width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: Critical Mass a nemzeti lobogó ellen alleycat BLOG

2008. január 1., kedd

Critical Mass a nemzeti lobogó ellen alleycat BLOG

Critical Mass a nemzeti lobogó ellen alleycat BLOG

Critical Mass "oszlopos" tagjai : judapest.org, és a szélsöközép

Szeged, Dóm tér

A Critical Mass, magyarul kritikus tömeg a teret megtöltve várja az indulást. Vár, de az indulás késik. Úgy 10-15 percet legalább. Az ok: a magyar nemzeti zászló, melyet magammal vittem. S hogy miért? Mert ez nem egy politikai rendezvény. Ezt még meg lehet érteni, mert én se szeretem az országunkban regnáló idegenszívű politikusokat, de miért zavarja a szervezőket a magyar zászló? Nem egy párt zászlaját vittem a rendezvényre, mégis problémáztak. A legérdekesebb, hogy azzal, hogy nem indult el a tekerés időben, ellenem hangolták a szervezők az embereket. Ellenem, ill. a magyar zászló természetessége, annak szégyenérzet nélküli bátor felmutatása ellen. Mert ma Magyarországon a magyar zászlót hordozni sokak szemében szégyen, illetve provokációnak minősül. Tisztelet a kivételnek, mert ilyen is volt.

Többször felszólított több szervező is, hogy tegyem el, mert addig nem indulunk, de én nem találtam semmi kivetnivalót a zászlóban. Egy-két elégedetlen résztvevő is hangot adott nemtetszésének, mire én hangosan felszólítottam a zúgolódó embereket, hogy jöjjenek közelebb, köpjék le a zászlót, ha merik, vagy álljon meg előttem becsülettel, emberként, ha gyalázni meri a nemzeti lobogót. Erre nem volt válasz.

Azzal is fenyegetett az egyik szervező, hogy szólnak a rendőröknek, mire megkérdeztük, hogy milyen törvény tiltja, hogy magyar zászlót lobogtassak Magyarországon. Erre ismét azt a választ kaptuk, hogy ez politikamentes rendezvény, és ha velük akarok tartani, akkor tegyem el a zászlót. De mégis hová a bánatba tettem volna el? Hagyjam ott a téren?

Mondtam, hogy nem a rendezvényre jöttem, hanem csak erre kerékpározok. Az, hogy éppen volt nálam egy zászló, ahhoz neki mi köze van? Arra tekerek, amerre kedvem tartja. Nem akadályoztam a forgalmat. Ilyen kirekesztést, és sehol egy ombudsman.

Volt egy rasztás hajú jóember is ott egy pulival a pórázon. A puli az eléggé magyar állat, az nem politika? Az még a forgalmat is akadályozhatja. Azt miért nem tiltják a rendezvényen?

A puli ellen miért nem tiltakoztak, hiszen az legalább annyira magyar, mint a zászlónk.

Nem tettem el, hanem vártam. Aztán, mikor látták, hogy nem mennek velem semmire, elindult a kritikus tömeg. Jó részük zászlókritikus volt. Útközben több rendező hangot adott nemtetszésének, de megjegyzem, hogy voltak barátságos hangok is. Aztán mikor a Tesco környékére értünk, az egyik nőnemű szervező magából kikelve tiltakozott a zászló ellen. Olyannyira belelendült, hogy tettlegességig fajult az arroganciája. Megpróbált lehúzni az útról a kormányomnál fogva, ami nem sikerült neki, ő viszont majdnem nekiment a fának, mert a saját gyűlölete elvakította. Erre tanúim is voltak, sőt két ismerősöm még ismerte is a csajt. Ez - úgy vélem - azért már túlmegy minden határon.

Ezután nem sokkal állt elébünk egy rendőr, aki szinte a semmiből bukkant fel a kerékpárosok között, elég hirtelen késztetve ezzel fékezésre egy nagy kerékpáros tömeget (forgalom aránytalan mértékű akadályozása).Azt szerette volna, hogy tekerjem össze a zászlót.
Némi vita alakult ki, mert nem értettük, miért nem lehet lengetni. Odaadtam egy társamnak, aki mögöttem jött, erre őt is megállította. Ő meg továbbadta egy másik bajtársnak, akit szintén megállított. Amúgy eléggé torlódott itt a tömeg amúgy is, úgyhogy elég sokan álltak körülöttünk. Volt egy fiatal srác is a bamba tömegben, akit nem ismertem ugyan, de felajánlotta, hogy adjuk oda neki is a lobogót. Ez nagyon jólesett. Van még bátor magyar e vidéken. Aztán kénytelen voltam összetekerni, mert kezdett elhúzódni a dolog, és a magyarázat ugyan elég karcsú volt, hogy megálljon a lábán, de úgyis mi húztuk volna a rövidebbet. Talán ha más is mondta volna, hogy ő is átveszi, ha mindenki szolidaritást vállal velünk, akkor megtörténhetett volna egy igazi csoda ezen a liberális nyugatmajmoló rendezvényen, amit amúgy régebben kedveltem, mert mindig szerettem tekerni. De sajnos ElQró tavaly ismertté vált épületes őszödi beszéde után Pesten még a szeptember 22-i autómentes napi tekerés is elmaradt, félve, hogy esetleg kerékpáros hadosztállyá alakul a 30 ezer fős rendezvény. Amúgy ez eléggé alaptalan félelem volt, bár a szegedi rendezvényen is féltek, hogy lesz valami probléma, úgyhogy akkor is bőszen hangoztatták, hogy nincs politika.
Arra nem gondolnak, hogy amiért demonstrálnak, hogy "több kerékpárutat, kevesebb autót az utakra", az szinte kizárólag a politikusok miatt nem valósul meg. Ha meg nem az a cél, akkor minek hívják kritikusnak magukat? Akkor csak egy kirándulás az egész, fontosabb cél nélkül, ami szép és jó, de emiatt igazán kár feltartani a forgalmat.

Ennyit a Critcal Mass-ról, és szervezőinek többségéről (akik közül magam is elég sokat ismerek), akik még annyi fáradságot se vesznek, hogy lefordítsák az anyanyelvünkre, hogy mindenki megértse. Mert aki nem bringás, az nem sokat ért az egészből, holott az lenne az értelme, hogy az autós is kiszálljon tekerni.

Nemzeti Hírháló, Siklósi Gergely

zsidó critical mass zsido, Critical Mass a nemzeti lobogó ellen alleycat blog, zsidó critical mass zsido, marxista, trockista, Anarchista kommunizmus, cionista, alleycat blog, anarchisták

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Reakció blog Reakciós blog ld50 blog emo blog antiszemita náci blog náciblog blogring nyilas blog nyilasblogja nyilas blogja konzervatív web keresztény freeblog főoldal nyilasblog jobboldali blog fasiszta blog cenzúrázott blog aszemita blog szókimondó blog radikális blog ufo blog extrém blog terrorista blogger neonáci blog neonáciblog újfasiszta blog sieg heil blog szélsőséges blog szélsőjobbos blog szélsőjobboldali blog szélsőjobboldali blogger acab alleycat blog zsidó blog antiliberális blog rendszerellenes blog neoliberális, neoliberalizmus, neoliberálisok, mainstream, ortodox, gazdaságpolitika, unortodox, orthodox, unorthodox, Matolcsy, Matolcsyzmus, kurucok, labancok, nemzetközi, nemzeti, gazdaság, pénzügyek, nemzeti érdek, bankok, balliberális, jobboldali, nemzeti radikális, imf, valutaalap, nemzeti bank, jegybank, adósságválság, nyomor, szegénység, bűnözés, hitel, hitelek, bankárok, occupy, 99%, szabad piac, piacbolsevizmus, piacbolsevik, nácizás, kommunistázás, álintellektuális, zsidó zsidók zsidókat zsidóknak náci nácik nácikat náciknak blog blogok blogokat blogoknak hungarista hungaristák hungaristákat hungaristáknak nyilas nyilasok nyilasokat nyilasoknak közgazdaság alternatív közgazdaságtan neoliberális neokonzervatív neoliberalizmus neokonzervativizmus neolib neokon antiszemita antiszemitizmus kommunista ökoszociális harmadikutas fasiszta fasizmus falangista falangizmus nemzeti szocialista nemzeti szocializmus erőforrások gazdaság gazdaságpolitika gazdaságpolitikai nemzeti érdek nemzeti érdekek Reakció Scall Fast SF blog nyilas Szálasi Ferenc nemzeti radikális érzelmű jobboldali politika hírek viccek vicc Reakció Reakciós ld50 industrial goth emo antiszemita náci blog blogring nyilas nem polkorrekt jobbikos jobbik konzervatív keresztény freeblog jobboldali fasiszta cenzúrázott buli fotók árpádsávos zászló rendszerellenes aszemita árpádsáv nemzeti radikális terrorista zsidó blogger neonáci sieg heil szélsőjobboldali szélsőközép acab alleycat magyar holokauszttagadás holokauszt tagadás káosz rend anarchia gonosz jó béke háború erőszak hírek történelem manipuláció hazugság politika pártok hírek fiúk