width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: Precedens volt Koszovó függetlenségének kikiáltása 2008-ban, és az is, hogy ezt elismerte a Nyugat. És ez a precedens most megmarad a nemzetközi jogban. Az ENSZ Hágai Nemzetközi Bírósága 2010-es határozatában gyakorlatilag elismerte, hogy az ilyenfajta egyoldalú akciók megfelelnek a nemzetközi jognak. 2009 júliusában az amerikai Fehér Ház az ENSZ Nemzetközi Bíróságához intézett kommentárjában a koszovói helyzet kapcsán kijelentette, hogy a területi integritás jogi elve nem akadályozza a nem állami képződményeket abban, hogy békés úton kinyilvánítsák függetlenségüket.

2014. március 20., csütörtök

Precedens volt Koszovó függetlenségének kikiáltása 2008-ban, és az is, hogy ezt elismerte a Nyugat. És ez a precedens most megmarad a nemzetközi jogban. Az ENSZ Hágai Nemzetközi Bírósága 2010-es határozatában gyakorlatilag elismerte, hogy az ilyenfajta egyoldalú akciók megfelelnek a nemzetközi jognak. 2009 júliusában az amerikai Fehér Ház az ENSZ Nemzetközi Bíróságához intézett kommentárjában a koszovói helyzet kapcsán kijelentette, hogy a területi integritás jogi elve nem akadályozza a nem állami képződményeket abban, hogy békés úton kinyilvánítsák függetlenségüket.

Hiába ajvékol a nyugat- Koszovóval maga teremtette a precedenst

2014. március 19. 19:36 Hunhír.info

Bár az Egyesült Államok és az Európai Unió már bejelentette, hogy nem ismerik el sem magát a krími népszavazást, sem annak az eredményeit, a régióban már megváltozott a geopolitikai realitás.De ezeknek a változásoknak és az események alakulásának forgatókönyveit az 1990/2000. évek fordulóján kell keresni.

Nehéz elvitatni, hogy az Ukrajna körül kialakult szituáció már hónapok óta destabilizálja Európában és az egész világon a politikai és a pénzügyi helyzetet. Ugyanakkor, ha szélesebben tekintjük át a problémát, akkor ez a helyzet folytatása azoknak a geopolitikai változásoknak, az eurázsiai és észak-afrikai térség átformálásának, amely még az 990-es években kezdődött a volt Jugoszláviában, mint „próbatelepen". Csak a „színezet" változott: míg 1990-es években és a 2000-es évek első felében a változások alapvetően az Egyesült Államok. Az EU és a NATO érdekeinek medrében folytak, addig a 2000-ea évek végétől Oroszország növekvő befolyása és integrációs projektjei ezt kiegyensúlyozzák.

Kulcsfontosságú tényező lett itt Koszovó függetlenségének kikiáltása 2008-ban. A nyugati hatalmak sietősen elismerték ezt, és így a koszovói precedens sok tekintetben meghatározta az események alakulását a Balkán, a Fekete-tengeri övezet és a Kaukázus más konfliktusos régióiban. Ez a hatás mind a mai napig nem gyengült- mondta az Oroszország Hangjának Alekszandr Karaszjev szakértő.

Azt hiszem, a koszovói események visszhangja még sokáig meglesz. Precedens volt Koszovó függetlenségének kikiáltása 2008-ban, és az is, hogy ezt elismerte a Nyugat. És ez a precedens most megmarad a nemzetközi jogban.

Az ENSZ Hágai Nemzetközi Bírósága 2010-es határozatában gyakorlatilag elismerte, hogy az ilyenfajta egyoldalú akciók megfelelnek a nemzetközi jognak. 2009 júliusában az amerikai Fehér Ház az ENSZ Nemzetközi Bíróságához intézett kommentárjában a koszovói helyzet kapcsán kijelentette, hogy a területi integritás jogi elve nem akadályozza a nem állami képződményeket abban, hogy békés úton kinyilvánítsák függetlenségüket.

Az Európai Unióban most megpróbálják maximálisan csökkenteni a krími referendum kihatását. Catherine Ashton, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője „párbeszédre hívta fel Oroszországot Ukrajna vezetőségével. Folytatni kell a párbeszédet a világközösséggel, hogy enyhüljön a helyzet, és legyen politikai úton kijutás a válságból". Oroszország kész a tárgyalásokra. Ugyanakkor a Krím lakosainak egységes akaratnyilvánítása már megtörtént. Nem Oroszország a hibás abban, hogy hat évvel ezelőtt a koszovói precedens radikálisan „átírta" a geopolitikai térséget.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=73594

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Reakció blog Reakciós blog ld50 blog emo blog antiszemita náci blog náciblog blogring nyilas blog nyilasblogja nyilas blogja konzervatív web keresztény freeblog főoldal nyilasblog jobboldali blog fasiszta blog cenzúrázott blog aszemita blog szókimondó blog radikális blog ufo blog extrém blog terrorista blogger neonáci blog neonáciblog újfasiszta blog sieg heil blog szélsőséges blog szélsőjobbos blog szélsőjobboldali blog szélsőjobboldali blogger acab alleycat blog zsidó blog antiliberális blog rendszerellenes blog neoliberális, neoliberalizmus, neoliberálisok, mainstream, ortodox, gazdaságpolitika, unortodox, orthodox, unorthodox, Matolcsy, Matolcsyzmus, kurucok, labancok, nemzetközi, nemzeti, gazdaság, pénzügyek, nemzeti érdek, bankok, balliberális, jobboldali, nemzeti radikális, imf, valutaalap, nemzeti bank, jegybank, adósságválság, nyomor, szegénység, bűnözés, hitel, hitelek, bankárok, occupy, 99%, szabad piac, piacbolsevizmus, piacbolsevik, nácizás, kommunistázás, álintellektuális, zsidó zsidók zsidókat zsidóknak náci nácik nácikat náciknak blog blogok blogokat blogoknak hungarista hungaristák hungaristákat hungaristáknak nyilas nyilasok nyilasokat nyilasoknak közgazdaság alternatív közgazdaságtan neoliberális neokonzervatív neoliberalizmus neokonzervativizmus neolib neokon antiszemita antiszemitizmus kommunista ökoszociális harmadikutas fasiszta fasizmus falangista falangizmus nemzeti szocialista nemzeti szocializmus erőforrások gazdaság gazdaságpolitika gazdaságpolitikai nemzeti érdek nemzeti érdekek Reakció Scall Fast SF blog nyilas Szálasi Ferenc nemzeti radikális érzelmű jobboldali politika hírek viccek vicc Reakció Reakciós ld50 industrial goth emo antiszemita náci blog blogring nyilas nem polkorrekt jobbikos jobbik konzervatív keresztény freeblog jobboldali fasiszta cenzúrázott buli fotók árpádsávos zászló rendszerellenes aszemita árpádsáv nemzeti radikális terrorista zsidó blogger neonáci sieg heil szélsőjobboldali szélsőközép acab alleycat magyar holokauszttagadás holokauszt tagadás káosz rend anarchia gonosz jó béke háború erőszak hírek történelem manipuláció hazugság politika pártok hírek fiúk