width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: Szemétmaffiát épít a fidesz - FIZESS, szemét egy maffiapárt mondjuk amúgy is.HA akarsz mások helyett...

2016. július 20., szerda

Szemétmaffiát épít a fidesz - FIZESS, szemét egy maffiapárt mondjuk amúgy is.HA akarsz mások helyett...

Public RSS-Feed of Scall Fast. Created with the PIXELMECHANICS 'GPlusRSS-Webtool' at http://gplusrss.com
SF 
Szemétmaffiát épít a fidesz - FIZESS, szemét egy maffiapárt mondjuk amúgy is. HA akarsz mások helyett...
Jul 20th 2016, 19:41

Szemétmaffiát épít a fidesz - FIZESS, szemét egy maffiapárt mondjuk amúgy is.

HA akarsz mások helyett fizetni, akkor legyél elégedett a kormányunk (enyém ugyan nem) szemétszállítást központosító intézkedésével. Különben meg ne. :P

Ez is, és a belengetett újra kresz-vizsgáztatás amit majd 18 őszén mégis bevezetnek ha nyernek ne így legyen, na akkor kell megbuktatni a fideszt ha előbb nem. A hatalom hazug és erőszakos, folyamatosan a zsebünkben turkál, nem lehet úriember módjára leváltani EZEKET. A fidesz jobblib és a ballib egykutya, egy kuka.

Kuka biznisz

2016-07-18 16:26

Szeptemberben a nemzeti kukaholding hibája miatt egy húsz-harmincezres sárga csekk érkezhet minden egyes magyar postaládába. Az iskolakezdésre időzített váratlan kiadás számos családnak komoly nehézséget fog okozni. Ezzel együtt azonban ellehetetlenülhetnek a tényleges szemétszállítók is, akik mivel az állam nem végzi el rendesen a díjbeszedést, ezért nem is kapják meg időben a pénzüket. Egyesek azonban nyerhetnek a krízisen. Ugyanis, ha ezek a többnyire önkormányzati cégek bedőlnek, akkor egy 100-140 milliárdos üzletágban keletkezhet piaci rés.
Az Orbán-kormány nagyon szeret centralizálni, de a szakmai alkalmatlanság rendre kitapintható ezeken a társadalmi kísérleteken. Mint az ismeretes a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) ellen az érintettek addig tiltakoztak, ameddig Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára be nem jelentette, hogy kormány inkább megszünteti az egész próbálkozást.

Úgy látszik, hogy a NHKV a szemétszállításban az, ami az oktatásban a Klik. A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő holdingot a kormány illetékes minisztériuma áprilisban indította el 500 millió forintos alaptőkével és 5 milliárdos működési költségvetéssel. Mikor ez a fejlemény nyilvánossága került nem lehetett sok mindent tudni az ominózus cégről, de azt biztosan, hogy a szemétdíjak beszedését ők fogják majd elvégezni. A többségében önkormányzati tulajdonban lévő 170 hulladékgyűjtő és az ezeket üzemeltető 142 közszolgáltató egy része már ekkor jelezte, hogy a tényleges munkavégzés és a díjbeszedés intézményi különválasztása napi szintű nehézségeket okozhat. Fideszes polgármesterek és településvezetők is jelezték, hogy nem feltétlenül ideális a megoldás. Schmidt Jenő, Tab fideszes polgármestere, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége elnöke azt mondta, hogy ha ez így megy tovább, akkor a városi cégnek befellegzett.

Hónapokkal később egyértelműen az látszik, hogy a nemzeti kukaholding éppen a díjbeszedésből bukott meg először. Kepli Lajos, a ellenzéki párt országgyűlési képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: április eleje óta a legtöbb településen nem kaptak csekket a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt.-től, amely most egy összegben tervez számlázni.

Az ellenzéki néppárt politikusa szerint számlázás elmaradásának az a banális ürügye, hogy az állami koordináló szerv számlázóprogramja nem készült el, az informatikai újítása még közbeszerzés alatt áll. A banális hiba következménye azonban óriási megterhelést jelent a családoknak az őszi időszakban. Számítások szerint 20-30 ezer forintos számlákról lehet szó. Mint azzal korábban foglalkoztunk: egy átlagos család már két gyermek esetén is havonta alig több mint nyolcezer forintot tud félretenni, tehát egy előre nem látott, kikerülhetetlen kiadás a megtakarítások hiánya miatt bedöntheti a hétköznapi magyar háztartásokat. Az elmaradt díjbeszedés nem csupán a magyar családoknak jelent hatalmas megterhelést hanem a szemétszállító cégeknek is, akiknek a nemzeti kukaholding nem utalta ki a bevétel rájuk eső részét. Az érintett szolgáltatóknak nincs megtakarításuk, a rezsit vagy a béreket azonban ki kell fizetniük.

A jobbikos politikus szerint a legjobb anyagi helyzetben lévő megyékben is 80-90 százalékos a fizetési hajlandóság, a szemétszállítás 13 milliárd forint körüli kintlévősége pedig év végére megduplázódhat. Értékelése szerint egy elhibázott rendszer jött létre az ágazatban, ezért annak gondosabb megtervezése szükséges. Hozzátette: nem szeretné, ha Magyarországon a nápolyihoz hasonló állapotok alakulnának ki, ahol a maffia tette rá a kezét a szemétszállításra és tette tönkre.

Kepli arra is célzott, hogy erre azért megvan az esély hiszen a magyar kormányt is szokták „maffia" jelzővel illetni. Különös egybeesés, hogy 2013-ban a katasztrófavédelem új hatósági jogkört kapott: szolgáltatás kiesése esetén az érintett önkormányzat megkeresését követően a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság hatósági eljárás keretében ideiglenes szolgáltatót jelöl ki a településre, aki elvégzi a hulladékszállítási feladatokat. A nagy kérdés az, hogy kinek a kezében lesz ez az ideiglenes szolgáltató?

Az összeesküvés elméletek hívei azért is azon is elgondolkodhatnak, hogy mennyire életszerű az a banális hiba, hogy egy hatalmas állami cég, ami több milliárd forintból gazdálkodik – melynek a feladata éppen a díjbeszedés lenne – azt nem tudott megbirkózni egy számlázóprogram beszerzésével sem? A Jobbik egyébként azt szorgalmazza, hogy az állam engedje el a lakosságnak azt a szemétszállítási díjat, ami április óta még nem számlázott ki. Kepli Lajos közölte: mivel az állami koordináló hibájának tartják, hogy nem állították ki a csekkeket, ezért a díj elengedését kérik az államtól. A politikus azt mondta, hogy az ügynek felelőse is kellene, hogy legyen, de ez egy egyelőre következmények nélküli ország.

https://jobbik.hu/hireink/kuka-biznisz

http://alfahir.hu - http://jobbik.hu

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com. By using Blogtrottr, you agree to our polices, terms and conditions.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Reakció blog Reakciós blog ld50 blog emo blog antiszemita náci blog náciblog blogring nyilas blog nyilasblogja nyilas blogja konzervatív web keresztény freeblog főoldal nyilasblog jobboldali blog fasiszta blog cenzúrázott blog aszemita blog szókimondó blog radikális blog ufo blog extrém blog terrorista blogger neonáci blog neonáciblog újfasiszta blog sieg heil blog szélsőséges blog szélsőjobbos blog szélsőjobboldali blog szélsőjobboldali blogger acab alleycat blog zsidó blog antiliberális blog rendszerellenes blog neoliberális, neoliberalizmus, neoliberálisok, mainstream, ortodox, gazdaságpolitika, unortodox, orthodox, unorthodox, Matolcsy, Matolcsyzmus, kurucok, labancok, nemzetközi, nemzeti, gazdaság, pénzügyek, nemzeti érdek, bankok, balliberális, jobboldali, nemzeti radikális, imf, valutaalap, nemzeti bank, jegybank, adósságválság, nyomor, szegénység, bűnözés, hitel, hitelek, bankárok, occupy, 99%, szabad piac, piacbolsevizmus, piacbolsevik, nácizás, kommunistázás, álintellektuális, zsidó zsidók zsidókat zsidóknak náci nácik nácikat náciknak blog blogok blogokat blogoknak hungarista hungaristák hungaristákat hungaristáknak nyilas nyilasok nyilasokat nyilasoknak közgazdaság alternatív közgazdaságtan neoliberális neokonzervatív neoliberalizmus neokonzervativizmus neolib neokon antiszemita antiszemitizmus kommunista ökoszociális harmadikutas fasiszta fasizmus falangista falangizmus nemzeti szocialista nemzeti szocializmus erőforrások gazdaság gazdaságpolitika gazdaságpolitikai nemzeti érdek nemzeti érdekek Reakció Scall Fast SF blog nyilas Szálasi Ferenc nemzeti radikális érzelmű jobboldali politika hírek viccek vicc Reakció Reakciós ld50 industrial goth emo antiszemita náci blog blogring nyilas nem polkorrekt jobbikos jobbik konzervatív keresztény freeblog jobboldali fasiszta cenzúrázott buli fotók árpádsávos zászló rendszerellenes aszemita árpádsáv nemzeti radikális terrorista zsidó blogger neonáci sieg heil szélsőjobboldali szélsőközép acab alleycat magyar holokauszttagadás holokauszt tagadás káosz rend anarchia gonosz jó béke háború erőszak hírek történelem manipuláció hazugság politika pártok hírek fiúk