width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: Panelprogram agyrém, ablakon falon LYUKAT FÚRNAK, fidemszp-s mutyi + pénzlehúzás !

2015. január 12., hétfő

Panelprogram agyrém, ablakon falon LYUKAT FÚRNAK, fidemszp-s mutyi + pénzlehúzás !

Panelprogram Lyuk, ablakon falon LYUKAT FÚRNAK, panelprogram te hírhedt fidemszp-s mutyi + pénzlehúzás !

Melynek keretében 4000 LAKÁS lesz megcsinálva idén+jövőre, kurva kevés.

Aki szegény az is marad, mert nincs pénze spórolni, ahhoz be kéne ruházni modern, energiatakarékos megoldásokba. Még egy átlag falusi téglaházból sokat ki lehet hozni, álmennyezet kiépítésétől kezdve a fóliazsákos padlás-szigetelésig sok trükk van. De aki vidéki, annak az ingatlana hamarosan úgy sem fog érni semmit, ha ez a liberális világ marad. Ez a kormány is ugyanúgy vidékellenes, Komárom Esztergom megyében maradt kemény 2 kórház + néhány szerep nélküli elfekvő, de már az ambulanciákat azaz rendelőintézeteket is elkezdték ritkítani, igen, az SZTK-kat!

A híres villamos autók is 50-100 millióért vannak, de annyiért meg minek. nyerészkednek, azért. Általában is minden újítás, amivel spórolni lehetne, nagyon drága. Még a sima falszigetelés is! Irreálisan, ennyi anyag vagy munka nincs ezek mögött. Mesterségesen hajtják fel az árakat, vagy nyerészkedésből, de ez a helyzet. Passzív házakat is jó 10 éve lehetne, azt' még panelprogram sincs csak ígérik.

Alaptalan hurráoptimizmus a sok zöldség, a valóság az hogy nem lehet levegőt kapni mert szeméttel fűtenek nincs pénzük az embereknek. Mindezt ráadásul agglomerációban, és vannak ennél messze szegényebb részek a hazában. A településen, ahonnan el kellett jönnöm Pestre, mert idegenforgalmon kívül nincs semmi, elkerülő út sem épül - de tízmilliárdokat fognak MEGINT elkölteni egy főtérre, ami most egy park, és persze minden fát ki fognak vágni. A forgalmat meg a város közepén éktelenkedő mini autópályának csúfolt négy-öt sávos Május 1 útra fogják terelni, hadd duguljon be, hadd fulladjon meg a lakótelepi magyar. Tata ez a hely, michl józsef ez az ember.

A zöldenergia is az, hogy eltüzelik az erdeinket, és eladják az áramot külföldre. Zöld nem egyenlő környezetvédő, még kevésbé emberpárti!

4000 Lakás, no és hány lakás van egy kockaházban? Országosan nézve, ez lófing. A fideszes patyomkin panel program eltörpül a tennivalókhoz képest. Ígéretek, azok vannak. Meg trehány kivitelezés, pár centis, amúgy hulladékból készült filléres anyagköltségű szigetelésért vagyonokat kérnek, közbeszerzés = korrupció, sikerdíjak hivatalosan is - fidesz vagy mszp, egykutya 89-es bűnözők. Mindezt ráadásul megfejelve idióta és életidegen, sötétzöld törvényekkel. A fidesz lenézi a panellakókat, ennek többször tanúbizonyságát adták. Hegedűs Lórántné is kritizálta amit kellett, javaslataival viszont segítette VOLNA a panjelprogram visszásságainak feltárását, a kivitelezési hibákat beleértve, és a korrupciós ügyekben felelősök megbüntetését - a kétharmad MINDIG leszavazta. Úri budai villából, két milliós buziretiküllel (habony árpád) járva könnyen pofáznak rohadtnarancsék. Ugyanolyan ótvar neoliberális párt, mint a szocik meg a többi! Frei sem éppen jobboldali. Az úri burzsi banda leereszkedő népieskedése pontosan annyit is ér, mint amennyire hinni lehet egy átlagos reklámnak a mai világban. 0!

Mi a francért kellett akkor adósságba kényszeríteni az embereket?

Hát a házunkkal vannak problémák. Ugye 7 év után nyertük meg a támogatást a felújításhoz. "Újra indított" panel program, amit az mszp indított anno... le sem állították soha, de fidesz kampánynak hihető. Úgy volt, márciusban kezdik, majd májusban, majd augusztusban, végül szeptember 15-el kezdődött. Kötelező volt hitelt felvenni 5 évre, ha egy összegben fizetsz, 70-80,000-rel többet kell. Vicces nem? OTP pajtás miatt csúszott, 4-5x dobták vissza a szerződést, végül augusztus végén lett végleges, de március óta fizetjük a részleteket.

Ablakokat kicserélték, de még nem fejezték be. Kifelejtették a felmérésből a nappali 2 oldalán az erkély mellett lévő panelt, ami fatábla volt... alulról sem fejezték be. Kedden jöttek az I. fázist megcsinálni ebből... levágták és elvitték a régi vastag vízzáró és szigetelő gumit, és helyette bekenték a betont valami löttyel, ami állítólag szigetel... 10 perc volt, és sok ember ezért kivett egy nap szabadságot. Ma volt lakógyűlés, hatalmas balhé volt emiatt. Arról volt szó eredetileg, hogy visszateszik azt a gumiszigetelést, erre mielőtt bárki észbe kaphatott volna, levágták és elvitték. Állítólag gipszkartont ragasztanak oda, de rohadjanak meg, az nem vezeti el az esővizet. II. fázisban az erkély 2 oldalára is gipszkartont tesznek fel, csupaszon... még 1 nap szabadság kell rá... mindenkinek magának kell lefesteni, vagy tapétázni. Tök jó! Folyosó végi ablakokat 1 hete nem fejezték be. Ja, az erkélyajtó sokkal keskenyebb lett, az ablakok szélesebbek és rövidebbek... és nem dönhettük el a nappalinál, hogy melyik ablak legyen bukó... a középső lehetett csak. Nekem a szélső kellett volna.

Külső nikeceles szigetelést 3 hete el kellett volna kezdeniük. Sehol senki. Ma kaptak egy olyan választ a lakók, hogy az előző ház panelfalai szétesés határán voltak, és előbb azt kellett megerősíteni, ezért csúsznak... de a határidőt tartani fogják. Nálunk is van szétcsúszott panel... Állítólag tartják majd a határidőt, ha nem, kötbért kell fizetniük. Építész barátom szerint lehet, hogy kivonulnak 40-50 emberrel, és 2-3 hét alatt megcsinálják az egész házat. Remélem, mert 4 fok alatt nem dolgozhatnak, a ragasztó és a vakolóanyag nem köt ez alatt a hőmérséklet alatt.

A konyhaablakon van 2 db 35 cm hosszú, 3 cm széles lyuk. Úgy volt januárban, hogy elzárható, páraérzékelős szellőzőt építenek be. Szart! Orsós Vitya és bandája állítólag olyan törvényt hozott, hogy csak lyuk legyen minden panelház konyhájában, mert az emberek annyira hülyék, hogy nem szellőztetnek főzés közben, és megfulladnak a gáztűzhelytől. ÉRTED??? 37 évig túléltük... 160x160-as az ablakunk, van a konyhai spejzszekrényben 2 db 15 cm átmérőjű lyuk ráccsal az utcára, amin dől be a levegő, a hideg télen, és felül egy légelszívó, ami minden meleg levegőt kiszív... de megfulladhatunk. Ja, és a gáztűzhely bimetálos, ami azt jelenti, ha elalszik a láng, leáll a gáz is. Október elején hidegebb volt éjjel, meg lehetett fagyni a konyhában. 2 napig rohangáltunk a városban légtechnikai boltokba, és végül kaptunk olyan légbeeresztő cuccot, ami jó a mostani helyébe, és elzárható nagyjából, de nem teljesen (15,000 Ft volt ócska műanyag). A szép az, hogy akinek régebben cserélt ablaka van, annak is kifúrták a drága ablakát, és betették ezeket a szarokat, akinek elzárható szellőztetője volt, annak lecserélték a teljesen nyitottra.

Szép, ugye? Panelprogram, külső falszigetelés, fűtéskorszerűsítés, hogy energiatakarékos és hőtakarékos legyen a sok kádár-kocka (panelház), erre rohadt nagy lyukakat vágnak az ablakokra, a falakba, amin kimegy az összes meleg. Mivel a fürdőszobában és a wc-ben is van légelszívó, ami nagyon erősen szív, 1 óra alatt teljesen kihűlhet a lakás.

Mi a francért kellett akkor adósságba kényszeríteni az embereket??? Ja, hogy elvigyék a lakást... mert ha mások nem fizetnek, akkor nekünk kell helyettük. Van, aki tényleg nem tudja fizetni. Jelzálog lesz a lakására terhelve... de attól még nekünk ki kell fizetni a részét. Többen elköltöztek. Vannak, akik nem is akarnak fizetni, pedig tudnának... röhög rajta az egyik vén spiné itt az emeletünkön, hogy ő nem fizet, fél millióért úgy sem viszik el a lakását... majd a többi lakó kifizeti. Ellenük bírósági eljárást fogunk indítani, bírósági végzéssel lesz letiltva a nyugdíjából, fizetéséből az összeg. Nyugdíjas spiné elég nagy nyugdíjat kap, nem kell félteni... cigire piára telik.

A légtechnika bolt tulajdonosa mesélte, ahol végül kaptunk cuccot, hogy ő is panelben lakik, volt egy 10-15 cm-s lyuk a falán, amibe beszerelt egy légcserélő berendezést, ami ki-be fújja a levegőt. Azt a tetűk államilag ki akarták szerelni, nem engedte, erre a falba emellé fúrtak még egy lyukat, amin dől be a levegő az utcáról, a saját tulajdonú lakásában. Ja, hogy a vegyiszórások is bejönnek? Egy vegyi támadás esetén a saját lakásunkban megfulladunk, mert nem lehet légmentesen lezárni??? Hogy az "összeesküvés elméletek" mellett maradjak... A szmog is bejön... és a por, amiből amúgy is túl sok van.

Lakóknak abba sem volt beleszólásuk, milyen színű legyen a házunk. Elég normális a nyomtatott képen, sárga-narancs-barnás, alja szürke (??? miért nem barna?) de pont a mi erkélyünk fala lesz eszerint sötétebb, barnás színű... eddig fehér volt, eredetileg is, most is. Baromi sötét lesz a nappalink, ha sötétre festik... No, szóval áll a bál... Öcsém csinált nekünk fából szép széles belső ablakpárkányt... 11 cm-s műanyagot tettek fel, egy kis virágcserép sem fért rá.

Egyik lakó nagyon utánanézett tavasszal a panelprogramos házaknak. Több olyan ház van, aminél csődeljárás vagy mi van, több lakó nem fizetett, nem tudott, és a többiek lakását is viszi a bank... az egész házat, mert ők sem tudták a többiek tartozását már fizetni. Nálunk 8000 Ft kb a havi törlesztés, de havi 8000 FT-tal megemelkedett a közös költség is, mert annak ellenére, hogy eredetileg teljes felújítást ígért az állam, csak az ablakcserére és a külső nikeceles szigetelésre adtak támogatást... a többit nekünk kell állni... tetőszigetelés, földszint, stb. Szerencsénk is az, hogy csak most nyertünk a pályázaton, mert állítólag most 2 felől lesz ellenőrizve a kivitelezés, végén hőtérképpel, stb, nekünk 10 cm vastag nikecelt tesznek fel, az előttünk lévő házra 4 éve 4 cm vastagot tettek fel, repedezett már a külső burkolata. Csak akkor kapja meg a kivitelező a teljes pénzét, ha minden ok... reméljük.

(Olvasónktól)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Reakció blog Reakciós blog ld50 blog emo blog antiszemita náci blog náciblog blogring nyilas blog nyilasblogja nyilas blogja konzervatív web keresztény freeblog főoldal nyilasblog jobboldali blog fasiszta blog cenzúrázott blog aszemita blog szókimondó blog radikális blog ufo blog extrém blog terrorista blogger neonáci blog neonáciblog újfasiszta blog sieg heil blog szélsőséges blog szélsőjobbos blog szélsőjobboldali blog szélsőjobboldali blogger acab alleycat blog zsidó blog antiliberális blog rendszerellenes blog neoliberális, neoliberalizmus, neoliberálisok, mainstream, ortodox, gazdaságpolitika, unortodox, orthodox, unorthodox, Matolcsy, Matolcsyzmus, kurucok, labancok, nemzetközi, nemzeti, gazdaság, pénzügyek, nemzeti érdek, bankok, balliberális, jobboldali, nemzeti radikális, imf, valutaalap, nemzeti bank, jegybank, adósságválság, nyomor, szegénység, bűnözés, hitel, hitelek, bankárok, occupy, 99%, szabad piac, piacbolsevizmus, piacbolsevik, nácizás, kommunistázás, álintellektuális, zsidó zsidók zsidókat zsidóknak náci nácik nácikat náciknak blog blogok blogokat blogoknak hungarista hungaristák hungaristákat hungaristáknak nyilas nyilasok nyilasokat nyilasoknak közgazdaság alternatív közgazdaságtan neoliberális neokonzervatív neoliberalizmus neokonzervativizmus neolib neokon antiszemita antiszemitizmus kommunista ökoszociális harmadikutas fasiszta fasizmus falangista falangizmus nemzeti szocialista nemzeti szocializmus erőforrások gazdaság gazdaságpolitika gazdaságpolitikai nemzeti érdek nemzeti érdekek Reakció Scall Fast SF blog nyilas Szálasi Ferenc nemzeti radikális érzelmű jobboldali politika hírek viccek vicc Reakció Reakciós ld50 industrial goth emo antiszemita náci blog blogring nyilas nem polkorrekt jobbikos jobbik konzervatív keresztény freeblog jobboldali fasiszta cenzúrázott buli fotók árpádsávos zászló rendszerellenes aszemita árpádsáv nemzeti radikális terrorista zsidó blogger neonáci sieg heil szélsőjobboldali szélsőközép acab alleycat magyar holokauszttagadás holokauszt tagadás káosz rend anarchia gonosz jó béke háború erőszak hírek történelem manipuláció hazugság politika pártok hírek fiúk