width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: A Police.hu közleménye szerint a tüntetés hivatalos befejezése után a demonstrálók fémtárgyakkal, műanyag palackokkal, üvegekkel dobálták meg az Országgyűlés épületét védő rendőröket. Atrocitás érte az M1 televíziós stábját is. És közben a rendőrök csendben tűrnek. Nem ütnek, nem lőnek gumilövedéket.

2017. április 11., kedd

A Police.hu közleménye szerint a tüntetés hivatalos befejezése után a demonstrálók fémtárgyakkal, műanyag palackokkal, üvegekkel dobálták meg az Országgyűlés épületét védő rendőröket. Atrocitás érte az M1 televíziós stábját is. És közben a rendőrök csendben tűrnek. Nem ütnek, nem lőnek gumilövedéket.

A vasárnapi tüntetés utóélete

http://aktualis.blogstar.hu/2017/04/10/a-vasarnapi-tuntetes-utoelete/37045/

Hajnali kettő óra után oszlott fel az Oktogonnál még együtt lévő kis tüntetőcsoport. A hírek szerint ma a civiltörvény ellen fognak demonstrálni.

A tüntetés végén, a Parlament előtt a 'Ha én rózsa volnék című számot énekelték', és azt skandálják, hogy: „Ne írd alá, János!". A kemény mag most is ki akarta tűzni a CEU-s zászlót a rendőrsorfal mögé, dulakodott a rendfenntartókkal. Azt kiabálták: „Orbán, takarodj!", „Mocskos Fidesz", „Börtönbe, börtönbe!", "Fidesz-maffia". A Police.hu közleménye szerint a tüntetés hivatalos befejezése után a demonstrálók fémtárgyakkal, műanyag palackokkal, üvegekkel dobálták meg az Országgyűlés épületét védő rendőröket. Atrocitás érte az M1 televíziós stábját is.

A tüntetésen Sulyok Blanka, Diószegi Nóra, Czégány Szandra, valamint Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom vezetője tartott beszédet az oktatás helyzetéről. Szóltak a mélyszegénység problémáiról is. A Kossuth téren Bródy Gábor, a CEU kutatója többek között az akadémiai szabadság értékéről beszélt. Rodics Katalin a Greenpeace részéről a CEU-t és a civileket egyaránt érintő „megbélyegzést" utasította vissza. Márton Péter, a CEU doktori programjának hallgatója a szakmai egyeztetést hiányolta.

Egy nagy transzparensen a „Civil vagyok, magyar vagyok, szabad vagyok" volt olvasható, látható volt a kisméretű „Vétó" feliratú tábla, voltak a gallérokon „CEU-val vagyok" kitűzők is. A tüntetők fő követelése az volt, hogy Áder János államfő ma ne írja alá a CEU-t is érintő felsőoktatási törvény módosítását, hanem küldje normakontrollra az Alkotmánybíróságra.

A Facebookon szélsőséges bejegyzések is voltak olvashatók a tüntetéssel kapcsolatban. Példák a Magyar Idők gyűjtéséből.

„Lehet tüntetgetni, élőláncolni, aztán szépen hazamenni, és szépen fokozatosan Fehéroroszországgá válni."

*

Ennek a megállításához valahol el kell dördülnie egy fegyvernek egy tüntetésen.

*

Komolyan kérdezem, nincs egy olyan ember sem Magyarországon, aki halálos beteg és elvállalná, hogy hosszú, fájdalmas módon kinyírná Orbánt? Na jó, elég lenne egy fejlövés is.

*

Nemcsak a kormányt kell megbuktatni, hanem a rendszert.

*

Orbán, eljött az utolsó órád!

Komoly nemzetközi hálózattal áll szemben a Magyar Kormány, melynek erős mozgósító ereje van, mondta a vasárnapi tüntetés kapcsán Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet ügyvezetője az M1-en a Ma Reggel vendégeként.

A beszélgetés elején leszögezte: két CEU-ról beszélhetünk. A Central European University egy az Egyesült Államokban székhelyszolgáltatónál bejegyzett jogi személy, míg a Közép-európai Egyetem egy Magyarországon bejegyzett, tényleges egyetemként működő jogi személy. Soros György alapította egy holland alapon keresztül és annak kamataiból működik.

Okafogyottnak nevezte a felsőoktatási törvény módosításának visszavonását követelő tüntetéssorozatot a Nézőpont Intézet ügyvezetője. Véleménye szerint a vonatkozó törvénymódosítás nem eredményezi egyértelműen az egyetem kapuinak bezárását. A budapesti Nádor utcában székelő egyetem a továbbiakban is ugyanúgy folytathatja működését, mint eddig.

A változtatás abban áll, hogy az egyetem a továbbiakban akkor tud amerikai diplomát is kiállítani, hogy ha arról Magyarország és az Egyesült Államok kormányai között megállapodás születik.

Lendvai kikotyogta: az ellenzék Soros oldalán áll

http://ezatuti.blogstar.hu/2017/04/10/lendvai-kikotyogta-az-ellenzek-soros-oldalan-all/37054/

A kommunizmus cenzora Lendvai Ildikó már jól alkalmazza a szólásszbadadság adta lehetőségeket. Most például elmondta azt, amit eddig is sejthettünk: az ellenzéki pártok Soros oldalán állnak. És még azt is hozzátette, hogy "természetesen".

Lendvai Ildikó is ott volt a felsőoktatási törvény elleni tiltakozáson, amelyen nyilatkozott is egyet, s ebben a rövid monológban a következőket mondta:


Igen, látom az ellenzéki pártok – ők Soros oldalán vannak természetesen. Én a Magyar Szocialista Pártból vagyok.

Köszönjük, Ildikó!

Vajon mit mondanak majd az elvpárttársai, akik kézzel-lábbal tiltakoznak a fenti állítás nyilvánosságra hozása ellen?

Ezek után nem nagyon van mi ellen protestálni, Lendvai Ildikó kikotyogta, a beismerő vallomás megszületett.

Ez már nem Gyurcsányék rendőrsége – nagyon nem

http://ezatuti.blogstar.hu/2017/04/10/ez-mar-nem-gyurcsanyek-rendorsege-nagyon-nem/37041/

Emlékszünk még arra, hogy mi történt egy tüntetésen 2006-ban. Az egyenruhások, akkor gyakorlatilag vérbefojtották a demonstrációt, még a járókelők is komoly veszélyben voltak, az ártatlan bámészkodók is beleszaladtak egy-egy pofonba, vagy gumilövedékbe. Ehhez képest vasárnap az egyenruhások fegyelmezetten, némán tűrték, hogy gyalázzák őket.

Nem lehetett könnyű elviselni a folyamatos mocskolódást, a többször előforduló dobálózást. De ezek talán már megszokott dolgok, az ugyanakkor újdonság lehet, hogy a tüntetők – nevezzük őket inkább trolldemokratáknak – egy méterről fényképezik az egyenruhásokat.

A rendőrök médiában szerepeltetésére komoly szabályok vonatkoznak. Nem lehet csak úgy kitenni az arcukat a nyilvánosság elé. A trolldemokraták azonban közvetlen közelről is a rendőrök arcába vakuzhatnak, sőt akár még közös szelfiket is készíthetnek.

Egy trolldemokrata, aki boldog, mert rendőrt fényképezhet

Milyen alapon? A trolldemokraták magasról tesznek mindenre és mindenkire. Ha én az utcán sétálnék velem nem csinálhatna egyikük sem közös szelfit. Miért? Mert nem akarom! Én megtehetem, hogy megtiltom neki – sőt akár egy kokit is nyomhatok a fejére, ha nem ért a szóból –, de szegény rendőrnek el kell tűrnie még ezt is a szitkok és a dobálás mellett.

Láthattuk vasárnap este: ez már nem Gyurcsányék rendőrsége. Lényegében egy pofon nélkül lehozott egy nagy tüntetést a hatóság. Minden tisztelet ezért a rendőröknek, akik ha kell a határnál védelmezik az országot és ha meg úgy hozza az élet, akkor a trolldemokratáktól óvják a parlamentet.

És közben csendben tűrnek. Nem ütnek, nem lőnek gumilövedéket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Reakció blog Reakciós blog ld50 blog emo blog antiszemita náci blog náciblog blogring nyilas blog nyilasblogja nyilas blogja konzervatív web keresztény freeblog főoldal nyilasblog jobboldali blog fasiszta blog cenzúrázott blog aszemita blog szókimondó blog radikális blog ufo blog extrém blog terrorista blogger neonáci blog neonáciblog újfasiszta blog sieg heil blog szélsőséges blog szélsőjobbos blog szélsőjobboldali blog szélsőjobboldali blogger acab alleycat blog zsidó blog antiliberális blog rendszerellenes blog neoliberális, neoliberalizmus, neoliberálisok, mainstream, ortodox, gazdaságpolitika, unortodox, orthodox, unorthodox, Matolcsy, Matolcsyzmus, kurucok, labancok, nemzetközi, nemzeti, gazdaság, pénzügyek, nemzeti érdek, bankok, balliberális, jobboldali, nemzeti radikális, imf, valutaalap, nemzeti bank, jegybank, adósságválság, nyomor, szegénység, bűnözés, hitel, hitelek, bankárok, occupy, 99%, szabad piac, piacbolsevizmus, piacbolsevik, nácizás, kommunistázás, álintellektuális, zsidó zsidók zsidókat zsidóknak náci nácik nácikat náciknak blog blogok blogokat blogoknak hungarista hungaristák hungaristákat hungaristáknak nyilas nyilasok nyilasokat nyilasoknak közgazdaság alternatív közgazdaságtan neoliberális neokonzervatív neoliberalizmus neokonzervativizmus neolib neokon antiszemita antiszemitizmus kommunista ökoszociális harmadikutas fasiszta fasizmus falangista falangizmus nemzeti szocialista nemzeti szocializmus erőforrások gazdaság gazdaságpolitika gazdaságpolitikai nemzeti érdek nemzeti érdekek Reakció Scall Fast SF blog nyilas Szálasi Ferenc nemzeti radikális érzelmű jobboldali politika hírek viccek vicc Reakció Reakciós ld50 industrial goth emo antiszemita náci blog blogring nyilas nem polkorrekt jobbikos jobbik konzervatív keresztény freeblog jobboldali fasiszta cenzúrázott buli fotók árpádsávos zászló rendszerellenes aszemita árpádsáv nemzeti radikális terrorista zsidó blogger neonáci sieg heil szélsőjobboldali szélsőközép acab alleycat magyar holokauszttagadás holokauszt tagadás káosz rend anarchia gonosz jó béke háború erőszak hírek történelem manipuláció hazugság politika pártok hírek fiúk