width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: Nők 40 Férfiak 40 választások utáni magas lóról már egyik se lesz?! Férfiak nyugdíjazása – A Jobbik és a Népi Front igen, de a politikai közép nem ismeri a férfiak jogait? Ahelyett hogy a férfiak is élhetnének ezzel a lehetőséggel, a nők részére is megszűnik?

2016. december 20., kedd

Nők 40 Férfiak 40 választások utáni magas lóról már egyik se lesz?! Férfiak nyugdíjazása – A Jobbik és a Népi Front igen, de a politikai közép nem ismeri a férfiak jogait? Ahelyett hogy a férfiak is élhetnének ezzel a lehetőséggel, a nők részére is megszűnik?

Á nem, még nem most lesz vége ennek a szociális vívmánynak. Majd a választások után, addig hadd kampányoljon ez a réteg is a fidesznek, ami maga alatt vágja a fát?!

A legtöbb lelkes fideszes önkéntes kampányoló "cöfös" nem is haszonélvezője ennek a rezsimnek, a kényszerből kampányolók meg az önkormányzati dolgozók és közalkalmazottak, kirúgás terhe mellett. Észak - koreai módra.

Mivel az érintett nyugdíjközeli korban a többség házas, Emberek 40 kéne az egyenlőség és családcentrikusság nevében, hadd legyenek együtt, a veszélyes fizikai, kiemelten stresszes, nagy felelősséggel járó, különféle módokon egészségkárosító munkakörökben annyi sok férfi dolgozik, valami miatt rövidebb ideig is élnek. Papok és szerzetesek közt nem ritka a hosszú élet, pedig szintén férfiak, szóval nem a gének tehetnek róla. :3

Veszélyességi pótlék ha valakinek eszébe jutna, hát szintén megszűnt, a liberális "újmunka" törvénykönyv legalábbis nem ismeri a fogalmát.

A fideszes és ballib káderek meg a médiafeministák társadalomra veszélyes munkakörben tevékenykednek, van is eredménye : nyugdíjasoknak létbizonytalanság, fiatalabbaknak is és mellé még az általános bizalmatlanság, szingliség és gyerektelenség.

http://www.sokkaljobb.hu/content/megszűnhet-a-nők-40-nyugdíjba-vonulási-lehetőség

Megszűnhet a Nők 40 nyugdíjba vonulási lehetőség?

Erről írt a napokban a napi.hu.: Az egyik végletből a másikba esett az Orbán-kormány a nyugdíjrendszer átalakításával, mivel 2012-ben eldobta korábbi bőkezű és rugalmas nyugdíjba vonulási szabályokat és felváltotta a jelenlegi rugalmatlan korhatárrendszerrel, amelyre ráültette a Nők 40 programot. A női korkedvezményes nyugdíj a korhatár emelésével szétfeszíti a nyugdíjrendszert, a kedvezmény igazságtalan, diszkriminatív és fenntarthatatlan – ezért annak megszüntetést javasolják a Közgazdasági Szemlében most megjelent tanulmány szerzői.

A bevezetés előtt nem mérték fel, hogy mennyi nőt érint a lehetőség? Ahelyett, hogy a férfiak is élhetnének ezzel a lehetőséggel, a nők részére is megszűnik?

Rétvári Bence államtitkár megállapította azt, amit mindenki tud: a férfiak rövidebb időt töltenek nyugdíjban (rövidebb az átlagéletkoruk), mint a nők.

Megjelent a Magyar Közlönyben a rendelet, miszerint a jövő évi nyugdíjemelés mértéke a miniszterelnöki ígéretnek megfelelően 1,6 százalék lesz.

A jövő évi költségvetésben még 0,9 százalék emelés szerepel, de állítólag nem kell emiatt módosítani a költségvetést.

Békéscsaba, 2016. december 16.

http://www.ferfihang.hu/2015/02/28/ferfiak-nyugdijazasa-a-jobbik-es-a-nepi-front-igen-de-a-politkai-kozep-nem-ismeri-a-ferfiak-jogait/

Férfiak nyugdíjazása – A Jobbik és a Népi Front igen, de a politikai közép nem ismeri a férfiak jogait?

A politikai paletta jobboldalán helyet foglaló Jobbik már a hónap közepén bejelentette, aláírásgyűjtésbe kezd azért, hogy a férfiak is nyugdíjba mehessenek negyven év munkaviszony után. Sneider Tamás, a párt alelnöke sajtótájékoztatóján bírálta, hogy megszűntek a korkedvezményes nyugdíjba vonulás lehetőségei. A Jobbik célkitűzéseként fogalmazta meg, hogy 40 év után a férfiak is nyugdíjba mehessenek. Érvelésében felhívta rá a figyelmet, hogy a férfiak évekkel rövidebb ideig élnek, mint a nők és lehetőséget kell nekik adni a nyugdíjas évekre. Rába Kálmán, a párt Vas megyei alelnöke egy sajtótájékoztatón szomorú statisztikai tényként említette, hogy a férfiak 40 százaléka nem éri meg nyugdíjazását.

Két nappal ezelőtt a politikai paletta baloldalán helyet foglaló Népi Front szintén egyértelműen állást foglalt a férfiak érdekében egy közleményében. Elsődleges érvük Magyarország Alaptörvényének XV. cikk, (3) pontja, amely kimondja, hogy "A nők és a férfiak egyenjogúak". Szót emelnek az ellen a méltánytalanság ellen, hogy miközben a férfiak átlagéletkora alacsonyabb, mint a nőké, mégis a nők korábban mehetnek nyugdíjba. Felhívják a figyelmet arra, hogy az uralkodó állapot súlyosan diszkriminatív. 2012-es statisztikai adatokat idézve rámutatnak, hogy a születéskor várható élettartam a nők esetében 78,7 év, addig a férfiak esetében 71,6 év, amit kifejezetten aggasztónak neveznek. A Népi Frontnak az a véleménye, hogy a problémát sürgősen meg kell oldani az egyenlő bánásmód és a humanizmus minimumát betartva. Baloldali, hazafias pártként határozottan és egyértelműen követelik a sürgős megoldást.

Vegyük észre, hogy tulajdonképpen semmi különös nincs abban, hogy a politikai paletta két szélén álló szereplők teljes mértékben egyet tudnak érteni ebben a kérdésben. Sokkal inkább abszurditás, hogy a politikai közép számára külön figyelemfelhívás sem elegendő ahhoz, hogy felismerjék, a férfiaknak is vannak alapvető jogaik, és a férfiak szociális, egészségügyi problémái éppen annyira fontosak, mint a nők érdekei.

A probléma kapcsán már a szakszervezetek is aktivizálódtak: a közlekedési, egészségügyi, és szociális szakszervezetek képviselői egyeztetéseket folytattak, amelyek során olyan szakszervezeti vezető is akadt, aki akár Strasbourghoz is fordulna ebben a kérdésben. A legfrissebb hírek szerint a Jobbik ötpárti egyeztetést kezdeményez egy pártokhoz eljuttatandó felhívás formájában a súlyosan diszkriminatív helyzet megoldása érdekében. Kíváncsian várjuk, hogy a férfiak elemi jogait megsértő gyakorlatok felszámolása érdekében sikerül-e legalább egyetlen apró lépést tennie az országnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Reakció blog Reakciós blog ld50 blog emo blog antiszemita náci blog náciblog blogring nyilas blog nyilasblogja nyilas blogja konzervatív web keresztény freeblog főoldal nyilasblog jobboldali blog fasiszta blog cenzúrázott blog aszemita blog szókimondó blog radikális blog ufo blog extrém blog terrorista blogger neonáci blog neonáciblog újfasiszta blog sieg heil blog szélsőséges blog szélsőjobbos blog szélsőjobboldali blog szélsőjobboldali blogger acab alleycat blog zsidó blog antiliberális blog rendszerellenes blog neoliberális, neoliberalizmus, neoliberálisok, mainstream, ortodox, gazdaságpolitika, unortodox, orthodox, unorthodox, Matolcsy, Matolcsyzmus, kurucok, labancok, nemzetközi, nemzeti, gazdaság, pénzügyek, nemzeti érdek, bankok, balliberális, jobboldali, nemzeti radikális, imf, valutaalap, nemzeti bank, jegybank, adósságválság, nyomor, szegénység, bűnözés, hitel, hitelek, bankárok, occupy, 99%, szabad piac, piacbolsevizmus, piacbolsevik, nácizás, kommunistázás, álintellektuális, zsidó zsidók zsidókat zsidóknak náci nácik nácikat náciknak blog blogok blogokat blogoknak hungarista hungaristák hungaristákat hungaristáknak nyilas nyilasok nyilasokat nyilasoknak közgazdaság alternatív közgazdaságtan neoliberális neokonzervatív neoliberalizmus neokonzervativizmus neolib neokon antiszemita antiszemitizmus kommunista ökoszociális harmadikutas fasiszta fasizmus falangista falangizmus nemzeti szocialista nemzeti szocializmus erőforrások gazdaság gazdaságpolitika gazdaságpolitikai nemzeti érdek nemzeti érdekek Reakció Scall Fast SF blog nyilas Szálasi Ferenc nemzeti radikális érzelmű jobboldali politika hírek viccek vicc Reakció Reakciós ld50 industrial goth emo antiszemita náci blog blogring nyilas nem polkorrekt jobbikos jobbik konzervatív keresztény freeblog jobboldali fasiszta cenzúrázott buli fotók árpádsávos zászló rendszerellenes aszemita árpádsáv nemzeti radikális terrorista zsidó blogger neonáci sieg heil szélsőjobboldali szélsőközép acab alleycat magyar holokauszttagadás holokauszt tagadás káosz rend anarchia gonosz jó béke háború erőszak hírek történelem manipuláció hazugság politika pártok hírek fiúk