width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: Magyar Krónika egy fideszes lap lesz, nyíltan és bevallottan

2014. január 6., hétfő

Magyar Krónika egy fideszes lap lesz, nyíltan és bevallottan

Magyar Krónika egy fideszes lap lesz, nyíltan és bevallottan

Igen, ez a Magyar Krónika egy fideszes lap lesz, nyíltan és bevallottan. Kerényi amúgy akkora liberális színházi bohém, mint a ház. Csak épp fideszes. Akár a kuruc keresőbe be lehet írni a nevét, ott még zsidó is, lehet hogy az... ;)

A menetrendszerűen induló balliberális gyűlöletkampányt, ami egy orgánum átalakulásakor vagy indulásakor meg szokott indulni a jobboldaliságukat vállaló jelöltek ellen - legyen az színház, tévé, rádió, vagy újság - gondolom nem kell bemutatnom. :( Na, majd lesz ez még máshogy is. Attól félnek is a komcsik, azért támadnak mint a sarokba szorított patkány.

Más média meg függetlennek próbál látszani, pedig á dehogy. Képzeljük el : Jobbikos vagyok, népszava (vagy hvg, 168 óra...) újságíró szeretnék lenni - persze a véleményemet azt hozom magammal, mik lennének az esélyeim az állás elnyerésére? Ikszdé, bizony, hatalmas nagy közismert közhely : NINCS vélemény és-vagy érdek nélküli ember.

És a kurucot betiltani óhajtó ugyanakkor sajtószabadságért aggódó libsákokat se az érdekli hogy nem független a Magyar Krónika, hanem hogy immár eggyel több jobboldali média versenyez velük a figyelemért, azért a visítás mint pl. múltkor a Magyar Hüperión indulásakor, mindig ugyanonnan jönnek az ingyenreklámnak is beillő gúnyolódások : a csak jobbra cink-elő 444-ek és vs.hu-któl, ők bezzeg függetlennek hazudhatják magukat. Ha nem eleve az amerikai demokrata párt pénzén jöttek ezek létre, akkor majd a hirdetőik (multik, bankok, biztosítók, balliberális oligarchák + egyéb, hazánkat felvásárolni óhajtó elemek...) megszabják a politikai irányt. Ezek a szponzorok arról voltak híresek eddig is, hogy jobboldali médiában NEM hirdettek. Soha. Még a Magyar Nemzetben se. Ja, az is fideszes, fujj. Bezzeg ott van példának a független hir24.hu, ahol 25-ből 24 hír így néz ki : itt a csőd, világvége, minden sz*r és csak a zorbán tehet róla. ;)

"Mielőtt csatlakoznánk a ballibsi halálsikolyokhoz, hogy „ilyet még sosem…", szögezzük le gyorsan: a 2010 előtti kabinetnek nem is egy, de legalább öt folyóirata volt. (Csak így ex has: 168 Óra, Magyar Narancs, Beszélő, Élet és Irodalom, Hócipő... ) Mindegyiket állami támogatásból tartották (sőt, sok esetben tartják ma is) életben, mindegyikbe csak és kizárólag a szocik és/vagy a Szadesz elkötelezett médiawarriorjai írhattak. Csak, hát egyik se volt annyira idióta, hogy ezt a fejlécre is írja."

Új Magyarország című jobbos lapot ismertem, egy ideig még megjelent 94 után is, akkor már nem kormánylapként, majd - részben a hirdetők hiánya miatt - megszűnt sajnos. Ha már Bencsik, a Demokratában sem sűrűn hirdet külföldi bank vagy biztosító (sajna nem is nagyon van másmilyen), és egyéb globalizmusból hasznot húzó nemzetközi rákos daganat.

"Arról beszéltek barátaim, akiket akkor ismertettem össze, hogy most már véget kellene vetni annak, hogy a kormány munkájáról rádióban, tv-ben és a sajtóban csak negatív, posztkommunista, rosszindulatú és hamis tájékoztatás legyen.

Hefty: - Tényleg türhetetlen, hogy nincs Magyarországon tárgyilagos információ.
Ez rövidesen a kormány bukásához vezethet !
Czakó: - Antalnak sikerült bankoktól olyan összeget kapnia, hogy az Új
Magyarország című napilapot megindíthatjuk. S ez már objektív módon fog
tájékoztatni. Ézt garantálhatom, mert én leszek a lap főszerkesztője.
Hefty: - Tehát kormánylap lesz !
Czakó: - Nem. Nem kormánylap lesz, hanem szabad, független napilap !"

http://kuruc.info/r/1/122334/

http://szmm.hu/modules.php?name=News&file=print&sid=2338

Az Antall-kormány, majd Orbán Viktor súlyos, végzetes mulasztásai, tévedései:
Dátum: 2007. November 24. Saturday, 10:40
Rovat: Publicisztika

„ Akit az a nagy megtiszteltetés ér, hogy megválasztják, becsületes, titkos választással, s így jut hatalomhoz, ranghoz, esetleg jóléthez is, az mondjon le a kinevezés privilégiumáról!

Illetőségi körében bízza a vezetők kijelölését azokra, akik számára vezetőt, vezetőséget eddig ő nevezhetett ki. Engedélyezze számukra is a választás lehetőségét.

Mert ezt kívánja meg a tisztesség ! "

1. Antall József a magyar parlament jogfolytonosságát minden nyilvános megvitatás nélkül elfogadta!

Miért?

2. Bibó István: (Tervezet a magyar kérdés...megoldására, l956. november): „A kormány törvényességét az 1956. október 23-i magyar forradalomból vezeti le, nem pedig az 1949-es Rákosi féle alkotmányból." !

- Ezt a szakvéleményt nem lehet ignorálni! - Bibó István l956. november 4-i nyilatkozatával örökre beírta nevét a magyar történelembe!!!

3. A rendőrség testületét nem váltotta fel a kormány (a nem párttagok körében toborzandó) nemzetőrséggel.

A rendőrség állományát szakmai tanácsadásra kellett volna redukálni, és ahogyan 1945-ben, igazolási eljárással létszámát csökkenteni.

4. A külföldi hitelek törlesztését be kellett volna szüntetni, hiszen azok a diktatúra fenntartására, az emberi jogok elnyomására szolgáltak. S ezt a hitelezők is tudták! Jóhiszeműségükre tehát nem hivatkozhatnak.

5. Az ügynök-lista nyilvánosságra hozatala elmaradt!

/Aczél György szerint Antall a „ mi emberünk volt! Legalább is annak tartottuk."/

(A Ménesi úti ellenzéki körömben sok állandó résztvevő volt, de még én sem tudhattam meg, hogy ki volt közülük beépített, pedig 1990 után miniszterek, nagykövetek, jelentős emberek lettek belőlük.)

6. 1956 sajátos, egyedülálló társadalmi újításának, az önigazgatásnak (Forradalmi bizottságok, bizottmányok, munkástanácsok) semmibe vevése, lesöprése, diffamálása azzal, hogy Antall József azt „harmadik útnak" nevezte. Az önigazgatás bevezetését, szorgalmazását nem tartotta többé a kormány feladatának. Érthetetetlen! Hiszen az a győztes párt, az MDF, politikai programjában szerepelt, s a lakiteleki mozgalom legjelentősebb legmodernebb, legmesszebbre ható célkitűzése, mondhatni, alapvető célkitűzése volt. A magam részéről ezért léptem be tagjai közé 1988-ban. Külföldről!

/Tagsági könyvem száma 3344./

7. Abból, hogy az önigazgatást nem vezették be, adódott az is, hogy a sajtószabadságot ( * ) sem lehetett megteremteni Magyarországon. Arra kell csak gondolni, hogy a média a PÁRT ill. a tőke kezében volt, tehát azzal a volt rezsim tagjai, képviselői rendelkeztek. A szabadon választott kormánynak nem volt publikálási lehetősége!

Emlékezzünk! A magyar televízió nem engedte szóhoz jutni megválasztása napján az újonnan megválasztott miniszterelnököt! Kikapcsolták az adást.

Barátaimmal akkor azonnal felhívtuk a televíziót s bejelentettük tiltakozásunkat.

(Dr.Gorove László lakásáról, barátunk, Bárányos Károlynak az 1945-ös koaliciós kormány közellátási majd földművelésügyi miniszter fiának /Dr.Bárányos Károly Antall apjának rangosabb minisztertársa volt/ bíztatására, unszolására.

Ifj. Bárányos Károly írt nevünkben, az ellenzéki kör nevében, Antallnak. Az nem is válaszolt. Tartott a konkurensektől? Csurkát és Csoórit kijátszotta egymás ellen, Csurkát Torgyánra uszította, Szabó Ivánt azzal, hogy pénzügyminiszterré nevezte ki, eleve kudarcra ítélte. Viszont azt a Bod Pétert támogatta, aki a német gazdasági csoda atyjának, Ludwig Erhard könyvének címét sem olvashatta „Wohlstand für alle"

/Jólétet mindenkinek/, mert nem igazságos, hanem szerencsejáték- társadalomban gondolkozott:

„Lesznek nyertesek és lesznek vesztesek!"

8. De, ami a döntő! Az első szabadon választott kormánynak egyszerűen nem volt fóruma, mert nem vezették be a médiában az önigazgatást. (Például azt, hogy az újságírók választják meg a főszerkesztőt.)

Az „ellenzéki" médiumoktól függött, hogy mit közölhetnek a lakossággal és mit nem. Így hát meg kellett venni. A kormány nagy nehezen tudott hitelekhez jutni és az Új Magyarország című lapot megjelentetni, mely aztán így a kormány szócsöve lett.

Megvásárolták maguknak a sajtót. ( * )

De hol van az ma?

Történelmi jelentőségű beszélgetésnek nevezhetem azt a beszélgetést, mely Dr. Georg Paul Hefty a FAZ újságírója és Dr. Czakó Gábor Csaba, Antall József egyik „kinevezettje" között hangzott el 1990 pünkösdjén. Németországban, Kastlban, a lakásomon (Hochholz Str. 7.).

Arról beszéltek barátaim, akiket akkor ismertettem össze, hogy most már véget kellene vetni annak, hogy a kormány munkájáról rádióban, tv-ben és a sajtóban csak negatív, posztkommunista, rosszindulatú és hamis tajékoztatás legyen.

Hefty: - Tényleg türhetetlen, hogy nincs Magyarországon tárgyilagos információ. Ez rövidesen a kormány bukásához vezethet!

Czakó: - Antallnak sikerült bankoktól olyan összeget kapnia, hogy az Új Magyarország című napilapot megindíthatjuk. S ez már objektív módon fog tájékoztatni. Ezt garantálhatom, mert én leszek a lap főnöke

Hefty: - Tehát kormánylap lesz!

Czakó: - Nem. Nem kormánylap lesz, hanem szabad, független napilap!

Sajnos, itt a beszélgetésnek ezen a pontján elromlott a hangulat, s a beszélgetésből nem született barátság, ahogy azt reméltem. Ma is sajnálom. Mindkettőjüket nagyra becsültem s ráadásul mindkettőjüknek igaza volt. Heftynek abban, hogy egy a kormány által megvásárolt lap kormánylap! ( * )

Czakónak pedig abban, hogy az független napilap lesz, mert ő, mint mélyen vallásos keresztény, sohasem fog hazudni. Őt a Kádár-rezsím nem tudta megvásárolni, sőt, életét is kockáztatta harminc éven keresztül azzal, hogy meg nem alkuvó módon írta az igazat.

Az önigazgatás létrehozásának eljárása szerint azzal, hogy az újságírók választják meg a főszerkesztőt, nemcsak a jobboldali lapok lettek volna tárgyilagos, független napilapok, ahol emberek meggyőződésük, lelkiismeretük szerint szabadon írnak, hanem a baloldali lapok is. Meg a rádió is ilyen lett volna, meg a televízió is.

Mindenki tudta a Kádár-rezsim (Mindszenty József szakkifejezése) alatt, hogy azoknak, akik diktatúrában élnek, azt kell írniok, mondaniok, amit elvárnak tőlük.

Egy kis epizód a Kossuth rádió életéből a legjobb bizonyíték erre. 1966-ban Molnár Tibor szerkesztő szobájában ültünk, mi a „Hétvége" című műsor szabadúszó írói, újságírói. Vagy tizen, tizenketten.

Legtöbbjük nagy kommunista és párttag. Neves írók, újságírók. Engem az idegenforgalom delegált, mint írástudó szakembert. Engem, tanítástól 1956 után eltiltott irodalomtanárt, változatlanul érdekelt az irodalomelmélet, így az irodalmi műfajok, s mivel Tibi még nem jött be, beszélgettünk. Én egy kérdéssel kezdtem: „Olvastátok-e a Népszabadság mai vezércikkét?"

A reakció leírhatatlan volt: ordítottak, üvöltöttek a nevetéstől! Vezércikket? Olvasni? Nem tudták abbahagyni a derültséget. Ezekből a Saulokból bizony lehetett volna Pál is, ha embernek tartották volna őket, s megválaszthatják főnöküket! ( * )

9. Nem nevezhetem magam közgazdasági szakértőnek, de az Antall-kormány végzetes lépése a privatizáció felelőtlen elindításával a hozzá nem értőket is felháborította. A posztkommunisták kezébe került az ország tőkéjének ( * ) 80-85 százaléka.

Mert, kik kaptak a még meglévő elvtársi bankoktól kölcsönöket, hogy a felkínált állami vállalatokat, tulajdonokat felvásárolják?

S ki tudott ezekről a lehetőségekről?

Nyilván az állami vállalatok kommunista vezetői!

Az állami birtokokat ki tudta bagóért megvásárolni? Akinek azért volt némi készpénze.

Kik értesítették a provizió reményében az előnyös vásárlási lehetőségekről a külföldi cégeket?

S kik bonyolították azokat le?

Megüt a guta!

Tudomásom szerint az „insider"-üzletkötés bűncselekmény lehet. Lásd az idei nagy Spiegel-interjút Szolzsenyicinnel!

Azt hiszem a vásárlás dátumából meg lehetne állapítani, ki jutott így vagyonokhoz.

De ki felel ma mindezekért ?

Ma már a könyörtelen, és talán megváltozhatatlan tények uralkodnak!

A hazaárulók, judások, a kommunisták nem bánják meg cselekedetüket. Képtelenek rá. Úgy, ahogy Judás!

De kihalnak. Utódaik, ugyan öröklik a vagyont, de erkölcsileg nem felelősek már az elődökért. S ez reménnyel tölt el.

Velük majd lehet tárgyalni. Hiszen új nemzedék lép majd a porondra.

(komment : nem így lett sajnos, rohadt alma nem esik messze a fájától, kommunista kutya kölykéből nem lesz demokratikus szalonna!)

10. „Én 15 millió magyar miniszterelnöke leszek!" -mondá Antall József. De az elszakított területek magyarjai ma sem szavazhatnak. A 200.000 politikai menekült magyarnak ma sincs szava abban, hogy hazájának milyen politikai rendszere legyen. Az igaz, ha van az emigránsnak elég pénze és házat, öröklakást vesz ott, szülőföldjén, aminek felszabadításán évtizedekig dolgozott, akkor kegyesen megengedik neki.

*******

Miért hibáztatom, kritizálom saját táboromat, az én képviselőimet, és azokat a vezetőket, akiket, ha lehetséges, meg is választottam volna ?

Mert azt szeretném, ha már sikerült a diktaturát megszüntetni, azok lennének az ország vezetői, akik tiszták maradtak, akik e felszabadítási küzdelmekben érdemekre tettek szert, s akik a szó szoros értelmében vett értelmiségiek, és nem az a Párt, mely leverte a forradalmat, gyilkolt, majd megijedt, undorító puha diktatúrát vezetett be és tönkretette az országot!!!

*******

Folytatom:

Orbán Viktor ugyancsak elmulasztotta, meg sem kísérelte, hogy a rá szavazni kívánók külföldön élő része visszakapja szavazati jogát, már csak politikai üldöztetésének és a menekülés torturáinak jelképes jóvátétele gyanánt.

Svájcban , ahol ezt írom, nagy gondot fordítanak arra, hogy a külföldön élő svájciak ne idegenedjenek el hazájuktól vagy akár „volt hazájuktól". Rendezvényekkel, ünnepségekkel emlékeztetik őket arra, hogy továbbra is a magukénak vallják őket. Természetesnek tartják, hogy távolról, levélben is részt vehessenek az országos politikai választásokon. Pedig, akik elhagyták Svájcot, azok nem hivatkozhatnak különösebb hazafiúi érdemekre, hiszen csupán gazdasági érdekekből hagyták el „hazájukat". Számuk jelentős, egy közepes méretű kantonnak felelnek meg.

Orbánnak azt is tudnia kellene, hogy „nyugaton", ott, ahol részben egyetemi tanulmányait folytatta, természetesnek tartják, ha egy politikus tudja, hogy mit neveznek politikai felelősségnek.

Az un. Politische Verantwortung kötelezte F. J. Strausst vagy előtte Raimond Barzelt, vagy Kissingert, - folytathatnám, - hogy adjon helyet most már másoknak is. Így van ez természetesen mindig az USA-ban is.

Csak a hatalom megszállottjai, mint Mitterand, Chirac, vagy Helmuth Kohl próbálták meg a nekifutást még egyszer. De ők sem harmadszor!

A pedagógia egyik kitűnő eszköze a dícséret. Orbán egyik programbeszédében említést tett egy Népesedési Modell elnevezésű javaslatról. Sokan kitűnőnek találták és támogatták. Németre is lefordították. Inézmények sorakoztak fel mögötte. Nem értettem, miért nem hangzott el a tervezet szerzőjének neve, Baranyi Károlyé?

De úgy látszik, ez az „üzleti életben" nem szokás.

„Bármennyire hihetetlennek tűnik is, én láttam a szabadságot - személyesen, a magam szemével - , a maga tökéletes, hibátlan szépségében....."

Ezt mondta Orbán Viktor október 23-i beszédében, 2005-ben. De 2006-ban is idézte könyvem 13. oldalán az ezzel mondattal kezdődő bekezdést. Viszont elmulasztotta nevemet említeni, ill. elfeledkezett engem erről értesíteni. Pedig beszédéből kiderült, hogy tudta ki vagyok. / R. J.: A Befejezetlen Forradalom, Bp., 1999./

(Popovits Jánosnak korábban levélben köszönte meg a könyv elküldését. / O.V., Budapest, 2003. július 21.)

Javaslatomat udvariatlan modorban elutasította, amellyel megnyerhette volna mind a két választást. Azokat, melyeket viszont elveszített. Mindkét választás előtt eljuttattam hozzá azt, az egyiket a müncheni főkonzulján keresztül, hogy vegye programjába:

Nem vette: a külképviseletek útján az európai országokat tájékoztatni kell arról, hogy forradalmunk 50. évfordulójának megünneplésekor gondoljanak arra: Magyarország a mai napig fizeti azokat a külföldi kölcsönöket, melyeket a forradalom leverése után vett fel, s főképpen a lázadó magyar nép fékentartására. S az ünnepelt azt a mai napig fizeti! Kérjék hát ők, az ünneplők, a forradalmunkkal rokonszenvező országok, a kádári kölcsönök eltörlését.

Személyes kapcsolataim révén állami intézményeknél tettem is lépéseket, s tudom, az ügyet felkarolták volna, s bizonyára kérik ama adósságnak megfelelő összeg elengedését.

(Ilyen pártprogrammal persze a kommunisták utódpártja nem rukkolhatott elő, s a Fidesz megnyerhette volna a hajszálon múlott választásokat.)

Én koromnál fogva nem jöhetek számításba abban, hogy vezető szerepet játsszak a magyar politikai életben, de annál ingerültebben kérdezem: azt gondolja Orbán Viktor, hogy Magyarországon egyedül neki van csak esélye arra, hogy sikerrel folytasson választási küzdelmet egy Gyurcsány Ferenccel szemben, és győzzön ?

Ebben aztán méltó utóda Antall Józsefnek, aki ugyancsak nagy gondot fordított arra, hogy ne legyen utódja.

Rőczey J. János, Genf

A hír tulajdonosa: SZMM

http://www.szmm.hu

A hír webcíme:

http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=2338

Magyar Krónika, fideszes lap, Kuruc, sajtószabadság, 168 óra, magyar narancs, beszélő, élet és Irodalom, hócipő, szocik, szadesz, Új Magyarország, kormánylap, szervilis magyarok listája, top 100, . top 30, top 10, 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Reakció blog Reakciós blog ld50 blog emo blog antiszemita náci blog náciblog blogring nyilas blog nyilasblogja nyilas blogja konzervatív web keresztény freeblog főoldal nyilasblog jobboldali blog fasiszta blog cenzúrázott blog aszemita blog szókimondó blog radikális blog ufo blog extrém blog terrorista blogger neonáci blog neonáciblog újfasiszta blog sieg heil blog szélsőséges blog szélsőjobbos blog szélsőjobboldali blog szélsőjobboldali blogger acab alleycat blog zsidó blog antiliberális blog rendszerellenes blog neoliberális, neoliberalizmus, neoliberálisok, mainstream, ortodox, gazdaságpolitika, unortodox, orthodox, unorthodox, Matolcsy, Matolcsyzmus, kurucok, labancok, nemzetközi, nemzeti, gazdaság, pénzügyek, nemzeti érdek, bankok, balliberális, jobboldali, nemzeti radikális, imf, valutaalap, nemzeti bank, jegybank, adósságválság, nyomor, szegénység, bűnözés, hitel, hitelek, bankárok, occupy, 99%, szabad piac, piacbolsevizmus, piacbolsevik, nácizás, kommunistázás, álintellektuális, zsidó zsidók zsidókat zsidóknak náci nácik nácikat náciknak blog blogok blogokat blogoknak hungarista hungaristák hungaristákat hungaristáknak nyilas nyilasok nyilasokat nyilasoknak közgazdaság alternatív közgazdaságtan neoliberális neokonzervatív neoliberalizmus neokonzervativizmus neolib neokon antiszemita antiszemitizmus kommunista ökoszociális harmadikutas fasiszta fasizmus falangista falangizmus nemzeti szocialista nemzeti szocializmus erőforrások gazdaság gazdaságpolitika gazdaságpolitikai nemzeti érdek nemzeti érdekek Reakció Scall Fast SF blog nyilas Szálasi Ferenc nemzeti radikális érzelmű jobboldali politika hírek viccek vicc Reakció Reakciós ld50 industrial goth emo antiszemita náci blog blogring nyilas nem polkorrekt jobbikos jobbik konzervatív keresztény freeblog jobboldali fasiszta cenzúrázott buli fotók árpádsávos zászló rendszerellenes aszemita árpádsáv nemzeti radikális terrorista zsidó blogger neonáci sieg heil szélsőjobboldali szélsőközép acab alleycat magyar holokauszttagadás holokauszt tagadás káosz rend anarchia gonosz jó béke háború erőszak hírek történelem manipuláció hazugság politika pártok hírek fiúk