blog szókimondó blog radikális blog ufo blog extrém blog terrorista blogger neonáci blog neonáciblog újfasiszta blog sieg heil blog szélsőséges blog szélsőjobbos blog szélsőjobboldali blog szélsőjobboldali blogger acab alleycat blog zsidó blog antiliberális blog rendszerellenes blog neoliberális, neoliberalizmus, neoliberálisok, mainstream, ortodox, gazdaságpolitika, unortodox, orthodox, unorthodox, Matolcsy, Matolcsyzmus, kurucok, labancok, nemzetközi, nemzeti, gazdaság, pénzügyek, nemzeti érdek, bankok, balliberális, jobboldali, nemzeti radikális, imf, valutaalap, nemzeti bank, jegybank, adósságválság, nyomor, szegénység, bűnözés, hitel, hitelek, bankárok, occupy, 99%, szabad piac, piacbolsevizmus, piacbolsevik, nácizás, kommunistázás, álintellektuális, zsidó zsidók zsidókat zsidóknak náci nácik nácikat náciknak blog blogok blogokat blogoknak hungarista hungaristák hungaristákat hungaristáknak nyilas nyilasok nyilasokat nyilasoknak közgazdaság alternatív közgazdaságtan neoliberális neokonzervatív neoliberalizmus neokonzervativizmus neolib neokon antiszemita antiszemitizmus kommunista ökoszociális harmadikutas fasiszta fasizmus falangista falangizmus nemzeti szocialista nemzeti szocializmus erőforrások gazdaság gazdaságpolitika gazdaságpolitikai nemzeti érdek nemzeti érdekek Reakció Scall Fast SF blog nyilas Szálasi Ferenc nemzeti radikális érzelmű jobboldali politika hírek viccek vicc Reakció Reakciós ld50 industrial goth emo antiszemita náci blog blogring nyilas nem polkorrekt jobbikos jobbik konzervatív keresztény freeblog jobboldali fasiszta cenzúrázott buli fotók árpádsávos zászló rendszerellenes aszemita árpádsáv nemzeti radikális terrorista zsidó blogger neonáci sieg heil szélsőjobboldali szélsőközép acab alleycat magyar holokauszttagadás holokauszt tagadás káosz rend anarchia gonosz jó béke háború erőszak hírek történelem manipuláció hazugság politika pártok hírek fiúk