width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: A jövőben a teljesítmény- és hálózatbővítéssel, a csatlakozással, a bekötéssel, a mérőhely-kialakítással kapcsolatos költségek, illetve a fejlesztési hozzájárulás összegének legalább 50 százaléka a szolgáltatókat terheli

2014. március 6., csütörtök

A jövőben a teljesítmény- és hálózatbővítéssel, a csatlakozással, a bekötéssel, a mérőhely-kialakítással kapcsolatos költségek, illetve a fejlesztési hozzájárulás összegének legalább 50 százaléka a szolgáltatókat terheli

Ezekhez az intézkedésekhez szoros ellenőrzés is szükséges, mert minden kiskaput meg fognak keresni,hogy át tudják hárítani a fogyasztókra a költségeket. Ismerjük őket. Duplájára fognak emelni minden, már eleve alaptalan jogcímeken követelt költséget (azok a bizonyos tételek) és máris ugyanannyit fogunk fizetni, mint a költségcsökkentés előtt. És aztán adtunk egy pofont a kupacnak!

A Jobbik erre is tudna megoldásokat.

Egyébként meg ha nem tetszik nekik, hogy vége a magyar fogyasztókat kirabló, monopolista extraprofitos világnak, majd kivonulnak. És akkor eladják nekünk azt az infrastruktúrát, és más nemzeti vagyont, amit a szocionista kormányok áron alul kiprivatizáltak. Ápv zrt, ahonnét és ahova mindenki balliberális körökbe jött és ment. Az ÁVÜ első igazgatója Csepi Lajos, a hajdani KISZ KB egyik titkár. 2001-02 közt az index pont hu vezérigazgatója is volt.

Vissza kell államosítani a közműszolgáltató cégeket és meg lesz oldva a probléma - csak ehhez egy kicsit "tökösnek" is kell lenni.

Soha ne feledjük, az emberek többségének az állam jelenti a BIZTONSÁGOT. Nem lehet egy országot liberális -individualista alapon működtetni. Önzésre és semmi másra társadalmi együttműködés soha nem épült a történelemben! A pénzügyekbe és gazdaságba aktívan beavatkozó állam egyik szószólója, Keynes is az 1929-es nagy világválságból tanulta tudományát. Etatizmus, dirigizmus, és ilyesmi bevált gazdaságirányítási modellek hosszú sora, melyek nem azonosak a szocialista tervgazdasággal.

Elengedett kormánnyal fának - falnak lehet csak menni, valahogy a gazdaságban folyó verseny kereteit is szabályozni kell. Az álamnak, mert a látszólag ezt szolgáló nemzetközi szervezetek sajnos a cionista bankárok és a nagytőke oldalán állnak. Pl. oecd, wto, fto, lehetne sorolni...

Elvégre egy sportversenynek is vannak szabályai!

És egyáltalán : a "bal" libás oldalnak az fáj hogy azt teszik mások , amit NEKIK kellett volna.

Alábbi kedvezmény, reszicsökkentés vagy inkább rezsinormalizáció cégekre és lakossági fogyasztókra IS vonatkozik, amúgy.

A közműszolgáltatókat terheli minden fejlesztés fele

Magyar Hírlap 2014. március 5., szerda

A jövőben a teljesítmény- és hálózatbővítéssel, a csatlakozással, a bekötéssel, a mérőhely-kialakítással kapcsolatos költségek, illetve a fejlesztési hozzájárulás összegének legalább 50 százaléka a szolgáltatókat terheli - közölte a kormány szerdai döntéséről a Kormányzati Információs Központ.

A méltányos tehermegosztás érdekében hozott döntés a lakosságot, a civil szervezeteket, az önkormányzatokat és a vállalkozásokat egyaránt érinti - közölte a központ.

A kormány szerdai ülésén a rezsicsökkentéssel kapcsolatos további lépésekről tárgyalt.
Az intézkedés alól kivételt képeznek azok a területek, ahol a fogyasztót már eddig is nagyobb kedvezmény, vagy teljes díjmentesség illette meg.

A közlemény emlékeztet, hogy a villamosenergia-szolgáltatás esetében a lakosság számára 32 amper igényig a csatlakozás díjmentes. Többletdíj keletkezése esetén viszont már életbe lép a minimum 50 százalékos tehermegosztás.
A távhőszolgáltatás területén fejlesztési hozzájárulást a lakossági fogyasztók továbbra sem fizetnek. A földgázhálózatra való csatlakozásnál továbbra is a szolgáltató viseli a csatlakozási költségeket a fogyasztásmérő berendezéssel együtt - sorolta a központ.

Ugyanakkor a kormány felül kívánja vizsgálni azokat a jogszabályokat, amelynek alapján az önkormányzatok - különösen a víziközmű-beruházások megvalósításához - akár több százezer forintos nagyságrendben előírhatnak a lakosság számára fejlesztési hozzájárulás jellegű fizetési kötelezettséget.

Továbbá víziközmű-szolgáltatással kapcsolatban a csatornázott településeken az előírt bekötési (ivóvíz és szennyvíz) költségeket is felülvizsgáltatja a kabinet - közölte a Kormányzati Információs Központ.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A szocialista - szadeszes kormányok idején bizony így ment ez. Nem csak a villanyszámlával! És most nyíltan finanszírozzák a neoliberális "baloldali" pártokat na meg az ezeket propagáló médiát, a kisembereket és cégeket egyaránt kiszipolyozó közműszolgáltatók!

Közben fel is jelentgetnek az unióban, kötelezettségszegési eljárások indulnak ellenünk. Nem Orbán vagy a Fidesz, hanem a magyar emberek érdekeinek védelme a problémájuk a rezsicsökkentéssel!

Ha a langyos Fideszt így betámadják - magát objektív hírforrásnak hazudó origó, hír24, it cafe stb. csak és kizárólag szidni bírják a kormányt - a Jobbikot sem kímélnék a nemzetközi neoliberális érdekeltségűek, az már egyszer biztos.

Ezt az adást nem ártana, ha mindenki fogná, aki szociálisan elégedetlen vagy ilyesmi. Rossz, kevés, elégtelen a Fidesz is, de sajnos létezk sokkal rosszabb is nála.

Ám nem feltétlen kell őket választani, kisebbik rossz helyett van Jobbik választás!

Elveszett szavazat viszont a csak facsén ismert megélhetési kispártok bármelyikéra voksolni!

Önmagában egy vicc az, hogy mennyi új tök ismeretlen párt indul, még 1990 tavaszán is kevesebben álltak rajthoz.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lehet Más a Villanyszámla avagy mese a péksütemény áráról

atduskrissing Földanya Álma Csü, 2010-04-15 22:00

A kölcsönfinanszírozott pannonpuma bealudhatott, s hazánk sok sok "állompolgára" kezd végre felébredni...ráébredni, hogy a kölcsönt kölcsönből fizető fogyasztói társadalmak (leánykori nevén: liberális gazdaságpolitika )eddig is meg ezután is polgáraival fizettet meg mindent... Jó példa lehet az energia számlákkal kapcsolatos - nagyon eufemizálva - anomáliák. Idézném szó szerint mert nagyon tanulságos :

Egyébként:

Ma már semmi szükség sincsen se villanyórára, se gázórára!

Miért?

Mert ezek a mérőórák eredetileg azt a célt szolgálták, hogy a Fogyasztó és a Szolgáltató egymás közötti korrekten elszámoljon és a Fogyasztó annyi díjat fizessen, amennyi villanyt, vagy gázt a mérőóra szerint elhasznált.

Ennek ma már semmi jelentősége nincsen, mert bármit mutat a mérőóra a Szolgáltató olyan összegű számlát állít ki, amilyet akar.

Miért ?

Mert nincsen ember, aki ellenőrizni tudná, hogy a számlán szereplő összeg megfelel-e a tényleges fogyasztásnak.

Miért ?

Mert a számlán szereplő fizetendő díj és a mérőóra által mutatott elhasznált mennyiség és annak egy egységnyi díja köszönő viszonyban sincs egymással.

Egy normális országban, tisztességes államrendszerben, egyértelműen meg van határozva, hogy egy kilowatt áram, vagy egy m3 gáz mennyibe kerül és a mérőóra által mutatott mennyiséget be lehet szorozni ezzel az egységárral és máris megvan az eredmény, hogy mennyit kell fizetni. Nálunk nem így van, mert ez nem normális ország és nem működik tisztességes államrendszer.

Vegyünk akkor egy villanyszámlát. Nézzük meg miből áll össze a számla végösszegét jelentő, fizetendő 6.758.-Ft díj:

24h áramdíj tömb I. 2009.02.12.-2009.03.22. 110 kWh 20,38 Ft/kWh 2.242.-Ft
24h áramdíj tömb II. 2009.02.12.-2009.03.22. 45 kWh 21,68 Ft/kWh 976.-Ft

Összesen: 3.218.-Ft.

Idáig rendben is lennénk, hiszen a fentiek szerint a 40 napos időszakra 155 kWh fogyasztás után 20,38 és 21,68 Ft-os egységáron (az már rejtély, hogy miért a két különböző egységár, de még belefér) 3.218.-Ft áramdíj fizetendő.

De ezzel nincsen vége, mert a számla folytatódik, úgy, mint

Szénipari szerkezetátalakítási támogatás 31.-
Kedvezményes árú villamosenergiai támogatás 19.-

Összesen: 50.-

Átviteli-rendszerirányítási díj 89.-
Rendszerszintű szolgáltatás díj 66.-
Elosztói forgalmi díj 1.341.-
Elosztói veszteség díj 648.-
Menetrend kiegyensúlyozási díj 78.-

Összesen: 2.222.-

Még nincs vége, de egy villanyszámlában ez a "Menetrend kiegyensúlyozási díj", figyelemreméltó kreativitásra vall, ezért érdemes egy kicsit megpihenni.

Továbbá:

Elosztói alapdíj 150.-

Összesen: 2.372.-

Na már most, ha az áramdíjhoz (3.218.-)

hozzáadjuk ezt a többit (2.372.-)
akkor 5.590.-Ft jön ki,
amihez még a 20 % ÁFA jön hozzá
+ 50.-Ft AHK (ez is rejtély, hogy micsoda)

és máris megkapjuk a villanyszámla 6.758.-Ft végösszegét.

Ha valaki meg tudja mondani, hogy az áramdíjon túl megjelölt őrületek, amik összesen 2.372.-Ft-ot tesznek ki, miért kerülnek Lajos bácsi és Ilonka néni villanyszámlájába felszámításra, az akkor azt is mondja meg, hogy ezek az ilyen-olyan díjak miért éppen annyi összegűek és miért nem alacsonyabbak, vagy magasabbak. Valamint mikor, ki állapította meg pl. a "menetrend kiegyensúlyozási díj" 0,5000 HUF/kWh egységárát és ennek mi a fene köze van az én villanyszámlámhoz.

Ha mégegyszer megnézzük a számlát, akkor láthatjuk, hogy a tényleges áram fogyasztás után 3.218.-Ft-ot kellene fizetni, de ezt feltornázták a TELJESEN ELLENŐRIZHETETLEN plusz költségekkel 6.758.-Ft-ra.

A gázszámlával hasonló a helyzet, de ott az átejtés talán még bonyolultabb. Persze a számla itt sem az elfogyasztott gázmennyiség és az egységár szorzata, hanem korrekciós tényezőt, fűtőértéket (MJ/m3), elszámolt hőmennyiséget is számítanak és a számla összege az egységár és az elszámolt hőmennyiség szorzata, amiben a fűtőérték (MJ/m3) és az elszámolt hőmennyiség (MJ) adja a két ismeretlenes egyenletet és őrzi meg a számla összegének titkát.

Miért van ez így?
Hol van ilyenkor a fogyasztóvédelem?
Mikor lesz már ennek vége?

Ha valaki ezt meg tudja magyarázni kérem írja meg nekem !

A villanyszámla analógiájára elképzeltem, hogyan is festene egy zsemle számlája a LEKVÁRZSIBBASZTÓ ÁLTALÁNOS Zrt. büféjében.

péksütemény 1 db 8.50 Ft

búza vetési és aratási összetevő 2.32 Ft

búza érlelési Nap-egyenérték 0.27 Ft

búza kelési bizonytalansági faktor 1.88 Ft

búza feldolgozási (háztáji) veszteség 0.66 Ft

búza sikér-díj 1.30 Ft

kukorica bánatpénz 0.72 Ft

vízbázis fejlesztési hozzájárulás 0.20 Ft

pékség újrafestés, rovarirtás 0.52 Ft

gömbölyítési jutalék (művészeti felár) 0.78 Ft

szolárium (régebben színkezelési) pótdíj 1.70 Ft

sütőlapát korszerűsítési alap 0.88 Ft

azonosítás 0.34 Ft

kifli szolidaritási együttható 2.40 Ft

PTU.KAH.ZZ 1.90 Ft

összesen: 27 Ft "

Eddig az idézet (köszönet Istvánnak Miskolcon)

Ez persze csak azért lehet így mert a pékségek és sütödék esetében nem történt liberalizált privatizáció...

Bár addig javasolnám a pékséglátogatási díj bevezetését...

Ehhez jól fel tudnánk használni azokat az egészségügyből kiszelektált vizitdíj automatákat kis módosítás után... A pékséglátogatási díj automatákat ugyanis fel kellene szerelni akusztikai egységgel, mely sóhajtásra adná a nyugtát...

most már tényleg elmegyek aludni...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vegyünk akkor egy villanyszámlát.

Nézzük meg miből áll össze a számla végösszegét jelentő, fizetendő 6.758.-Ft díj:

24h áramdíj tömb I. 2009.02.12.-2009.03.22. 110 kWh 20,38 Ft/kWh 2.242.-Ft
24h áramdíj tömb II. 2009.02.12.-2009.03.22. 45 kWh 21,68 Ft/kWh 976.-Ft

Összesen: 3.218.-Ft.

Idáig rendben is lennénk, hiszen a fentiek szerint a 40 napos időszakra 155 kWh fogyasztás után 20,38 és 21,68 Ft-os egységáron (az már rejtély, hogy miért a két különböző egységár, de még belefér) 3.218.-Ft áramdíj fizetendő. De ezzel nincsen vége, mert a számla folytatódik, úgy, mint

Szénipari szerkezetátalakítási támogatás 31.-
Kedvezményes árú villamosenergiai támogatás 19.-

Összesen: 50.-

Átviteli-rendszerirányítási díj 89.-
Rendszerszintű szolgáltatás díj 66.-
Elosztói forgalmi díj 1.341.-
Elosztói veszteség díj 648.-
Menetrend kiegyensúlyozási díj 78.-

Összesen: 2.222.-

Még nincs vége, de egy villanyszámlában ez a "Menetrend kiegyensúlyozási díj", figyelemreméltó kreativitásra vall, ezért érdemes egy kicsit megpihenni.

Továbbá:

Elosztói alapdíj 150.-

Összesen: 2.372.-

Na már most, ha az áramdíjhoz (3.218.-) hozzáadjuk ezt a többit (2.372.-) akkor 5.590.-Ft jön ki, amihez még a 20 % ÁFA jön hozzá + 50.-Ft AHK (ez is rejtély, hogy micsoda) és máris megkapjuk a villanyszámla 6.758.-Ft végösszegét. Ha valaki meg tudja mondani, hogy az áramdíjon túl megjelölt őrületek, amik összesen 2.372.-Ft-ot tesznek ki, miért kerülnek Lajos bácsi és Ilonka néni villanyszámlájába felszámításra, az akkor azt is mondja meg, hogy ezek az ilyen-olyan díjak miért éppen annyi összegűek és miért nem alacsonyabbak, vagy magasabbak. Valamint mikor, ki állapította meg pl. a "menetrend kiegyensúlyozási díj" 0,5000 HUF/kWh egységárát és ennek mi a fene köze van az én villanyszámlámhoz.

Ha mégegyszer megnézzük a számlát, akkor láthatjuk, hogy a tényleges áram fogyasztás után 3.218.-Ft-ot kellene fizetni, de ezt feltornázták a TELJESEN ELLENŐRIZHETETLEN plusz költségekkel 6.758.-Ft-ra. Nálunk:91 napra,szolgáltatás$34.50 és 19.83 cent/kWh. Semmi más fizetnivaló nincs a számlán!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Reakció blog Reakciós blog ld50 blog emo blog antiszemita náci blog náciblog blogring nyilas blog nyilasblogja nyilas blogja konzervatív web keresztény freeblog főoldal nyilasblog jobboldali blog fasiszta blog cenzúrázott blog aszemita blog szókimondó blog radikális blog ufo blog extrém blog terrorista blogger neonáci blog neonáciblog újfasiszta blog sieg heil blog szélsőséges blog szélsőjobbos blog szélsőjobboldali blog szélsőjobboldali blogger acab alleycat blog zsidó blog antiliberális blog rendszerellenes blog neoliberális, neoliberalizmus, neoliberálisok, mainstream, ortodox, gazdaságpolitika, unortodox, orthodox, unorthodox, Matolcsy, Matolcsyzmus, kurucok, labancok, nemzetközi, nemzeti, gazdaság, pénzügyek, nemzeti érdek, bankok, balliberális, jobboldali, nemzeti radikális, imf, valutaalap, nemzeti bank, jegybank, adósságválság, nyomor, szegénység, bűnözés, hitel, hitelek, bankárok, occupy, 99%, szabad piac, piacbolsevizmus, piacbolsevik, nácizás, kommunistázás, álintellektuális, zsidó zsidók zsidókat zsidóknak náci nácik nácikat náciknak blog blogok blogokat blogoknak hungarista hungaristák hungaristákat hungaristáknak nyilas nyilasok nyilasokat nyilasoknak közgazdaság alternatív közgazdaságtan neoliberális neokonzervatív neoliberalizmus neokonzervativizmus neolib neokon antiszemita antiszemitizmus kommunista ökoszociális harmadikutas fasiszta fasizmus falangista falangizmus nemzeti szocialista nemzeti szocializmus erőforrások gazdaság gazdaságpolitika gazdaságpolitikai nemzeti érdek nemzeti érdekek Reakció Scall Fast SF blog nyilas Szálasi Ferenc nemzeti radikális érzelmű jobboldali politika hírek viccek vicc Reakció Reakciós ld50 industrial goth emo antiszemita náci blog blogring nyilas nem polkorrekt jobbikos jobbik konzervatív keresztény freeblog jobboldali fasiszta cenzúrázott buli fotók árpádsávos zászló rendszerellenes aszemita árpádsáv nemzeti radikális terrorista zsidó blogger neonáci sieg heil szélsőjobboldali szélsőközép acab alleycat magyar holokauszttagadás holokauszt tagadás káosz rend anarchia gonosz jó béke háború erőszak hírek történelem manipuláció hazugság politika pártok hírek fiúk