width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: Public RSS-Feed of Scall Fast. Created with the PIXELMECHANICS 'GPlusRSS-Webtool' at http://gplusrss.com

2016. július 20., szerda

Public RSS-Feed of Scall Fast. Created with the PIXELMECHANICS 'GPlusRSS-Webtool' at http://gplusrss.com

Your RSS feed from RSSFWD.com. Update your RSS subscription
RSSFWD

Public RSS-Feed of Scall Fast. Created with the PIXELMECHANICS 'GPlusRSS-Webtool' at http://gplusrss.com

SF, Lucy Hay, Scall FastSzemétmaffiát épít a fidesz - FIZESS, szemét egy maffiapárt mondjuk amúgy is. HA akarsz mások helyett...
3:41:47 PM
Szemétmaffiát épít a fidesz - FIZESS, szemét egy maffiapárt mondjuk amúgy is.

HA akarsz mások helyett fizetni, akkor legyél elégedett a kormányunk (enyém ugyan nem) szemétszállítást központosító intézkedésével. Különben meg ne. :P

Ez is, és a belengetett újra kresz-vizsgáztatás amit majd 18 oszén mégis bevezetnek ha nyernek ne így legyen, na akkor kell megbuktatni a fideszt ha elobb nem. A hatalom hazug és eroszakos, folyamatosan a zsebünkben turkál, nem lehet úriember módjára leváltani EZEKET. A fidesz jobblib és a ballib egykutya, egy kuka.

Kuka biznisz

2016-07-18 16:26

Szeptemberben a nemzeti kukaholding hibája miatt egy húsz-harmincezres sárga csekk érkezhet minden egyes magyar postaládába. Az iskolakezdésre idozített váratlan kiadás számos családnak komoly nehézséget fog okozni. Ezzel együtt azonban ellehetetlenülhetnek a tényleges szemétszállítók is, akik mivel az állam nem végzi el rendesen a díjbeszedést, ezért nem is kapják meg idoben a pénzüket. Egyesek azonban nyerhetnek a krízisen. Ugyanis, ha ezek a többnyire önkormányzati cégek bedolnek, akkor egy 100-140 milliárdos üzletágban keletkezhet piaci rés.
Az Orbán-kormány nagyon szeret centralizálni, de a szakmai alkalmatlanság rendre kitapintható ezeken a társadalmi kísérleteken. Mint az ismeretes a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) ellen az érintettek addig tiltakoztak, ameddig Rétvári Bence, az Emberi Eroforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára be nem jelentette, hogy kormány inkább megszünteti az egész próbálkozást.

Úgy látszik, hogy a NHKV a szemétszállításban az, ami az oktatásban a Klik. A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelo holdingot a kormány illetékes minisztériuma áprilisban indította el 500 millió forintos alaptokével és 5 milliárdos muködési költségvetéssel. Mikor ez a fejlemény nyilvánossága került nem lehetett sok mindent tudni az ominózus cégrol, de azt biztosan, hogy a szemétdíjak beszedését ok fogják majd elvégezni. A többségében önkormányzati tulajdonban lévo 170 hulladékgyujto és az ezeket üzemelteto 142 közszolgáltató egy része már ekkor jelezte, hogy a tényleges munkavégzés és a díjbeszedés intézményi különválasztása napi szintu nehézségeket okozhat. Fideszes polgármesterek és településvezetok is jelezték, hogy nem feltétlenül ideális a megoldás. Schmidt Jeno, Tab fideszes polgármestere, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége elnöke azt mondta, hogy ha ez így megy tovább, akkor a városi cégnek befellegzett.

Hónapokkal késobb egyértelmuen az látszik, hogy a nemzeti kukaholding éppen a díjbeszedésbol bukott meg eloször. Kepli Lajos, a ellenzéki párt országgyulési képviseloje hétfoi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: április eleje óta a legtöbb településen nem kaptak csekket a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelo (NHKV) Zrt.-tol, amely most egy összegben tervez számlázni.

Az ellenzéki néppárt politikusa szerint számlázás elmaradásának az a banális ürügye, hogy az állami koordináló szerv számlázóprogramja nem készült el, az informatikai újítása még közbeszerzés alatt áll. A banális hiba következménye azonban óriási megterhelést jelent a családoknak az oszi idoszakban. Számítások szerint 20-30 ezer forintos számlákról lehet szó. Mint azzal korábban foglalkoztunk: egy átlagos család már két gyermek esetén is havonta alig több mint nyolcezer forintot tud félretenni, tehát egy elore nem látott, kikerülhetetlen kiadás a megtakarítások hiánya miatt bedöntheti a hétköznapi magyar háztartásokat. Az elmaradt díjbeszedés nem csupán a magyar családoknak jelent hatalmas megterhelést hanem a szemétszállító cégeknek is, akiknek a nemzeti kukaholding nem utalta ki a bevétel rájuk eso részét. Az érintett szolgáltatóknak nincs megtakarításuk, a rezsit vagy a béreket azonban ki kell fizetniük.

A jobbikos politikus szerint a legjobb anyagi helyzetben lévo megyékben is 80-90 százalékos a fizetési hajlandóság, a szemétszállítás 13 milliárd forint körüli kintlévosége pedig év végére megduplázódhat. Értékelése szerint egy elhibázott rendszer jött létre az ágazatban, ezért annak gondosabb megtervezése szükséges. Hozzátette: nem szeretné, ha Magyarországon a nápolyihoz hasonló állapotok alakulnának ki, ahol a maffia tette rá a kezét a szemétszállításra és tette tönkre.

Kepli arra is célzott, hogy erre azért megvan az esély hiszen a magyar kormányt is szokták "maffia" jelzovel illetni. Különös egybeesés, hogy 2013-ban a katasztrófavédelem új hatósági jogkört kapott: szolgáltatás kiesése esetén az érintett önkormányzat megkeresését követoen a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság hatósági eljárás keretében ideiglenes szolgáltatót jelöl ki a településre, aki elvégzi a hulladékszállítási feladatokat. A nagy kérdés az, hogy kinek a kezében lesz ez az ideiglenes szolgáltató?

Az összeesküvés elméletek hívei azért is azon is elgondolkodhatnak, hogy mennyire életszeru az a banális hiba, hogy egy hatalmas állami cég, ami több milliárd forintból gazdálkodik - melynek a feladata éppen a díjbeszedés lenne - azt nem tudott megbirkózni egy számlázóprogram beszerzésével sem? A Jobbik egyébként azt szorgalmazza, hogy az állam engedje el a lakosságnak azt a szemétszállítási díjat, ami április óta még nem számlázott ki. Kepli Lajos közölte: mivel az állami koordináló hibájának tartják, hogy nem állították ki a csekkeket, ezért a díj elengedését kérik az államtól. A politikus azt mondta, hogy az ügynek felelose is kellene, hogy legyen, de ez egy egyelore következmények nélküli ország.

https://jobbik.hu/hireink/kuka-biznisz

http://alfahir.hu - http://jobbik.hu?


RSSFWD - From RSS to Inbox
3600 O'Donnell Street, Suite 200, Baltimore, MD 21224. (410) 230-0061
WhatCounts

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Reakció blog Reakciós blog ld50 blog emo blog antiszemita náci blog náciblog blogring nyilas blog nyilasblogja nyilas blogja konzervatív web keresztény freeblog főoldal nyilasblog jobboldali blog fasiszta blog cenzúrázott blog aszemita blog szókimondó blog radikális blog ufo blog extrém blog terrorista blogger neonáci blog neonáciblog újfasiszta blog sieg heil blog szélsőséges blog szélsőjobbos blog szélsőjobboldali blog szélsőjobboldali blogger acab alleycat blog zsidó blog antiliberális blog rendszerellenes blog neoliberális, neoliberalizmus, neoliberálisok, mainstream, ortodox, gazdaságpolitika, unortodox, orthodox, unorthodox, Matolcsy, Matolcsyzmus, kurucok, labancok, nemzetközi, nemzeti, gazdaság, pénzügyek, nemzeti érdek, bankok, balliberális, jobboldali, nemzeti radikális, imf, valutaalap, nemzeti bank, jegybank, adósságválság, nyomor, szegénység, bűnözés, hitel, hitelek, bankárok, occupy, 99%, szabad piac, piacbolsevizmus, piacbolsevik, nácizás, kommunistázás, álintellektuális, zsidó zsidók zsidókat zsidóknak náci nácik nácikat náciknak blog blogok blogokat blogoknak hungarista hungaristák hungaristákat hungaristáknak nyilas nyilasok nyilasokat nyilasoknak közgazdaság alternatív közgazdaságtan neoliberális neokonzervatív neoliberalizmus neokonzervativizmus neolib neokon antiszemita antiszemitizmus kommunista ökoszociális harmadikutas fasiszta fasizmus falangista falangizmus nemzeti szocialista nemzeti szocializmus erőforrások gazdaság gazdaságpolitika gazdaságpolitikai nemzeti érdek nemzeti érdekek Reakció Scall Fast SF blog nyilas Szálasi Ferenc nemzeti radikális érzelmű jobboldali politika hírek viccek vicc Reakció Reakciós ld50 industrial goth emo antiszemita náci blog blogring nyilas nem polkorrekt jobbikos jobbik konzervatív keresztény freeblog jobboldali fasiszta cenzúrázott buli fotók árpádsávos zászló rendszerellenes aszemita árpádsáv nemzeti radikális terrorista zsidó blogger neonáci sieg heil szélsőjobboldali szélsőközép acab alleycat magyar holokauszttagadás holokauszt tagadás káosz rend anarchia gonosz jó béke háború erőszak hírek történelem manipuláció hazugság politika pártok hírek fiúk