width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: Kérdés, meddig tart még ez a játszma, mikor lesz az a pont, amikor Amerikának elég gyenge lesz Oroszország és hajlandó kiegyezni - vagy az EU csap az asztalra, és elkezdi végre saját érdekeit képviselni.

2014. december 31., szerda

Kérdés, meddig tart még ez a játszma, mikor lesz az a pont, amikor Amerikának elég gyenge lesz Oroszország és hajlandó kiegyezni - vagy az EU csap az asztalra, és elkezdi végre saját érdekeit képviselni.

Bizony gyakorlatilag csődbe ment Ukrajna, ráadásul a cionista bábkormány a helyi nép akaratából (népakarat, demokrácia...) az országtól elszakadt keleti és déli területeken nem folyósít semmilyen járandóságot senkinek, még intézményeknek se! Áramot se adnak nekik.

És a nyugat nem segít rajtuk. Főleg az usa bankárai nem sietnek az ukrán nép segítségéra, akik pedig a felfordulást, megcsinálták, majd a cionista megszálló kormányt hatalomra juttatták! Csak az oroszok küldik a segélyszállítmányokat! Usrael, patkány jacenyukék és porosenkóék + egyéb ottani oligarchák, korruptak, és a hátérhatalmista eu-politikusok természetesen ezt se nézik jó szemmel.

Az mikor lesz, hogy a németek nyíltan szembefordulnak az usa-val, az általa Európára erőltetett, nemcsak Németország oroszokkal való kiterjedt gazdasági kapcsolatainak ártó szankciópolitika miatt?!

Kifulladásig?

http://www.flagmagazin.hu/nagyvilag/kifulladasig

nagyvilág 2014. 12. 30.

Hiába mosolygott sármosan Bruce Willis az orosz Trust bankot népszerűsítő plakátokon, a pénzintézet a napokban sürgősen 500 millió dolláros állami mentőövre szorult, {...}

A karácsonyi ünnepek alatt is fokozódott a pénzügyi nyomás Moszkvára: először a szaúdi olajipari miniszter sokkolta a világot azzal a kijelentésével, hogy nekik mindegy, mennyi az olaj ára, elmennek akár 20 dollárig is hordónként, akkor sem csökkentik a kitermelésüket. Elég érdekes kijelentés egy olyan ország képviselőjétől, ahol a költségvetési bevételek minimum 90 százaléka az olajszektortól függ, Szaúd-Arábia pedig mellesleg a világ legnagyobb olajexportőre…

A bejelentésre esett a rubel árfolyama, pedig már éppen kezdett kicsit megkapaszkodni, amikor jött az Amerika-barát szaúdiak verbális támadása, nehogy biztonságban érezze magát az orosz lakosság, amíg a világ másik fele ünnepel. A helyzet kezd kísértetiesen hasonlítani az 1998-as orosz pénzügyi válságra, amelyre – tanulságos – egész Európa ráfizetett. Most ugyan sokkal stabilabb lábakon áll az orosz gazdaság, kevesebb az ország adóssága és szilárd a politikai vezetése, ám a rubel gyors elértéktelenedése, az állampapírhozamok drasztikus emelkedése, az infláció elszabadulása, a tőzsde zuhanása és a bankcsődök ugyanúgy megviselik az oroszokat – és kisebb mértékben kereskedelmi partnereiket. Moszkvának akkor a Nemzetközi Valutaalaphoz kellett segítségért fordulnia, mert a válság mélypontján az olaj hordónkénti ára már tíz dollár alá csökkent, és a bankok egy része fizetésképtelenné vált.

A helyzet most ennél rosszabb: az 1998-as mélyrepülést az ázsiai valutaválság indította el, amely viszonylag hamar rendeződött, most azonban egy globális konfliktus áll a pénzügyi nyomás hátterében. Eljutottunk egy olyan pontra, ahonnan az Ukrajna megmentésére hivatkozó Egyesült Államok és az EU, valamint az Ukrajnában élő oroszok biztonságával érvelő Oroszország is nehezen képes meghátrálni. Márpedig a kiegyezés az egyetlen járható út, mert a konfliktus folytatódása nemcsak Moszkvát, hanem Európát is gyengíti.

Kelet-Közép-Európa és Magyarország pedig akaratán kívül ütközőzónába került, és a veszteségek minimalizálása érdekében az óvatos, megfontolt, szövetségeseket kereső politikának ma nincs alternatívája. Az ukrán krízis kezdete óta gyengült a forint, és a csődbe ment Ukrajna közelsége negatívan hat a kelet-közép-európai régió országainak megítélésére, az állampapírok iránti keresletre és a külföldiek beruházási kedvére. Ilyen helyzetben csak a költségvetési fegyelem és az államadósság csökkentése lehet a helyes válasz, és nem az unió miatt, hanem mert ez az ország jól felfogott érdeke. Soros György 1998-ban előre ivott az orosz medve bőrére, amikor azt mondta, a „válság eljutott a végső fázisba". Nem lett igaza.

Az oroszok most kétségtelenül meggyengültek, de vannak tartalékaik, és nagyhatalomnak számító szövetségeseik. Jól vizsgázott a BRIC-csoport (Brazília, Oroszország, India és Kína), különösen Kína, amelynek 4000 kilométernyi oka van a barátságra: ilyen hosszú ugyanis a Szibéria ereje nevű orosz–kínai gázvezeték.

És bár az orosz költségvetést megszorítócsomagokkal kell majd ráncba szedni, amíg Putyin ügyesen játszik a nemzeti kártyával, addig a lakosság bizalmát nem veszti el.

Kérdés, meddig tart még ez a játszma, mikor lesz az a pont, amikor Amerikának elég gyenge lesz Oroszország és hajlandó kiegyezni – vagy az EU csap az asztalra, és elkezdi végre saját érdekeit képviselni.

mno.hu - Szabó Anna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Reakció blog Reakciós blog ld50 blog emo blog antiszemita náci blog náciblog blogring nyilas blog nyilasblogja nyilas blogja konzervatív web keresztény freeblog főoldal nyilasblog jobboldali blog fasiszta blog cenzúrázott blog aszemita blog szókimondó blog radikális blog ufo blog extrém blog terrorista blogger neonáci blog neonáciblog újfasiszta blog sieg heil blog szélsőséges blog szélsőjobbos blog szélsőjobboldali blog szélsőjobboldali blogger acab alleycat blog zsidó blog antiliberális blog rendszerellenes blog neoliberális, neoliberalizmus, neoliberálisok, mainstream, ortodox, gazdaságpolitika, unortodox, orthodox, unorthodox, Matolcsy, Matolcsyzmus, kurucok, labancok, nemzetközi, nemzeti, gazdaság, pénzügyek, nemzeti érdek, bankok, balliberális, jobboldali, nemzeti radikális, imf, valutaalap, nemzeti bank, jegybank, adósságválság, nyomor, szegénység, bűnözés, hitel, hitelek, bankárok, occupy, 99%, szabad piac, piacbolsevizmus, piacbolsevik, nácizás, kommunistázás, álintellektuális, zsidó zsidók zsidókat zsidóknak náci nácik nácikat náciknak blog blogok blogokat blogoknak hungarista hungaristák hungaristákat hungaristáknak nyilas nyilasok nyilasokat nyilasoknak közgazdaság alternatív közgazdaságtan neoliberális neokonzervatív neoliberalizmus neokonzervativizmus neolib neokon antiszemita antiszemitizmus kommunista ökoszociális harmadikutas fasiszta fasizmus falangista falangizmus nemzeti szocialista nemzeti szocializmus erőforrások gazdaság gazdaságpolitika gazdaságpolitikai nemzeti érdek nemzeti érdekek Reakció Scall Fast SF blog nyilas Szálasi Ferenc nemzeti radikális érzelmű jobboldali politika hírek viccek vicc Reakció Reakciós ld50 industrial goth emo antiszemita náci blog blogring nyilas nem polkorrekt jobbikos jobbik konzervatív keresztény freeblog jobboldali fasiszta cenzúrázott buli fotók árpádsávos zászló rendszerellenes aszemita árpádsáv nemzeti radikális terrorista zsidó blogger neonáci sieg heil szélsőjobboldali szélsőközép acab alleycat magyar holokauszttagadás holokauszt tagadás káosz rend anarchia gonosz jó béke háború erőszak hírek történelem manipuláció hazugság politika pártok hírek fiúk