width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: Az usa–EU-paktum csak akkor lép hatályba ha minden állam parlamentje elfogadta! Ez ellen VAN értelme tüntetni, nem látom valahogy mégsem a libernyák hahás, millás hipszter sz*rok mozgolódását! Orbánozás, nácizás, köztársaság fetisizmus, oroszozás és Kelet-szidalmazás, aztán ennyi. A ballib út, úgy ahogy van, értelmetlen, nem vezet sehova, nincs megoldásuk semmilyen társadalmi - gazdasági bajra, se mondanivalójuk sincs, csak sötét, népellenes, gyarmatosító rabszolgásító vadkapitalista céljaik! Ki akar még több amerikai filmet a mozikba az európaiak rovására? És hormonkezelt marhahúst vagy génmanipulált anyagokat tartalmazó élelmiszert? És ki ért egyet azzal, hogy a jövőben kormányokat is beperelhetnek nagyvállalatok az elmaradt haszon miatt? Ezekre a kérdésekre nem az Európai Unió lakossága, hanem egy átláthatatlan módon, háttéralkukkal létrejött testület (ez lenne az Európai Bizottság) felel majd, amelynek eln�

2014. december 24., szerda

Az usa–EU-paktum csak akkor lép hatályba ha minden állam parlamentje elfogadta! Ez ellen VAN értelme tüntetni, nem látom valahogy mégsem a libernyák hahás, millás hipszter sz*rok mozgolódását! Orbánozás, nácizás, köztársaság fetisizmus, oroszozás és Kelet-szidalmazás, aztán ennyi. A ballib út, úgy ahogy van, értelmetlen, nem vezet sehova, nincs megoldásuk semmilyen társadalmi - gazdasági bajra, se mondanivalójuk sincs, csak sötét, népellenes, gyarmatosító rabszolgásító vadkapitalista céljaik! Ki akar még több amerikai filmet a mozikba az európaiak rovására? És hormonkezelt marhahúst vagy génmanipulált anyagokat tartalmazó élelmiszert? És ki ért egyet azzal, hogy a jövőben kormányokat is beperelhetnek nagyvállalatok az elmaradt haszon miatt? Ezekre a kérdésekre nem az Európai Unió lakossága, hanem egy átláthatatlan módon, háttéralkukkal létrejött testület (ez lenne az Európai Bizottság) felel majd, amelynek eln�

Az usa–EU-paktum csak akkor lép hatályba ha minden állam parlamentje elfogadta!

Ez ellen VAN értelme tüntetni, nem látom valahogy mégsem a libernyák hahás, millás hipszter sz*rok mozgolódását! Orbánozás, nácizás, köztársaság fetisizmus, oroszozás és Kelet-szidalmazás, aztán ennyi. A ballib út, úgy ahogy van, értelmetlen, nem vezet sehova, nincs megoldásuk semmilyen társadalmi - gazdasági bajra, se mondanivalójuk sincs, csak sötét, népellenes, gyarmatosító rabszolgásító vadkapitalista céljaik!

Ki akar még több amerikai filmet a mozikba az európaiak rovására? És hormonkezelt marhahúst vagy génmanipulált anyagokat tartalmazó élelmiszert? És ki ért egyet azzal, hogy a jövőben kormányokat is beperelhetnek nagyvállalatok az elmaradt haszon miatt? Ezekre a kérdésekre nem az Európai Unió lakossága, hanem egy átláthatatlan módon, háttéralkukkal létrejött testület (ez lenne az Európai Bizottság) felel majd, amelynek elnöke maga is a multik régi jó barátja.

Mszp, dk, együtt, pm, mlp azaz fodor gabiék mind pártolják ezt a szemét vadkapitalista, usa cégek monopóliumát erősítő megállapodást, amit amerikai zsidók íratnak alá európai zsidókkal - magasról lesajnálják mindketten az európai érdekeket!

Gyanús a titkolózás

http://mno.hu/lanchidradiokulfold/gyanus-a-titkolozas-1264734

MNO - Lánchíd Rádió 2014. december 23., kedd 12:45

Az Egyesült Államoknak az érdeke, hogy létrejöjjön az USA és az Európai Unió közti szabadkereskedelmi szerződés – mondta Csath Magdolna közgazdász rádiónkban.

Az Egyesült Államoknak az érdeke, hogy létrejöjjön az USA és az Európai Unió közti szabadkereskedelmi szerződés – mondta Csath Magdolna közgazdász rádiónkban. Hangsúlyozta: jelenleg is alig van korlátozás e téren, de az új szabályozás után például a génmódosított élelmiszereket is akadály nélkül hozhatná be Európába Amerika.

Még ennél is károsabb lehet a beruházásokra vonatkozó, kiszivárgott terv, amely szerint a cégek korlátlan szabadságot kapnak, hogy bármely országban bármilyen tevékenységbe kezdjenek, és ha az ottani kormány nem partner, akkor külön bíróságon perelhetik be, kártérítésért.

Csath Magdolna szerint kimondottan gyanús, hogy nagyon titkolják a tervezet részleteit, még az európai parlamenti képviselők elől is. A riporter Hegedüs Szabolcs.

Ki képviseli Európát?

http://mno.hu/vezercikk/ki-kepviseli-europat-1264701

2014. december 23., kedd 00:01, frissítve: kedd 07:00 , forrás: Magyar Nemzet,

Ki akar még több amerikai filmet a mozikba az európaiak rovására? És hormonkezelt marhahúst vagy génmanipulált anyagokat tartalmazó élelmiszert? És ki ért egyet azzal, hogy a jövőben kormányokat is beperelhetnek nagyvállalatok az elmaradt haszon miatt? Ezekre a kérdésekre nem az Európai Unió lakossága, hanem egy átláthatatlan módon, háttéralkukkal létrejött testület (ez lenne az Európai Bizottság) felel majd, amelynek elnöke maga is a multik régi jó barátja.

Az EU és az Egyesült Államok között jövőre létrejövő szabad kereskedelmi övezetnek mi, egyszerű állampolgárok állítólag csak haszonélvezői leszünk. Egy tekintélyes londoni gazdaságkutató központ már azt is kimutatta, hogy családonként 545 euró többletet hoz majd a megállapodás (hogy ez az összeg hogyan jött ki, így, eurócent pontossággal, nem tudni), a gazdasági növekedést pedig – jóslatuk szerint – 0,48 százalékponttal serkenti (hihetetlenül tudnak számolni ezek a londoniak). Éppen ezért érthetetlen: ha az uniós polgárok számára egy ilyen előnyös szerződés köttetik, akkor miért kell erről titokban tárgyalni már egy éve?

A tét a világ legnagyobb szabad kereskedelmi övezetét létrehozó alku, amely 830 millió embert érint, Brüsszel mégis hallgat, miközben a nagyvállalatok lobbistái rajzanak a megállapodás körül. Első helyen az agráripari mamutvállalat kijáróemberei állnak (a génmódosított, hormonkezelt élelmiszer miatt nem is véletlenül), de a gyógyszeripar, a telekommunikációs konszernek és az autóipari nagyvállalatok képviselői is feltűnően gyakran fordulnak meg a tárgyalásokon.

A világ gazdasági teljesítményének 40 százalékát adó majdani közös piacot nem az „európai értékek", hanem kőkemény gazdasági érdekek formálják. Az egy helyben toporgó Európa mellett elhúzó versenyképes Amerika lépésről lépésre jut közelebb ahhoz, hogy Európában is az angolszász modell győzedelmeskedjék. Eszerint egy nagyvállalat beperelhet akár egy kormányt vagy országot is, amelyik megtiltja például a génkezelt termékek forgalmazását.

Ezen logika mentén haladva a tagállamok szuverenitása egyenrangú lesz egy-egy multi érdekével, és egy nemzetközi bíróság dönt majd, kinek van igaza. Abszurd, de sajnos igaz. De ki képviseli ebben a harcban Európát? Vagy ahogy annak idején Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter kérdezte: „van-e olyan közvetlen telefonszám, amelyen hívni lehet Európát?" Nos, van. Jean-Claude Junckernek hívják az illetőt, és korábban maga is több nagyvállalattal üzletelt luxemburgi pénzügyminiszterként, később pedig kormányfőként. Ideális tárgyalópartner.

Csakhogy a legfrissebb felmérések szerint az uniós intézményekben a polgárok mindössze egyharmada bízik, az EU-hoz csupán 45 százalék viszonyul pozitívan, míg az Európai Bizottságnak mindössze 32 százalék hisz. Sőt, ha most tartanának népszavazást az EU-ról, akkor a britek bizony fognák a kalapjukat, és angolosan távoznának (nem fognak).

A Brüsszellel szemben kialakult bizalmatlanság egyik oka, hogy nem tudni, valójában kiknek az érdekeit képviseli. Mert emlékszünk: amikor 2011-ben Magyarország átvette az uniós elnökséget, a bizottság teketóriázás nélkül a nagyvállalatok oldalára állt hazánkkal szemben a bankadó és a szektorális adó miatt, és az akkori nyomásgyakorlást csak a mostanival lehet egybevetni.

Az Amerika–EU-paktum csak akkor lép hatályba, ha minden állam parlamentje elfogadta. Csoda, hogy a rakoncátlan tagállamok nyomás alá kerültek? Mert ne mondja senki, hogy az egész régióban – a Balti-tengertől a Fekete-tengerig – mindössze hat olyan személy él, akit ki kellett tiltani az Egyesült Államokból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Reakció blog Reakciós blog ld50 blog emo blog antiszemita náci blog náciblog blogring nyilas blog nyilasblogja nyilas blogja konzervatív web keresztény freeblog főoldal nyilasblog jobboldali blog fasiszta blog cenzúrázott blog aszemita blog szókimondó blog radikális blog ufo blog extrém blog terrorista blogger neonáci blog neonáciblog újfasiszta blog sieg heil blog szélsőséges blog szélsőjobbos blog szélsőjobboldali blog szélsőjobboldali blogger acab alleycat blog zsidó blog antiliberális blog rendszerellenes blog neoliberális, neoliberalizmus, neoliberálisok, mainstream, ortodox, gazdaságpolitika, unortodox, orthodox, unorthodox, Matolcsy, Matolcsyzmus, kurucok, labancok, nemzetközi, nemzeti, gazdaság, pénzügyek, nemzeti érdek, bankok, balliberális, jobboldali, nemzeti radikális, imf, valutaalap, nemzeti bank, jegybank, adósságválság, nyomor, szegénység, bűnözés, hitel, hitelek, bankárok, occupy, 99%, szabad piac, piacbolsevizmus, piacbolsevik, nácizás, kommunistázás, álintellektuális, zsidó zsidók zsidókat zsidóknak náci nácik nácikat náciknak blog blogok blogokat blogoknak hungarista hungaristák hungaristákat hungaristáknak nyilas nyilasok nyilasokat nyilasoknak közgazdaság alternatív közgazdaságtan neoliberális neokonzervatív neoliberalizmus neokonzervativizmus neolib neokon antiszemita antiszemitizmus kommunista ökoszociális harmadikutas fasiszta fasizmus falangista falangizmus nemzeti szocialista nemzeti szocializmus erőforrások gazdaság gazdaságpolitika gazdaságpolitikai nemzeti érdek nemzeti érdekek Reakció Scall Fast SF blog nyilas Szálasi Ferenc nemzeti radikális érzelmű jobboldali politika hírek viccek vicc Reakció Reakciós ld50 industrial goth emo antiszemita náci blog blogring nyilas nem polkorrekt jobbikos jobbik konzervatív keresztény freeblog jobboldali fasiszta cenzúrázott buli fotók árpádsávos zászló rendszerellenes aszemita árpádsáv nemzeti radikális terrorista zsidó blogger neonáci sieg heil szélsőjobboldali szélsőközép acab alleycat magyar holokauszttagadás holokauszt tagadás káosz rend anarchia gonosz jó béke háború erőszak hírek történelem manipuláció hazugság politika pártok hírek fiúk