width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: Ki volt Prohászka Ottokár

2008. január 1., kedd

Ki volt Prohászka Ottokár

Ki volt Prohászka Ottokár


Prohászka Ottokár

Székesfehérvári Római Katolikus Püspök nemzetpolitikai végrendelete, gondolatai a magyarság védelméről, antiszemitizmus kérdéseiről, a társadalomról.

Prohászka szellemi öröksége olyan nagy, hogy célszerű néhány nagytekintélyű társadalomtudós segítségére támaszkodni, akik a magyar valóság nagy ismerői voltak.

Először néhány szót róluk is érdemes megemlíteni.

Vitéz Dr. Kolozsváry – Borcsa Mihály a magyar zsidó kérdés nagy ismerője. Mártír halált halt! A kommunista – zsidóság ÁVH-jának kivégző fegyverei előtt utolsó kívánsága volt: ne kössék be a szememet!

Azért került kivégző osztag elé, mert egész munkásságát annak szentelte, hogy a magyar nép szemét ne lehessen bekötni!

Bosnyák Zoltán tanár, a prohászkai életmű nagy ismerője, a magyar zsidókérdés szakértője. 1950-ig a romániai Hosszúfaluban rejtőzködött. 1951-ben a Román hatóságok átadták Magyarországnak.

Péter Gábor (Auspitz Benő, Benjamin), zsidó szabósegédből lett AVH-s altábornagy kínzókamráiba kerül. Rákosi – Róth Manó sztálini parancsa elkezdte előkészíteni szovjet mintára a magyar zsidópert.

Péter Gábor parancsára vele készíttették el a 200 oldalas vádiratot!

Sztálin halála oka fogyottá tette a zsidópert!

Bosnyák Zoltánt az Andrássy út 60-ban az AVH-s keretlegények agyonverték!

A „Rubicon” történelmi magazinban tévesen az áll, hogy halálra és vagyonelkobzásra ítélték, holott ítélet nem volt! Fia Szekszárdon élt, a hetvenes évek végén disszidált. Jelenleg Új – Zélandon lakik.

(A „Rubicon” egyébként elég sokat hazudik)

A mai magyarság, ha helyt akar állni, túl akarja élni a globalizáció világpestisszerű rombolását, nem maradhat le Prohászka szellemi hagyatékáról, ezekhez kell szabnunk utunkat és törekvéseinket!

A jelenlegi judeo – keresztény torzót építő katolikus főpapság kezdi ismét elővenni Prohászkát, mert érzik, hogy elhallgatni nem lehet sokáig ekkora szellemi óriást! De félremagyarázzák, meghamisítják!

I. Fajvédelem és kereszténység – a Vér és Lélek egysége:

Az egészséges nacionalizmus, mely a nemzetek éltető ereje, gyakran beleütközik a nemzeteken átívelő Róma központú monolitikus szerkezetű egyházi vezetők ellenállásába.

Prohászka Ottokár munkásságában ez az ellentét csodálatos egységben és harmóniában oldódik fel! Egész életműve nem más, mint a keresztény hitélet és a magyar faj szeretetének és szolgálatának egysége!

A fehérvári püspök (pedig csak anyai ágon örökölt magyar vért), eszme és gondolatrendszerének, szellemi kincsestárának nagy részét arra fordította, hogy népében felébressze a faji öntudat szent tüzét!

A fajiság tiszta megőrzése, ápolása, hozzá való ragaszkodás, nem mesterkélt emberi gondolat, hanem a gondviselés által ránk szabott követelmény, közös kötelesség!

Püspöki címere a csőrében keresztet tartó turulmadár. A címer jelképes kifejezője a vár és lélek, hit és fajvédelem, kereszténység és nacionalizmus egységének, mély világszemléletében ellentmondás nélkül egységbe fonódtak.

A nemzet gyarapodása a faj védelme és szociális érzéke vezette, amikor a világon elsőnek kidolgozta és alátámasztotta a „gyermekgondozási segély”, manapság GYES-ként ismert közösségi teherviselés rendszerét.

II. Társadalmi igazságtalanságok kiküszöbölése:

Mélységes igazságszeretetéből és fajszeretetéből adódóan élesen támadta a latifundiomok és nagykapitalisták önző és nemzetpusztító magatartását.

Legjobban a falusi szegénység sorsát viselte szívén. A magyar frontharcos paraszt sorsát!

Erről így írt:

„Ha valakit megillet ennek a földnek a röge, úgy azt illeti meg, aki saját vérével áztatta meg. Egy grófnak, püspöknek, hercegnek nincsen annyi joga a hazai földre, a hazai kenyérre, mint azoknak a hősöknek, mint akik azt saját szívük vérével vásárolták meg!

Hazatérésükkor élet, kenyér, otthon, kereseti lehetőség kell, hogy várja ezeket a hősöket! Mert a Haza elvont fogalom, a tényleges valóság a kenyér, mely egyesít. Akinek nincs háza, annak nincs hazája, akinek nincs otthona, annak nincs szülőföldje!”

Bírálta a léha földesurat, de fő felelősnek a zsidó uzsorást tekintette a vidék nyomoráért!

Kiállt a földreform mellett! Szembe szállt viszont az osztálygyűlölet Isten és Nemzet – tagadást hirdető internacionalista marxizmussal!

Prohászka a magyar szocializmus, azaz a Hungarizmus eszmei, erkölcsi alapjait rakta le! Társadalmi elképzelései a mai napig nem veszítették el időszerűségüket!

A magyar sorsközösségben való gondolkodás parancsa, túlélésünk érdekében nagyobb, mint valaha volt!!!

III. A keresztény felekezetek egyetértésének szent ügye:

A felekezeti ellentéteket a zavarosban halászni kivárók szítják magyar és magyar között. A belső ellenség, mely szúként rágja a nemzetet csak egységben küzdhetők le. A felekezeteknek egységesen az élet kihívásaira a magyar érdekű válaszokat kell keresnie!

A külső ellenséggel való sikeres fellépés első feltétele a belső ellenség leküzdése, és a magyar egység megteremtése!

IV. Harc a magyar hibák ellen:

Prohászka Széchenyihez hasonlóan sohasem legyezgette népe hiúságát! Rajongva szerette, de szükség szerint őszintén bírálta!

- Álmodozó hiszékenység:

Nem lehet balekja ócska hamis jelszavaknak! Minden jöttment hazudozó, hízelgő hazugságát elhiszi. Főleg az idegenekről csak jót feltételez, túl hamar nyílt és őszinte mindenkivel. Bizalmába fogadja az idegent, aki később hátba támadja.

- Vissza kell szerezni a vészesen kopó önbizalmat:

Erőt kell merítenünk a múlt dicsőségéből, a jelen kor szégyene lesöprendő szégyenfolt! Vissza kell nyúlni ősi erényeinkhez, nem a magyar lélektől idegen, behozott szellemi pestist befogadni! Nem feledjük hőseinket, példát, példaképet közöttünk kereshetünk!

- Eluralkodó anyagiasság:

Igenis nem minden megvehető! Vannak eladhatatlan, megfizethetetlen értékeink! Prohászka elsőnek indított keresztes hadjáratot a zsidó sajtó ellen! A zsidó sajtó az anyagiasság, a nemzetietlenség, a léhaság szellemi pestisét terjesztette!

- Önvédelmi képesség hiánya:

A magyar nem ismeri a búvópatakként lappangva közeledő veszély elleni harc technikáját! Amikor nagy a baj, képes önfeláldozó küzdelemre, akár önmegsemmisülés árán védi otthonát, de a szú örlő, lassú, alattomos munkája ellen védtelen! Érdekérvényesítése a modernkor értékrendszerében gyenge. Ennek fő oka a jóhiszemű nyíltsága, mindenkit befogadó őszintesége.

V. Zsidóveszély:

Mint minden más téren a zsidókérdésben vallott nézeteit is személyes igazságérzete és mély magyarságszeretete vezérelte! Csak egyetlen bírót ismert el igen sokáig: saját lelkiismeretét!

A liberál – kapitalista államberendezkedést a zsidók alakították ki saját maguknak! A zsidóság gazdasági hatalmát politikai hatalommá is formálja!

Ez a hatalom nem szolgálja a magyar nemzeti érdeket!

A zsidóság ezen túlmenően elözönlötte a középosztályt, mely nagyrészt a kultúra főfogyasztója. Így igényei meghatározzák az irodalom, a képzőművészet lelkiségét, színdarabok, filmek témáját, a sajtó hangját!

Mindezeket a kozmopolita pénzvilág támogatja. A magyar szellemiségű kultúra elsorvad, később az elmaradottság, az értéktelenség bélyegét rásütik!

Megfosztanak őseink hatalmas kulturkincseitől, melybe létünk gyökeredzik! Egy szép napon arra ébredünk, hogy úgy szellemi téren, mint anyagilag zsidó uralom alatt élünk!

Prohászka arra figyelmeztetett, hogy egyetemes emberi érdek a zsidóság teljes elkülönítése! Külön államba valamennyit! Prohászka olyan bomlasztó elemnek látta a zsidóságot a magyar nemzettestben, hogy el kell különíteni a nemzeti élet minden területén a magyarságtól!

VI. Általános tudnivalók életéről:

1905 – től székesfehérvári Római Katolikus püspök.

Igen termékeny író, publicista, gondolkodó, elismert társadalomtudós, egyházi szónok.

Keresztényszocialista mozgalom szervezője, melyet erősen nemzeti alapokon képzelt el.

A kor tudományos eredményeit beépítette társadalompolitikai, egyház igazgatási, egyházelméleti tanításaiba.

Egy ideig a keresztény egyesülés nemzeti pártjának elnöke volt.

Lerakta a hungarizmus szociálpolitikai, népességvédelmi és kulturpolitikai alapjait!

A nemzetek felett átnyúló zsidó banktőke vatikáni befolyását példázza, hogy „modernista nézetei” miatt megrendszabályozták! Mire ő alávetette magát a vatikáni bíboros- bankárok tekintélyének.

Itt a zseniális gondolkodó elbukott! Inkább volt pápista, mint magyar hazafi! Pedig fordítva kellett volna lennie!

Nagy munkái:

Isten és a világ

Diadalmas világnézet

Modern katholicizmus

Föld és Ég

Az intellektualizmus kinövései

Munkásságának meghamisítása folyamatban van a judeo-kereszténység részéről!

Prohászka Ottokár

-Idézetek-

Hogy a zsidóság micsoda, azt a szociális téren, az erkölcs terén látjuk. A szociális téren vívódnak utóvégre is az elvek végső, döntő csatái; amennyire pedig manapság a legáltalánosabb s a szociális életből vett legközvetlenebb tapasztalat terjed, nem győzzük hangoztatni azt, hogy a zsidó morál valóságos átka a keresztény műveltségnek, amely átkon ez a keresztény kultúra okvetlenül tönkre megy, ha nem dobja ki magából a mérget; tehát a zsidóságot nem szabad recipiálni a keresztény államoknak, hanem védekezniök kell ellene, s ahol s ahogy lehet, túl kell adniok rajta.

Nem vagyok antiszemita de én nem akarom az én magyar népemet feláldozni más hatalmas fajtának, és annak erőszakban vagy pedig intelligenciában túltengő erejének.

Ifjú nemzetnek és nemzeti ifjúságnak szívében nőnek óriássá az eszmények és válnak világhódító hatalmakká a vágyak; az ifjú lelkesülés tüzén forrnak egybe milliók; ebből a tűzből lesz bennünk szabadságot lehelő s világot legyőző pünkösdi lélek!

Az erős akaratnak ifjúsága mindenekelőtt hinni tud rákócziasan, vagyis mélységes, izzó, bensőséges odaadással. Telve hittel s Szentlélekkel ragadja meg azután a szűzmáriás zászlót, hogy a magyar szabadságharcnak alázatosan imádkozó, hősiesen harcoló vezére legyen – Ifjúság, kezedbe veszed-e Rákóczi zászlaját?…, Az a zászló a Máriakongregáció zászlaja, a harcos ifjúság zászlaja, mely szabadságáért küzd és rab nem akar lenni.

Tényleg az Istennek, nemcsak vértanúi, hanem vértanú-népei is vannak. S ilyen vértanú-nép a magyar nemzet.

S amily biztos, hogy a nép, mely földrajzilag szét van szakítva, elveszti idővel egységét, éppoly világos, hogy a tradíciók szellemének veszte a nemzeti fönnállás sírját ássa.

A modern “hazafi” pénzt keres. Eladja földét akárkinek, s nem bánja, ha a magyar földet mindenestül kaftános zsidók bírják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Reakció blog Reakciós blog ld50 blog emo blog antiszemita náci blog náciblog blogring nyilas blog nyilasblogja nyilas blogja konzervatív web keresztény freeblog főoldal nyilasblog jobboldali blog fasiszta blog cenzúrázott blog aszemita blog szókimondó blog radikális blog ufo blog extrém blog terrorista blogger neonáci blog neonáciblog újfasiszta blog sieg heil blog szélsőséges blog szélsőjobbos blog szélsőjobboldali blog szélsőjobboldali blogger acab alleycat blog zsidó blog antiliberális blog rendszerellenes blog neoliberális, neoliberalizmus, neoliberálisok, mainstream, ortodox, gazdaságpolitika, unortodox, orthodox, unorthodox, Matolcsy, Matolcsyzmus, kurucok, labancok, nemzetközi, nemzeti, gazdaság, pénzügyek, nemzeti érdek, bankok, balliberális, jobboldali, nemzeti radikális, imf, valutaalap, nemzeti bank, jegybank, adósságválság, nyomor, szegénység, bűnözés, hitel, hitelek, bankárok, occupy, 99%, szabad piac, piacbolsevizmus, piacbolsevik, nácizás, kommunistázás, álintellektuális, zsidó zsidók zsidókat zsidóknak náci nácik nácikat náciknak blog blogok blogokat blogoknak hungarista hungaristák hungaristákat hungaristáknak nyilas nyilasok nyilasokat nyilasoknak közgazdaság alternatív közgazdaságtan neoliberális neokonzervatív neoliberalizmus neokonzervativizmus neolib neokon antiszemita antiszemitizmus kommunista ökoszociális harmadikutas fasiszta fasizmus falangista falangizmus nemzeti szocialista nemzeti szocializmus erőforrások gazdaság gazdaságpolitika gazdaságpolitikai nemzeti érdek nemzeti érdekek Reakció Scall Fast SF blog nyilas Szálasi Ferenc nemzeti radikális érzelmű jobboldali politika hírek viccek vicc Reakció Reakciós ld50 industrial goth emo antiszemita náci blog blogring nyilas nem polkorrekt jobbikos jobbik konzervatív keresztény freeblog jobboldali fasiszta cenzúrázott buli fotók árpádsávos zászló rendszerellenes aszemita árpádsáv nemzeti radikális terrorista zsidó blogger neonáci sieg heil szélsőjobboldali szélsőközép acab alleycat magyar holokauszttagadás holokauszt tagadás káosz rend anarchia gonosz jó béke háború erőszak hírek történelem manipuláció hazugság politika pártok hírek fiúk