width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: Rektor úrnak kell a tandíjunk

2008. május 29., csütörtök

Rektor úrnak kell a tandíjunk

Rektor úrnak kell a tandíjunk

Egyetemi rektori konferenciákat rendeztek, rendeznek a rektorok a tandíj mellett.

A tandíj bevezetése miatt a továbbtanulástól visszariadva több mint 35 ezer diák szorult ki a felsőoktatásból. A kormány eltitkolta a felsőoktatásba jelentkezők létszámát, és csak a népszavazás után hozta azt nyilvánosságra. Egyértelműen a tandíj miatt nem jelentkeztek. Bár a március 9-i népszavazás győzelme után a kormány kénytelen volt eltörölni a tandíjat, a diákok a jelentkezések leadásakor úgy tudták, fizetniük kell tanulmányaikért. Emiatt több tízezer szegény család gyermeke nem jelentkezett az egyetemre. Az oktatási tárca (a kormány) nem adott lehetőséget számukra a jogorvoslatra. Pedig adhatott volna, elvégre az új tanév szeptemberben kezdődik.

Az egyetemekre február 15-ig lehetett jelentkezni, ekkor azonban még érvényben volt a tandíjtörvény, amelynek értelmében szeptembertől átlagosan alapképzésen 105, mesterképzésen 150 ezer forintot kellett volna a diákoknak tanévenként fizetniük. Jó néhány egyetem azonban eltért a tárca által ajánlott összegtől, és ennél jóval többet kért a diákoktól, a Budapesti Corvinus Egyetemen például egyes mesterképzéseken 225 ezer forintra sarcolták volna őket.

A fiatalok nem a tehetségük és szorgalmuk alapján, hanem a szüleik gazdasági helyzetétől függően tanulhatnának a felsőoktatásban, ha a tandíjak bevezetésre kerülnének.

Mindenfajta államilag finanszírozott képzést megszüntetnének, ha tehetnék.


Épül a "Tudásalapú társadalom" xD

Több mint három millió ember mondott nemet a tandíjra március 9.-én.

DE! A tandíjjal kapcsolatos vita igazából a pénz körül forog...

Az egyetemi rektorok átlagfizetése havi 4 - 5 millió forint. Legalábis egy évekkel ezelőtti reggeli tévés beszélgetésbol így tudom. Azóta nyilván emelkedett.

A tanuláshoz való jogot amúgy az alkotmány is biztosítja, tehát az államnak az adókból fenn kell tartania a felsőoktatást. Az adókat pedig mindenképpen fizetjük, csak az a kérdés, a köz hasznára képzünk diplomásokat ezekből a forrásokból, vagy olyan szocionista kiskirályokat támogatunk belőle, mint ezek a rektorok. xD

Ez évente kb 50 milliós jövedelem, amit kb 170 diák éves befizetése jelent. Megközelítoleg 23 ezer diák tandíja lett volna egyenlő a rektorok fizetésével.

A rektorok bérét a befizetett tandíjak tovább növelnék, ez is egy TÉNY, amiért ők tandíjpártiak. Érdekek, és pénz. Világos, nem?

"Jót tesz" a tandíj. DE! CSAK ANNAK, aki beszedi. A rektorok fizetésének is jót tesz. 6 helyett 20 milliót kereshetnének havonta... Befogták a pofájukat a júdáspénzzel.

Szégyelljék magukat, elárulták a magyar fiatalok elemi érdekeit, elárulták a jovőnket.

DE! Mitől is lenne jobb az oktatás színvonala, ha az egyetemek zsidós kiskirályainak több személyes jövedelme volna? :-D


A rektori konferencia NEM független, önálló szervezet, a konferencia eddig is hiába tagadta, hogy javaslatát a kormánnyal közösen dolgozza ki.

Miért is?

Kik jelölik ki a rektorokat? A kormánybeli politikusok. Igaz, választják, de a politikai nyomás ott van mögötte. Miért ilyen magas a fizetésük, miközben az eloadók lassan lyukas cipőben, és a szükséges segédeszközök nélkül tartják az előadásokat a BME-n?

Pont ott, ahol a leghasznosabb ismereteket tanítják. Egy mérnök eleve egzakt dolgokat tanul, míg egy "üzletifőiskolás" az éppen uralkodó közgáz-gazdpol dogmákat. A neolibót, mi mást. :-)

Most is van átjárás a költségtérítéses, és az államilag finanszírozott képzések között, esély van arra, hogy megfelelő tanulmányi átlag esetén átvegyenek valakit az államilag finanszírozott képzésre, ha van ott szabad hely.

Átverés a legjobb diákok tandíjmentességéről szóló kormányzati propaganda, mivel az egyetemeknek maguknak kellene kigazdálkodniuk, vagy a fizető hallgatók tandíjába kellene beépíteniük az így kieső bevételeket, mivel nem az állam finanszírozná a képzésüket. Ezt az intézmények nem fogják vállalni.

Rektori konferencia a tandíj mellett. Közben az oktatás színvonala zuhan lefele.

Nem tudtam nyomára bukkanni a rektori kijelölés rendszerének, mert törvényeket, és a mindenkinek jogosan hozzáférhető adatokat állami titokként kezelnek, a polgárok előtt titkolják. A miniszterelnök a saját minisztertársai előtt is hazudott saját bevallása szerint. (Öszöd) xD

Az egyetemi rektori konferencia elnöke Dr. Molnár Károly volt. Az a Molnár Károly, aki a Paksi atomeromu igazgatósági tagja lett 2002 augusztusában, mert a szocik mindenütt a saját embereiket tették be, a szakembereket pedig eltávolították. Majd rá fél évre a 2-es blokk üzemképtelenné vált, milliárdos veszteséget okozva az országnak.

Törvényszerű volt a 2-es blokk tisztítójának meghibásodása:

Az igazgatósági tagok névsora:

Dr. Molnár Károly BME rektorhelyettes
Dr. Kocsis István PA Rt. vezérigazgató
Szántó István MVM Rt. erőművi főmérnök
Gerse Lajos MVM Rt. Atomerőművi Osztály, osztályvezető
Lovas Győző MVM Rt. Kapacitáslétesítési Osztály, osztályvezető
Dr. Szerdahelyi György GM energetikai főosztályvezető
Hetzmann Albert PA Rt. üzemviteli igazgató
Baranyi Imre KPMG Consulting Szeniormenedzser
Bergsmann György Zuglói Vagyonkezelő Rt. igazgatósági elnök
Faller Dezső Renimpex-DC Kft. ügyvezető igazgató
Jobban Zoltán település és területfejlesztési szakmérnök, vállalkozó


Az igazgatóság elnöke Dr Molnár Gábor lett. Egy "politikust" tettek meg igazgatónak. Őt küldték oda, hogy a Paksi atomerőművet lefejezze.

Sikerült. Szétszedette a vállalatot, semminek nem volt gazdája. E fejetlenségre, mit Molnár okozott, jellemző, hogy a tisztító tartály melegedését a külső környezet sugárzásásának emelkedéséből vették észre.

Ezt tette Európa egyik legbiztonságosabb atom erőműjével.

A tandíj az fontos, de a sok milliárdos kár nem számít semmit, ezért nem felelt senki. Észre sem vette Molnár, milyen kárt okozott az országnak.

Abban az évben ugyanis EMIATT a korábbi évekhez képest alig jöttek turisták Magyarországra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Reakció blog Reakciós blog ld50 blog emo blog antiszemita náci blog náciblog blogring nyilas blog nyilasblogja nyilas blogja konzervatív web keresztény freeblog főoldal nyilasblog jobboldali blog fasiszta blog cenzúrázott blog aszemita blog szókimondó blog radikális blog ufo blog extrém blog terrorista blogger neonáci blog neonáciblog újfasiszta blog sieg heil blog szélsőséges blog szélsőjobbos blog szélsőjobboldali blog szélsőjobboldali blogger acab alleycat blog zsidó blog antiliberális blog rendszerellenes blog neoliberális, neoliberalizmus, neoliberálisok, mainstream, ortodox, gazdaságpolitika, unortodox, orthodox, unorthodox, Matolcsy, Matolcsyzmus, kurucok, labancok, nemzetközi, nemzeti, gazdaság, pénzügyek, nemzeti érdek, bankok, balliberális, jobboldali, nemzeti radikális, imf, valutaalap, nemzeti bank, jegybank, adósságválság, nyomor, szegénység, bűnözés, hitel, hitelek, bankárok, occupy, 99%, szabad piac, piacbolsevizmus, piacbolsevik, nácizás, kommunistázás, álintellektuális, zsidó zsidók zsidókat zsidóknak náci nácik nácikat náciknak blog blogok blogokat blogoknak hungarista hungaristák hungaristákat hungaristáknak nyilas nyilasok nyilasokat nyilasoknak közgazdaság alternatív közgazdaságtan neoliberális neokonzervatív neoliberalizmus neokonzervativizmus neolib neokon antiszemita antiszemitizmus kommunista ökoszociális harmadikutas fasiszta fasizmus falangista falangizmus nemzeti szocialista nemzeti szocializmus erőforrások gazdaság gazdaságpolitika gazdaságpolitikai nemzeti érdek nemzeti érdekek Reakció Scall Fast SF blog nyilas Szálasi Ferenc nemzeti radikális érzelmű jobboldali politika hírek viccek vicc Reakció Reakciós ld50 industrial goth emo antiszemita náci blog blogring nyilas nem polkorrekt jobbikos jobbik konzervatív keresztény freeblog jobboldali fasiszta cenzúrázott buli fotók árpádsávos zászló rendszerellenes aszemita árpádsáv nemzeti radikális terrorista zsidó blogger neonáci sieg heil szélsőjobboldali szélsőközép acab alleycat magyar holokauszttagadás holokauszt tagadás káosz rend anarchia gonosz jó béke háború erőszak hírek történelem manipuláció hazugság politika pártok hírek fiúk