width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: A kötvényprogram igazi hasznát ugyanis az Országgyűlés fideszes többségű gazdasági bizottsága által forgalmazási engedélyekhez jutott cégek zsebelik be. Ezek egy kivételével offshore szigeteken bejegyzett cégek, van köztük kajmán-szigeteki, liechtensteini, ciprusi vállalkozás is. Megszűnik a letelepedési kötvény, de miért nem bírja a fidesz támogatni a Jobbik övével azonos és csak a letelepedési kötvény tilalmával kapcsolatos alaptörvény módosítását?

2016. november 16., szerda

A kötvényprogram igazi hasznát ugyanis az Országgyűlés fideszes többségű gazdasági bizottsága által forgalmazási engedélyekhez jutott cégek zsebelik be. Ezek egy kivételével offshore szigeteken bejegyzett cégek, van köztük kajmán-szigeteki, liechtensteini, ciprusi vállalkozás is. Megszűnik a letelepedési kötvény, de miért nem bírja a fidesz támogatni a Jobbik övével azonos és csak a letelepedési kötvény tilalmával kapcsolatos alaptörvény módosítását?

Megszűnik a letelepedési kötvény, de miért nem bírja a fidesz támogatni a Jobbik övével azonos és csak a letelepedési kötvény tilalmával kapcsolatos alaptörvény módosítását?

Azért, mert ezek csak egy ótvar libsi banda. Akiknek érdekük az amúgy szocikkal közös mutyivilág, amit a Jobbik hatalomra kerülése utáni valódi elszámoltatás veszélyeztet.

https://jobbik.hu/videoink/kiket-gazdagitanak-letelepedesi-kotvenyek

https://jobbik.hu/videoink/volner-janos-jobbik-parlamenti-vizsgalobizottsag-ele-vinne-letelepedesi-kotvenyek-ugyet

Utoljára még egy hatalmasat kaszálnak: új roham indult a letelepedési kötvényekért

Megindult a roham a magyar letelepedési államkötvények piacán, miután a kormány a múlt hónapban egyértelművé tette, hogy leállítja a programot az év végén. A Magyar Nemzet információi szerint a kínai ügynökségek nem győzik befogadni a kérvényeket, olyan sokan akarnak az olcsó és gyors magyar letelepedési programban még utoljára részt venni. A hivatalos adatok ezt még nem tükrözik, miután az Államadósság-kezelő Központ a lapot úgy tájékoztatta, hogy októberben "csak" 58 külföldi élt ezzel a lehetőséggel, ugyanannyian, ahányan szeptemberben. A külföldiek befizetése és az állampapír lejegyzése között bő másfél hónap is eltelhet, emiatt csak a novemberi, de leginkább a decemberi statisztikákból fog kiderülni, hogy mennyien vettek részt a megszűnés előtt álló programban.

A hivatalos kormányzati kommunikáció szerint azért fejezi be a kabinet a letelepedési kötvényprogramot, mert a harmadik nagy hitelminősítő is javította Magyarország besorolását, ezért már nincs szükség erre a konstrukcióra. Ez a magyarázat azért sántít, mert lényegében az elmúlt két esztendőben egyáltalán nem érte meg hazánknak ez a program, hiszen a piacinál magasabb kamatot fizettünk a papírok után, sőt még letelepedési engedélyt is adtunk a külföldieknek.

Nagy valószínűség szerint a korrupciógyanús letelepedésikötvény-üzlet körül kirobbant botrányok miatt szünteti meg a kabinet a programot, amelyre még racionális magyarázat is adódik, hiszen a mostani pörgést megelőzően csökkent iránta az érdeklődés. A havi statisztikák alapján az idei első tíz hónapban már "csak" 675 külföldi vett részt a programban, ami 33 százalékos esés a 2014. év hasonló időszakához képest, amikor is októberig 998 kötvény kelt el.

Ha a tavalyi adatokat is figyelembe vesszük, amikor ugyanebben az időszakban 874 állampapír talált gazdára, azt lehet látni, hogy évről évre gyorsul a visszaesés: míg 2014-hez képest tavalyra 13 százalékkal esett vissza az érdeklődők száma, a tavalyi évhez képest idén 23 százalékos lett a csökkenés mértéke. (A program 2013 júniusában indult, 2014 volt az első teljes év, amikor már futott, és ismert volt a magyar kötvénykonstrukció.) Könnyen elképzelhető, hogy a kormány emiatt sem erőlteti már a program fenntartását. Érdekesség, hogy nem egyből zárja be a kabinet az üzletet, a kormányzati politikusok sokáig csak célozgattak a kötvényprogram befejeződésére, illetve Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter is csak annyit mondott, hogy még idén várható a roló lehúzása, de konkrét időpontot nem közölt. Ez a stratégia azonban nagyon hatásosnak bizonyult a kötvényprogram iránti érdeklődés felkorbácsolásában.

További érdekesség, hogy a kormány is érzékelte a kötvények iránti érdeklődés lanyhulását májusban, amikor a Magyar Közlönyben a program bürokratikus terheinek könnyítésekről szóló jogszabályváltozások láttak napvilágot, amelyek július 1-jétől léptek hatályba. Eltörölték a hat hónapos ideiglenes korlátot, amikor csak tartózkodási engedélyt kaptak első körben a pénzes külföldiek, majd fél év elteltével igényelhették a letelepedési engedélyt. Júliustól azonnal a letelepedési engedélyt adták ki a magyar hatóságok. Gyorsították az eljárást, még magyarországi lakcímet sem kellett megadni a korábbi előírásokkal szemben, sőt a házastársakon és gyermeken túl a nagyszülőkre is kiterjesztették a családegyesítés jogkörét, vagyis egy kötvénnyel az egész család magyarországi letelepedési engedélyt kaphat, amennyiben egy háztartásban élnek. Úgy tűnik, hogy a kormánynak nyáron még esze ágában sem volt a kötvényprogram megszüntetése, pedig akkor már két hitelminősítő is felminősítette hazánkat.

A kötvényprogram igazi hasznát ugyanis az Országgyűlés fideszes többségű gazdasági bizottsága által forgalmazási engedélyekhez jutott cégek zsebelik be. Ezek egy kivételével offshore szigeteken bejegyzett cégek, van köztük kajmán-szigeteki, liechtensteini, ciprusi vállalkozás is. A program 2013-as indulása óta, október végéig 4033 kötvényt jegyeztek le ezek a cégek, amellyel több mint 110 milliárd forintos haszonra tettek szert. A társaságok ügyfelenként 45-60 ezer euró szolgáltatási díjat is kérnek, továbbá ők kapják meg a kötvények után járó kamatokat is, ami ügyfelenként további 29 ezer euró. Ez azt jelenti, hogy egy ügyfélen akár 28 millió forintot is nyernek.

https://kuruc.info/r/2/166136/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Reakció blog Reakciós blog ld50 blog emo blog antiszemita náci blog náciblog blogring nyilas blog nyilasblogja nyilas blogja konzervatív web keresztény freeblog főoldal nyilasblog jobboldali blog fasiszta blog cenzúrázott blog aszemita blog szókimondó blog radikális blog ufo blog extrém blog terrorista blogger neonáci blog neonáciblog újfasiszta blog sieg heil blog szélsőséges blog szélsőjobbos blog szélsőjobboldali blog szélsőjobboldali blogger acab alleycat blog zsidó blog antiliberális blog rendszerellenes blog neoliberális, neoliberalizmus, neoliberálisok, mainstream, ortodox, gazdaságpolitika, unortodox, orthodox, unorthodox, Matolcsy, Matolcsyzmus, kurucok, labancok, nemzetközi, nemzeti, gazdaság, pénzügyek, nemzeti érdek, bankok, balliberális, jobboldali, nemzeti radikális, imf, valutaalap, nemzeti bank, jegybank, adósságválság, nyomor, szegénység, bűnözés, hitel, hitelek, bankárok, occupy, 99%, szabad piac, piacbolsevizmus, piacbolsevik, nácizás, kommunistázás, álintellektuális, zsidó zsidók zsidókat zsidóknak náci nácik nácikat náciknak blog blogok blogokat blogoknak hungarista hungaristák hungaristákat hungaristáknak nyilas nyilasok nyilasokat nyilasoknak közgazdaság alternatív közgazdaságtan neoliberális neokonzervatív neoliberalizmus neokonzervativizmus neolib neokon antiszemita antiszemitizmus kommunista ökoszociális harmadikutas fasiszta fasizmus falangista falangizmus nemzeti szocialista nemzeti szocializmus erőforrások gazdaság gazdaságpolitika gazdaságpolitikai nemzeti érdek nemzeti érdekek Reakció Scall Fast SF blog nyilas Szálasi Ferenc nemzeti radikális érzelmű jobboldali politika hírek viccek vicc Reakció Reakciós ld50 industrial goth emo antiszemita náci blog blogring nyilas nem polkorrekt jobbikos jobbik konzervatív keresztény freeblog jobboldali fasiszta cenzúrázott buli fotók árpádsávos zászló rendszerellenes aszemita árpádsáv nemzeti radikális terrorista zsidó blogger neonáci sieg heil szélsőjobboldali szélsőközép acab alleycat magyar holokauszttagadás holokauszt tagadás káosz rend anarchia gonosz jó béke háború erőszak hírek történelem manipuláció hazugság politika pártok hírek fiúk