width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: Hazugsággal uszítás a választási csalás mém, ballibzöld jobbik feketepletyka. Orbánfóbiásként !bárki! logikus gondolkodásra képtelenné válik. "A szavazatszámláló bizottságokban rendszerszinten és tömegesen a lehetetlenséggel határos csalni. Ötvenezer embert kellene beavatni a csalásba, ami pedig garantálja azt, hogy a dolog kiderül." A jobbik rosszabbik IS megy tüntetni a szoci, lmp, mszp, egyéb libsi bandához szombaton. Ezeknek már annyi, döglött lovat minek ébresztgetni.

2018. április 12., csütörtök

Hazugsággal uszítás a választási csalás mém, ballibzöld jobbik feketepletyka. Orbánfóbiásként !bárki! logikus gondolkodásra képtelenné válik. "A szavazatszámláló bizottságokban rendszerszinten és tömegesen a lehetetlenséggel határos csalni. Ötvenezer embert kellene beavatni a csalásba, ami pedig garantálja azt, hogy a dolog kiderül." A jobbik rosszabbik IS megy tüntetni a szoci, lmp, mszp, egyéb libsi bandához szombaton. Ezeknek már annyi, döglött lovat minek ébresztgetni.

Hazugsággal uszítás a választási csalás mém, ballibzöld jobbik feketepletyka.

Állítólagosan nemzeti érzeműként, akár radikális akár nem, bármiféle ballib hisztiben résztvenni ostobaság. nem miértünk rendezik azokat ugyanis.

Ha ballibzöld érdek valami mellett vagy ellen kiállni, az világosan jelzi nekünk nemzetieknek, hogy mit NEM, nagyon nem, SOHA. Abból számunkra nem következhet semmi jó.

A szocilibek anno bizony tényleg csaltak, azt akkor bevédték. Hazugságokkal, amikor már az nem működött akkor erőszakkal.

Aki saját állítása szerint jobboldali vagy egyéb módon nemzeti, az ballibzöld eleve nem lehet mert azok mindig támadják és tagadják a jobboldali és nemzeti értékeket+érdekeket...

Nemzeti ember az NEM áll oda liberális érdekű megmozdulások mellé, nem helyesli azokat.

Ha mégis, akkor nem tudja mit csinál, vagy nem mond igazat és valójában ballliba. Netán még fizetett is.

Nemzeti van és liberálglobalista. Ez a kettő.

A jobbik rosszabbik IS megy tüntetni a szoci, lmp, mszp, egyéb libsi bandához szombaton. Ezeknek már annyi, döglött lovat minek ébresztgetni.

Szoclibzölddel együtt tüntizni, már nem először, és ebből se esik le mivé lettek ezek... A jobbik ezzel a vezetéssel balliberális kutyagumi. Kár értük, de ez van.

Tavaly ilyenkori ceu és soros ngo tüntetésbalhékban is résztvettek dzsobbikék. Így múlik el a világ dicsősége, volt az a pénz amiért eladták a becsületüket.

Politikai prostik. Vagy jön vissza Toró és a többi háttérbe szorított magyar ember, vagy ha nem tudnak megszabadulni a hazaáruló jobbik vezérektől, akkor végük.

Már minden bokorban Orbánt vizionálják a hülyeségeklel, álhírekkel, hazugságokkal feltüzelt megvezetettek, csak azért mondom. Sikeres a ballibzöld gyűlöletkampány sajnos.

Mert nekik tényleg nincs másuk, csak tagadni, támadni, rombolni tudnak, Mindig is ilyen volt a "baloldal". A "nép barátja" pedig SOHA sem.

Mindenki nyugodjon le a...

Milyen csalás?

Egymillió facebookozó nem tévedhet. A Fidesztől minden kitelik, hiszen diktatúra van. Két és fél millió ellenzéki szakértő szerint választási mutyi történt. Pedig valójában a fröcsögő DK-elnök hívei is sejtik, a választási csalás ügyének napirenden tartása csupán utóvédharc, kommunikációs trükk, gyászmunka.

A választási eredmények furcsaságai legtöbbször a felületes tudásból fakadnak, és mivel a csalódott tömeg fogékony az összeesküvés-elméletekre, könnyen manipulálható. A vádakat a hivatalos szakértők már cáfolták. A Nemzeti Választási Iroda (NVI) vezetője szerint minden szabályosan zajlott.

Akik azonban nem akarnak hinni az iroda vezetőjének, azok vegyék alapul az EBESZ-t, amely azt jelentette, hogy minden rendben volt. Fontos különbséget tenni a választási bizottságok felkészületlenségéből adódó kisebb hibák és a szavazatok tényleges manipulálása között.

Az eddig nyilvánosságra került anomáliák ugyanis néhány száz „eltűnt" szavazatról szólnak, nem arról, hogy fideszes aktivisták kék cédulákkal szavaztak körzetről körzetre, aztán kijött a végeredmény, hogy 120 százalékkal nyert a Fidesz.

Kétségtelen, hogy valakik hibáztak például a Baranya megyei Bogdásán, ahol több volt a pártlistás szavazólap, mint ahányan megjelentek a szavazókörben. A bizottság a nemzetiségi voksolóknak egyéni szavazólap helyett vélhetően pártlistásat osztott ki. A mulasztást a törvény szerint korrigálták, ezért ott a pártok elvesztettek huszonöt-huszonöt szavazatot. Az újpesti 11. választókörzetben viszont a fideszes jelöltet húzták le tévedésből a szavazólapról, mégsem lett országos botrány.

Ne felejtsük, a szavazókörökben ott ülnek a pártok delegáltjai, hogy biztosítsák a törvényességet, a pártok szakértői pedig előzetesen ellenőrzik a választási informatikai rendszert! A voksokat papíron és digitálisan is rögzítik. Ha valaki belenyúlna az adatbázisba, a hamisítás kiolvasható lenne a jegyzőkönyvekből, és fordítva. A pártok az NVI-től még a jegyzőkönyveket is megkapják egy adathordozón beszkennelve. Ha súlyos, rendszerszintű problémákat látnának, tömegesen élhetnének jogorvoslati kérelemmel.

Eddig ilyen nem történt. Csupán a baloldali sajtó kelti a hangzavart furcsaságokról, rejtélyekről, a kommentelők pedig a közösségi oldalakon bujtogatják egymást.

(Igaz, néhány liberális portálon is megjelent már korrekt, a kételyeket eloszlató elemzés, sőt a Bajnai-kormány egykori államtitkára, az alkotmányjogász Tordai Csaba is lényegében a fenti érvekkel cáfolta közösségi oldalán a csalásról szóló konteókat.)

Hangulatkeltés helyett érdemes felidézni a múltat. Az első Orbán-kormány leváltásakor, 2002-ben a közvélemény-kutatók többsége jobboldali fölényt jósolt, de végül, rácáfolva az előrejelzésekre és a második forduló előtti fideszes tömegrendezvényekre, szűk baloldali győzelem született.

A konzervatív táborban nagy volt az értetlenség és az indulat, de a liberálisoktól megtanulhattuk a józan gondolkodás alapjait. A Fidesz akkori, a választás szabályosságára vonatkozó aggályait Kuncze Gábor SZDSZ-elnök nevetségesnek nevezte, az újraszámolás felvetését pedig úgy minősítette:

„Álságos, mert valójában a kezdeményezés nem szól másról, mint hogy elbizonytalanítsa az embereket a választások tisztaságát illetően."

A Népszava „újraszámolási komédiáról" beszélt, a baloldali pártok pedig a vereségbe beletörődni nem tudó Orbán Viktort sejtették az elégedetlenkedő csoportok mögött. A Fideszt hibáztatták, amiért felheccelte a tömegeket a választási csalás gyanújával, és óva intették a jobboldalt, hogy a parlament helyett az utcára vigye a politikát.

Jó szívvel ajánljuk megfontolásra ezeket a ma is érvényes gondolatokat a hőzöngő Gyurcsány Ferencnek és a szombati tüntetőknek.

Mindenki nyugodjon le: nem volt választási csalás!

A Bajnai-kormány jogi és közigazgatási államtitkára szerint sem.

Több mint 700 olyan szavazókör van, ahol feltűnően sok, 3 százaléknál magasabb az érvénytelen voksok száma – írta kedden a 444.hu. A Válasz.hu azonban több szakértővel is beszélt, akik egybehangzóan állítják: ez még nem alapoz meg tömeges csalásgyanút, hiszen 2002-ben ugyancsak 600 feletti, 2006-ban közel 400, 2010-ben bő 150, négy éve pedig 500-nál több ilyen körzet „adódott" a parlamenti választásokon.

Vagyis nagyságrendi kiugrásról szó sincs, ráadásul a most 3 százalék feletti érvénytelent produkáló szavazókörök összes érvénytelen voksán mindösszesen egyötödnyi listás mandátum múlt. Még egyszer: egy képviselői hely ötödrésze!

Mivel az ellenzéki pártok és a választási eredményen megdöbbenő tömegek kezdenek nagyon rápörögni a választási csalásos tematikára, figyelmükbe ajánljuk Tordai Csaba alkotmányjogász, a Bajnai-kormány jogi és közigazgatási államtitkárának normalitásra intő elemzését is, melyet az Átlátszón futó blogján és a Facebookon is közölt.

Tordai leglényegesebb megállapításai:

A szavazatszámláló bizottságokban rendszerszinten és tömegesen a lehetetlenséggel határos csalni. Ötvenezer embert kellene beavatni a csalásba, ami pedig garantálja azt, hogy a dolog kiderül.

A szavazatszámlálásról készített jegyzőkönyv informatikai feldolgozása során elvileg előfordulhat csalás, nem is kell hozzá széles körben beavatni embereket. Ami ezt valószerűtlenné teszi, hogy könnyű lebukni: a papíralapú jegyzőkönyvekkel összevethetőek az informatikai rendszerben rögzített adatok, és ha eltérés van, az kibukik menthetetlenül.

Az informatikai rendszerben rögzített szavazóköri adatok nyilvánosak, azok alapján bárki képes legenerálni az eredményt, így azzal sem igazán lehet csalni.

Tordai azt írja továbbá:

„A terjedő konteók egy része fullra alaptalan és a választási eljárás ismeretének hiányából fakad. Ilyen a 18:30-as részvételi adatok és a jelenlegi feldolgozottság szerinti 19 órási részvételi adatok közötti különbség. Mindössze annyiról van szó, hogy a 18:30-asban benne van az a kétszázezer átjelentkezéssel szavazó is, akik nem a lakóhelyükön szavaztak, de a szavazataikat csak hét végén számolják meg. Eddig nem voltunk ehhez hozzászokva, mert 17:30-as volt az utolsó publikált napközbeni részvételi jelentés.

Vannak valóban nehezen magyarázható szavazóköri jegyzőkönyvi adatok a valasztas.hu-n, ahol ellenzéki pártok listás szavazataiként rendre 0 szavazat szerepel, ami az egyéni eredményekhez képest szinte kizárt, hogy valós adat legyen. Máshol mintha felcserélődtek volna pártokra adott szavazatok az adatokban. Ezek azonban simán fakadhatnak egyszerű adminisztratív tévedésből: a kipróbált választási irodai emberek egy jelentős része átkerült a járási hivatalokhoz, és sokszor nem gyakorlott, kevésbé terhelhető emberek tolták végig az adatrögzítést. Nem jó, hogy történt ilyen, de amíg ennek a számossága tíz alatt marad, addig szervezett csalást kiáltani badarság.

Fontos ugyanakkor, hogy tisztán lásson a közvélemény. A politikai közösség eminens érdeke, hogy a választás eredménye legalább szűk formai alapon ne legyen megkérdőjelezhető. A közállapotokra nézve egy választási csalásos hamis mítosz elterjedése ugyanúgy hihetetlenül káros lenne, mint ha kiderülne utólag, hogy nem is volt meg az a kétharmad."

Tordai Csaba szerint két dolgot lehet tenni:

A papíralapú szavazatszámláló bizottsági jegyzőkönyveket összevetni az informatikai rendszerben rögzített adatokkal.

Az informatikai rendszerben rögzített adatokban olyan mintázatokat keresni, amelyek nem magyarázhatóak, és ezeket darabra kielemezni.

„Addig »újraszámolást« vagy más hasonlót követelni, amíg ez a munka nincs elvégezve, felesleges. »Újraszámolás« egyébként sem úgy lehetséges, hogy minden szavazókör minden szavazatát megint megszámolják, úgy általánosságban a kétségek miatt. Konkrét szavazókörben, konkrét probléma valószínűsítése kell ahhoz, hogy a választási eljárási jogorvoslat működni tudjon."

https://magyaridok.hu/ahelyzet/milyen-csalas-2992066/

2018. április 12. csütörtök 07:20

Pletyka a választási csalás, nem érkezett még panasz

A Bajnai-kormány államtitkára is cáfolja az összeesküvés-elméleteket

A jelenlegi eredmények szerint 2 559 192 voksot kapott a Fidesz az országos listán. Legalább ennyi ember véleményét és döntését veszik semmibe azok, akik szervezett álhírgyártást és hangulatkeltést folytatnak a vasárnapi országgyűlési választás tisztaságával kapcsolatban. A pártok szerdán megkapták a szavazókörök összesített jegyzőkönyveit, de lapzártánkig nem nyújtottak be panaszt a Nemzeti Választási Irodához.

Tegnap dél óta adták ki a már összesített szavazókörökben tizenegyezer szavazókör beszkennelt jegyzőkönyveit az azt igénylő pártoknak – közölte Listár Dániel. A Nemzeti Választási Iroda (NVI) szóvivője tisztázta azt is: a választás eredménye elleni fellebbezés határideje nem járt le szerda délután négykor, mivel csak szombaton lesz végeredménye a vasárnapi voksolásnak.

Tegnap csak a választásokkal kapcsolatos egyéb eseményekkel – például a kampányszabályok megsértésével – kapcsolatos panaszok benyújtásának határideje járt le. A külképviseleteken és átjelentkezéssel szavazó választók szavazatait szombaton fogják összeszámolni, az akkor megállapított hivatalos végeredmény ellen április 17-ig lehet panasszal lehet élni.

Ide tartozó hír, hogy tegnap estig várhatóan valamennyi külképviseletről megérkeztek a szavazatokat tartalmazó urnák az NVI-be, utoljára Londonból, Manchesterből, Edinburgh-ból és Stuttgartból.

A hangulatkeltők és álhírgyártók egyszerűen nem ismerik a voksolásról szóló eljárást

A választáson csúfos kudarcot szenvedett ellenzék közben a hivatalos utat kerülve, a közösségi médiában, internetes fórumokon tüntetést szervezve próbál hangulatot kelteni, elbizonytalanítani a közvéleményt a választás törvényessége kapcsán.

Az EBESZ értékelését is figyelmen kívül hagyva Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a szavazatok újraszámlálását követeli. Korábban az LMP, az MSZP és a Jobbik is bejelentette, hogy az NVI-hez fordul. Az NVI azonban tegnap arról tájékoztatott, hogy az április 8-i országgyűlési választáson az egyes pártokkal, választási szervekkel kapcsolatban konkrét panaszt, érdemi kifogást addig még senki nem tett.

A terjedő összeesküvés-elméleteket cáfolja Tordai Csaba alkotmányjogász, a Bajnai-kormány jogi és közigazgatási államtitkára az Átlátszón. A fideszes elfogultsággal nehezen vádolható szakember leírja: „A terjedő konteók egy része fullra alaptalan és a választási eljárás ismeretének hiányából fakad." Megállapítja: a szavazatszámláló bizottságokban rendszerszinten és tömegesen a lehetetlenséggel határos csalni, mivel ötvenezer embert kellene beavatni a csalásba.

Leírja, hogy a papíralapú jegyzőkönyvekkel összevethetőek az informatikai rendszerben rögzített adatok, és ha eltérés van, az menthetetlenül kiderül. Felhívja a figyelmet arra is, hogy az informatikai rendszerben rögzített szavazóköri adatok nyilvánosak.

– A vasárnapi választás során a 10 285 szavazókör mindegyikében volt mód arra, hogy a pártok delegáltakat küldjenek a szavazatszámláló bizottságokba (szszb) – hívta fel lapunk figyelmét Mihály Mária. A Budapest 10. országgyűlési egyéni választókerület 34-es számú szavazókörének szavazatszámláló bizottsági elnöke szerint a csalást az is kizárja, hogy a választás napján a szavazatok megszámlálását követően az szszb összes tagja által jóváhagyott jegyzőkönyveket egyeztetni kellett a helyi választási irodával.

Azt is leszögezte, hogy a híresztelésekkel szemben nem tűntek el a jegyzőkönyvek, mivel a pártdelegáltak részére, az átadás-átvételt szignózva, átnyújtották az előzetes eredmény alapján a szavazóköri egyéni és pártlistás jegyzőkönyvek eredeti vagy fénymásolt példányát is, sőt fotózni is lehetett a jegyzőkönyveket.

Tegnap Karácsony Gergely, az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje az ATV-ben azt mondta: nem utal semmi tömeges csalásra, a magyar nép mást akart, mint amit az ellenzék nyújtott.

https://magyaridok.hu/belfold/pletyka-a-valasztasi-csalas-nem-erkezett-meg-panasz-2991457/

Orbánfóbiásként ! bárki ! logikus gondolkodásra képtelenné válik.

Még én is, ezért nem vagyok az. :P

Pártfetisiszta "maradék" jobbik szimpatizánsok ébresztő, a pártvezetésben SAUL fordulás történt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Reakció blog Reakciós blog ld50 blog emo blog antiszemita náci blog náciblog blogring nyilas blog nyilasblogja nyilas blogja konzervatív web keresztény freeblog főoldal nyilasblog jobboldali blog fasiszta blog cenzúrázott blog aszemita blog szókimondó blog radikális blog ufo blog extrém blog terrorista blogger neonáci blog neonáciblog újfasiszta blog sieg heil blog szélsőséges blog szélsőjobbos blog szélsőjobboldali blog szélsőjobboldali blogger acab alleycat blog zsidó blog antiliberális blog rendszerellenes blog neoliberális, neoliberalizmus, neoliberálisok, mainstream, ortodox, gazdaságpolitika, unortodox, orthodox, unorthodox, Matolcsy, Matolcsyzmus, kurucok, labancok, nemzetközi, nemzeti, gazdaság, pénzügyek, nemzeti érdek, bankok, balliberális, jobboldali, nemzeti radikális, imf, valutaalap, nemzeti bank, jegybank, adósságválság, nyomor, szegénység, bűnözés, hitel, hitelek, bankárok, occupy, 99%, szabad piac, piacbolsevizmus, piacbolsevik, nácizás, kommunistázás, álintellektuális, zsidó zsidók zsidókat zsidóknak náci nácik nácikat náciknak blog blogok blogokat blogoknak hungarista hungaristák hungaristákat hungaristáknak nyilas nyilasok nyilasokat nyilasoknak közgazdaság alternatív közgazdaságtan neoliberális neokonzervatív neoliberalizmus neokonzervativizmus neolib neokon antiszemita antiszemitizmus kommunista ökoszociális harmadikutas fasiszta fasizmus falangista falangizmus nemzeti szocialista nemzeti szocializmus erőforrások gazdaság gazdaságpolitika gazdaságpolitikai nemzeti érdek nemzeti érdekek Reakció Scall Fast SF blog nyilas Szálasi Ferenc nemzeti radikális érzelmű jobboldali politika hírek viccek vicc Reakció Reakciós ld50 industrial goth emo antiszemita náci blog blogring nyilas nem polkorrekt jobbikos jobbik konzervatív keresztény freeblog jobboldali fasiszta cenzúrázott buli fotók árpádsávos zászló rendszerellenes aszemita árpádsáv nemzeti radikális terrorista zsidó blogger neonáci sieg heil szélsőjobboldali szélsőközép acab alleycat magyar holokauszttagadás holokauszt tagadás káosz rend anarchia gonosz jó béke háború erőszak hírek történelem manipuláció hazugság politika pártok hírek fiúk