width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: Új szövetségre van szükség a magyarságon belül, a kelet- és közép-európai sorstárs országok között, és a globális térben a jelenlegi birodalom arroganciáját hozzánk hasonlóan rosszul tűrő országokkal. Az elmúlt fél évezredben két fő veszély leselkedett ránk. Az egyik, hogy "odakozmálunk" a hanyatló, széteső birodalomhoz, és ezért utolsó csatlósként mérnek ránk pusztítóbbnál pusztítóbb csapásokat. A másik, hogy a birodalmak közti "kötéltáncban" elvétett lépéseink nyomán zuhanunk a semmibe. Ez a kettős veszély most is fennáll, és jövőre eldől, hogy az újabb életveszélyek mellett tudunk-e végre jól dönteni.

2014. december 31., szerda

Új szövetségre van szükség a magyarságon belül, a kelet- és közép-európai sorstárs országok között, és a globális térben a jelenlegi birodalom arroganciáját hozzánk hasonlóan rosszul tűrő országokkal. Az elmúlt fél évezredben két fő veszély leselkedett ránk. Az egyik, hogy "odakozmálunk" a hanyatló, széteső birodalomhoz, és ezért utolsó csatlósként mérnek ránk pusztítóbbnál pusztítóbb csapásokat. A másik, hogy a birodalmak közti "kötéltáncban" elvétett lépéseink nyomán zuhanunk a semmibe. Ez a kettős veszély most is fennáll, és jövőre eldől, hogy az újabb életveszélyek mellett tudunk-e végre jól dönteni.

Bogár László: A kecske éve

http://www.flagmagazin.hu/gazdasag/bogar_laszlo_a_kecske_eve

2014. 12. 30.

A kínai horoszkóp szerint a kecske évében született emberek érzékeny és intuitív lények, akik igen komoly teljesítményekre képesek.

Hát, a 2015-ös évben, ami a kecske éve, biztosan nyílik majd alkalmuk csillogtatni ezt a képességüket, mert az előrejelzések szerint nagy megpróbáltatásoknak, kalandos időknek néznek elébe.

A kínaiak szerint egyébként a legsúlyosabb átok, hogy éljél te izgalmas korban, hisz aki nyugalmat, kényelmet, biztonságot akar, az inkább az „unalmas" időket kell hogy keresse, és 2015 egészen bizonyosan nem lesz unalmas.

Az Economist elemzése szerint az elmúlt évszázadban a kecske jegyében álló évek módfelett izgalmasak voltak, gazdasági hatásuk pedig többnyire negatív vagy nagyon negatív volt, sőt összességében a legrosszabb gazdasági teljesítményt éppen ezek az évek adják. (A legjobb évek egyébként a nyúl évei.) Különösen figyelemre méltó, hogy a nagy társadalmi drámák történelmi „előterét" testesítik meg a kecske évei, hisz amikor 1920, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004 februárjában véget érnek, elég vészjósló fejlemények kezdődnek el. És hát minek tagadjuk, ha ránézünk a világ és a magyarság mai állapotára, van okunk az aggodalomra. Jövőre vagy sikerül lecsillapítani az igen veszélyes válságörvényléseket, amelyek már most is a létünket fenyegetik, vagy … és itt egy hosszú, kipontozott rész következik, ahová mindenki a saját elbeszélési módja szerint írhatja be, amit gondol. Én is ezt teszem most.

A világ, amelyben élünk, a közvetítések világa. Vélt vagy valós tudásunk és információink döntő többsége nem saját tapasztalatunkból származik, hanem valamilyen közvetítőn keresztül jut el hozzánk a magát eleve „közvetítőként" megnevező médiából vagy az oktatási rendszerből, amelyben általában nincs visszakérdezés a „hogy mi a tudás, én mondom meg" beállítódás kulturális terrorjával szemben. És az esetek nagy részében esélyünk sincs arra, hogy utánajárjunk, vajon a minket befolyásoló erők elbeszélési módjának van-e, és ha igen, mennyi köze az igazsághoz. És mivel mint mindig, most is egy globális birodalmi véleményhatalom hamis értelmezési ketrecében vergődünk, nagyon nehéz valós képet alkotnunk a minket körülvevő világról. Éppen ezért 2015 kritikus év lesz, mert egy olyan, most meglehetősen frusztrált, „hisztis" globális birodalom fennhatósága alatt élünk, amely nem nagyon viseli el a diktátumaitól való legcsekélyebb eltérést sem.

Az egyre inkább elmélyülő válság súlyosságának lényegét az adja, hogy egymásra torlódnak a globális, a regionális (közép-európai) és lokális (esetünkben magyar) fejlemények. A rendszerelmélet szerint egyébként akkor beszélhetünk válságról, ha a kérdések, kihívások száma és ereje nagyobb, illetve gyorsabban nő, mint az erre adott/adható válaszoké. Vagyis amikor a rendszerben olyan, egyre súlyosabb, alkalmazkodási feszültség alakul ki, hogy az egymásra torlódó „megoldatlanságok" egy idő után egymást is egyre katasztrofálisabb módon akadályozzák meg a helyzetnek már az értelmezésében is, nemhogy a megoldásában. A megoldatlan vagy esetenként megoldhatatlan problémák egész tömege torlódik tehát össze, és ez csak a feszültséget, a tehetetlen dühöt és indulatot növeli, ami, lássuk be, nem túl jó jel.

Ilyenkor a történet szereplői kölcsönösen egymást vádolják az egyre súlyosabb általános kudarc miatt, ami igen gyorsan elvezethet ahhoz a klasszikus „negatív végösszegű játszmához", amelynek hétköznapi neve háború. A hetven évvel ezelőtt megkötött jaltai szerződés egy olyan békerendszer szerkezetét alapozta meg, ami, bár mérhetetlen szenvedést zúdított Kelet- és Közép-Európa népei-re, kétségtelenül képes volt az újabb „nagy háború" megakadályozására. Ma ez a békerendszer romokban hever, és nincs már esély a feltámasztására, új egyezségre van szükség tehát. De a birodalmak általában szívesen hiszik el magukról, hogy létük örökké tart, és az egyszer már megszerzett jogok örök időkre szólnak. Így van ezzel a mai globális birodalom is, amely érthető ingerültséggel utasít vissza minden olyan változást, ami éppen az ő hanyatlásából, birodalmi életfunkciói-nak nem teljesítéséből adódik. Az pedig különösen bőszíti, hogy a saját legsikeresebb projektumaként ünnepelt közép- és kelet-európai „rendszerváltások" veszélyes feszültségektől terhes csődtömeggé tették a térséget. Ő továbbra is inkább növelni próbálja a régióból kiszívható erőforrások tömegét úgy, hogy közben minden eddiginél teljesebb engedelmességet vár itteni csatlósaitól is.

A magyarság számára ez a szövetség már eddig is hatalmas történelmi veszteségeket okozott, így az újabb létrehozása elkerülhetetlennek látszik. Akkor is, ha kétségtelen, hogy mindez rendkívüli kockázatokkal jár. Új szövetségre van szükség a magyarságon belül, a kelet- és közép-európai sorstárs országok között, és a globális térben a jelenlegi birodalom arroganciáját hozzánk hasonlóan rosszul tűrő országokkal. Az elmúlt fél évezredben két fő veszély leselkedett ránk. Az egyik, hogy „odakozmálunk" a hanyatló, széteső birodalomhoz, és ezért utolsó csatlósként mérnek ránk pusztítóbbnál pusztítóbb csapásokat. A másik, hogy a birodalmak közti „kötéltáncban" elvétett lépéseink nyomán zuhanunk a semmibe. Ez a kettős veszély most is fennáll, és jövőre eldől, hogy az újabb életveszélyek mellett tudunk-e végre jól dönteni.

Bogár László – magyarhirlap.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Reakció blog Reakciós blog ld50 blog emo blog antiszemita náci blog náciblog blogring nyilas blog nyilasblogja nyilas blogja konzervatív web keresztény freeblog főoldal nyilasblog jobboldali blog fasiszta blog cenzúrázott blog aszemita blog szókimondó blog radikális blog ufo blog extrém blog terrorista blogger neonáci blog neonáciblog újfasiszta blog sieg heil blog szélsőséges blog szélsőjobbos blog szélsőjobboldali blog szélsőjobboldali blogger acab alleycat blog zsidó blog antiliberális blog rendszerellenes blog neoliberális, neoliberalizmus, neoliberálisok, mainstream, ortodox, gazdaságpolitika, unortodox, orthodox, unorthodox, Matolcsy, Matolcsyzmus, kurucok, labancok, nemzetközi, nemzeti, gazdaság, pénzügyek, nemzeti érdek, bankok, balliberális, jobboldali, nemzeti radikális, imf, valutaalap, nemzeti bank, jegybank, adósságválság, nyomor, szegénység, bűnözés, hitel, hitelek, bankárok, occupy, 99%, szabad piac, piacbolsevizmus, piacbolsevik, nácizás, kommunistázás, álintellektuális, zsidó zsidók zsidókat zsidóknak náci nácik nácikat náciknak blog blogok blogokat blogoknak hungarista hungaristák hungaristákat hungaristáknak nyilas nyilasok nyilasokat nyilasoknak közgazdaság alternatív közgazdaságtan neoliberális neokonzervatív neoliberalizmus neokonzervativizmus neolib neokon antiszemita antiszemitizmus kommunista ökoszociális harmadikutas fasiszta fasizmus falangista falangizmus nemzeti szocialista nemzeti szocializmus erőforrások gazdaság gazdaságpolitika gazdaságpolitikai nemzeti érdek nemzeti érdekek Reakció Scall Fast SF blog nyilas Szálasi Ferenc nemzeti radikális érzelmű jobboldali politika hírek viccek vicc Reakció Reakciós ld50 industrial goth emo antiszemita náci blog blogring nyilas nem polkorrekt jobbikos jobbik konzervatív keresztény freeblog jobboldali fasiszta cenzúrázott buli fotók árpádsávos zászló rendszerellenes aszemita árpádsáv nemzeti radikális terrorista zsidó blogger neonáci sieg heil szélsőjobboldali szélsőközép acab alleycat magyar holokauszttagadás holokauszt tagadás káosz rend anarchia gonosz jó béke háború erőszak hírek történelem manipuláció hazugság politika pártok hírek fiúk