width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: A jobbik egy korrupt párt. Megromlott, volt az a pénz. Piszkos kezűek már. "Nagyvonalúan osztották a pénzt a holdudvarnak" "A Jobbik saját frakciótagjainak rokonaival is szívesen szerződött."

2018. április 24., kedd

A jobbik egy korrupt párt. Megromlott, volt az a pénz. Piszkos kezűek már. "Nagyvonalúan osztották a pénzt a holdudvarnak" "A Jobbik saját frakciótagjainak rokonaival is szívesen szerződött."

A jobbik egy korrupt párt. Megromlott, volt az a pénz. Piszkos kezűek már.

A politikusok rokonaival is gyakran szerződtek

A Jobbik frakciója százhatvankétmilliót költött különféle megbízásokra

Miközben Damoklesz kardjaként függ a Jobbik felett a tiltott pártfinanszírozás miatt megállapított 660 millió forintos tartozás, a párt tavalyi frakciószerződései azt mutatják, a Jobbik igen nagyvonalúan bánt a pénzzel. A kifizetettek közt feltűnik az Iránytű Intézet, Árgyelán János, valamint Sneider Tamás felesége is.

A választások után ismét előtérbe került az a 660 millió forintos tartozás, amit az Állami Számvevőszék állapított meg tiltott pártfinanszírozás miatt a Jobbik tavaly tavaszi, Simicska Lajos cégeivel kötött plakátszerződései kapcsán.

Ismert, a párt még tavaly decemberben leszögezte, nem hajlandó fizetni, de azért társadalmi gyűjtésbe kezdtek, amellyel mintegy százmillió forintot kalapoztak össze. Az Index információi szerint egyébként a pártvezetésnek esze ágában sincs befizetni az államkincstárnak ezt a pénzt.

A fentiek ellenére úgy tűnik, a Jobbik igen nagyvonalúan bánik a frakció pénzével, csak a tavalyi évben 162 millió forintnyi számlát adtak le az Országgyűlésnek, összesen 303 szerződéskötés eredményeként.

Nagyvonalúan osztották a pénzt a holdudvarnak

A legjobban most is az Iránytű Intézet járt, amely, tavaly több mint 34 millió forintot kapott különféle szakpolitikát érintő szakanyagok kidolgozására. Ismert, az Iránytű Intézet tulajdonosa az a Forrai Richárd, aki egyebek mellett Vona Gábor személyes tanácsadója, a Jobbik egykori frakcióigazgatója. Bőven jutott megrendelés az Uni-Promotion Kft.-nek is, amely 910 ezer forintot kapott a Jobbik-frakciótól.

Jurenkó Ferencnek, az Alfahír újságírójának vállalkozása 2016-ban egyébként jóval többet, 1,2 millió forintot kapott ugyancsak szakpolitikát érintő szakanyagok összeállítására. Az nem derül ki, hogy pontosan mit takar a szakpolitikai szakanyag, de számos cég segíthette e címszó alatt a párt munkáját, összesen közel 4,5 millió forintért.

A másik népszerű kifizetési forma a szaktanácsadás volt a Jobbiknál, ilyen címszó alatt 139 alkalommal szerződött, és csaknem 39 millió forintot költött a párt frakciója. A 168 Óra számításai szerint egyébként sok-sok esetben havonta adtak le számlákat kisebb címletekkel, de egy meghatározó tanácsadói kört stabilan finanszírozva ezzel.

Összesen 28 magánszeméllyel vagy egyéni vállalkozóval, valamint két céggel volt ilyen szerződésük, amely ráadásul esetenként egész évre szólt, csak épp havonta, kéthavonta újrakötötték a megbízásokat.

Ebben a körben több olyan személy is kapott időszakos megbízást, aki a Jobbik Ifjúsági Tagozatában töltött be valamilyen szerepet. De busás összeget, 4,5 millió forintot kapott ilyen jogcímen Fehér Zsolt, a Jobbik Pest megyei választmányának elnöke is.

A frakció tavalyi szerződéseiből az is kitűnik, a Jobbik képviselői nagyon gyakran vettek igénybe tolmácsot is. Több alkalommal segítette így a Jobbik munkáját Árgyelán János, az országos választmány alelnöke, aki az előző évekhez hasonlóan saját nyelviskoláján keresztül is kapott megbízásokat.

Míg 2016-ban havonta 450 ezer forintot kapott a jobbikos politikus, a Texas Nyelviskola pedig 100 ezer forintot, tavaly már havi 550 ezer forintért tolmácsolt a pártnak, ami több mint 6,6 millió forintos bevételt jelentett egész évben. Volt olyan tolmács, aki még Árgyelánnál is jobban keresett, Joó Sándor tízszer is szerződött a Jobbikkal, összesen 6,8 millió forintért. A kimutatásból kiderül egyébként, hogy tolmács munkára több mint 20 millió forintot költött a Jobbik, és hét személlyel szerződtek.

A Jobbik saját frakciótagjainak rokonaival is szívesen szerződött. Ezek közül kitűnik Sneider Tamás felesége, Szabó Edit Édua, aki egy egyszemélyes ügyvédi iroda tulajdonosaként havi 450 850 forintért adott jogi tanácsokat férjének és politikustársainak, összesen 5,4 millió forintért.

Feltűnően sokat fizetett a Jobbik még kommunikációs tréningekre, illetve sajtókoordinációs munkára. Utóbbira több alkalommal szerződtették Perge Henriettát, az N1TV korábbi munkatársát, aki 2016–17-ben közel 10 millió forintot kapott.

Sajátosan értelmezett sajtószabadság

Országos népszavazást kezdeményez a Jobbik a sajtószabadság visszaállítása érdekében – erről Volner János frakcióvezető beszélt tegnap. A szabad sajtóért kiálló politikus azonban nem volt hajlandó szóba állni a Magyar Idők munkatársával, a sajtótájékoztatón fel sem tehettük kérdéseinket. Volner szerint a kormány kézivezérléssel irányít több médiumot, következmények nélkül terjesztenek álhíreket, hazugságokat, a kiegyensúlyozottságnak pedig a látszatát is kerülik. Jogerős bírósági ítéleteket nem teljesítenek, helyreigazításokat nem közölnek. A Jobbik azt szeretné, hogy ne lehessen ezentúl egyoldalúan tájékoztatni, egyenlő feltételek legyenek biztosítva mind a kormány, mind az ellenzék politikusainak. Súlyos büntetés járjon azoknak a sajtóorgánumoknak, amelyek jogerős bírósági ítélet ellenére nem hajlandók közölni a helyreigazításokat, a hazug állítások miatt induló személyiségi jogi pereket pedig a bíróságok tárgyalják soron kívül. (G. D.)

Címkék: állami számvevőszékIránytű IntézetjobbiksimicskaSneider Tamás

https://magyaridok.hu/belfold/a-politikusok-rokonaival-is-gyakran-szerzodtek-3021607/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Reakció blog Reakciós blog ld50 blog emo blog antiszemita náci blog náciblog blogring nyilas blog nyilasblogja nyilas blogja konzervatív web keresztény freeblog főoldal nyilasblog jobboldali blog fasiszta blog cenzúrázott blog aszemita blog szókimondó blog radikális blog ufo blog extrém blog terrorista blogger neonáci blog neonáciblog újfasiszta blog sieg heil blog szélsőséges blog szélsőjobbos blog szélsőjobboldali blog szélsőjobboldali blogger acab alleycat blog zsidó blog antiliberális blog rendszerellenes blog neoliberális, neoliberalizmus, neoliberálisok, mainstream, ortodox, gazdaságpolitika, unortodox, orthodox, unorthodox, Matolcsy, Matolcsyzmus, kurucok, labancok, nemzetközi, nemzeti, gazdaság, pénzügyek, nemzeti érdek, bankok, balliberális, jobboldali, nemzeti radikális, imf, valutaalap, nemzeti bank, jegybank, adósságválság, nyomor, szegénység, bűnözés, hitel, hitelek, bankárok, occupy, 99%, szabad piac, piacbolsevizmus, piacbolsevik, nácizás, kommunistázás, álintellektuális, zsidó zsidók zsidókat zsidóknak náci nácik nácikat náciknak blog blogok blogokat blogoknak hungarista hungaristák hungaristákat hungaristáknak nyilas nyilasok nyilasokat nyilasoknak közgazdaság alternatív közgazdaságtan neoliberális neokonzervatív neoliberalizmus neokonzervativizmus neolib neokon antiszemita antiszemitizmus kommunista ökoszociális harmadikutas fasiszta fasizmus falangista falangizmus nemzeti szocialista nemzeti szocializmus erőforrások gazdaság gazdaságpolitika gazdaságpolitikai nemzeti érdek nemzeti érdekek Reakció Scall Fast SF blog nyilas Szálasi Ferenc nemzeti radikális érzelmű jobboldali politika hírek viccek vicc Reakció Reakciós ld50 industrial goth emo antiszemita náci blog blogring nyilas nem polkorrekt jobbikos jobbik konzervatív keresztény freeblog jobboldali fasiszta cenzúrázott buli fotók árpádsávos zászló rendszerellenes aszemita árpádsáv nemzeti radikális terrorista zsidó blogger neonáci sieg heil szélsőjobboldali szélsőközép acab alleycat magyar holokauszttagadás holokauszt tagadás káosz rend anarchia gonosz jó béke háború erőszak hírek történelem manipuláció hazugság politika pártok hírek fiúk