width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: Korrupció partnere a ballib volt! Alstom 200 millárdos büntetése. Igen, ezért szereti a liberális nyugat nagytőkés és bankár világa a hazafiatlan, gerinctelen balliberrált senkiháziakat. Eladják vagy idegeneknek kiszolgáltatják a népet és az ország kincseit kis megvesztegetésért, zsebpénzért cserébe! Ha még a liberális kapitalizmus "nem erkölcsös de jogszerű" mottójú közjó helyett jogtechnikusi szemléletű jogrendjében is lebuktak, akkor nagyon tisztességtelenek lehettek! Mint ahogy a ballib is az! :)

2014. december 25., csütörtök

Korrupció partnere a ballib volt! Alstom 200 millárdos büntetése. Igen, ezért szereti a liberális nyugat nagytőkés és bankár világa a hazafiatlan, gerinctelen balliberrált senkiháziakat. Eladják vagy idegeneknek kiszolgáltatják a népet és az ország kincseit kis megvesztegetésért, zsebpénzért cserébe! Ha még a liberális kapitalizmus "nem erkölcsös de jogszerű" mottójú közjó helyett jogtechnikusi szemléletű jogrendjében is lebuktak, akkor nagyon tisztességtelenek lehettek! Mint ahogy a ballib is az! :)

Korrupció partnere a ballib volt! Alstom 200 millárdos büntetése.

Ha még a liberális kapitalizmus "nem erkölcsös de jogszerű" mottójú közjó helyett jogtechnikusi szemléletű jogrendjében is lebuktak, akkor nagyon tisztességtelenek lehettek! Mint ahogy a ballib is az! :)

Igen, ezért szereti a liberális nyugat nagytőkés és bankár világa a hazafiatlan, gerinctelen balliberrált senkiháziakat. Eladják vagy idegeneknek kiszolgáltatják a népet és az ország kincseit kis megvesztegetésért, zsebpénzért cserébe!

200 milliárdos büntetést kapott korrupció miatt az Alstom

http://mno.hu/hirtvkulfold/200-milliardos-buntetest-kapott-korrupcio-miatt-az-alstom-1264797

2014. december 23., kedd 17:01

Politikusokat és cégvezetőket vesztegetett meg a budapesti metrók gyártója, a francia Alstom, egyebek között Szaúd-Arábiában, Tajvanban, Indonéziában és Egyiptomban vitte bőröndben a pénzt az érintetteknek. Az Egyesült Államokban rekordbírságot kapott a cég: 772 millió dollárt, átszámítva csaknem 200 milliárd forintot kell fizetnie.

A francia cég 2006-ban, Demszky Gábor főpolgármestersége alatt nyerte meg a pályázatot, a kivitelezésnél azonban voltak gondok. A szerelvények típusengedélyét a műszaki hibák miatt sokáig nem adták ki a hatóságok, a javítások költségét, egymilliárd forintot az Alstom a BKV-val akarta megfizettetni. A szerződések újratárgyalása után az első utasokat szállító szerelvény 2012 szeptemberében indult el, később az Alstom gyártotta a 4-es metró kocsijait is.

Rekord összegű büntetést kapott az Alstom

Az óriáscég most rekordnagyságú bírságot kapott az Egyesült Államokban korrupció miatt. „Bejelentem, hogy az igazságügyi minisztérium azzal vádolta meg az Alstomot, hogy megsértette az amerikai korrupcióellenes törvényt azzal, hogy meghamisította a könyvelését, és nem hajtott végre megfelelő belső ellenőrzést. Az Alstom bűnösnek vallotta magát, és beleegyezett, hogy több mint 772 millió dollár büntetést fizet. Ez a legnagyobb bírság, amelyet külföldön folytatott megvesztegetések miatt valaha kivetettek az Egyesült Államokban" – közölte James Cole helyettes főügyész.

A vád szerint a társaság több mint egy évtizeden át politikusokat, cégvezetőket és szakembereket vesztegetett meg, hogy megrendelésekhez jusson. A kenőpénzt bőröndben juttatták el a cég strómanjai a szaúd-arábiai, tajvani, egyiptomi, indonéz és bahamai célszemélyekhez – ezzel mintegy négymilliárd dollár értékben nyertek üzleteket ezekben az országokban. Az Alstom ellen litvániai, lengyelországi, indiai és tunéziai ügyekben is eljárás indult csalás miatt, ezek a vizsgálatok még nem zárultak le.

Rekordbírságot fizet az Alstom

2014. december 23., kedd 15:55

Az ügy lezárása érdekében elismerte vétkességét és elfogadta a megvesztegetés vádjával ellene indított eljárásban kivetett 772 millió dolláros bírságot a Alstom SA francia energia- és gépipari konszern.

Az amerikai igazságügyi minisztérium által hétfőn bejelentett bírság a legnagyobb, amit külföldön folytatott megvesztegetések miatt az Egyesült Államokban egy vállalatra valaha kivetettek.

Az igazságügyi minisztérium közleménye szerint az Alstomnál bevett gyakorlatnak számított a megvesztegetés: a cég több tízmillió dolláros nagyságrendben fizetett le döntéshozókat Indonéziában, Szaúd-Arábiában, Egyiptomban és a Bahama-szigeteken.

Tíz ország hat éven keresztül nyomozott az ügyben

Az ügyet tíz ország bűnüldöző szervei hat éves összehangolt munkával göngyölítették fel. A nyomozás során megállapították, hogy a konszern összesen 75 millió dolláros megvesztegetéssel mintegy 4 milliárd dollár értékű megrendelésre tett szert.

Az Alstom és érdekeltségei a vád szerint több mint tíz éven keresztül, legalább 2011-ig folytatták a jogellenes gyakorlatot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Reakció blog Reakciós blog ld50 blog emo blog antiszemita náci blog náciblog blogring nyilas blog nyilasblogja nyilas blogja konzervatív web keresztény freeblog főoldal nyilasblog jobboldali blog fasiszta blog cenzúrázott blog aszemita blog szókimondó blog radikális blog ufo blog extrém blog terrorista blogger neonáci blog neonáciblog újfasiszta blog sieg heil blog szélsőséges blog szélsőjobbos blog szélsőjobboldali blog szélsőjobboldali blogger acab alleycat blog zsidó blog antiliberális blog rendszerellenes blog neoliberális, neoliberalizmus, neoliberálisok, mainstream, ortodox, gazdaságpolitika, unortodox, orthodox, unorthodox, Matolcsy, Matolcsyzmus, kurucok, labancok, nemzetközi, nemzeti, gazdaság, pénzügyek, nemzeti érdek, bankok, balliberális, jobboldali, nemzeti radikális, imf, valutaalap, nemzeti bank, jegybank, adósságválság, nyomor, szegénység, bűnözés, hitel, hitelek, bankárok, occupy, 99%, szabad piac, piacbolsevizmus, piacbolsevik, nácizás, kommunistázás, álintellektuális, zsidó zsidók zsidókat zsidóknak náci nácik nácikat náciknak blog blogok blogokat blogoknak hungarista hungaristák hungaristákat hungaristáknak nyilas nyilasok nyilasokat nyilasoknak közgazdaság alternatív közgazdaságtan neoliberális neokonzervatív neoliberalizmus neokonzervativizmus neolib neokon antiszemita antiszemitizmus kommunista ökoszociális harmadikutas fasiszta fasizmus falangista falangizmus nemzeti szocialista nemzeti szocializmus erőforrások gazdaság gazdaságpolitika gazdaságpolitikai nemzeti érdek nemzeti érdekek Reakció Scall Fast SF blog nyilas Szálasi Ferenc nemzeti radikális érzelmű jobboldali politika hírek viccek vicc Reakció Reakciós ld50 industrial goth emo antiszemita náci blog blogring nyilas nem polkorrekt jobbikos jobbik konzervatív keresztény freeblog jobboldali fasiszta cenzúrázott buli fotók árpádsávos zászló rendszerellenes aszemita árpádsáv nemzeti radikális terrorista zsidó blogger neonáci sieg heil szélsőjobboldali szélsőközép acab alleycat magyar holokauszttagadás holokauszt tagadás káosz rend anarchia gonosz jó béke háború erőszak hírek történelem manipuláció hazugság politika pártok hírek fiúk