width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: "halál reám ha ezt hagynám" uber vs taxisok

2016. január 30., szombat

"halál reám ha ezt hagynám" uber vs taxisok

"halál reám ha ezt hagynám" uber vs taxisok

Verseny hiéna-maffiózó ellenségei tiltanák az UBER-t, oszlatva lesznek a taxis hiénák ha elfajulnak

Betiltás azaz "mesterséges szűkösség" létrehozás helyett az olcsóbb közlekedés mindenki érdeke. Kivéve a taxismaffiát, persze. Környezettudatos ember nem autózik feleslegesen, az se teljesen ésszerű hogy egy ember közlekedéséhez 1q+ tömeget kelljen megmozgatni, és drága + nehézkes parkolni olyan budapesti utcákban amik még az autók előtti korban épültek, stb. Erre lenne jó az Uber, és az Emberibb Parkolásért csoport által megnevezett sápszedő parkolótársaságok se különbek a jogtalanul hőzöngő taxisoknál.

Amúgy lehetséges az hogy simicska lázításokat szerveztet az embereivel? Nem az én dolgom kideríteni, de elvileg igen.

Bár a linkelt kuruc cikk nem nyilvánít még véleményt, hát... EZEK a most cirkuszoló monopolista taxisok = alvilág csicskásai, bizonyítja ezt például a drosztokat erőszakkal kisajátító erőszakos állatok viselkedése a (Liszt) Ferihegyi reptéren. És más jó drosztokon is. Éjfél után valszeg' elkenik a pofájukat a kékek - de nagyon megérdemlik. Mit fenyegetőznek ezek itt nekünk a közlekedés megbénításával, ki a pöcs ez a taxismaffia hogy ők diktáljanak az egész országnak, milyen szolgáltatásokat vehetünk a saját pénzünkből - a hiénák az Ubert betiltanák! Nem kiterjedtebben szabályoznák, nem alaposabban adóztatnák, nem hatékonyabban ellenőriznék, nem a sportezserű és egészséges versenyt hanem azt akarják elérni hogy egyáltalán ne legyen versenytársuk.

Elfogadhatatlan, antidemokratikus, igazi kommunistaliberális módú követelések ezek. Az is állami monopolkapitalizmus ugyanis.

Ha ezek a bilisárga férgek megkísérlik blokádolni az országot, kapni fognak a lombroso-i pofájukra a hatóságoktól, most nem védi őket be szadeszes göncpapa hogy a társadalomellenes bűncselekményeikre amnesztiát adjon. Mivel a nép is ellenük van, lehet hogy besegítenek oszlatni önkéntesek is. xD 1990-ben előfordult, kamionnal tolták le a maffiózó majmokat az útról. Hogyisne, mikor a mentőt, rendőrt, élelmiszer szállítót SEM engedték át akár! Kurva anyátok strici taxisok! Egyszer volt Budán kutyavásár!

Hadsereggel ÉS rendőrséggel kellett volna a taxisblokád nevű liberális puccskísérletet már a kezdete napján oszlatni. Annak is köszönhetjük a mdf-szdsz paktumot, ami lényegében kormányra juttatta a magyargyűlölő neoliberálisokat.

Tilcsákbe', hát mi ez a rángatózás? Mindezt ráadásul egy metál zoltán nevű sunyiképű monopolista bALvilági barom fröcsögi. Mi lett a hírtévéből, hova süllyednek még... Úgy vannak valahogy a taxis cirkuszolók az Uberrel, mint anno a lólobbi az automobillal. Voltak ilyen szánalmas nevetséges technika ellenes luddita pampogások akkor is.

Ha nem tetszik a hiénáknak az igazságos szabad verseny, nem kötelező taxizni és kész.

Beidézett részben a cáfolat arról a taxishiéna maffia hazugságról hogy az Übert nem ellenőrzik, nem fizetnek adót, illetve hogy nincs szabályozva a személyszállításuk. Ha e taxisokon múlna tömegközlekedés se lenne. Sőt szívességből se vihetne utast senki, még rokont se.

Mondanám hogy a kivételnek riszpekt, de nem mert azt már az agresszív barmok kiszorították a jó helyekről és nincs drosztjuk. Mint ahogy az Ubernek sincs.

"Fokozott ellenőrzés vár az Uber-sofőrökre

Az Uber-sofőrök továbbra is fokozott ellenőrzésre számíthatnak, és a szankciók is emelkedhetnek, ha nem javul jogszabálykövetési hajlandóságuk - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára.

Az MTI beszámolója szerint a tárca adózással és a munkahelyvédelmi akciótervvel kapcsolatos sajtótájékoztatóján Pankucsi Zoltán kérdésre elmondta: mivel az adóhatósági ellenőrzések kockázatkezelésen alapulnak, és az eddigi tapasztalatok szerint az Uber-sofőröknél gyakorlatilag 100 százalékos a "bukási arány", kijelenthető, hogy kockázatos adózókról van szó, ezért a Nemzeti Adó-és Vámhivatal külön utasítás nélkül is folytatja az ellenőrzéseket ebben a körben.

A jelenlegi szankció 2 millió forint is lehet attól függően, hogy magánszemélyről vagy cégről van szó - ismertette.

A helyettes államtitkár szerint Magyarországon minden, megosztáson alapuló internetes szolgáltató képes adókötelezettségét teljesíteni. Nincs olyan specialitás ebben a tevékenységben, amit a magyar adójogszabályok ne tudnának kezelni - tette hozzá.

Példaként elmondta: az Uber-sofőrök többnyire nem főállásban dolgoznak, a kisadózók tételes adóját, a katát pedig pont erre találták ki. Ez az egyik legegyszerűbb adónem, rendkívül olcsó, ha valaki nem főállású, havi 25 ezer forintot kell befizetnie - fejtette ki. Mint fogalmazott, annyit várnak el az Uber-sofőröktől, hogy a számukra előírt minimális adókötelezettséget teljesítsék."

Mondtam én, hogy a kiváltságaikat féltő kartellben árfixáló hőzöngő hiéna taxisokat nem érdemes pártolni.

(és amikor azokat a fix taxiárakat megállapították, 420 Ft volt a benzin, és valahogy a taxis köcsögök elfelejtettek árat csökkenteni. Mi meg taxizni felejtsünk el, takarodjanak el a gyárba dolgozni e szélhámos erőszakos bugris taxis tetvek.)

Nyílt levél a taxis tüntetőknek egy úgynevezett utastól

Sziasztok srácok!

Gondolom nem gond, ha tegeződünk, az elmúlt 20-25 évben én is ezt hallgattam, ha beültem hozzátok, sőt sok esetben meg se kérdeztétek, hogy szabad-e. Azért írok nektek röviden, mert az utcán és a fejekben botrányosan nagy a káosz, láthatóan nem nagyon értitek, mi történik veletek - hadd segítsek egy picit!

Ugyebár mindössze 1 nap alatt kiderült néhány 'aránylag' fontos dolog a tüntetésetekről:

1. A kutyát nem érdekli a problémátok. Sőt.
2. A kutyát nem érdeklitek ti magatok. Sőt.
3. A kutya sem reméli, hogy eléritek, amit akartok. Sőt.

Nem akarok rosszindulatúnak tűnni, de ez sajnos nem véletlen. És nem is egy oka van. A régi időkben a tiétekhez hasonlóan pacsizós-kacsintós rendszerben működött minden. És igen, volt orvos, aki hazavitte a kincstári ágyneműt, és volt, aki nem. A gyár gépein sokan műszak után fusiban melóztak, és volt olyan, aki nem. Volt pincér, aki meg pisszentett, amikor a csapvizet kinyitotta, és volt, aki tényleg ásványvizet hozott. Azóta pedig - döbbenj meg! - sok-sok olyan szakma van az orvostól a vendéglősig, ügyvédtől a melósig, ahol emberek évtizedeket, vagy éppen tízmilliókat áldoztak arra, hogy a becsületeseket megkülönböztessék a csalóktól, kóklerektől. Hogy elhatárolódjanak a mocsoktól, a lopástól, a szarházi gondolkodástól. Szakmai és civil szervezetek alakultak és melóztak baromi keményen azon, hogy az igazi minőség újra számítson, és egy-egy szakmának újra legyen respektje. Ők nem a konkurenciát akarták erővel kiszorítani, hanem a szart. A becstelent. A hazudósat. Tudom, hogy sok szakma, és szakmákon belül rettenetesen sok szereplő még mindig hátravan a folyamatból. De most nem ez a kérdés. Hanem ez:

Ti hol voltatok eközben? Elmondom, srácok. Átalakulás, megújulás helyett ti 26 év alatt hozzászoktattatok minket ahhoz, hogy a taxis továbbra is néha bunkó. Néha érthetetlen módon cigizik. Meg elmondja útközben valami fura okból, hogyan burkolta le otthon a teraszt a spanokkal. Vagy hogyan csal adót. Honnan lopja a benzint. Melyik autószerelő havertól van okosba a melyik faszom alkatrész a 20 éves szarban, amiben éppen ülünk. Sajnos megszoktuk tőletek, hogy van olyan válasz mondjuk éjfélkor az esőben, hogy 'nem viszlek el', vagy 'arra most nem megyek'. Meg kellett szoknunk, hogy utcán nem szabad leinteni autót. Megszoktuk, hogy a barátnőinket éjszaka lehetőleg nem ültetjük be egyedül hozzátok. A külföldön élő rokont csakis akkor, ha jól beszél magyarul. Budapesten a 90-es és 2000-es évek tájékán még tök 'normális' dolognak számított, hogy taxisok az utcán verekednek. Pofozkodás ment a droszton. Maffiaháború a szállodákért, az éjszakában, a reptéren. Ti így modernizáltatok. Magántaxisok trükkjeitől a hatalmas taxitársaságok mindenféle ügyeiig.

Igen, volt és van becsületes taxis, mielőtt rám szóltok az általánosításért. Tudjuk, utaztunk velük is. De mekkora az arány? 5%? Őket igazán sajnáltam eddig, mert nekik eddig tényleg szar volt. Már nem sajnálom, mert amelyiknek esze van, már Uberezik. De vajon hol voltak a becsületes taxisok, amikor a becstelen kollégák lehúzták 25 évig a turistát? Fejpénzt kaptak az éttermektől, ha azt a helyet ajánlják? Ezek ellen miért nem tüntettetek? Amikor az Intercontinentalból a Marriottba vitte a kolléga a turistát 70.000-ért, akkor miért nem zártad le a rakpartot? Amikor máskor a szállodás barátom mesélte, hogy a portások és londinerek szaladtak ki megmenteni a szállóvendéget, mert már ott állt a hotel előtt 8 taxi és boxerrel kényszerítették a tiltakozó külföldi utast, hogy fizessen 40.000 Ft-ot? És ez nem 5 évente egyszer fordult elő. Hol voltak a becsületes taxisok, amikor a becstelen kollégák azzal rombolták a bizniszt, hogy több ezer eurót húztak le kisgyerekes menekültekről? Utolsó pénzüket csalták ki kiszolgáltatott nyomorultaknak? Akkor hol a faszomban voltatok, srácok? Akkor nem fájt a jogsértő magatartás? Egyáltalán miféle vicc ez, hogy a taxis követel jogkövető magatartást bárkitől is? De most komolyan? Ki tudja mondani valaki röhögés nélkül Magyarországon ezt a mondatot?

Veletek meg sajnos amúgy sem lehet. 2016-ban az a bajod, hogy kevés utas választ téged, mert erőszakosnak, csalónak, félelmetesnek tart (sokszor okkal ugye), arról nem beszélve, hogy legkésőbb az Uberrel tényleg kiderült, hogy arcátlan és nevetséges árakon dolgoztok. Te meg kimész az utcára, fenyegető, erőszakos vagy, és követeled, hogy a gusztustalanul magas áraidon legyek szíves kötelező jelleggel veled utazni? Ettől szerinted majd téged választalak?

Te nem azért tüntetsz, hogy visszaszerezd az utast. Baszol az utasra. Nem azért tüntetsz, mert másnak a feltételei mások. Te azért tüntetsz, hogy a TE módszereiddel statáriális alapon tiltsanak be mindenki mást, és a te szar, elavult, aljas, nevetséges áron szolgáltatott nevetséges szolgáltatásodat írják elő nekem kötelezőként.

Rábasztál, cimbora. És a világ legcsodálatosabb, legigazságosabb módján basztál rá. Ugyanis az egyenlőtlen versenyhelyzetet TE MAGAD zsaroltad/alkudtad ki 2013-ban. TE ragaszkodtál hatósági árakhoz, hogy kiszorítsd a kisebbeket. Akik már akkor 190-ért vittek engem. Hatóságilag bezárattad. Akkor nem annyira érdekeltek téged az "egyenlő versenyfeltételek" ugyebár. Amikor ott volt a lehetőség, hogy egy piacon 180-200ft/km árú szolgáltatást nekem előírhattok 280-ért, ott valahogy nem üvöltöztél "versenyfeltételek" témakörben. Nem nagyon mentél ki tüntetni, hogy "Ne húzzátok le az utasaimat!!!". Nem nagyon láttalak, cimbora. Amikor másokkal basztak ki hatóságilag, amikor a teljes utazóközönséged őrjöngött, akkor nem hiányoztak a lelkednek a korrekt feltételek.

Plusz hogy vegyelek komolyan, amikor azt olvasom a tüntetéssel kapcsolatban "érvként", hogy neked 2-3 naponta autót kell mosatni, és hasonló költségeid vannak? Te hallod magadat? A fogorvos is tüntessen, mert neki fertőtleníteni kell a fúrót? Az neked egy extra teher, hogy tiszta autóval utazhassak? Ez nem alap? Vendéglős is tüntessen, mert minden tányért mindenkinek külön el kell mosnia? Geciség, nem?

Hát ez a baj veled. Te fenyegetőzöl, mert fogalmad nincsen rólam. Te úgy szeretnéd visszaszerezni az utasaid bizalmát, hogy szétbaszod a hétfőjüket, aztán - bár bejelentve előre nincsen - a kedd-szerdát is. Jogkövetésért tüntetsz, de már a tüntetésed sem az... Úgy akarsz barátságos és kellemes szolgáltatónak látszani, hogy bekommenteled a neten a téged kritizálóknak, hogy "majd ha beülsz hozzám a beteg anyáddal, ott legyen nagy a pofád". Szimpatikus. Szívesen fizetnék ilyen szolgáltatásért, komolyan. Szívesen vennék igénybe szolgáltatást olyanoktól, akiknek a maguk közül kiválasztott képviselői (akik kopasz, tréningruhás, nagydarab, utcán üvöltöző arcok amúgy) eleve komoly félelmet keltő, fenyegető külsejű, fenyegető hangú, fenyegető dolgokat mondó emberek - az a típus, akivel soha, semmilyen körülmények között nem akar találkozni tisztességes, normális kultúrember. Eddig is csak azért, mert muszáj volt.

Nem emlékszem rá, hogy a hatósági árakról való alku közben eszedbe jutott volna, hogy az aránytalan, pofátlan árak igazából egy nagyon durva aljasság az utasaitok ellen. Nem emlékszem rá, hogy a taxisok legendás jogsértései miatt bármelyikőtök kiállt volna. Nem emlékszem rá, hogy tüntetnél azok ellen, akik 2 éve nem matricáznak sárgára, kurvára nincs engedélyük, de sárga rendszámmal és hatalmas mercikkel simán ott állnak a nagy irodaházak, hotelek, éjszakai szórakozóhelyek környékén. Nyilván nehéz fiúk. Az ő kocsijukat bezzeg nem köpködöd meg rugdosod, mint az egyetemista Uber sofőrt. Bátor vagy és kemény. Nem emlékszem rá, hogy a taxisok pontosan mikor hirdették meg azt a tüntetést, aminek az a célja, hogy 25 év után eltűnjenek a világ útikönyveiből és turisztikai weboldalairól azok a felhívások, amik a budapesti taxisok mocskos trükkjeire hívják fel a figyelmet, és nyilvánvalóan sok milliárdos kárt okoztak a teljes turisztikai szektornak.

Most olyan apróságokról tényleg ne beszéljünk, hogy egyedülálló módon adózol (amikor éppen), más szakmák a tiéd sokszorosát fizetik. Te meg azt kiabálod az utcán, hogy a matrica, meg az engedély, meg a többi szar 200-300e Ft-ba került? Szerinted melyik szakmában kerül ennyibe az "indulás"? Mások milliókat fizetnek ki hatósági engedélyekért, vagy még többet, hogy az alkalmazottaikat a törvények szerint továbbképezzék, vagy a megfelelő papírok meglegyenek, vagy megépítenek/beszereznek/fejlesztenek, hogy pályázati feltételeknek, vagy ántsz, vagy nav előírásoknak feleljenek meg. Nem átmatricázni kell egy kocsit, ember. Te meg erről ordibálsz?

Budapesti taxisok nagyobb öngólt szerintem még az életben nem lőttek, mint ti most. Ennél egységesebben átirányítani az embereket az Uberre az Uber biztosan nem tudta volna. Se senki. Ennyire egységesen maga ellen fordítani az egész várost nagyon keveseknek sikerül.

És hogy erre pont az év leghidegebb néhány napját sikerült kiválasztani, az komolyan, már csak a koktélcseresznye a habon. Hogy nevetni is lehessen. Bár ezt is taxis módon oldod meg, mert kiállsz a kocsival, aztán elmész kávézni. Öten őrzik a kocsikat, a taxis meg sehol nincsen. Kíváncsi lennék az arcodra, ha a nővérek is úgy tüntetnének, hogy a buszsávodba kitolja a kórházi ágyat, aztán otthagyja a picsába 3 napra. Az év vicce az a tüntetés, amelyik még a taxisnak sem annyira fontos, hogy legalább ott legyen ő maga is. Ő bazmeg a saját tüntetésén sincs ott. De azért követelés az van. Amolyan taxis követelés. Hogy kapcsolják le az Ubert. Holnap meg a göncölszekeret, nem? Oldják meg!

Mindenki azt kapja, amit megérdemel. Amit pedig ti műveltetek az elmúlt évtizedekben, olyan a világon nincs. És ne is legyen soha többet.

"V-B-T"
.
"KEDVES" TÜNTETŐ TAXISOK!

Függetlenül attól, hogy addig miben volt igazatok, és miben nem, abban a pillanatban, hogy hatan megvertetek egyetlen UBER-sofőrt, nagy hirtelenjében semmiben sem lett igazatok.

Maffia style, cigánymunka, hiénatámadás... sok jelzőt ráaggathatnék erre a történésre, de azt hiszem, felesleges.

(Azon becsületes taxisoknak pedig, akik írásom olvastán felháborodnak, üzenem: a kollégáitok minden taxis nevében ütöttek. És ti semmit sem tettetek azért, hogy ilyesmi ne történhessen meg.)
() VBT ()"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Reakció blog Reakciós blog ld50 blog emo blog antiszemita náci blog náciblog blogring nyilas blog nyilasblogja nyilas blogja konzervatív web keresztény freeblog főoldal nyilasblog jobboldali blog fasiszta blog cenzúrázott blog aszemita blog szókimondó blog radikális blog ufo blog extrém blog terrorista blogger neonáci blog neonáciblog újfasiszta blog sieg heil blog szélsőséges blog szélsőjobbos blog szélsőjobboldali blog szélsőjobboldali blogger acab alleycat blog zsidó blog antiliberális blog rendszerellenes blog neoliberális, neoliberalizmus, neoliberálisok, mainstream, ortodox, gazdaságpolitika, unortodox, orthodox, unorthodox, Matolcsy, Matolcsyzmus, kurucok, labancok, nemzetközi, nemzeti, gazdaság, pénzügyek, nemzeti érdek, bankok, balliberális, jobboldali, nemzeti radikális, imf, valutaalap, nemzeti bank, jegybank, adósságválság, nyomor, szegénység, bűnözés, hitel, hitelek, bankárok, occupy, 99%, szabad piac, piacbolsevizmus, piacbolsevik, nácizás, kommunistázás, álintellektuális, zsidó zsidók zsidókat zsidóknak náci nácik nácikat náciknak blog blogok blogokat blogoknak hungarista hungaristák hungaristákat hungaristáknak nyilas nyilasok nyilasokat nyilasoknak közgazdaság alternatív közgazdaságtan neoliberális neokonzervatív neoliberalizmus neokonzervativizmus neolib neokon antiszemita antiszemitizmus kommunista ökoszociális harmadikutas fasiszta fasizmus falangista falangizmus nemzeti szocialista nemzeti szocializmus erőforrások gazdaság gazdaságpolitika gazdaságpolitikai nemzeti érdek nemzeti érdekek Reakció Scall Fast SF blog nyilas Szálasi Ferenc nemzeti radikális érzelmű jobboldali politika hírek viccek vicc Reakció Reakciós ld50 industrial goth emo antiszemita náci blog blogring nyilas nem polkorrekt jobbikos jobbik konzervatív keresztény freeblog jobboldali fasiszta cenzúrázott buli fotók árpádsávos zászló rendszerellenes aszemita árpádsáv nemzeti radikális terrorista zsidó blogger neonáci sieg heil szélsőjobboldali szélsőközép acab alleycat magyar holokauszttagadás holokauszt tagadás káosz rend anarchia gonosz jó béke háború erőszak hírek történelem manipuláció hazugság politika pártok hírek fiúk