width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: Az usa gerjeszti a tüntetéseket - mihez van köze amerikának? Az amerikai kitiltások valós hátterében nem az erkölcsösség, sokkal inkább az usa gazdasági érdekei állnak. Földi László, az Információs Hivatal egykori műveleti igazgatója lapunknak elmondta, szó sincs arról, hogy Amerikát érdekelnék a magyar korrupciós ügyek. Az usa számára stratégiai kérdés, hogy mindenáron megakadályozza a keleti nyitást, éppen ezért titkosszolgálati módszerekkel igyekszik zavart kelteni.

2014. december 5., péntek

Az usa gerjeszti a tüntetéseket - mihez van köze amerikának? Az amerikai kitiltások valós hátterében nem az erkölcsösség, sokkal inkább az usa gazdasági érdekei állnak. Földi László, az Információs Hivatal egykori műveleti igazgatója lapunknak elmondta, szó sincs arról, hogy Amerikát érdekelnék a magyar korrupciós ügyek. Az usa számára stratégiai kérdés, hogy mindenáron megakadályozza a keleti nyitást, éppen ezért titkosszolgálati módszerekkel igyekszik zavart kelteni.

Az usa gerjeszti a tüntetéseket - mihez van köze amerikának?

Az amerikai kitiltások valós hátterében nem az erkölcsösség, sokkal inkább az usa gazdasági érdekei állnak. Földi László, az Információs Hivatal egykori műveleti igazgatója lapunknak elmondta, szó sincs arról, hogy Amerikát érdekelnék a magyar korrupciós ügyek. Az usa számára stratégiai kérdés, hogy mindenáron megakadályozza a keleti nyitást, éppen ezért titkosszolgálati módszerekkel igyekszik zavart kelteni.

Ezeknek az eseményeknek a miértjei egy nagy összefüggésben keresendők. Nyilvánvalóan nem egy korrupciós ügyről van szó. Ez sokkal inkább az usa egyik módszere, hogy nemtetszését nyilvánítsa ki. Magyarország ugyanis elindult a keleti nyitás útján, ez pedig az Egyesült Államok stratégiai érdekeit sérti. Nem véletlen, hogy az usa nekimegy egy olyan országnak, amelyik orosz segítséggel épít atomerőművet, ahogy az sem véletlen, hogy Ukrajnában is éppen akkor avatkozott be Amerika az eseményekbe, amikor az ország erőteljesen nyitni kezdett Oroszország felé. Szó sincs itt erkölcsről, és tisztaságról. Az új ukrán vezető ellen is éppen úgy felhozható számos vád. Az usa nem erkölcsi okokból támogatja az új rezsimet. Számukra minden a pénzről szól - magyarázta Földi László.

A szakértő szerint a magyar külpolitikai váltás eredménye, hogy az amerikai liberális hatalom Magyarország ellen fordult.

- A Martonyi és Németh nevével fémjelzett időszakban Magyarország abszolút amerikabarát külpolitikát folytatott, ez azonban mára megváltozott. Már nem az imf finanszírozza az országot, és az usa is látja hogy Magyarország távolodik az atlanti politikától. 2014 tavaszáig, a választásokig talán még bízott Amerika a politikai változásokban, ezért nem indult meg korábban a titkosszolgálati offenzíva. Bizonyítani nem tudom, de egyáltalán nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a négy magyar baloldali pártnak is amerikai parancsra kellene összefogni. Miután ez az amorf koalíció megbukott, elindult a zavarkeltés - osztotta meg lapunkkal feltételezését Földi.

- A titkosszolgálatoknak az az érdeke, hogy folyamatos izgalmi állapotban tartsák a magyarokat. Ez egyébként a jelenlegi kormány számára azért is veszélyes, mert három és fél év alatt azokból az arcokból, akik most az utcán a tüntetéseken vezető szerepet vállalnak, egy új garnitúra ellenzéki politikus válhat, akik a jelenlegi, elhasznált baloldali vezetők helyére állhatnának.

Földi szerint az amerikai titkosszolgálatok kiváló munkát végeznek hazánkban. Olyannyira, hogy még a Fideszbe is beépültek.

- Az amerikai érdekcsoportok és magyarországi helytartóik rossz szemmel nézik azt a centralizációt, ami jelenleg hazánkban végbemegy, hiszen ezek a multik, bankok, és egyes további gazdasági tömbök érdekeit sértik. A kinti boszorkánykonyhákban az amerikai liberális tőke folyamatosan azon dolgozik, hogy ez a helyzet megváltozzon. Számos alapítványban, ahol jelentős mennyiségű pénztőke van jelen, számos jól képzett, értelmes ember dolgozik ezért a célért. Az amerikai elnöknek pedig feladata, hogy kiszolgálja azokat az érdekcsoportokat, akik őt hatalomra juttatták - magyarázta a szakértő.

Magyarországon éppen ezért az amerikai titkosszolgálat jól kiépített rendszerrel, és számos forrással dolgozik. Biztos vagyok abban, hogy a Fidesz mély rétegeibe is vannak beépülve embereik. Ebben nincs semmi különleges. Egy titkosszolgálatnak így kell működnie. Nem véletlen, hogy olyan, még törvényjavaslat szintjén sem álló információk kerülnek a nyilvánosság elé, mint például a boltok vasárnapi nyitvatartása. Ezek ugyanis kiválóan alkalmasak az izgalmi állapot fenntartására. Ugyanakkor emögött nem kell összeesküvés elméleteket sejteni. Mindössze arról van szó, hogy kint komoly stratégiai tervezés zajlik, és amikor egy-egy ehhez hasonló információ napvilágot lát, meglátják az alkalmat arra, hogy az eredeti tervbe illeszkedő módon zavart keltsenek. A cselekvés ráépült a taktikára

Helyi Théma (Baku)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Reakció blog Reakciós blog ld50 blog emo blog antiszemita náci blog náciblog blogring nyilas blog nyilasblogja nyilas blogja konzervatív web keresztény freeblog főoldal nyilasblog jobboldali blog fasiszta blog cenzúrázott blog aszemita blog szókimondó blog radikális blog ufo blog extrém blog terrorista blogger neonáci blog neonáciblog újfasiszta blog sieg heil blog szélsőséges blog szélsőjobbos blog szélsőjobboldali blog szélsőjobboldali blogger acab alleycat blog zsidó blog antiliberális blog rendszerellenes blog neoliberális, neoliberalizmus, neoliberálisok, mainstream, ortodox, gazdaságpolitika, unortodox, orthodox, unorthodox, Matolcsy, Matolcsyzmus, kurucok, labancok, nemzetközi, nemzeti, gazdaság, pénzügyek, nemzeti érdek, bankok, balliberális, jobboldali, nemzeti radikális, imf, valutaalap, nemzeti bank, jegybank, adósságválság, nyomor, szegénység, bűnözés, hitel, hitelek, bankárok, occupy, 99%, szabad piac, piacbolsevizmus, piacbolsevik, nácizás, kommunistázás, álintellektuális, zsidó zsidók zsidókat zsidóknak náci nácik nácikat náciknak blog blogok blogokat blogoknak hungarista hungaristák hungaristákat hungaristáknak nyilas nyilasok nyilasokat nyilasoknak közgazdaság alternatív közgazdaságtan neoliberális neokonzervatív neoliberalizmus neokonzervativizmus neolib neokon antiszemita antiszemitizmus kommunista ökoszociális harmadikutas fasiszta fasizmus falangista falangizmus nemzeti szocialista nemzeti szocializmus erőforrások gazdaság gazdaságpolitika gazdaságpolitikai nemzeti érdek nemzeti érdekek Reakció Scall Fast SF blog nyilas Szálasi Ferenc nemzeti radikális érzelmű jobboldali politika hírek viccek vicc Reakció Reakciós ld50 industrial goth emo antiszemita náci blog blogring nyilas nem polkorrekt jobbikos jobbik konzervatív keresztény freeblog jobboldali fasiszta cenzúrázott buli fotók árpádsávos zászló rendszerellenes aszemita árpádsáv nemzeti radikális terrorista zsidó blogger neonáci sieg heil szélsőjobboldali szélsőközép acab alleycat magyar holokauszttagadás holokauszt tagadás káosz rend anarchia gonosz jó béke háború erőszak hírek történelem manipuláció hazugság politika pártok hírek fiúk