width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: Háttér-kép: elszállt árfolyamok, euró jövője.Kétszer annyit ér ugyanaz az autó, csak mert elszállt...{post title}

2015. január 22., csütörtök

Háttér-kép: elszállt árfolyamok, euró jövője.Kétszer annyit ér ugyanaz az autó, csak mert elszállt...{post title}

Public RSS-Feed of Scall Fast. Created with the PIXELMECHANICS 'GPlusRSS-Webtool' at http://gplusrss.com
SF // via fulltextrssfeed.com 
Háttér-kép: elszállt árfolyamok, euró jövője. Kétszer annyit ér ugyanaz az autó, csak mert elszállt...
Jan 22nd 2015, 02:18

Háttér-kép: elszállt árfolyamok, euró jövője.

Kétszer annyit ér ugyanaz az autó, csak mert elszállt a svájci frank? Történt értéknövekedés? :3 Az SDR pénzek feletti pénz és más trükkök miatt valuta - árfolyamveszteségeket sose elszenvedő bankok csak hivatkozhatnak a frank erősödésére, de ennek az álszakértői mesebeszédnek alapja nincs. Nekik ez extraprofit, amit lehet ezzel magyarázni a butáknak, és a neoliberalizmus nem iskolázott hanem csak diplomagyárakban indoktrinált hívőinek. Másik libsi hazugság hogy az adófizetők pénzéből, azon túl hogy e hozzáállás embertársaink bajaihoz antiszolidáris és antiszociális, nem az államnak hanem a bankoknak kéne állni a mit is? Nem veszteség ha egy zsebtolvaj nem tud meglopni mert lebukott, az csak elmaradt jogtalan haszon! 

Price fixing, mesterséges törlesztésdrágítás, kartellezés!

Lehetett volna az euró a világ tartalékvalutája, a svájci frankhoz hasonlóan, de legalább annyira mint a dollár, sajnos az Európa érdekeit sose képviselő, azt a cionizmus céljaiért folyamatosan eláruló zsidó politikusok, pénzügyesek - közgázosok és bankárok átlőcsölték ránk az usa amúgy magántulajdonú bankrendszerének válságát, mérgezett azaz fedezhetetlen kötvényeket vásároltak fel az eu áruló bankjai. Az oroszokkal is lehetne, lehetett volna euróban kereskedni, de nem, az önsorsrontó eu-sok dollárban üzleteltek velük. Hülyék ezek a libsik, nem, de nem is európaiak!

Tipp : át ne váltsa senki euróra, nyárra erősebb lesz a Ft, úgy 300 körül, ha felminősítenek amit én kétlek, akkor meg főleg.

"A svájci jegybank eltörölte a franknak az euróval szembeni árfolyamküszöbét. A bank azzal érvelt, hogy az árfolyamküszöb 2012-es bevezetése óta komoly károktól óvta meg a svájci gazdaságot, de a fenntartása most már nem indokolt. A lépés teljesen váratlanul érte a devizapiaci kereskedőket. Pár perc alatt 265 forintos sávról 378 forintra emelkedett. De volt olyan pillanat, amikor átlépte a 400 forintos határt is."

http://www.echotv.hu/hatter-kep-2015-01-15-hatter-kep-1-resz

"Az euró helyzete. Ha az euró ténylegesen megszűnne, akkor milyen világ elé néznénk? Hamarosan választások lesznek Görögországban. Elhagyja-e a hellén állam az euróövezetet? Maga az euró elnevezés és a bankjegyek formálisan megmaradnának, de a rendszer elveszítené a valóságos talapzatát? Kizárólag a dollárhoz lesz kötve a közös európai uniós fizetőszeköz?"

http://www.echotv.hu/hatter-kep-2015-01-15-hatter-kep-2-resz

Boros Imre: Ez már az euró alkonya

http://www.flagmagazin.hu/gazdasag/boros_imre_ez_mar_az_euro_alkonya

gazdaság 2015. 01. 21.

A közös európai pénz ötlete évszázados hagyományokkal bír. A kései középkorban a kontinens különböző országaiban a közös nevezőre hozott pénz (ezüstpénz) mindennapos használatban volt.

A meghatározott súlyú és finomságú ezüstből a különböző országokban vert tallérok tették lehetővé a kereskedők számára, hogy kikerülve a költséges átváltásokat, más országok tallérjait is elfogadhassák, és a sajátjukkal is fizethessenek.

Az Európai Unió elődjében, a hat tagországgal bíró Európai Gazdasági Közösségben is szinte az együttműködés kezdetétől foglalkoztak egy közös pénznem megteremtésének a gondolatával. Még 1970-ben, az akkori luxemburgi pénzügyminiszter, Pierre Werner neve alatt jelent meg az első széles körben megvitatott dolgozat az egységes valutáról, amit 1970-től 1980-ig akartak bevezetni. A Werner-terv valós alternatívát akart adni a gyakori árfolyammozgásoknak alávetett nemzeti valuták helyett, ami nagyfokú biztonságot nyújtott volna a kereskedelemnek, idegenforgalomnak és a tőkemozgásoknak egyaránt.

Az évtizedes felkészülési szakasz a gazdaságpolitikák összehangolásáról szólt volna a legszélesebb értelemben véve, magába foglalva a kiegyenlített fizetési mérlegeket, a pénzromlás ütemének összehangolását és még az adópolitikák összehangolását is, szinte minden olyan területen, ami biztosítéka a stabil pénznemnek, anélkül azonban, hogy Werner egy szuperállamot állított volna a közös pénz fölé.

Ez felelt meg akkoriban a nemzetek Európáját megálmodó alapítók terveinek. Az 1973-ban kezdődő és azóta az energiapiacon végbement drámai fejlemények azonban romba döntötték a felkészülést. A drasztikus kőolajár-emelkedések inkább növelték, mint mérsékelték volna a tagországokban a közös pénz iránti vonzalmat. A drámai mértékben megnövekedett finanszírozási igényeket a tagországok az olajexportáló államokban felhalmozódó dollármilliárdok beforgatásával fedezték. A kőolajjegyzéseket akkor és még ma is dollárban határozták meg. Akik kőolajat akartak vásárolni, a bankoktól dollárkölcsönt kértek, vagy dollárt vásároltak, ami árbevételként a kőolajexportálókhoz folyt, akik viszont a nemzetközi bankrendszer segítségével visszaforgatták az összegeket Európába, és fedezték a halmozódó fizetésimérleg-deficiteket.

A korábban csíráiban már meglévő euró-dollár piac rohamosan ezermilliárd dolláros nagyságúvá nőtt. Az euró tényleges bevezetésekor az érintett tagországok gazdasági helyzete lényegesen eltért attól, amit Werner annak idején ideálisnak írt le ahhoz, hogy az európai közösség megteremtse saját fizetőeszközét. Egyes tagországok államadóssága már a belépéskor messze az elfogadható szint fölött volt, ráadásul a korábbi nemzeti valuták euróra történő átváltása sem történt olyan árfolyamon, ami segítette volna a felhalmozott feszültségek oldását, szinte be volt kódolva, hogy egyes országok még inkább eladósodnak, mások pedig hatalmas többleteket halmoznak majd fel.

Hatékony intézkedések az eredeti egyensúlyi normákhoz történő visszatérés érdekében nem történtek, a maastrichti – kötelezőnek mondott – kritériumok betartása malaszt maradt. Az erős pozícióban lévő országcsoport abban volt érdekelt, hogy áruit értékesítse, a gyengék pedig abban, hogy a halmozódó hiányokat olcsó euróval finanszírozzák. Az eurozóna pénzforgalmának nagyobbik hányada amúgy sem az Európai Központi Bank által euróban dominált kereskedelmi papírok viszont-leszámítolásából, hanem a dollár euróra történő átváltásából származott. Az Európában forgó euro-dollárokat kiegészítette az a növekvő dolláráradat, ami az Egyesült Államok krónikus fizetésimérleg-deficitje miatt áradt a régi kontinensre.

Az euró lényegében bevezetése óta inkább domesztikált euró-dollár, mintsem egy autonóm jegybank által életre hívott, hitelszükséglet szülte pénztömeg eredménye. Az euró valóságos dollárkötöttsége igazán a 2008-ban kezdődött pénzügyi válság óta vált nyilvánvalóvá. Kiváltképp akkor, amikor az Egyesült Államokból érkezett „mérgező" hitelcsomagok miatti veszteségleírások és tőkevesztések, és a következményként kialakuló likviditási gondokat éppen az amerikai Federal Reserve oldotta fel azzal, hogy dollárhitelekben részesített európai bankokat, amelyek a dollárt euróra váltották, és így lettek újra fizetőképesek. Normális esetben, ha az Európai Központi Bank valóban autonóm intézmény lenne, neki kellett volna közvetlenül a zsebébe nyúlnia és biztosítani a likvid eszközöket. Erre csak később nyílt lehetősége, amikor a görög hitelleírásokon elszenvedett veszteségekért a bankokat a hihetetlen olcsó források rendelkezésre bocsátásával kárpótolta. Ehhez azonban New York rábólintására is szükség volt.

Ma már arra is bólintottak New Yorkban, sőt szorgalmazták – amiről az Európai Központi Bank korábbi elnöke még rémálmában sem szeretett volna hallani –, hogy a pénzintézet vásárolja fel a zóna országainak államkötvényét, ahogy teszi ezt a Federal Reserve az Egyesült Államokban már régóta, ha erre támad kedve. (A Magyar Nemzeti Bank esetében ez a halálos bűn kategóriáját képezi a ma is a „piacvezető" dogma szerint.) Mára az Európai Központi Bank a gyakorlatban úgy működik, mint a Federal Reserve legújabb tagbankja, azzal a különbséggel, hogy nem küldhet tagot az igazgatóságába, és dollár helyett a bankjegyekre euró van írva, aminek az árfolyamát és kamatát a háttérből lehet tetszés szerint mozgatni.

Ha halkan is, de megkondult a lélekharang az euró mint autonóm európai közös pénz felett. Ilyen nagyban még nem látott a világ pénzforgalom-hódítást, kicsiben azonban igen. Luxemburg frankja és a belga frank működött így hosszú ideig, noha ott csak a kis címleteken jelent meg a luxemburgi lenyomat, a nagyok eleve csak belga nyomattal készültek. Ilyen volt a dollár és a kubai peso kapcsolata is egészen Castróig. Az euroatlanti kereskedelmi és beruházásvédelmi egyezmény útjába váratlan sziklarögök gördültek ugyan, az európai kormányok finanszírozásának esélyeit azonban már nem Európában teremtik meg.

Boros Imre – magyarhirlap.hu

App.net Delicious Digg Evernote Facebook Google Bookmarks Google Plus Instapaper LinkedIn Pocket StumbleUpon Tumblr Twitter
You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Reakció blog Reakciós blog ld50 blog emo blog antiszemita náci blog náciblog blogring nyilas blog nyilasblogja nyilas blogja konzervatív web keresztény freeblog főoldal nyilasblog jobboldali blog fasiszta blog cenzúrázott blog aszemita blog szókimondó blog radikális blog ufo blog extrém blog terrorista blogger neonáci blog neonáciblog újfasiszta blog sieg heil blog szélsőséges blog szélsőjobbos blog szélsőjobboldali blog szélsőjobboldali blogger acab alleycat blog zsidó blog antiliberális blog rendszerellenes blog neoliberális, neoliberalizmus, neoliberálisok, mainstream, ortodox, gazdaságpolitika, unortodox, orthodox, unorthodox, Matolcsy, Matolcsyzmus, kurucok, labancok, nemzetközi, nemzeti, gazdaság, pénzügyek, nemzeti érdek, bankok, balliberális, jobboldali, nemzeti radikális, imf, valutaalap, nemzeti bank, jegybank, adósságválság, nyomor, szegénység, bűnözés, hitel, hitelek, bankárok, occupy, 99%, szabad piac, piacbolsevizmus, piacbolsevik, nácizás, kommunistázás, álintellektuális, zsidó zsidók zsidókat zsidóknak náci nácik nácikat náciknak blog blogok blogokat blogoknak hungarista hungaristák hungaristákat hungaristáknak nyilas nyilasok nyilasokat nyilasoknak közgazdaság alternatív közgazdaságtan neoliberális neokonzervatív neoliberalizmus neokonzervativizmus neolib neokon antiszemita antiszemitizmus kommunista ökoszociális harmadikutas fasiszta fasizmus falangista falangizmus nemzeti szocialista nemzeti szocializmus erőforrások gazdaság gazdaságpolitika gazdaságpolitikai nemzeti érdek nemzeti érdekek Reakció Scall Fast SF blog nyilas Szálasi Ferenc nemzeti radikális érzelmű jobboldali politika hírek viccek vicc Reakció Reakciós ld50 industrial goth emo antiszemita náci blog blogring nyilas nem polkorrekt jobbikos jobbik konzervatív keresztény freeblog jobboldali fasiszta cenzúrázott buli fotók árpádsávos zászló rendszerellenes aszemita árpádsáv nemzeti radikális terrorista zsidó blogger neonáci sieg heil szélsőjobboldali szélsőközép acab alleycat magyar holokauszttagadás holokauszt tagadás káosz rend anarchia gonosz jó béke háború erőszak hírek történelem manipuláció hazugság politika pártok hírek fiúk